Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Τα δύο… πρόσωπα του Μέσι

Ο Λιονέλ Μέσι έχει συνηθίσει τους φίλαθλους σε ολόκληρο τον κόσμο να σκοράρει… κατά ριπάς με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, όμως δεν συμβαίνει το ίδιο όταν αγωνίζεται στην εθνική Αργεντινής.

Συγκεκριμένα, ο διεθνής μεσοεπιθετικός έχει πετύχει 196 γκολ σε 281 ματς στους «μπλαουγκράνα», ενώ έχει σημειώσει 20 τέρματα σε 63 αγώνες με την «αλμπισελέστε». Αυτό σημαίνει πως πετυχαίνει 0,69 γκολ σε κάθε παιχνίδι με την καταλανική ομάδα, την ώρα που σκοράρει 0,31 ανά παιχνίδι με το εθνόσημο στο στήθος.

Συγκεκριμένα, ο Μέσι έχει πετύχει 129 γκολ (σε 184 ματς) στο πρωτάθλημα, 39 γκολ (σε 59 ματς) στο Champions League, 17 γκολ (σε 26 ματς) στο Κύπελλο Ισπανίας, 8 γκολ (σε 7 ματς) στο Σούπερ Καπ Ισπανίας και ένα σε τρία Σούπερ Καπ Ευρώπης. Ωστόσο, στην Αργεντινή για να καταφέρει να σκοράρει. έπρεπε να περάσουν 16 επίσημοι αγώνες

Όπως γράφει η ισπανική εφημερίδα «Marca», ο Αργεντινός καταφέρνει να δείχνει το πλούσιο ταλέντο του στην Μπαρτσελόνα, επειδή πλαισιώνεται από τον Ινιέστα, τον Τσάβι, τον Φάμπρεγας και τον Ντάνι Άλβες και στην εθνική ομάδα της πατρίδας του δεν έχει ανάλογη υποστήριξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: