Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

«Δεν θα υποκύψουμε σε εκβιασμούς και απειλές!»

Στα... άκρα θα τραβήξει την κόντρα με την ΕΠΟ ο Ηρακλής, καθώς με ανακοίνωσή του απαντάει στην απειλή περί νέου υποβιβασμού και αναφέρει πως θα συνεχίσει τον δίκαιο αγώνα του. Αυτό σημαίνει πως προτίθεται να παραιτηθεί από τα ασφαλιστικά μέτρα...
«Δεν θα υποκύψουμε σε εκβιασμούς και απειλές!»
Αναλυτικά:

Η ΕΠΟ, σε συνέχεια των άστοχων και πανελληνίως λοιδωρούμενων αποφάσεών της εις βάρος του ΗΡΑΚΛΗ, υπέπεσε σε νέο ατόπημα, ανακοινώνοντας τη γνωστή ‘απόφαση νέου υποβιβασμού’, αμέσως μετά την κατάθεση αίτησης ασφαλιστικών μέτρων από πλευράς της ΠΑΕ, προκαλώντας το φίλαθλο αίσθημα με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο.

Καταπατώντας κάθε αίσθημα δικαίου, ακυρώνοντας απόφαση Ανώτατου Δικαιοδοτικού Οργάνου της ίδιας της Ομοσπονδίας τους και, προ παντός, μη υπολογίζοντας την ίδια την Πολιτεία και τους Φορείς της, οι άνθρωποι, που κινούν τα νήματα στην ΕΠΟ, συνεχίζουν στον δρόμο, που τους επιτάσσει το προσχεδιασμένο έργο τους.

Ο ΗΡΑΚΛΗΣ αναζητά το δίκαιο, που είναι με το μέρος του, δίκαιο, που βρήκε μέσα από την απόφαση του Ανώτατου Δικαιοδοτικού Οργάνου της ΕΠΟ, το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο, απόφαση, η οποία, όμως, ακυρώθηκε από τις ‘επιτροπές’ της Ομοσπονδίας, πραξικοπηματικά.

Απευθυνθήκαμε επισήμως και εγγράφως στην Εκτελεστική Γραμματεία της ΕΠΟ, ζητώντας να προσδιορίσει την ιεραρχία των Δικαιοδοτικών Οργάνων της, όμως αντί απάντησης εισπράξαμε τη σημερινή απειλητική απόφαση, καταδεικνύοντας την μνημειώδη εμπάθεια, με την οποία αντιμετωπίζει η Ομοσπονδία όλο αυτό το διάστημα την ομάδα μας.

Ο δρόμος, που ακολουθούμε είναι δρόμος χωρίς επιστροφή. Ο αγώνας για την δικαίωση αποτελεί ευθύνη όλων μας έναντι των 103 ετών ιστορίας του Συλλόγου μας. Δεν πρόκειται να υποκύψουμε σε εκβιασμούς και απειλές, απεμπολώντας τα δικαιώματά μας. Η ιστορικότερη ομάδα της Ελλάδας, την οποία με μανία προσπαθούν να εξαφανίσουν οι ‘ειδήμονες’ του ποδοσφαίρου, θα συνεχίσει το δίκαιο αγώνα της, πρωτοστατώντας στην οριστική εξυγίανση του ποδοσφαίρου.

ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ

Τοποθετήθηκε και η ΑΕΛ!!

Η ΠΑΕ ΑΕΛ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία παίρνει θέση στην ανάρτηση του Υπουργείου Οικονομικών γαι τους μεγαλοοφειλέτες και τονίζει, ότι δεν έχει καμία σχέση με την συγκεκριμένη λίστα.
Τοποθετήθηκε και η ΑΕΛ
Η ανακοίνωση της ΑΕΛ: «Προς αποφυγή παρερμηνειών και σύγχυσης στη φίλαθλη κοινή γνώμη, η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 με ΑΦΜ 999615098 διευκρινίζει ότι ουδεμία σχέση έχει με την εταιρεία ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΑΡΙΣΗΣ ΑΕΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (με ΑΦΜ 094031768), η οποία σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών οφείλει στο ελληνικό Δημόσιο».

"Επικίνδυνη η Ελλάδα"

Ο σταρ της Ρωσίας, Αντρέι Κιριλένκο, ήταν από τους κορυφαίους στη σημερινή νίκη της ομάδας του εναντίον της Φινλανδίας και στις δηλώσεις του χαρακτήρισε επικίνδυνη την Ελλάδα.
"Επικίνδυνη η Ελλάδα"
"Η Φινλανδία έδειξε τα δόντια της κι ότι άξιζε την πρόκριση από την πρώτη φάση . Αλλά ακόμη έχουμε δρόμο μπροστά μας. Ήρθαμε εδώ για να κερδίζουμε και θα κάνουμε τα πάντα γι' αυτό. Όλες οι ομάδες που βρίσκονται στον όμιλο μας τις θεωρούμε επικίνδυνες και εκτιμώ πως θα είναι αρκετά δύσκολα τα ματς με Ελλάδα και Σκόπια", τόνισε ο Αντρέι Κιριλένκο.

πηγή: sportdog.gr

Υπάρχει ή όχι ομοφωνία στην ΕΠΟ;

Περίεργα πράγματα συμβαίνουν στην ΕΠΟ. Η Ομοσπονδία στην ανακοίνωσή της για τον υποβιβασμό του Ηρακλή κάνει λόγο για ομοφωνία της εκτελεστικής γραμματείας, ωστόσο ένα μέλος της δήλωσε πως δεν ήξερε τίποτα για την υπόθεση!
Υπάρχει ή όχι ομοφωνία στην ΕΠΟ;
Η ΕΠΟ στην ανακοίνωσή της αναφέρει: «Συνεδρίασε σήμερα, Πέμπτη 8/9/2011, δια περιφοράς λόγω του κατεπείγοντος του υπό εξέταση θέματος, η Εκτελεστική Γραμματεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (άρθρο 32, παρ. 2 του Καταστατικού Ε.Π.Ο.), με θέμα ημερήσιας διάταξης:
«Ενώπιον του Εφετείου Αθηνών 1. Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της Π.Α.Ε. Ηρακλής κατά της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας όπως εκπροσωπείται νόμιμα για την ακύρωση α) της υπ΄ αριθ. 182/2011 Διαιτητικής Απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της Ε.Π.Ο. και β) της υπ΄ αριθ. Διαιτητικής Απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της Ε.Π.Ο. και 2.Αγωγή της Π.Α.Ε. Ηρακλής κατά της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για την ακύρωση α) της υπ΄αριθ. 182/2011 Διαιτητικής Απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων Ε.Π.Ο. και β) της υπ΄αριθ. 133/2011 Διαιτητικής Απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων Ε.Π.Ο.».
Ομόφωνα αποφάσισε να επιβάλλει στην ΠΑΕ Ηρακλής την ποινή του υποβιβασμού στην αμέσως κατώτερη κατηγορία για την αγωνιστική περίοδο 2011-2012».
Ωστόσο, περίπου είκοσι λεπτά μετά την συγκεκριμένη ανακοίνωση, ο συνεργάτης της ιστοσελίδας BlueArena, Χάρης Λάμπρου, επικοινώνησε με τον Χρήστο Σάββα, ένα από τα επτά μέλη της εκτελεστικής γραμματείας, ο οποίος σχολίασε: "Εμένα δεν με κάλεσε κανείς στο τηλέφωνό μου. Πώς λοιπόν υπάρχει ομόφωνη απόφαση;".

Πρωταθλήτρια στα χρέη η ΑΕΚ!!

Ανάψανε για τα καλά οι συζητήσεις μεταξύ των Ενωσιτών φιλάθλων στο διαδίκτυο, μετά την είδηση που έσκασε ότι η ΑΕΚ χρωστάει 103 εκατ. Ευρώ.
Πρωταθλήτρια στα χρέη η ΑΕΚ!
Κάναμε μία βόλτα στα κιτρινόμαυρα στέκια του διαδικτύου προκειμένου να αφουγκραστούμε πως έχουν πάρει το θέμα οι οπαδοί της ομάδας του Δικέφαλου αετού. Ο προβληματισμός είναι έντονος, μερικοί όμως δεν χάνουν το χιούμορ τους παρά την κρισιμότητα της κατάστασης.
Διαβάστε μερικά σχόλια που αλιεύσαμε:
Ρε παιδιά, έχει κανείς 103 εκατ. ευρώ να τσοντάρει, να σώσουμε την ΑΕΚάρα μας;
Τώρα τι κάνουμε;
Όλα αυτά με ή χωρίς το 44;
Τι λένε στην ΠΑΕ; Καμία ανησυχία έτσι;
Τα περισσότερα λεφτά από όλες τις ομάδες χρωστάμε...
Θέλουνε και λεφτά από τον κόσμο
Που πηγαίνανε τα λεφτά και βγαίνουνε τέτοια νούμερα?
Να και κάπου που βγήκαμε πρωταθλητές. Πρωταθλήτρια στα χρέη στο Δημόσιο.

πηγή: sportdog.gr

«Τα λεφτά θα τα πάρετε, παίξτε όμως και μπάλα!»

Ο Δημήτρης Γόντικας βρέθηκε στην Παιανία και μίλησε στους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού με αφορμή τις αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Ο πρόεδρος του «τριφυλλιού» τους ενημέρωσε πως δεν θα έχουνε κανένα πρόβλημα με τις πληρωμές τους, ωστόσο τους ζήτησε να βελτιώσουν την αγωνιστική τους εικόνα, κάτι που θα κάνει καλό στον σύλλογο.
«Τα λεφτά θα τα πάρετε, παίξτε όμως και μπάλα!»
Ο πρόεδρος των «πρασίνων» σε μία προσπάθεια να καθησυχάσει τους παίκτες μετά τις τελευταίες αλλαγές και κυρίως την αποχώρηση της οικογένειας Βαρδινογιάννη, βρέθηκε την Πέμπτη στο προπονητικό κέντρο του συλλόγου στην Παιανία και μίλησε στην ομάδα. Τους εξήγησε πως δεν υπάρχει περίπτωση να... χάσουν τα λεφτά τους από τον Παναθηναϊκό, ωστόσο τους ζήτησε να βελτιωθούν και μάλιστα έστειλε... ειδικό μήνυμα στους παλιούς.

Αρχικά, ο Γόντικας ανέφερε: "Γνωρίζετε ότι είστε σε μία ομάδα που ήταν και θα συνεχίσει να είναι μεγάλη. Μέχρι τώρα δεν είχατε κανένα πρόβλημα στις παροχές σας, ούτε και πρόκειται αυτό να αλλάξει στο προσεχές διάστημα".
Στη συνέχεια όμως τόνισε: "Σημασία έχει η εικόνα μας να είναι κάθε μέρα και καλύτερη και αυτό θα βοηθήσει πολύ τον Παναθηναϊκό. Ζητώ ειδικά από τους παλαιότερους να μυήσετε τους νέους στο τι σημαίνει Παναθηναϊκός, ώστε να αναπτύξουμε το μέγιστο δυνατό αίσθημα ευθύνης απέναντι στο σύλλογο".

Εξήγηση ή παρεξήγηση;

Πριν λίγη ώρα το Υπουργείο Οικονομικών έφερε στο φως της δημοσιότητας, τα ονόματα των επιχειρήσεων που χρωστούν πάνω από 150.000 ευρώ στο κράτος. Ανάμεσα σ' αυτές είναι και η ΠΑΕ ΑΕΚ, η οποία τονίζει ότι η κατάσταση δεν είναι όπως την παρουσιάζει το Υπουργείο.
Εξήγηση ή παρεξήγηση;
Ας δούμε τι υποστηρίζει το Υπουργείο και τι η ΑΕΚ.

Το Υπουργείο Οικονομικών λέει ότι: "Στις συγκεκριμένες καταστάσεις δεν περιλαμβάνονται οφειλές οι οποίες έχουν υπαχθεί σε διευκόλυνση τμηματικής καταβολής ή σε νομοθετική ρύθμιση τμηματικής καταβολής και οι οφειλές για την καταβολή των οποίων έχει διαταχθεί αναστολή με δικαστική απόφαση σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 3 της ΠΟΛ 1185/2011. Συμπεριλήφθηκαν πλέον των οφειλών που αφορούν σε κωδικούς του προϋπολογισμού και οφειλές που έχουν βεβαιωθεί στους κωδικούς αριθμούς εσόδων που αφορούν στα Κεφάλαια Ασφαλίσεως Χρηματοδοτήσεων εκ Κεφαλαίων ή εγγυήσει του Ελληνικού Δημοσίου και σε καταργούμενους ειδικούς λογαριασμούς οι οποίοι βάσει αποφάσεων υπάγονται στα έσοδα προϋπολογισμού.

Τα στοιχεία της κατάστασης αντλήθηκαν με βάση τα οριζόμενα στο αρθρ. 2 ΠΟΛ 1185/2011 με ημερομηνία εξαγωγής 5/9/2011, αφορούν σε ληξιπρόθεσμες δόσεις οφειλών με ημερομηνία λήξης έως 5/9/2010 και με προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής έως την ημερομηνία άντλησης 5/9/2011.
Στην κατωτέρω κατάσταση δεν περιλαμβάνονται οφειλές οι οποίες έχουν υπαχθεί σε διευκόλυνση τμηματικής καταβολής ή σε νομοθετική ρύθμιση τμηματικής καταβολής και οι οφειλές για την καταβολή των οποίων έχει διαταχθεί αναστολή με δικαστική απόφαση σύμφωνα με τα οριζόμενα στο αρθ.3 ΠΟΛ 1185/2011".

Ωστόσο, στην ΑΕΚ υποστηρίζουν ότι το ποσό αυτό αφορά τις οφειλές της ΠΑΕ χωρίς να υπολογίζονται οι μειώσεις από το άρθρο 44 αλλά φυσικά και οφειλές για τις οποίες εκκρεμούν δίκες (χαρακτηριστικότερη αυτή κατά της οικογένειας Ψωμιάδης).

Το δεδομένο λοιπόν είναι ότι η ΑΕΚ ακόμα και αν δεν δικαιωθεί σε καμία από τις δίκες θα έχει να πληρώσει ένα ποσό κοντά στα 4εκατ. ευρώ (το 5% δηλαδή των χρεών της όπως θα έχουν διαμορφωθεί από τις δικαστικές αποφάσεις).

Τα χρέη της Ένωσης είναι ρυθμισμένα και πληρώνει περίπου 6εκατ. ευρώ τον χρόνο στην Εφορία. Το ποσό λοιπόν που εμφανίζεται στη λίστα δεν ανταποκρίνεται στα πραγματικά χρέη της ΑΕΚ. Η ΠΑΕ για το άρθρο 44 πληρώνει 1,2 εκατ.ευρώ ετησίως, κάτι που συμβαίνει από το 2004 (τότε μπήκε) μέχρι και το 2014 οπότε και... καθαρίζει η Ενωση. Οταν εξοφλήσει (δλδ σε τρία χρόνια) το Υπουργείο θα υπολογίζει και το άρθρο 44, κάτι που δεν κάνει τώρα.

πηγή: sportdog.gr

Τώρα τους κυνηγάει κι ο Βενιζέλος!!

Πάταγο έχει κάνει σε όλη την Ελλάδα η μαύρη λίστα που έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα το υπουργείο οικονομικών με τους 6.000 μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου. Αυτούς, δηλαδή, που χρωστάνε περισσότερα από 150.000 ευρώ.
Τώρα τους κυνηγάει κι ο Βενιζέλος!
Κι ενώ στην 1η θέση φιγουράρει ο ΟΣΕ με χρέη πάνω από 1 δις ευρώ (!!!), βλέπουμε ότι στην κορυφή της λίστας υπάρχει κι έντονο… αθλητικό ενδιαφέρον. Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα ήρθαν επίσημα στο φως, κι όπως μπορείτε να δείτε κι εσείς από τις σχετικές φωτοτυπίες, η ΠΑΕ ΑΕΚ είναι αυτή που χρωστάει τα πιο πολλά απ’ όλο το αθλητικό συνάφι.
Συγκεκριμένα, η Ένωση βρίσκεται στην 28η θέση της μαύρης λίστας με ληξιπρόθεσμες οφειλές που φτάνουν τα 103 εκατομμύρια ευρώ! Λίγο πιο κάτω είναι η ΚΑΕ ΠΑΟΚ με 68 εκατομμύρια!
Από τα πολύ περίεργα που βλέπουμε στον σχετικό πίνακα με τους 6.000 μεγαλοοφειλέτες, είναι και ότι η παλιά τράπεζας Κρήτης (επί Κοσκωτά την εποχή που ήταν και αφεντικό στον Ολυμπιακό) οφείλει ακόμα 158 εκ. ευρώ.
Υπάρχουν, δηλαδή, ήδη και κάποια ερωτηματικά, αφού στον κατάλογο του υπουργείου οικονομικών περιλαμβάνονται και εταιρείες που δεν υπάρχουν πια, όπως για παράδειγμα το Μινιόν. Πώς, λοιπόν, θα εξοφληθούν αυτά τα ποσά όταν κάποιος έχει βάλει λουκέτο εδώ και χρόνια; Και γι’ αυτό αναμένονται διευκρινίσεις από την κυβέρνηση, έτσι ώστε να ξεκαθαριστεί ποια απ’ αυτά τα χρήματα μπορούν όντως να μπούνε στα κρατικά ταμεία ή αν έχουν γίνει ήδη κάποιες ρυθμίσεις, αφού μιλάμε για χιλιάδες μεγαλοοφειλέτες.
Αναλυτικά η... ποδοσφαιρική λίστα:

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΕΣ ΑΝΩΝΥΜΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΑΕΚ
ΠΑΕ (ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ 15 11362 ΑΘΗΝΑ) 103.237.196,37
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΠΑΕ (Ι ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ 1 17121 Ν ΣΜΥΡΝΗ) 21.811.623,13
ΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΑΕ (ΚΑΡΑΟΛΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 67 16231 ΒΥΡΩΝΑΣ)  15.902.852,68
ΑΟ ΚΑΒΑΛΑΣ ΠΑΕ (ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ 68 65403 ΚΑΒΑΛΑ) 10.059.082,51
ΑΕΛ ΠΑΕ (ΚΥΠΡΟΥ 84 41222 ΛΑΡΙΣΑ) 6.743.782,47
ΕΔΕΣΣΑΙΚΟΣ ΠΑΕ (ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 17 58200 ΕΔΕΣΣΑ) 2.923.054,18
ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΠΑΕ (ΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΔΑΓΡΕ 24 24100 ΚΑΛΑΜΑΤΑ) 2.308.511,88
ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΦΠΦ-PUMA ΠΑΕ (2ΑΣ ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ 11 18535 ΠΕΙΡΑΙΑΣ) 1.801.602,84
ΓΣ ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ ΠΑΕ (ΦΙΛ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ 20 66100 ΔΡΑΜΑ) 1.363.379,99
ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ ΠΑΕ (ΑΡΧ ΜΑΚΑΡΙΟΥ-ΚΙΤΙΟΥ 0 26441 ΠΑΤΡΑ) 1.280.384,85
ΒΕΡΟΙΑ ΠΑΕ (ΤΡΥΦΩΝΟΣ 9 59100 ΒΕΡΟΙΑ) 1.250.455,85
ΑΙΓΑΛΕΩ ΠΑΕ (ΣΜΥΡΝΗΣ 33 12242 ΑΙΓΑΛΕΩ) 809.914,33
ΑΟ ΙΩΝΙΚΟΣ ΠΑΕ (ΠΕΤΡΟΥ ΡΑΛΛΗ 248 18453 ΝΙΚΑΙΑ) 618.217,69
ΑΟ ΒΟΛΟΥ ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΕ (ΙΩΛΚΟΥ 13 38333 ΒΟΛΟΣ) 4.769.710,82
ΑΚΡΑΤΗΤΟΣ ΠΑΕ (ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ & Π ΛΙΟΣΑ 13341) 2.216.795,79
ΑΟ ΧΑΝΙΩΝ ΠΑΕ (ΣΦΑΚΙΩΝ 4 73134 ΧΑΝΙΑ) 486.068,98
ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ ΑΟ ΠΑΕ (ΞΗΡΟΓΙΑΝΝΗ 63-65 15771 ΖΩΓΡΑΦΟΥ) 346.026,88
ΑΟ ΜΑΝΗΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΦΠΦ ΠΑΕ (ΑΚΤΗ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ 20 18533 ΠΕΙΡΑΙΑΣ) 186.458,21
ΑΝΩΝΥΜΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΠΑΟΚ
ΚΑΕ (Μ ΑΣΙΑΣ 1 54351 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) 68.407.769,11
ΑΡΗΣ ΚΑΕ (ΑΛ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ 154 54249 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) 21.214.131,86
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΑΕ (Λ ΣΥΓΓΡΟΥ 244 ΚΑΙ ΔΑΒΑΚΗ 0 17600 ΚΑΛΛΙΘΕΑ) 12.292.766,1
ΑΟ ΝΗΑΡ ΗΣΤ ΚΑΕ (ΑΝ ΘΡΑΚΗΣ 2-4 16122 ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ) 3.370.299,84
ΑΡΗΣ ΤΑΚ (ΑΛ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ 154 54249 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) 1.573.177,23
ΑΕΛ 1964 ΚΑΕ (ΜΕΓ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 35 41222 ΛΑΡΙΣΑ) 847.789,75
Γ.Σ. ΛΑΡΙΣΗΣ ΚΑΕ (ΦΡΙΞΟΥ 9 41222 ΛΑΡΙΣΑ) 444.549,78
ΕΣΠΕΡΟΣ ΚΑΕ (ΧΑΡ ΤΡΙΚΟΥΠΗ 25 17671 ΚΑΛΛΙΘΕΑ) 410.536,98.


πηγή: sportdog.gr

"Περήφανοι για ό,τι πετύχαμε στην Ευρώπη"

Ο Αντελίνο Βιερίνια παραχώρησε συνέντευξη εφ' όλης της ύλης σε μηνιαίο life style περιοδικό της Θεσσαλονίκης και μίλησε για το ελληνικό πρωτάθλημα και την καριέρα του.
"Περήφανοι για ό,τι πετύχαμε στην Ευρώπη"
Ο Πορτογάλος μίλησε για την καριέρα του, την προοπτική του εξωτερικού, για την πορεία του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη, τη Σούπερ Λιγκ, τους φίλαθλους της ομάδας, καθώς και για τον Λάζλο Μπόλονι.

Μερικά αποσπάσματα από την συνέντευξη του Βιερίνια στο "biscotto2310":

Ποιο ήταν το βασικό κίνητρο για έρθεις στην Ελλάδα;
"Το βασικό κίνητρο ήταν ο Φερνάντο Σάντος. Μου είπε πως με θέλει στην ομάδα του για να με βοηθήσει να βελτιωθώ ως ποδοσφαιριστής. Επίσης ήταν σημαντικό για μένα ότι θα έπαιζα κανονικά και δεν θα έμενα στον πάγκο όπως συνέβη στη Πόρτο τα τελευταία χρόνια".
Αναρωτιέμαι πως εκτός από την προπόνηση με την ομάδα τι άλλο κάνεις για να βελτιώσεις τις ικανότητές του;
"Χρειάζεται πολύ καλή δουλειά και έξτρα προπόνηση. Ακόμη όμως και στην διάρκειας της καθημερινής προπόνησης με την ομάδα πρέπει να εξασκείσαι. Όπως γνωρίζουν οι περισσότεροι στη Πορτογαλία έχουμε μερικές από τις καλύτερες ακαδημίες για νέους ποδοσφαιριστές όχι μόνο της Πόρτο αλλά και των άλλων τεσσάρων κορυφαίων ομάδων. Επίσης και οι συνθήκες μέσα στις οποίες προπονείσαι παίζουν σημαντικό ρόλο. Τα πρώτα βήματα που θα κάνεις, τα πρόσωπα που θα ασχοληθούν μαζί σου, πρέπει να βοηθήσουν για να γίνεις καλύτερος. Χρειάζεται επιπλέον προπόνηση όπως είπες. Υπάρχουν στιγμές που μένω μετά την προπόνηση για να σουτάρω και να βελτιώσω το αριστερό μου σουτ που δεν είναι το καλό μου πόδι και να δοκιμάσω ντρίμπλες που έχω δει στη τηλεόραση".
Εκτός από το ταλέντο τι άλλο χρειάζεται κάποιος για να εξελιχθεί αλλά και να κάνει τις σωστές επιλογές στην καριέρα του;
"Αν έχει ταλέντο πρέπει, αργά ή γρήγορα, να το δείξεις. Αν έχει μία ευκαιρία, το σημαντικότερο είναι να την αξιοποιήσεις. Ίσως να σου δοθεί μία ή δύο φορές αυτή η ευκαιρία. Από εκεί και μετά έχει σημασία η νοοτροπία. Κάποιος θα γράψει ότι είσαι φανταστικός παίκτης, οι φίλοι του ή ο κόσμος στο δρόμο θα σου λένε πως είσαι ο καλύτερος και αν δεν έχει ισχυρή νοοτροπία και την βοήθειά του από την οικογένεια σου και την γυναίκα σου είναι δύσκολο να έχει σωστή νοοτροπία και την καλύτερη εικόνα για τον εαυτό σου και να φτάσεις σε υψηλό επίπεδο".
Υπάρχει ενδιαφέρον από ομάδες του εξωτερικού. Πόσο κοντά πιστεύεις ότι βρίσκεσαι για να μπορέσει να σταθείς σε ένα τέτοιο επίπεδο;
"Σίγουρα πιο κοντά από ότι ήμουν την προηγούμενη χρονιά. Στην ερώτησή σου αν μπορώ να παίξω σε ένα από αυτά τα πρωταθλήματα θα σου απαντήσω πως σίγουρα είμαι έτοιμος. Αυτό οφείλεται στην δουλειά που έχουμε κάνει εδώ στον ΠΑΟΚ. Με όποιον μιλάω εξηγώ πως ο ΠΑΟΚ μου προσφέρει αυτή την ευκαιρία. Υπάρχουν μεγάλες ομάδες και στην Ελλάδα, αλλά στην Αγγλία στην Ισπανία και στην Ιταλία γενικά είναι καλύτερο το πρωτάθλημα, πιο ανταγωνιστικό άλλου επιπέδου και δεν βλέπεις αυτά που βλέπεις εδώ".
Πιστεύεις ότι μπορεί να αλλάξεις κάτι στην Σούπερ Λίγκα μετά τα όσα έγιναν πρόσφατα;
"Το περιμένω κάτι τέτοιο. Όχι μόνο για την διαιτησία αλλά και το τι συμβαίνει γύρω από το πρωτάθλημα. Ελπίζω πως μετά από αυτά που συνέβησαν τα καλοκαίρι να μπορέσει η Σούπερ Λίγκα να βελτιώσει και να αλλάξει την κατάσταση. Πρέπει να γίνουν όλα πιο δίκαια και να σταματήσουν κάποια πράγματα που θα βλέπουν όλοι".
Ο ΠΑΟΚ έκανε πολύ καλές εμφανίσεις στην Ευρώπη πέρσι και έχει την ίδια ευκαιρία και φέτος. Όλοι θέλουν το πρωτάθλημα, βέβαια, αλλά πόσο σημαντικό είναι να διακρίνεσαι και στο εξωτερικό;
"Με την πορεία που είχαμε τόσο πέρσι, όσο και φέτος, πιστεύω ότι όλοι οι φίλαθλοί μας πρέπει να είναι περήφανοι γι' αυτά που πέτυχε η ομάδα και εξαιτίας της Ευρώπης. Αν προσέξεις, οι ομάδες πιο έχουν τους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες στην Ελλάδα έμειναν εκτός Ευρώπης. Πέρσι ο Ολυμπιακός και φέτος ο Παναθηναϊκός. Κάτι δεν είναι σωστό. Οι ομάδες αυτές κερδίζουν το πρωτάθλημα στην Ελλάδα τα τελευταία 12 χρόνια και στην Ευρώπη δεν εξελίσσονται. Ο ΠΑΟΚ είναι στις πρώτες θέσεις του ελληνικού πρωταθλήματος και πέρσι στο Europa League έφτασε πιο μακριά από όλες τις ελληνικές ομάδες".
Οι φίλαθλοι σε λατρεύουν. Όταν βγαίνεις, μπορείς να βρεθείς κάπου και να μην σε πλησιάσει κάποιος να σου μιλήσει;
"Αν θέλεις κάτι τέτοιο πρέπει να μένεις συνέχεια στο σπίτι. Αυτό είναι ένα στοιχείο που έμαθα και από άλλους ποδοσφαιριστές εδώ. Έχω παίξει στην Πόρτο και έχω δει φιλάθλους και άλλων ομάδων. Υπάρχουν φίλαθλοι που τρελαίνονται με την ομάδα τους, αλλά δεν έχω συναντήσει τέτοιους φιλάθλους σαν του ΠΑΟΚ. Είναι σαν θρησκεία η ομάδα τους, ένας τρόπος να ζούνε. Γι' αυτό το λόγο είναι τόσο πιστοί. Έχω παίξει εναντίον πολλών ομάδων σε διαφορετικές χώρες και είναι πολύ δύσκολο να βρεις τέτοιους φιλάθλους. Στην πρώτη ανοιχτή προπόνηση βγήκα σε ένα γήπεδο με 15.000 κόσμο, νόμιζα ότι είχαμε παιχνίδι και δεν είχα καταλάβει σωστά".
Τι περιμένεις από την φετινή σεζόν;
"Να είναι καλύτερη από τις προηγούμενες".
Έχετε ένα καινούριο προπονητή, δουλεύετε διαφορετικά;
"Υπάρχουν διαφορές οπωσδήποτε, έχει τη δική του νοοτροπία και το δικό του τρόπο δουλειάς. Δεν είναι δύσκολο να παρακολουθήσεις αυτό που ζητά να κάνεις στο γήπεδο. Ωστόσο, χρειάζεται κάποιος χρόνος για να τα εφαρμόσεις ακριβώς. Είμαστε ακόμη στην αρχή της σεζόν και έχουν έρθει και νέοι παίκτες. Είμαι σίγουρος ότι όσο περνά ο καιρός θα βλέπετε καλύτερο ποδόσφαιρο".
Όταν φθάσει κανείς σε ένα υψηλό επίπεδο τι πρέπει να κάνει για να το διατηρήσει και να εξελιχθεί;
"Το να φθάσεις σε ένα υψηλό επίπεδο δεν είναι εύκολο, αλλά δεν είναι και δύσκολο. Το ζητούμενο είναι να διατηρηθείς για πολλά χρόνια και, όπως σου είπα και πριν, είναι θέμα νοοτροπίας. Αν γυρίζεις σπίτι και νομίζεις ότι είσαι ο καλύτερος έχεις κάθε πιθανότητα να κάνεις βήματα προς τα πίσω. Στο ποδόσφαιρο κάθε μέρα, κάθε χρονιά, κάτι αλλάζει. Είναι εύκολο να έρθουν νέοι παίκτες και να βγεις εσύ εκτός παιχνιδιού ή να τραυματιστείς, που είναι και το χειρότερο. Δεν είναι τίποτα σίγουρο".

Μαύρ΄ είν΄ η νύχτα στα βουνά, μαύρη στο Μαυροβούνι...!!

O Miltos, ο νταλικέρης σχολιάζει τα νέα μαντάτα γύρω από τα στημένα, το SMS του Μαυροβούνιου που την είδε... Κιτσομπίλιοςστο Ευρωμπάσκετ.
Μαύρ΄ είν΄ η νύχτα στα βουνά, μαύρη στο Μαυροβούνι...
Γιατί το ΄ριξα από τον τίτλο στον δεκαπεντασύλλαβο; Μήνα γιατί τα στήνουνε, σε μπάλα και σε μπάσκετ; Μήνα που ο Μαυροβούνιος εζήλεψε τον Μπέο; Μηδέ που τον εζήλεψε, μηδέ που τον ζηλεύει.
Γιατ΄ είναι τέτοιο το θεριό, που ΄χει πολλά κεφάλια
κι έχει σαράντα διαιτητές κι εξήντα αφεντάδες,
να στήνουνε τα τέρματα, μαζί και τα καλάθια,
να τους τηράν οι φίλαθλοι να σιάχνουνε παπάδες,
μπαίνει - δεν μπαίνει στο πλεκτό, άλλοι να κονομάνε
κι εμείς να τσακωνόμαστε για αλλωνών τα γρόσια.
Κι όπως φαίνεται, εμείς οι ΠΑΣολέδες, πού ήμασταν «πρώτοι στ΄ άρματα, στα γρόσια και στα γράμματα», έχουμε ζηλέψει κι άλλη πρωτιά. Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, τον Κιτσομπίλιο από κάτω θα τον βρεις. Όπου βγαίνει λίστα με «ύποπτα» παιχνίδια, μέσα είμαστε χωμένοι κι αρχίζω να ξενερώνω, πάνω που ετοιμάζομαι να κάνω θριαμβευτική είσοδο την Κυριακή στο Οάκα, να πάρω το διπλό. Μήπως να πάρω κανένα δίπιτο με γύρο και να κάτσω σπίτι;
Κάλλιο να πάρω δίπιτο, με μπόλικο τζατζίκι
όμως θα πάω γήπεδο, γαμώ τ΄ οπαδιλίκι...

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο gazzetta.gr

Κίνηση ανθρωπιάς για την Λοκομοτίβ!!

Σε μια μεγάλη κίνηση προχώρησαν οι αντίπαλες ομάδας της Λοκομοτίβ Γιάροσλαβ, ύστερα από το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα, που είχε ως αποτέλεσμα να ξεκληριστεί η ρωσική ομάδα του χόκει.
Κίνηση ανθρωπιάς για την Λοκομοτίβ
Σύμφωνα λοιπόν, με τον πρώην αρχηγό της εθνικής ομάδας και σταρ του ΝΗL, Βιάτσεσλαβ Φετίσοβ, οι υπόλοιπες ομάδες του πρωταθλήματος χόκεϊ, προσφέρθηκαν να βοηθήσουν την Λοκομοτίβ να σταθεί στα πόδια της, παραχωρώντας από έναν παίκτη.

Περίπου 30 παίκτες από την ευρύτερη περιοχή του Γιάροσλαβ, θα επιστρέψουν στην γενέτειρά τους. Ο μοναδικός επιζώντας του τραγικού δυστυχήματος, Αλεξάντερ Γκαλίμοβ, θα βρεθεί στο επίκεντρο, καθώς θέλουν να στήσουν τη νέα Λοκομοτίβ γύρω του, ωστόσο, το σοκ που υπέστη ήταν τόσο μεγάλο, που δύσκολα θα μπορέσει να το ξεπεράσει.

πηγή: sportdog.gr