Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Θράσος χωρίς όρια!!

Υπάρχουν πολλά από τα οποία μπορεί να ξεκινήσει κάποιος τον Παναθηναϊκό σχολιασμό όμως λέω να το πάω εκεί που πολλοί συνάδελφοί μου το αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι. Κι ας μην πουλάει κι ας κουράζει. Δεν με πειράζει καθόλου, επιλογή μου είναι. Γράφει ο Νικόλας Βασιλαράς.
Θράσος χωρίς όρια!
Και θα το κάνω έχοντας τη συνείδησή μου ήσυχη θεωρώντας ότι αυτό ΠΡΕΠΕΙ να πω διότι στο τέλος θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε. Οι υπόλοιποι ας κάνουν ότι γουστάρουν. Ας ασχοληθούν νύχτα μέρα με την αναπαραγωγή των υποσχέσεων του Τσάκα (ο οποίος λέγεται ότι μεταξύ άλλων σε κάθε τηλεφώνημα «προσλαμβάνει» στο μιλητό δημοσιογράφους σε γραφεία Τύπου ΠΑΕ, Σουλτάνων και Εφημερίδες που… θα βγουν), τον Πρίγκιπα, την δημιουργία στρατοπέδων, τις πολυμετοχικές κόντρες, τα φαντάσματα περί δήθεν αντιπολίτευσης σε μια υπόθεση που δεν κρατάνε καμία πισινή, το 4-4-2 ή το 4-4-3. Με ότι τέλος πάντων θέλει ο καθένας και που στο κάτω - κάτω είναι και δικαίωμά του να το κάνει, για να μην ξεφεύγουμε και από το θέμα μας.
Επειδή το θράσος λοιπόν έχει και όρια θα… επανέλθω στα διαιτητικά διότι κοντεύω να σαλτάρω με αυτά που διαβάζω. «Βράζει ο Ολυμπιακός με τον Παππά» λέει το… ρεπορτάζ! Μιλάμε πραγματικά για απίστευτο θράσος, για όρια που έχουν ξεπεραστεί και για πολλά ακόμη. Το μόνο που έως τώρα δεν μας έχουν πληροφορήσει οι περίφημοι ερυθρόλευκοι κύκλοι είναι ότι αυτός ο «παλιάνθρωπος» ο Γόντικας έχει φτιάξει παράγκα στήνοντας τα πάντα. Κάντε υπομονή γιατί μπορεί να το ακούσουμε και αυτό.
Αν ήταν η πρώτη φορά που ο Ολυμπιακός κάνει τέτοιου είδους «παιχνίδι» θα το αφήναμε λέγοντας ότι αποτελεί μια άτυχη στιγμή, μια λάθος εκτίμηση ρε αδερφέ που στον καθένα μπορεί να συμβεί. Εδώ όμως μιλάμε για κανονικό ΠΑΙΧΝΙΔΙ το οποίο γίνεται καιρό τώρα. Τον αγώνα με την ΑΕΚ δεν τον είδα, έχω εικόνα όμως για ένα σωρό άλλες περιπτώσεις. Την πρώτη αγωνιστική ο Ολυμπιακός γυρίζει το ματς με την Ξάνθη βοηθούμενος ΚΑΙ από την διαιτησία καθώς ο Μέλμπεργκ όχι απλά δεν αποβλήθηκε αλλά πήρε και την κεφαλιά στο νικητήριο γκολ. Τότε η στήλη αυτή το σχολίασε ως «μήνυμα» που έστειλαν οι ερυθρόλευκοι.
Με τον Εργοτέλη ο Μιραλάς «παίρνει» το πέναλτι αλλά και πάλι κανείς δεν μιλάει γιατί προφανώς ήταν στο 0-1 και όχι στο 0-0. Για τον ίδιο λόγο που προφανώς ο Παναθηναϊκός επειδή κέρδισε απαγορεύεται να έχει παράπονα.
Μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ είχαμε την απίστευτη ομιλία του Μαρινάκη στα αποδυτήρια, ο οποίος σύμφωνα με τα ρεπορτάζ είπε στους παίκτες του Ολυμπιακού «μπράβο νικήσατε και τους διαιτητές». Από μόνη της η ατάκα αυτή φτάνει και περισσεύει για να σηκώσεις τα χέρια ψηλά, ειδικότερα αν προέρχεται από τον άνθρωπο που μετά τα αίσχη στο Καραϊσκάκη δήλωσε «διδάξαμε πολιτισμό». Δεν έχω να πω κάτι άλλο επί τούτου, τα έχω δει ΟΛΑ.
Αυτά όμως είναι γνωστά. Πάμε στα… φρέσκα. Πόσο θράσος θέλει ρε παιδιά για να τολμήσει να μιλήσει κάποιος να πει ότι ο Παππάς έσπρωξε τον Παναθηναϊκό στο παιχνίδι της Ξάνθης; Μιλάμε για ένα ματς στο οποίο οι γηπεδούχοι έπρεπε να τελειώσουν ΜΙΝΙΜΟΥΜ το παιχνίδι με ένα παίκτη λιγότερο και τελικά ήταν οι πράσινοι αυτοί που έπαιζαν με αριθμητικό μειονέκτημα. Τρομερό!
Ενας Παππάς ο οποίος είναι εμφανές ότι τραβάει χοντρό ζόρι με τον Παναθηναϊκό και το έδειξε και πέρσι όπου περίμενε μέχρι να… σκοράρει η ΑΕΚ, δηλαδή στο ’98 για να λήξει τον προημιτελικό και να αλλοιώσει το αποτέλεσμα και την πρόκριση. Και κάποιοι ακόμη δεν τον έχουν στείλει σπίτι του. Αλήθεια τι περιμένουν;
Όσο για τον αγώνα στην Ξάνθη να πω ξανά ότι χωρίζεται σε δύο σκέλη. Μέχρι την αποβολή του Βιτόλο ο Παναθηναϊκός έκανε πάρτι και θα συνέχιζε να το κάνει αν ο ρέφερι δεν αλλοίωνε τις αριθμητικές ισορροπίες. Από εκεί και πέρα ο Φερέιρα αναγκάστηκε να «θυσιάσει» τον Κλέιτον και οι πράσινοι να το γυρίσουν πίσω στον κλεφτοπόλεμο θέλοντας να κρατήσουν το 0-2. Κόντρα στη ροή του ματς (αλλά και του αέρα) έκαναν το 0-3 με την ΓΚΟΛΑΡΑ του Κουίνσι και τελικά έστω κι αν χρειάστηκε να φτύσουν αίμα κράτησαν ένα παλικαρίσιο διπλό.
Ειλικρινά δεν μπορώ να ξέρω που μπορεί να φτάσει ΑΥΤΟΣ ο Παναθηναϊκός. Ακόμη κι αν δεν έχει τα κατάλληλα όπλα, ακόμη κι αν έχει αποδυναμωθεί αισθητά το ρόστερ βλέπουμε ότι ο Φερέιρα το παλεύουν με νύχια και με δόντια και αν μη τι άλλο αξίζουν την στήριξη όλων, ανεξάρτητα από την εικόνα που ο καθένας έχει σχηματίσει για τα διοικητικά. Και χαίρομαι που την έχουν από έναν κόσμο που έχει σηκώσει ασπίδα πάνω από το ποδοσφαιρικό τμήμα, πάνω από τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ, κάνοντας 1400 και βάλε χιλιόμετρα σε μια μέρα για να σταθεί στο πλάι του! Για τα πριγκιπικά και τα υπόλοιπα τα ξαναλέμε, δεν χανόμαστε!
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: