Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Πανικός μέσω twitter!!

Ο κάποτε "ερυθρόλευκος" Roger Mason Junior έβαλε ...φωτιά στο ΝΒΑ καθώς του ξέφυγε στο "Twitter" ένα αισιόδοξο μήνυμα για άρση του λοκ-άουτ. Από την άλλη ο Kobe Bryant φτιάχνει και σβήνει λογαριασμους.
Πανικός μέσω twitter
O Roger Mason Jr. δημιούργησε θόρυβο με ένα σχόλιό του στο twitter γράφοντας «Looking like a season», για να το σβήσει αμέσως και να δηλώσει άγνοια στη συνέχεια.
Εξι λέξεις, πολλές εξηγήσεις: «Looking like a season. How you…». Ο γκαρντ των Knicks, ο οποίος τυγχάνει να είναι και ο Αντιπρόεδρος του σωματείου των παικτών, έγραψε αυτές τις έξι λέξεις στο προφίλ του, λίγο μετά την τελευταία συνάντηση ανάμεσα στην πλευρά των Ιδιοκτητών και των παικτών. Η μήπως όχι;
Σχεδόν αμέσως μετά το σχόλιό του - και αφού πρώτα είχε δημιουργηθεί πανικός – ο άλλοτε παίκτης του Ολυμπιακού έγραψε: «Κάποιος μπήκε παράνομα στον λογαριασμό μου. Δεν είπα ποτέ ότι πρόκειται να γίνει σεζόν». Αργότερα συνέχισε στο ίδιο ύφος γράφοντας: «Καθόμουν και αναρωτιόμουν γιατί χτυπάει συνέχεια το κινητό μου και μετά κοιτάζω στον λογαριασμό μου και βλέπω αυτό το μήνυμα. Μακάρι να ήταν αλήθεια», ενώ αργότερα έγραψε: «Αύριο (σ.σ σήμερα) θα έχουμε και άλλες συναντήσεις και ελπίζω να υπάρξει πρόοδος. Η σημερινή (σ.σ χθεσινή) συνάντηση δεν με έκανε να είμαι πιο αισιόδοξος».
Υπάρχει όμως μία λεπτομέρεια στην υπόθεση: Όταν γράφτηκε αυτό το σχόλιο στον τοίχο του βετεράνου γκαρντ φαινόταν να το έστειλε ο ίδιος με μήνυμα μέσω του κινητού του τηλεφώνου και όχι από υπολογιστή.
Πολλοί λόγοι εξηγούν τον πανικό του Mason. Και ο κυριότερος είναι ότι κατά την διάρκεια των συζητήσεων οι Ιδιοκτήτες και οι παίκτες συμφώνησαν να μην αναφέρουν δημόσια την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων. Μία τέτοια κίνηση από τον Mason ίσως και να τα τίναζε όλα στον αέρα. Ωστόσο το ερώτημα παραμένει: Τι έγινε πραγματικά; Ποιος χάκερ θα καθόταν να ασχοληθεί με τον λογαριασμό του Mason;
Ένα σενάριο αναφέρει ότι ίσως ο γκαρντ των Knicks προσπάθησε να στείλει μήνυμα σε κάποιον παίκτη μέσω του twitter για να τον ενημερώσει για την πορεία των διαπραγματεύσεων, αλλά κατά λάθος το έγραψε στον τοίχο του. Αυτό εξηγεί και το «How you...» με το οποίο τελειώνει το μήνυμα, όπου ίσως ρωτάει την γνώμη του.
Από εκεί και πέρα όμως, σε περίπτωση που τελικά γίνει αποδεκτό ότι δεν μπήκε χάκερ στον λογαριασμό του γκαρντ των Knicks, άρχισαν και οι άλλες σκέψεις: Τι ακριβώς εννοούσε με το «Looking like a season»; Ότι οι διαπραγματεύσεις είναι σε καλό δρόμο; Ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά και θα ακυρωθεί η σεζόν; Ότι θα σωθεί ολόκληρη η σεζόν ή μόνο μέρος της;
Ο καθένας το εξήγησε με τον δικό του τρόπο, ωστόσο δεν παύει να είναι η πρώτη ανεπίσημη πληροφόρηση που υπάρχει για την πορεία των διαπραγματεύσεων. Το θέμα όμως είναι ότι δεν ήταν ξεκάθαρο σαν μήνυμα και ο καθένας μπορεί να το εξηγήσει όπως θέλει.
Η γκάφα του Mason όμως, αν τελικά έγραψε αυτός στον τοίχο του, δεν ήταν το μοναδικό θέμα στο twitter χθες. Κατά την διάρκεια της ημέρας ο σταρ των Lakers, Kobe Bryant, δημιούργησε και αυτός τον δικό του λογαριασμό, καταφέρνοντας σχεδόν αμέσως να έχει περίπου 35.000 followers, μεταξύ των οποίων οι Dwyane Wade και Dwight Howard! Λίγο αργότερα όμως ο λογαριασμός είχε σβηστεί!
Το μοναδικό σχόλιο που πρόλαβε να γράψει ο Kobe ήταν «Can you hear me now?!?!». Σύμφωνα με ανθρώπους του περιβάλλοντος του βετεράνου γκαρντ ο Bryant κάποια στιγμή θα ανεβάσει ξανά τον λογαριασμό του, όταν μάθει καλύτερα πώς να τον χειρίζεται. Παρόλα αυτά στην σελίδα του στο Facebook υπήρχε κανονικά ο λογαριασμός του στο twitter, ακόμα και μετά το σβήσιμο του λογαριασμού του.
Όπως και να έχει ήταν σίγουρα μία περίεργη μέρα για τους χρήστες του twitter η χθεσινή, που προκάλεσε αρκετή αναστάτωση. Και δεν ήταν η πρώτη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο.
Πηγή: sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: