Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Το… κλισέ τελεσίγραφο της ΕΠΟ!!


Το… κλισέ τελεσίγραφο της ΕΠΟ!
Τελεσίγραφο (απ’ αυτό που «έπιασε» με Λάρισα και Πανσερραϊκό, αλλά όχι και με τον ΟΦΗ) έστειλε στον Ηρακλή η ΕΠΟ!

Η Ομοσπονδία καλεί τον «Γηραιό» να αποσύρει τα ασφαλιστικά μέτρα που έχει καταθέσει και απειλεί πως -αν δεν το κάνει μέχρι το πρωί της Παρασκευής- θα τον υποβιβάσει στη Football League 2!

Με την προσφυγή του στα πολιτικά δικαστήρια την Πέμπτη (και τα ασφαλιστικά μέτρα προκειμένου να αναβληθεί το παιχνίδι του Αστέρα με την Κέρκυρα), ο Ηρακλής βγήκε οριστικά «στα χαρακώματα» με την ΕΠΟ (και το αυτοδιοίκητο της).

Η τελευταία, λοιπόν, απέστειλε το ίδιο τελεσίγραφο («αποσύρεστε ή υποβιβάζεστε στην αμέσως επόμενη κατηγορία») που αποδείχθηκε αρκετό στο παρελθόν για να μην έχουν αποτέλεσμα ανάλογες προσφυγές Λάρισας και Πανσερραϊκού -αλλά όχι και του ΟΦΗ.

Καλώντας τον Ηρακλή ν’ αποσύρει την προσφυγή του (την ίδια μέρα που αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου για τα ασφαλιστικά μέτρα που έχει καταθέσει) η ομοσπονδία χρησιμοποιεί το πιο βασικό της «όπλο» στη διαμάχη με τον «Γηραιό».

Κάτι που δεν είναι καθόλου βέβαιο, ωστόσο, ότι θα σταματήσει την ομάδα της Θεσσαλονίκης -που εμφανίζεται αποφασισμένη να προχωρήσει επιπλέον σε αγωγές και μηνύσεις… κατά παντός υπευθύνου για τον υποβιβασμό της (από τον Σοφοκλή Πιλάβιο μέχρι μέλη των δικαιοδοτικών οργάνων της ομοσπονδίας).

Αναλυτικά η απόφαση της ΕΠΟ αναφέρει:

«Συνεδρίασε σήμερα, Πέμπτη 8/9/2011, δια περιφοράς λόγω του κατεπείγοντος του υπό εξέταση θέματος, η Εκτελεστική Γραμματεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (άρθρο 32, παρ. 2 του Καταστατικού Ε.Π.Ο.), με θέμα ημερήσιας διάταξης:

«Ενώπιον του Εφετείου Αθηνών 1. Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της Π.Α.Ε. Ηρακλής κατά της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας όπως εκπροσωπείται νόμιμα για την ακύρωση α) της υπ’ αριθ. 182/2011 Διαιτητικής Απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της Ε.Π.Ο. και β) της υπ’ αριθ. Διαιτητικής Απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της Ε.Π.Ο. και 2.Αγωγή της Π.Α.Ε. Ηρακλής κατά της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για την ακύρωση α) της υπ’ αριθ. 182/2011 Διαιτητικής Απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων Ε.Π.Ο. και β) της υπ’ αριθ. 133/2011 Διαιτητικής Απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων Ε.Π.Ο.».

Ομόφωνα αποφάσισε να επιβάλλει στην ΠΑΕ Ηρακλής την ποινή του υποβιβασμού στην αμέσως κατώτερη κατηγορία για την αγωνιστική περίοδο 2011-2012.

Στην ίδια ως άνω ΠΑΕ δίδεται χρονικό περιθώριο έως την Παρασκευή 9/9/2011 και ώρα 11:00, να παραιτηθεί επισήμως της προσφυγής της στα πολιτικά δικαστήρια και να ενημερώσει για τούτο εγγράφως την ΕΠΟ.

Σε διαφορετική περίπτωση, μετά την παρέλευση του ως άνω χρονικού ορίου, ισχύει απολύτως η ποινή του υποβιβασμού στην αμέσως κατώτερη κατηγορία για την περίοδο 2011-2012».

Δεν υπάρχουν σχόλια: