Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Ο… killer Λέτο και το παθητικό του Ολυμπιακού!!

Λέτο λαμπρός τον οδηγεί! Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός έχει πετύχει 5 γκολ σε 4 ματς στη Σούπερ Λίγκα, ενώ τη σεζόν 2009/10 που ο Παναθηναϊκός είχε κάνει το νταμπλ είχε σκοράρει μόλις έξι φορές!
Ο… killer Λέτο και το παθητικό του Ολυμπιακού
Φταίει μόνο ο Κοτσάντσο ή μήπως… Σε όλους τους επίσημους αγώνες που έχει δώσει φέτος ο Ολυμπιακός έχει παραβιαστεί η εστία του! Τριάντα εννιά κίτρινες μοιράστηκαν στην 6η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, ενώ υπήρξαν πέντε αποβολές!
Το sport-fm.gr σάς αναλύει – με τη βοήθεια της γλώσσας των αριθμών – την εικόνα της 6ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.
Τα σημαντικότερα στατιστικά στοιχεία της 6ης αγωνιστικής:
-Σε έξι συνεχόμενους αγώνες έχει δεχθεί γκολ ο Ολυμπιακός. Αυτό είχε γίνει ξανά τη σεζόν 2007/08, όμως τότε η εστία των «ερυθρόλευκων» είχε παραβιαστεί σε οκτώ παιχνίδια. Συγκεκριμένα, ήταν στους αγώνες με Ηρακλή (2-2 για το Κύπελλο), Λεβαδειακό (1-3 νίκη εκτός έδρας), με ΑΕΚ (ήττα με 4-0), με Θρασύβουλο (2-3 για το Κύπελλο), με Ξάνθη (1-4 νίκη εκτός έδρας), με Θρασύβουλο (3-1 για το Κύπελλο) και με Ηρακλή (3-1). Τώρα, οι πρωταθλητές Ελλάδας έχουν δεχθεί γκολ από Μαρσέιγ (0-1 για το Champions League), Ξάνθη (2-1 για το πρωτάθλημα), Εργοτέλη (3-2 για το πρωτάθλημα), Άρσεναλ (2-1 για το Champions League), ΠΑΟΚ (2-1 για το πρωτάθλημα) και ΑΕΚ (1-1 για το πρωτάθλημα).
-Έτοιμος να σπάσει ρεκόρ στην παρουσία του στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι ο Σεμπαστιάν Λέτο. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός έχει πετύχει 5 γκολ σε 4 ματς στη Σούπερ Λίγκα, ενώ τη σεζόν 2009/10 (όταν ο Παναθηναϊκός έκανε το νταμπλ) είχε σημειώσει έξι τέρματα σε όλο το πρωτάθλημα. Την περσινή σεζόν είχε πετύχει μόλις ένα στην κανονικά διάρκεια της Σούπερ Λίγκας και άλλο ένα στη διαδικασία των πλέι οφ. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Λέτο - με τα δύο γκολ που πέτυχε κόντρα στη Skoda Ξάνθη – έφτασε τα 20 σε επίσημους αγώνες με τις φανέλες ελληνικών ομάδων.
-Το υπ' αριθμόν 850 ήταν το γκολ του Παναγιώτη Βλαχοδήμου για την Skoda Ξάνθη στο χθεσινό παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό. Το πρώτο τέρμα της ακριτικής ομάδας είχε σημειώσει ο Γιώργος Μαρινάκης, στον αγώνα Λάρισα - Ξάνθη (3-1) στις 17/9/1989.
-Την παράδοση που τον θέλει να μην χάνει τα τελευταία χρόνια από τον ΠΑΣ Γιάννινα συνέχισε ο Πανιώνιος, παρότι είχε μείνει με έναν παίκτη λιγότερο περισσότερο από ένα ημίχρονο. Μάλιστα, η τελευταία φορά που είχαν νικήσει οι Γιαννιώτες ήταν τη σεζόν 1992/93 για τη Β’ Εθνική με γκολ του Αριάν Μπελά στο 58ο λεπτό της αναμέτρησης με εκτέλεση πέναλτι. Αξίζει να σημειωθεί ότι το αήττητο σερί των «κυανέρυθρων» έχει φτάσει τα 16 ματς (εντός- εκτός, μαζί με τον μπαράζ του 1984), ενώ στα 10 έχει κερδίσει!
-Μάλιστα, οι Νεοσμυρνιώτες δεν δέχθηκαν γκολ σε τρίτο σερί εκτός έδρας ματς, κάτι που είχε να γίνει από τη σεζόν 1984/85. Τότε ο Πανιώνιος είχε τρεις νίκες στα ισάριθμα πρώτα ματς: 3-0 τη Δόξα, 3-0 τον Απόλλωνα Αθηνών και 1-0 τον Εθνικό.
-Τους 1.600 στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος έφτασε ο Άρης, ο οποίος ήρθε ισόπαλος (1-1) με τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο Στάδιο. Μάλιστα, έγιναν η έκτη ομάδα που φτάνει τον συγκεκριμένο αριθμών αγώνων στην Α’ Εθνική μετά τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ και τον Ηρακλή. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως και το πρώτο παιχνίδι των «κίτρινων» στην πρώτη κατηγορία είχε λήξει ισόπαλο όπως αυτό στην Κρήτη. Συγκεκριμένα, πριν από 52 χρόνια οι Θεσσαλονικείς είχαν έρθει ισόπαλοι 2-2 στην έδρα της Δόξας Δράμας.
-Τα ογδόντα γκολ στις εγχώριες διοργανώσεις έφτασε ο Ανέστης Αγρίτης με το γκολ που πέτυχε στο ισόπαλο (2-2) παιχνίδι του Ατρόμητου στην έδρα της Κέρκυρας. Συγκεκριμένα, ο 30χρονος επιθετικός έχει σημειώσει 31 τέρματα στην πρώτη κατηγορία, 34 στη Β’ Εθνική και 15 στο Κύπελλο Ελλάδας. Αν υπολογίσουμε και τα γκολ που έχει πετύχει στην Ευρώπη και τη Γερμανία, τότε έφτασε τα 86 σε όλη την καριέρα του.
-Η ισοπαλία του ΟΦΗ απέναντι στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα ήταν η 100η για τον Νίκο Αναστόπουλο αγώνες πρωταθλήματος και Κυπέλλου. Ο 53χρονος προπονητής μετράει 359 επίσημους αγώνες σε όσες ομάδες (Πανελευσινιακό, Πανσερραϊκό, Παναιτωλικό, ΠΑΣ Γιάννινα, Παναχαϊκή, Καλλιθέα, Κέρκυρα, Άρη, Ιωνικό, ΠΑΣ Γιάννινα, Καβάλα και ΟΦΗ) έχει εργαστεί και συνεχίζει…
-Το αήττητο σερί του στην Τούμπα διεύρυνε ο ΠΑΟΚ με τη χθεσινή ισοπαλία με τον ΟΦΗ. Συγκεκριμένα, οι Θεσσαλονικείς έχουν νικήσει Βαλερένγκα (3-0), Καρπάτι (2-0), Ξάνθη (1-0), ΑΕΚ (3-0) και έχουν έρθει ισόπαλοι με Τότεναμ (0-0) και χθες τους Κρητικούς (0-0).
-Καμία γηπεδούχος ομάδα δεν νίκησε στην 6η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, αν και εκκρεμούν οι αγώνες του Παναιτωλικού και του Αστέρα Τρίπολης με τις ομάδες Α' και Β'. Αυτό είχε να συμβεί από την 24η αγωνιστική του περσινού πρωταθλήματος.
-Αήττητη παρέμεινε η Κέρκυρα στην έδρα της, αφού ήρθε ισόπαλη 2-2 με τον Ατρόμητο. Συγκεκριμένα, οι «Φαίακες» μετρούν 5 νίκες και 3 ισοπαλίες σε οχτώ ματς.
-39 κίτρινες μοιράστηκαν στην 6η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, ενώ υπήρξαν πέντε αποβολές! Συγκεκριμένα, ο Μάκος, ο Μοντέστο, ο Βιτόλο, ο Όμο και ο Βίσιο αντίκρισαν δύο κίτρινες κάρτες στους αγώνες που έπαιξαν. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα ήταν οι μοναδικοί που δεν τιμωρήθηκαν με κίτρινη κάρτα στη συγκεκριμένη αγωνιστική. Επίσης, για πρώτη φορά στην ιστορία του επαγγελματικού πρωταθλήματος αποβλήθηκαν σε μία αγωνιστική παίκτες των τριών μεγάλων ομάδων του πρώην ΠΟΚ (Βιτόλο, Μοντέστο, Μάκος)!
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: