Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

«Αρχίζει το Σάββατο η Α1»

Τη σιγουριά του πως το πρωτάθλημα της Α1 θα ξεκινήσει το Σάββατο εξέφρασε ο Βασίλης Οικονομίδης σε συνέντευξη τύπου που παρέθεσε στη Θεσσαλονίκη εξηγώντας τους λόγους της αναβολής.
«Αρχίζει το Σάββατο η Α1»
Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ θέλησε να διευκρινίσει όσα οδήγησαν στο λοκ άουτ της Α1 και παρέθεσε συνέντευξη τύπου ενημερώνοντας για τα δεδομένα που έχουν προκύψει στο τοπίο των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του πρωταθλήματος.
Ο Οικονομίδης τόνισε πως δεν ήταν δικό του λάθος η αναβολής της έναρξης του πρωταθλήματος, αλλά αυτό προέκυψε λόγω της διοίκησης της ΕΡΤ που δεν προχώρησε τις διαπραγματεύσεις με τον ΕΣΑΚΕ. Στη συνέχεια, έκανε ανάλυση των επαφών με τα κανάλια από το περασμένο Μάρτιο, όταν και ξεκίνησαν οι συζητήσεις, αλλά και για τη συμφωνία με τον ΟΠΑΠ.
Στη συνέχεια, εξέφρασε την εκτίμηση ότι το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει το Σάββατο και έτσι θα καθυστερήσει μόλις κατά μια εβδομάδα η έναρξη του. Σχετικά με το ποσό που θα λάβουν οι έντεκα ομάδες (πλην Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού) για τα τηλεοπτικά τους δικαιώματα τόνισε πως θα κυμανθεί γύρω στα 2 εκατομμύρια ευρώ συνολικά, αλλά υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσει να ανέβει η αποζημίωση για την κάθε ομάδα αρκετά περισσότερο.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: