Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

"Τι δουλειά έχουμε εμείς;"

Η ΕΡΤ έβγαλε ανακοίνωση για τη μη μετάδοση του Ισραήλ - Ελλάδα τονίζοντας ότι ουδέποτε είχε τα δικαιώματα της Εθνικής ομάδας.
"Τι δουλειά έχουμε εμείς;"
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
"Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με τη μη μετάδοση από την τηλεόραση του αγώνα της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου με το αντίστοιχο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του Ισραήλ, το Γραφείο Τύπου της ΕΡΤ Α.Ε επισημαίνει τα ακόλουθα:
Τα τηλεοπτικά δικαιώματα των εκτός έδρας αγώνων της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου έχει αποκτήσει, εδώ και χρόνια και μέχρι το 2014, μεγάλο ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι, μέσω ξένης εταιρίας αθλητικού μάρκετινγκ.
Το κανάλι αποφάσισε για δικούς του λόγους να μην μεταδώσει τον αγώνα.
Όμως, τα συγκεκριμένα τηλεοπτικά δικαιώματα ουδέποτε αποδεσμεύτηκαν και ως εκ τούτου η ΕΡΤ Α.Ε δεν θα μπορούσε να τα διεκδικήσει. Ούτε και κατατέθηκε σχετική πρόταση -επίσημα ή ανεπίσημα- στην ΕΡΤ Α.Ε ή σε άλλο τηλεοπτικό σταθμό, εξ όσων γνωρίζουμε.
Ως εκ τούτου, η δημόσια ραδιοτηλεόραση δεν φέρει καμία ευθύνη και θεωρεί άδικες τις αιχμές που αφήνουν ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης εναντίον της.
Η ΕΡΤ Α.Ε έχει εμπράκτως αποδείξει το ενδιαφέρον της για τον ελληνικό αθλητισμό, και τις εθνικές ομάδες. Ενδεικτικά, αρκεί να αναφέρουμε τις πολύωρες καθημερινές μεταδόσεις και εκπομπές του τελευταίου χρονικού διαστήματος, που αφορούν τις εθνικές μας ομάδες και τις προσπάθειες Ελλήνων αθλητών σε διαφορετικά αθλήματα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: