Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Εν αναμονή των διεθνών και του... Κίτσιου!!

Επιστροφή στην δράση για τους παίκτες του ΠΑΟΚ, με τους διεθνείς να απουσιάζουν και τον Στέλιο Κίτσιου να προπονείται σε πιο υψηλούς ρυθμούς, δείχνοντας πως είναι στον δρόμο της επιστροφής.

Εν αναμονή των διεθνών και του... Κίτσιου
Ύστερα από το κυριακάτικο ρεπό, οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ προπονήθηκαν την Δευτέρα, χωρίς την παρουσία των Διεθνών και μπήκε στην τελική ευθεία η προετοιμασία για ματς (13/9, 18:15) με την Νίκη Βόλου για την τρίτη αγωνιστική της Super League.

Ο Στέλιος Κίτσιου γυμνάστηκε σε πιο έντονους ρυθμούς και φάνηκε πως σύντομα θα είναι έτοιμος, ενώ οι Χέντβιγκες Μαντούρο, Δημήτρης Κωνσταντινίδης έκαναν και πάλι αποθεραπεία.

Η προπόνηση της Τρίτης είναι προγραμματισμένη για τις 18:00 στο αθλητικό κέντρο της Νέας Μεσημβρίας.

Το απόγευμα της Δευτέρας (08.09) στις 18:00 ο Μιγκέλ Βίτορ και ο Φακούντο Περέιρα θα δώσουν το παρών στο PAOK FC Official Mobile Store στη ΔΕΘ προκειμένου να υπογράψουν αυτόγραφα και να φωτογραφηθούν με τον κόσμο του ΠΑΟΚ που θα βρίσκεται στην Εκθεση.

Την Τρίτη (09.09) στις 16.00 στο PAOK FC Official Mobile Store θα παραβρεθούν οι Γιάννης Σκόνδρας, Δημήτρης Παπαδόπουλος.*Πηγή: sport-fm.gr*

Νέα εποχή στον Άρη!!

Άνεμος αισιοδοξίας και... ζωής στον Άρη! Ο Γιώργος Γαλανός είναι και με τη βούλα το νέο αφεντικό των Θεσσαλονικέων που θα τους τρέξει οικονομικά στην Γ' Εθνική με στόχο να τους επαναφέρει στα σαλόνια.

Νέα εποχή στον Άρη!
Ο Γιώργος Γαλανός είναι ο νέος διοικητικός ηγέτης του Άρη! Ύστερα από 2,5 ώρες συνεδρίασης του Ερασιτέχνη και της 9μελής επιτροπής διαχείρισης κρίσεων, αποφασίστηκε να δοθεί το «χρίσμα» στον Έλληνα επιχειρηματία!

Εδώ και καιρό ο 46χρονος είχε εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για να αναλάβει δράση απ’ την Γ’ Εθνική με στόχο να επαναφέρει τους κίτρινους στην φυσική τους θέση και από σήμερα είναι έτοιμος και επίσημα για να ξεκινήσει το έργο του.

Απ’ τη στιγμή που η υπόθεση Αρβανιτίδη δεν υπήρχε πλέον στο προσκήνιο, ο Γαλανός ήταν αποκλειστικά ο μοναδικός άνθρωπος που είχε δείξει έμπρακτα (με επίσημη πρόταση και στοιχεία της οικονομικής του κατάστασης) πως θέλει να αναλάβει τα (διοικητικά) ηνία του συλλόγου.

Ουσιαστικά το νέο «αφεντικό» του Άρη θα τρέξει την ομάδα τόσο οργανωτικά, όσο και οικονομικά, εξασφαλίζοντας την χρηματοδότησή της. Εντός της ημέρας αναμένονται και οι ανακοινώσεις απ’ τον Ερασιτέχνη για να «σφραγιστεί» και τυπικά η συμφωνία. *Πηγή: sport-fm.gr*

Απέσυρε το ενδιαφέρον του για Άρη ο Αρβανιτίδης!!

O Γιώργος Αρβανιτίδης για προσωπικούς λόγους, οι οποίοι δεν του επιτρέπουν να ηγηθεί της προσπάθειας του Άρη απέσυρε το ενδιαφέρον του για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.
Ο πρώην παράγοντας της Βέροιας ζήτησε να εξεταστεί η δυνατότητα ίδρυσης νέου ΤΑΑ, αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη.
ADVERTISEMENT
Ετσι είχε ως αποτέλεσμα να αποσύρει το ενδιαφέρον του και άφησε την πόρτα ανοιχτή για τον Γιώργο Γαλανό.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ήρθε η ώρα να αφήσει τα πειράματα ο Φαν Χάαλ!!

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος εξηγεί γιατί πρέπει ο Ολλανδός τεχνικός να ξεχάσει το 3-5-2, ώστε να επανέλθει στις επιτυχίες η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Το καλοκαίρι στα γήπεδα της Βραζιλίας, ο Λουίς Φαν Χάαλ προχώρησε σε κάτι άκρως καινοτόμο για τα δεδομένα της Ολλανδίας. Άφησε το κλασικό 4-3-3 και με... Ευαγγέλιο ένα 3-5-2 οδήγησε τους «οράνιε» στην 3η θέση στον κόσμο.
ADVERTISEMENT
Με αυτό το σχήμα άρχισε τη σεζόν και στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Κάτι η επιτυχία στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας με την Ολλανδία, κάτι η λογική της ταυτόχρονης χρησιμοποίησης των Φαν Πέρσι και Ρούνει, με τον Μάτα από πίσω τους, έφερε το 3-5-2 (για την ακρίβεια 3-4-1-2) στο Όλντ Τράφορντ. Πλέον όμως και τα δεδομένα έχουν αλλάξει, αλλά και τα αποτελέσματα στο ξεκίνημα καθιστούν... υποχρεωτική την αλλαγή του 3-5-2.
Καταρχάς, τρεις αξιόλογοι κεντρικοί αμυντικοί δεν υπάρχουν στο Ολντ Τράφορντ. Κι αν ο Ρόχο μπορεί να αγωνιστεί ως αριστερό στόπερ, οι υπόλοιπες δύο θέσεις από ποιους θα καλυφθούν; Έβανς, Τζόουνς, Σμόλινγκ και ο μικρός Μπλάκετ μάλλον δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος της φανέλας της Γιουνάιτεντ.
Οι αφίξεις των Άνχελ Ντι Μαρία, Ρανταμέλ Φαλκάο και Ντάλεϊ Μπλιντ, όμως, αποτελούν ακόμη βασικότερο λόγο που ο Φαν Χάαλ οφείλει να επιστρέψει σε κάτι πιο... ολλανδικό. Γιατί απλά αποκτήθηκαν την ύστατη ώρα, προκειμένου να αγωνιστούν και να αλλάξουν τη – μέχρι στιγμής - αποκρουστική εικόνα των «μπέμπηδων».
Αρχικά, λογικά θα επανέλθει τετράδα στην άμυνα. Με τον Ρόχο και έναν ακόμη κεντρικό αμυντικό στα στόπερ και τον Μπλιντ στα αριστερά. Κι αν αποφασίσει να δώσει την ευκαιρία στον Λουκ Σο, ο Μπλιντ μπορεί να μετακινηθεί στα χαφ και να αποτελέσει δίδυμο με τον Άντερ Ερέρα.
Τι θα κάνει μεσοεπιθετικά είναι μάλλον «αδιάφορο». Γιατί όπου και να αγωνιστούν Φαλκάο, Ντι Μαρία, Φαν Πέρσι και Ρούνεϊ είναι δεδομένο πως θα κάνουν... παπάδες! Αυτός που φαίνεται να την πληρώνει από την πολυκοσμία είναι ο Χουάν Μάτα, ο οποίος φαίνεται πως δύσκολα θα παραμείνει και το 2015 κάτοικος Μάντσεστερ. Εκτός κι αν – χτύπα ξύλο – κάποιος από τους παραπάνω αστέρες τεθεί νοκ-άουτ, οπότε επιστρατευθεί εσπευσμένα ο Ισπανός.
4-3-3, 4-2-3-1, 4-3-1-2 ενδεχομένως να μη διαφέρουν και πολύ μεταξύ τους με το υπάρχον ρόστερ της Γιουνάιτεντ, αφού ο Ντι Μαρία μπορεί να αγωνιστεί τόσο στον άξονα όσο και στα πλάγια, ο Ρούνεϊ σε θέση κεντρικού φορ, πλάγιου επιθετικού, αλλά και οργανωτή, ενώ ο Φαν Πέρσι έχει τη δυνατότητα να αγωνιστεί και στα πλάγια. Μόνο ο Φαλκάο φαίνεται πως θα είναι αμετακίνητος στην κορυφή της επίθεσης. Έτσι, ανά πάσα στιγμή και σε οποιαδήποτε στιγμή του αγώνα, ο Ολλανδός τεχνικός μπορεί να ανακατεύει την τράπουλα.
Προς το παρόν, πάντως, αυτό που οφείλει να κάνει ο Φαν Χάαλ είναι να επαναφέρει την τετράδα στην άμυνα. Γιατί οι μπροστινοί... ξέρουν τη δουλειά τους και μάλιστα πολύ καλά. Και είναι δεδομένο πως τα γκολ θα τα βάλουν. Στην άμυνα χρειάζονται οι αλλαγές.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Τώρα χρειάζεται στήριξη η Εθνική του μπάσκετ...!!

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για μία ομάδα που απέτυχε μεν, αλλά έβγαλε υγεία και οι αρμόδιοι οφείλουν να την στηρίξουν. Οχι βέβαια “αγοράζοντας” την επιτυχία, αλλά με το να την αφήσουν να μεγαλώσει...  
Αυτή η Εθνική μπάσκετ έστω κι' αν απέτυχε ήταν η πιο ΟΜΑΔΑ από αυτές που εμφανίστηκαν τα τελευταία χρόνια στο παρκέ. Ομάδα που σε γέμιζε με το μπάσκετ που έπαιζε, που δεν έκανε το “ο σκοπός αγιάζει τα μέσα” κανόνα του παιχνιδιού της, που προσπάθησε να παίξει γρήγορα, μοντέρνα , θεαματικά.
ADVERTISEMENT
Το έκανε γοητεύοντας φίλους και εχθρούς. Το έκανε μέχρι ενός σημείου γιατί έχει ταλέντο στον πάγκο της (τον καλύτερο Ελληνα προπονητή), αλλά γιατί έχει ταλέντο και στο παρκέ. Βεβαίως της λείπουν πράγματα. Και όχι φυσικά ο Διαμαντίδης ή ο Σπανούλης. Θα πρέπει η ομάδα να πάψει να ζει με τα φαντάσματα και να κοιτάξει την επόμενη ημέρα. Και η επόμενη μέρα είναι σε γενικές γραμμές όλοι αυτοί που βρέθηκαν αυτές τις ημέρες στην Ισπανία και όχι αυτοί που δεν ήταν εκεί...

Δεν της λείπει λοιπόν ο Διαμαντίδης, της λείπει γενικά η εμπειρία του πως να διαχειριστεί ένα τέτοιο τουρνουά. Της λείπει η εμπειρία να ξεχωρίσει το πότε επιτρέπεται το λάθος, της λείπει η εμπειρία να διαχειριστεί ψυχολογικά το πρώτο ματς που θα στραβώσει.
Ηταν φανερό στο πρώτο νοκ άουτ ματς με τους Σέρβους, από τα πρώτα λεπτά, ότι η βραδιά θα είναι πολύ δύσκολη. Θα είναι πολύ δύσκολη γιατί η αυτοσυγκέντρωση και η ψυχολογική προετοιμασία όσο καλή κι' αν είναι δεν μπορεί να αντικαταστήσει την εμπειρία. Δεν μπορεί να νικήσει το άγχος που τους κυρίευσε με την σκέψη “αν χάσουμε, τελειώσαμε”. Το πρώτο τέτοιο ματς ήταν αυτό με τους Σέρβους και αυτό το ματς δεν μπόρεσαν να το διαχειριστούν σε κανένα επίπεδο. Και δεν είναι η κακή βραδιά, δεν είναι το “δεν μπήκαν τα σουτ”, είναι η ψυχολογία. Η Εθνική έχασε μόνο από την άμυνά της, αυτήν που την έφερε ως εδώ. Και η άμυνα δεν είναι θέμα βραδιάς, είναι πρώτα και πάνω από όλα “θέμα διάθεσης” όπως λένε οι ίδιοι οι προπονητές.

Οπως και να έχει όμως τα όσα είδαμε, όχι μόνο κόντρα σε Φιλιππίνες, αλλά και κόντρα σε Κροατία και Αργεντινή μας δείχνουν ότι αυτή η ομάδα τα επόμενα χρόνια μπορεί να μας προσφέρει πράγματα. Συνεπώς πρέπει να στηριχτεί. Και στηρίζω μία ομάδα σημαίνει πρώτα και πάνω από όλα στηρίζω τον προπονητή της και τις επιλογές του. Και βέβαια στηρίζω αυτούς που την στηρίζουν. Και όχι αυτούς που έφυγαν, αυτούς που άλλοτε έρχονται και άλλοτε όχι... Αλλωστε δεν είναι η πρώτη μεγάλη αποτυχία των τελευταίων ετών για την επίσημη αγαπημένη. Για την ακρίβεια είναι μία ακόμη. Αυτή την φορά όμως απέτυχε με άλλον τρόπο από όλες τις προηγούμενες. Και ο τρόπος που κάνεις το ταξίδι είναι αυτός που μετράει πολλές φορές περισσότερο και από το ίδιο το αποτέλεσμα.
 
Αυτή η ομάδα ήρθε η ώρα να στηριχτεί ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, όχι με την... “αγορά” συμμετοχής της σε μεγάλα τουρνουά έναντι κάποιων χιλιάδων ευρώ, αρά με την πνευματική και ψυχολογική στήριξη που χρειάζονται αυτά τα παιδιά.
Κι' ας χρειαστεί να παίξει προκριματικά με Μάλτα και Ουγγαρία, όπως θα συνέβαινε φέτος το καλοκαίρι αν δεν είχαμε δώσει εκείνα τα 800 χιλιάδες ευρώ για να είμαστε στην Ισπανία. Ενα restart ποτέ δεν έκανε κακό. Ισα ίσα. Οσο πιο χαμηλά ξεκινάς τόσο πιο ψηλά μπορείς να πας. Αρκεί το restart να γίνει στις σωστές βάσεις και όχι πάνω σε γυάλινα αγορασμένα πόδια...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Νέα, ωραία, αλλά... δεν αρκούσε!!

Ο Αρης Λαούδης απαντά στο ερώτημα αποτυχία ή επιτυχία, εξηγεί γιατί δεν αξίζουν δάκρυα σ' αυτή την εθνική ομάδα και αναφέρεται στο γεγονός ότι παρουσιαστήκαμε πνευματικά και αγωνιστικά ανέτοιμοι κόντρα στους καλύτερους Σέρβους.   
Το νόμισμα έχει διπλή όψη, από τη μία της αποτυχίας και από την άλλη της επιτυχίας. Πώς γίνεται; Ανάλογα πώς θέλει να δει κανείς το ποτήριο: Μισοάδειο ή μισογεμάτο.
Θα 'ναι παράλογος όποιος πει πως η εθνική ομάδα είναι πετυχημένη επειδή κατάφερε να περάσει στους «16». Είναι αποτυχία το γεγονός ότι δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την πρόκριση στην «8άδα» και γίνεται... grande αποτυχία, αν αναλογιστούμε τις προσδοκίες που δημιούργησε μέσα από τις καταπληκτικές εμφανίσεις στην α' φάση.
Εξ αρχής, έστω κι αν δεν λεγόταν επίσημα, ο στόχος ήταν η πρόκριση στις οκτώ καλύτερες ομάδες του κόσμου και από την στιγμή που δεν το πετύχαμε θα πρέπει να παραδεχτούμε πως σε αγωνιστικό επίπεδο το αποτέλεσμα ήταν αποτυχημένο. Ειδικά, όταν ο αποκλεισμός έρχεται μ' ένα -18 από έναν αντίπαλο που δεν ήταν φόβητρο, ήταν στην ίδια περίπου λογική μ' εμάς και λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις ιδιαιτερότητες που έχουν τα παιχνίδια Ελλάδας – Σερβίας.
Από 'κει και πέρα υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος, για τους λίγο πιο αισιόδοξους, αυτούς που ενδεχομένως κοιτούν και το αύριο κι όχι μόνο το σήμερα, γι αυτούς που έχουν σταματήσει να ορίζουν την επιτυχία από την βραχυπρόθεσμη διάκριση.
Μπορούμε λοιπόν να κοιτάξουμε έναν χρόνο πίσω, τον Σεπτέμβριο του 2013, μετά το τέλος του Ευρωμπάσκετ και να αναλογιστούμε πού βρισκόμασταν και πού βρισκόμαστε. Να δούμε για παράδειγμα τι εικόνα παρουσίαζε το εσωτερικό της εθνικής ομάδας, τι λέγαμε για το «αύριο» του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, τι άκουγε ο Τρινκιέρι για τις επιλογές του και τι μπινελίκια έπεφταν στον Βασιλακόπουλο για τον Ιταλό τεχνικό.
Να δούμε δηλαδή τι προοπτική μας έδινε η εθνική μπάσκετ μετά την αποτυχία της Σλοβενίας και να την συγκρίνουμε με τη γεύση που αφήνει τώρα, παραδεχόμενοι πάντα τη φετινή αποτυχία σε επίπεδο τελικού στόχου. Να εξετάσουμε αν τα δεδομένα είναι ίδια και τέλος πάντων να καταλήξουμε στο αν δικαιούμαστε να αισιοδοξούμε για το «αύριο» της εθνικής.
Προσωπικά, ανήκω σ' αυτή την κατηγορία. Είδα μια ομάδα που λειτουργούσε σαν οικογένεια, είδα ένα σύνολο που είχε μόνιμα ένα χαμόγελο στο πρόσωπο, είδα ανθρώπους που γούσταραν αυτό που έκαναν, διασκέδαζαν αυτό που ζούσαν και είχαν πεισθεί πως αξίζει να προσπαθήσουν.
Είδα μια ομάδα που επιχείρησε να παρουσιάσει κάτι διαφορετικό σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, αφουγκράστηκα μια μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου να ταυτίζεται ξανά με την εθνική και να έλκεται από την εικόνα της και τέλος πάντων είδα ένα μείγμα παλιών και νέων που στα δικά μου μάτια δίνουν προοπτική για κάτι πολύ καλύτερο απ' αυτό που έβλεπα πέρυσι.
Η Εθνική σ' αυτή τη διοργάνωση έβαλε μια βάση στα θεμέλια της. Ξεκίνησε – και καλά έκανε – το πράγμα από το μηδέν, λειτούργησε με πιο υγιή τρόπο, «καθάρισε» το πράγμα γύρω της και τέλος πάντων ακούστηκαν αλήθειες ακόμη και για το ποιος είναι «στρατιώτης» της εθνικής ομάδας και ποιος θέτει εαυτόν εκτός αυτής.
Το καλοκαίρι του 2015 για παράδειγμα, δεν θα χρειαστεί να (ξανά)μπούμε στη διαδικασία «ποιος θα 'ρθει, ποιος δεν θα ΄ρθει» με δεδομένο ότι πλέον το τοπίο ξεκάθάρισε. Ακόμη κι αυτό κέρδος είναι, αν αναλογιστούμε τι συνέβαινε ένα χρόνο πριν...
Ταυτόχρονα, η εθνική διαθέτει έναν προπονητή που είναι κοινά αποδεκτός από την Ομοσπονδία, τους παίκτες και την πλειοψηφία του κόσμου, γεγονός επίσης σπάνιο αν ανατρέξουμε στο πρόσφατο παρελθόν και δούμε την κατάσταση που επικρατούσε. Εναν προπονητή που δίνει προοπτική και που κατάφερε σε ενάμιση μήνα να αλλάξει μια σταθερά χρόνων, με τα όποια θετικά ή αρνητικά μπορεί να έχει μια τέτοια φιλοσοφία.
Για παράδειγμα, στην α' φάση η εθνική ανταποκρίθηκε, στο «χιαστί» παρουσιάστηκε ανέτοιμη πνευματικά και αγωνιστικά, διαψεύδοντας τον Κατσικάρη που στο ενδιάμεσο των φάσεων είχε δηλώσει πως η εθνική είναι «παντός καιρού» και έτοιμη να ανταποκριθεί σε όλα τα είδη μπάσκετ. Οπως αποδείχτηκε, θέλει δουλειά για να γίνει «παντός καιρού»...
Οι Σέρβοι απέδειξαν πως είναι μια τεράστια μπασκετική σχολή που ξέρει να... ξετινάζει τον αντίπαλο και παράλληλα πιστοποίησαν πως είναι μια ομάδα που δεν χαμπαριάζει από πίεση και άγχος. Σε κάθε φάση ήξεραν τι θέλουν να κάνουν στο παρκέ, είχαν απόλυτα ξεκάθαρο στόχο και «χτύπησαν» αδυναμίες που οι προηγούμενοι αντίπαλοι δεν προσπάθησαν καν να εκμεταλλευτούν. Είδαν το πρόβλημα στην άμυνα του «ένας εναντίον ενός» κι έβαλαν μέχρι και τον Ραντούλιτσα να ξεκινάει από την κορυφή της ρακέτας.
Είδαν ότι η εθνική κόβεται στη μέση με την έξοδο του Μπουρούση κι έκαναν τα πάντα για να μεταφέρουν την μπάλα στο καλάθι. Είδαν την εθνική μας να παίζει πετυχημένα το high – low με τον Μπουρούση να εκτελεί χρέη πλέι μέικερ και να μοιράζει στους Καϊμακόγλου, Παπανικολάου κοντά στο καλάθι και δεν υπήρξε ούτε μια φορά που η μπάλα να πέρασε στη ρακέτα τους.
Το αποκορύφωμα της συγκέντρωσης είναι ο Γιόβιτς που χρεώθηκε συνολικά τρία φάουλ και τα τρία σε αιφνιδιασμό της ελληνικής ομάδας και χωρίς να έχουμε το δικαίωμα για βολές! Λεπτομέρεια θα πείτε, αλλά από τις λεπτομέρειες αυτές καταλαβαίνεις ποια ομάδα είναι πνευματικά έτοιμη για τον «πόλεμο». Και οι Σέρβοι ήταν πανέτοιμοι, σε αντίθεση με την δική μας εθνική που έμοιαζε να «λυγίζει» λεπτό με το λεπτό, φάση προς φάση...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Το κυνήγι των ανεμόμυλων!!

Ο Νίκος Παπαδογιάννης επιχειρεί έναν ψύχραιμο απολογισμό, χωρίς άναρθρες κραυγές, αλλά με χειροκρότημα για όσους πάσχισαν.
Έκανα λάθος όταν θεωρούσα τη Σερβία ιδανικό αντίπαλο για τους 16 (σε σχέση με Γαλλία ή Βραζιλία) και δεν ντρέπομαι να το ομολογήσω. Ακόμη και σε καλοκαίρια μετριότητας, τα Σερβόπουλα έχουν στο dna τους ένα ανεκτίμητο προσόν. Ξέρουν να διαβάζουν το παιχνίδι και να συνδυάζουν το know-how με ζεστή καρδιά. Η Σερβία ήταν που έτρωγε σίδερα στο παρκέ, όχι η Ελλάδα.
Η άμυνά τους ξεχαρβάλωσε το passing game των δικών μας, οι γρήγορες επιστροφές μετέτρεψαν τον ελληνικό αιφνιδιασμό σε κυνήγι ανεμομύλων, οι σουτέρ της ζεστάθηκαν επειδή βρήκαν καλές προϋποθέσεις, οι επιλογές της στην επίθεση θαυμάστηκαν. Το γρήγορο 1ο φάουλ του Μπουρούση αποδείχθηκε καταστροφικό, αφού τον ανάγκασε να παίζει άμυνα με τεχνάσματα στο α’ ημίχρονο όποτε οι άλλοι τροφοδοτούσαν τον ογκώδη Ραντούλιτσα ή τον πολύπειρο Κρστιτς.
Αλλά πού ξανακούστηκε να κοστίζει τόσο ακριβά το πρώτο φάουλ ενός παίκτη; Στην Εθνική Ελλάδας που ξέμεινε από ψηλούς, να πού. Απέναντι στη μπροστινή γραμμή της Σερβίας, όπου το «τεσσάρι» είναι 2μ10 και μαζεύει 10 ριμπάουντ σε 31 λεπτά, οι εφεδρικοί σέντερ της δικής μας ομάδας (Βουγιούκας, Γλυνιαδάκης) δεν άντεξαν ούτε τρίλεπτο. Ο Μπουρούσης πάσχισε αλλά ήταν αβοήθητος.
Όταν ο Φώτης Κατσικάρης δοκίμασε τολμηρό σχήμα χωρίς σέντερ, οι Σέρβοι χτύπησαν στο ψαχνό με 5 οδυνηρούς πόντους (από Ραντούλιτσα, Κάλινιτς) που πήραν τα ηνία του αγώνα μέσα από τα χέρια των δικών μας. Αυτό το μοιραίο λεπτό μετέτρεψε το 42-41 σε 42-46 στο τέλος του ημιχρόνου.
Η Εθνική μας προηγήθηκε ακριβώς 20 δευτερόλεπτα στον αγώνα. Πάνω που έμοιαζε ικανή να γίνει αφεντικό, ξανάχασε το χαλί κάτω από τα πόδια της.
Οι διεθνείς μας έψαχναν μάταια το αδύνατο σημείο στην αντίπαλη άμυνα και τα δείγματα αφέλειας που έγιναν αχίλλειος πτέρνα της Κροατίας ή και της Αργεντινής. Εμειναν μόλις στο 44% εντός παιδιάς, ενώ η Σερβία τελείωσε το παιχνίδι με το καταπληκτικό 54% και με ενεργητικό που πλησίασε την 100άρα.
 Η Σερβία πήρε 38 πόντους από τον ισχνό πάγκο της, η Ελλάδα μόλις 24. Οι παίκτες που θα μπορούσαν να την προσφέρουν χείρα βοηθείας στους βασικούς, ο Σλούκας και ο Βουγιούκας για παράδειγμα, αυτή τη φορά υστέρησαν. Ο Καλάθης υπέπεσε στο 2ο φάουλ του στο 7ο λεπτό και προστατεύτηκε σε βαθμό υπερβολής, αν και επέτρεπε αυτή την πολυτέλεια η καλή απόδοση του Μάντζαρη.
Το ωραίο α’ ημίχρονο των Πρίντεζη και Καϊμακόγλου έμεινε χωρίς συνέχεια, όπως και οι εξάρσεις του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ο Παπανικολάου αποχαιρέτησε την Ευρώπη με τον χειρότερο δυνατό τρόπο, ασυνήθιστα αρνητικός σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού. Παίκτης για να εκβιάσει καταστάσεις στα δύσκολα δεν υπήρχε, αλλά αυτό το γνωρίζαμε εξαρχής.
Ούτε Μπογκντάνοβιτς είχε η Εθνική μας απόψε ούτε Τεόντοσιτς ούτε Μπιέλιτσα ούτε Κρστιτς ούτε Ραντούλιτσα. Δεν είναι ντροπή να το ομολογήσουμε. Οι άλλοι ήταν καλύτεροι. Συμβαίνει και αυτό πότε πότε. Τ'ακούς, Ελληνα; Σε σένα το λέω, που έστησες κιόλας ικριώματα.
Η Εθνική ηττήθηκε από μία ομάδα που παρουσιάστηκε καταφανώς ανώτερη, αντάξια της παράδοσης που κληρονόμησε από παίκτες όπως ο σημερινός πρόεδρος της Ομοσπονδίας μπάσκετ της χώρας (Μποντιρόγκα). Η δική μας ομάδα αδίκησε κατάφωρα τον εαυτό της, όχι με την ήττα, αλλά με την συνολική της εμφάνιση.
«Το αποτέλεσμα ισοπεδώνει την εικόνα που παρουσιάσαμε στον πρώτο γύρο», είπε ο Γιώργος Πρίντεζης. Δεν είναι αλήθεια αυτό. Στους αγώνες της Σεβίλλης, η Εθνική απέδειξε ότι ξέρει τον τρόπο και ότι έχει τα εφόδια για να επιστρέψει ισχυρή και ακμαία στο προσκήνιο.
Τις προσδοκίες δεν τις δημιούργησε κάποιος αιθεροβάμων προφήτης, αλλά η ίδια, με τις εμφανίσεις και τις νίκες της. Αποδείχθηκε ότι της έλειπαν η πείρα και το μέταλλο για να διαχειριστεί επιδέξια το σλάλομ ανάμεσα στις νάρκες.
Ηταν εξαρχής γνωστό και αδιαπραγμάτευτο, το έγραψα χίλιες φορές από τη μέρα της κλήρωσης κιόλας δίχως να κομίζω γλαύκα ες Αθήνας, ότι το γλέντι από την απογοήτευση απείχαν μεταξύ τους 40 λεπτά, ότι η ετυμηγορία κρινόταν από το πρώτο νοκ-άουτ παιχνίδι.
Εάν κέρδιζε, θα ήταν αυτομάτως επιτυχημένη και το βλέμμα της θα έφτανε ως το βάθρο. Ηττήθηκε και έμεινε στις θέσεις 9-16, όπως ακριβώς και στο προηγούμενο Μουντομπάσκετ των Διαμαντίδη, Σπανούλη, Σχορτσανίτη, Τσαρτσαρή, Φώτση, Περπέρογλου, Μπουρούση, Ζήση, Καλάθη, Πρίντεζη, Καϊμακόγλου, Βουγιούκα.
Στασιμότης, θα πείτε. Διαβάστε προσεκτικά τα ονόματα της τότε 12άδας και ξανασκεφτείτε το.
Επειτα, θυμηθείτε τι είδους κλίμα και μετασεισμούς δημιούργησε εκείνη η διοργάνωση και συγκρίνετε την ατμόσφαιρα της Τουρκίας με όσα είδαμε φέτος στη Σεβίλλη. Το 5-1 και οι υποσχέσεις που δόθηκαν για ένα καλύτερο αύριο δεν αφήνουν περιθώρια για μεμψιμοιρία. Στο Ευρωμπάσκετ του 2015, η ομάδα θα είναι και πάλι δυνατή, στο πλευρό όσων την πιστεύουν και την αγαπούν.
Οι κακεντρεχείς εκεί έξω πανηγυρίζουν, τους ακούω δα, δεν έχουν μάθει ότι έχει και ήττες το πρόγραμμα, αλλά εγώ δεν είμαι από αυτούς. Δεν πρόκειται να χειροκροτήσω ποτέ αποτυχία Εθνικής ομάδας ούτε να μολύνω το διαδίκτυο με μηνύματα σαν αυτά που έλαβα στη διάρκεια της live μετάδοσης του αγώνα από την Gazzetta.
Ο μέσος Έλληνας οπαδός δεν αξίζει να εκπροσωπείται από ομάδες σαν την Εθνική μπάσκετ των τριών υπερήφανων δεκαετιών ούτε σαν την θαυματουργή Εθνική ποδοσφαίρου της τελευταίας δεκαετίας.
Προτιμά να βράζει στο ζουμί του και να βυθίζεται αύτανδρος στον κύκλο της παρακμής, μαζί με τους Μπέους, τους Ψωμιάδηδες, το χουλιγκανιλίκι, τα στημένα παιχνίδια, ας μη πω ονόματα από το μπάσκετ και γίνω πιο κακός απ’ό,τι ήδη είμαι.
Εάν αναγνωρίζετε τον εαυτό σας στις παραπάνω αράδες, προχωρήστε άφοβα σε κάποιαν άλλη αμμουδιά. Εδώ έχει μόνο χειροκρότημα για όσους έδωσαν κάθε ικμάδα των δυνάμεών τους για να πετύχουν κάτι καλό στο Μουντομπάσκετ και να μοιράσουν μερικά χαμόγελα σε όσους ξέρουν να αναγνωρίζουν την προσπάθεια και την αυταπάρνηση.
Οσες φορές μίλησα με παίκτες, το τελευταίο 10ήμερο, τους συμβούλευσα να αφήσουν τον υπολογιστή στο συρτάρι και να αγνοήσουν το ποτάμι της χολής, της μιζέριας και της υποκρισίας. Ελπίζω να ακολούθησαν αυτή την τακτική μετά την ήττα από τους Σέρβους. Ειδάλλως θα πρόσεξαν ότι οι πανηγυρτζήδες των προηγούμενων ημερών ζητούν τώρα κεφαλές επί πίνακι και απαιτούν ξέπλυμα της ντροπής.
Υποθέτω ότι οι κραυγές πολλαπλασιάστηκαν μόλις δέχθηκε γκολ η Εθνική ποδοσφαίρου. Γιατί δεν μένετε στα κόκκινα και στα πράσινα αλώνια εάν σας χαλάει το τίμιο γαλάζιο;
Ξέρω ότι άδικα συγχύζομαι, αλλά …συγχύζομαι. Πού θα πάει, θα μου περάσει. Ερχεται η κρυάδα του χειμώνα για να με συνεφέρει.
Καλή ή κακή ή μέτρια, η Εθνική ομάδα δεν απογοητεύει ούτε στις πιο απογοητευτικές της στιγμές. Μετράω από τώρα τους μήνες για το Ευρωμπάσκετ του 2015, το ακόμη ορφανό. Αύριο θα ανακοινωθεί ο τόπος διεξαγωγής του. Η Εθνική θα είναι εκεί, συσπειρωμένη και φιλόδοξη όπως πάντοτε. Ελπίζω πιο πλήρης από τη φετινή.
Δεν ήταν εν τέλει ματαιότης η συμμετοχή στο Μουντομπάσκετ του 2014. Ναι, χάσαμε, αλλά όλο και κάτι κερδίσαμε.

*Πηγή: gazzetta.gr*

«Άκυρο» του Καραγκούνη σε Ηρακλή!

Τον Γιώργο Καραγκούνη προσέγγισαν οι άνθρωποι του Ηρακλή για να τον φέρουν στην ομάδα, όμως ο Έλληνας μέσος αρνήθηκε την προοπτική συνεργασίας με τους Θεσσαλονικείς.

«Άκυρο» του Καραγκούνη σε Ηρακλή
Δεν ευδοκίμησε η προσπάθεια των ανθρώπων του Ηρακλή να κάνουν το μεγάλο «μπαμ» και να φέρουν στην ομάδα τον Γιώργο Καραγκούνη.

Σύμφωνα, με την «Arena Press» η διοίκηση του συλλόγου προσέγγισε τον έμπειρο μέσο ώστε να τον πείσει να συνεργαστούν.

Ο 36χρονος διεθνής, όμως απάντησε αρνητικά στην κρούση των «κυανόλευκων». Πάντως, ευχαρίστησε την ομάδα της Θεσσαλονίκης για το έντονο ενδιαφέρον που έδειξε.

Ο Ηρακλής δεν ήταν η μόνη ομάδα από την Μακεδονία που ενδιαφέρεται για τον πρώην άσο της Φούλαμ, καθώς ΠΑΟΚ και Βέροια φαίνεται πως δεν έχουν εγκαταλείψει τελείως την περίπτωση του. *Πηγή: sport-fm.gr*

Βασικός ο Αλκάθερ και ο Κασίγιας!!

Στην 11άδα της εθνικής ομάδας της Ισπανίας στο παιχνίδι με τα Σκόπια θα ξεκινήσουν τους Ίκερ Κασίγιας και Πάκο Αλκάθερ.

Βασικός ο Αλκάθερ και ο Κασίγιας!
Θέση στην 11άδα της εθνικής Ισπανίας στο παιχνίδι με τα Σκόπια θα δώσει στους Κασίγιας και Αλκάθερ ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε.

Αυτό έκανε γνωστό ο ομοσπονδιακός τεχνικός των Ισπανών ενόψει σημερινής αναμέτρησης για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2016, η οποία θα είναι και η πρώτη μετά την αποτυχημένη παρουσία της στο Μουντιάλ.

Οι πιθανή 11άδα της Ισπανίας:

Κασίγιας, Ράμος, Αλμπιόλ, Άλμπα, Χουανφράν, Μπούσκετς, Φάμπρεγας, Κόκε, Πέδρο, Σίλβα, Αλκάθερ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Αποφασίζουν για Ευρωμπάσκετ!!

Σήμερα το απόγευμα αναμένεται η απόφαση για το πού θα φιλοξενηθεί το Ευρωμπάσκετ του 2015. Σε τέσσερις χώρες η πρώτη φάση, φαβορί για την τελική φάση η Γαλλία.

Αποφασίζουν για Ευρωμπάσκετ
Εντός της ημέρας αναμένεται η απόφαση από τη FIBA Europe για το ποιες χώρες θα φιλοξενήσουν το Ευρωμπάσκετ του 2015. Υπενθυμίζεται πως η Ουκρανία κρίθηκε ακατάλληλη να φιλοξενήσει τη διοργάνωση λόγω της έκρυθμης κατάστασης στην περιοχή, αλλά θα έχει προβάδισμα για το αντίστοιχο τουρνουά του 2017, εφόσον έχει επανέλθει η σταθερότητα στη χώρα.

Η πρώτη φάση, αυτή των ομίλων, θα διεξαχθεί σε τέσσερις διαφορετικές χώρες, ενώ η τελική, από τους «16» και μετά δηλαδή (δεν θα υπάρχει δεύτερη φάση των ομίλων στο εξής, αλλά κατευθείαν νοκ άουτ, όπως στο Μουντομπάσκετ), θα φιλοξενηθεί σε μια από αυτές τις τέσσερις χώρες.

Οκτώ χώρες έχουν καταθέσει φάκελο υποψηφιότητας, με τις τέσσερις εξ αυτών να διεκδικούν μόνο φάση ομίλων, Γερμανία, Φινλανδία, Ισραήλ και Λετονία, και τέσσερις και την τελική φάση, Κροατία, Γαλλία, Πολωνία και Τουρκία. Φαβορί για να φιλοξενήσει την τελική φάση φέρεται να είναι η Γαλλία, ενώ υπολογίζεται πως το κόστος για τη χώρα που θα φιλοξενήσει όμιλο και τελική φάση ανέρχεται στα 11 εκατ. ευρώ!

Οι 24 χώρες που έχουν προκριθεί στο Ευρωμπάσκετ (από το οποίο θα προκύψουν και οι συμμετέχουσες από την Ευρώπη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016) είναι οι Ισπανία, Γαλλία, Λιθουανία, Κροατία, Σλοβενία, Ουκρανία, Σερβία, Ιταλία, Ελλάδα, Τουρκία, Εσθονία, Φινλανδία, Λετονία, Ισραήλ, Βοσνία, Βέλγιο, Γεωργία, Τσεχία, Γερμανία, Ολλανδία, Πολωνία, ΠΓΔΜ, Ρωσία και Ισλανδία.*Πηγή: sport-fm.gr*

Πίρλο: «Είμαι έτοιμος να επιστρέψω»

Την πρόθεσή του να φορέσει και πάλι τη φανέλα της Εθνικής ομάδας της Ιταλίας έκανε γνωστή ο Πίρλο μιλώντας στα ΜΜΕ της χώρας.

Πίρλο: «Είμαι έτοιμος να επιστρέψω»
Την πρόθεσή του να φορέσει και πάλι τη φανέλα της Εθνικής ομάδας της Ιταλίας έκανε γνωστή ο Πίρλο μιλώντας στα ΜΜΕ της χώρας.

«Μίλησα με τον Κόντε, έχει το ΟΚ από εμένα για να παίξω και πάλι στην Εθνική ομάδα», τόνισε ο Ιταλός άσος ο οποίος σχολίασε για την αγωνιστική εικόνα που έδειξε η εθνική ομάδα της χώρας του με την Ολλανδία.

«Μου άρεσε πάρα πολύ», τόνισε και κατέληξε με άλλη μια αναφορά για το ενδεχόμενο να φορέσει και πάλι την φανέλα της εθνικής του.

«Είναι στο χέρι του προπονητή», κατέληξε.*Πηγή: sport-fm.gr*

«Ασπρόμαυρη» δυσαρέσκεια για Ρανιέρι!!

Έκδηλη είναι δυσφορία στον ΠΑΟΚ για την απόφαση του Ρανιέρι να μην χρησιμοποιήσει τον Αθανασιάδη, ακόμη και όταν έψαχνε τον τρόπο με τον οποίο θα τονώσει την επίθεση της Εθνικής κόντρα στη Ρουμανία.

«Ασπρόμαυρη» δυσαρέσκεια για Ρανιέρι

Με τίτλο «Ρατς και Κάτσε τις μεγάλες νίκες» στο κείμενό τους οι Θεσσαλονικείς αναφέρονται και στο γεγονός ότι ο Στέφανος Αθανασιάδης δεν έπαιξε στον αγώνα της Εθνικής Ελλάδας με τη Ρουμανία, αφήνοντας αιχμές για τον Κλαούντιο Ρανιέρι.

Η ανακοίνωση

«Αγώνες εθνικών ομάδων περιείχε το μενού σήμερα και αρκετοί ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ εκπροσώπησαν τις χώρες τους. Αναλυτικά:

Ο Ραζβάν Ρατς ήταν βασικός και από τους καλύτερους της Εθνικής Ρουμανίας στη μεγάλη νίκη επί της δικής μας Εθνικής στο “Καραϊσκάκης”.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής μας επέλεξε μόνο τον Σαλπιγγίδη -βασικός και με το περιβραχιόνιο- και άφησε τους Γλύκο, Τζαβέλλα και Αθανασιάδη στον πάγκο. Ο Κλαούντιο Ρανιέρι αγνόησε τον Αθανασιάδη ακόμη κι όταν θέλησε να τονώσει την επίθεσή του στο δεύτερο ημίχρονο…

Η Αλβανία πέτυχε τη νίκη της ημέρας εκτός έδρας επί της Πορτογαλίας με 0-1 και ο Εργκούς Κάτσε μπήκε στο ματς στο 66ο λεπτό, βοηθώντας την ομάδα του να αντέξει στην πίεση των γηπεδούχων στα τελευταία λεπτά.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Ρόμπερτ Μακ είναι στην αποστολή της Σλοβακίας που αγωνίζεται στις 21:45 της Δευτέρας εναντίον της Ουκρανίας εκτός έδρας.

Δεληγιαννίδης, Κουλούρης, Βασαΐτης, Τσολακίδης και Πόζογλου ήταν βασικοί στη νίκη της Εθνικής Νέων με 2-0 επί της Φινλανδίας
».

Αγωνία για τον Ρόις!

Με έντονους πόνους στον αστράγαλο αποχώρησε ο Μάρκο Ρόις από το χθεσινό παιχνίδι της Γερμανίας με την Σκοτία.

Αγωνία για τον Ρόις
Τραυματίας αποχώρησε από το παιχνίδι της Γερμανίας με την Σκοτία ο Μάρκο Ρόις.

Ο διεθνής Γερμανός τραυματίστηκε στον αστράγαλο μετά από ένα μαρκάρισμα με σκοτσέζο αμυντικό.

Θα υποβληθεί σήμερα σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί το πρόβλημά του.

Ωστόσο είχε τη δύναμη να αποχωρήσει μόνος του από τον αγωνιστικό χώρο κάτι που αφήνει μια… νότα αισιοδοξίας για το μέγεθος του τραυματισμού. *Πηγή: sport-fm.gr*

Προς «ναυάγιο» του Αλβάρες!

Αρνητική τροπή παίρνει για τον Πανθρακικό το ενδιαφέρον για την απόκτηση του Λεάντρο Αλβάρες.

Προς «ναυάγιο» του Αλβάρες
Καμία εξέλιξη δεν έχει παρατηρηθεί στο θέμα του Λεάντρο Αλβάρες, ο οποίος ήταν στο μεταγραφικό στόχαστρο του Πανθρακικού.

Όπως γράφει η SportDay, το ενδιαφέρον του ακριτικού συλλόγου για το Αργεντινό έχει ατονήσει και από την άλλη πλευρά δεν έχει υπάρξει κάποια επικοινωνία.

Κύριος λόγος που δεν τα βρήκαν οι Ακρίτες με τον πρώην άσο του Απόλλωνα Σμύρνης είναι το οικονομικό.

Η διοίκηση του Πανθρακικού θα στραφεί σε πιο οικονομικές περιπτώσεις.*Πηγή: sport-fm.gr*

Βορράς καλεί Καραγκούνη!

ΠΑΟΚ και Βέροια φέρονται να εξετάζουν την περίπτωση του Γιώργου Καραγκούνη, ο οποίος παραμένει ελεύθερος μετά την λήξη της συνεργασίας του με τη Φούλαμ.

Βορράς καλεί Καραγκούνη
Ελεύθερος παραμένει ο Γιώργος Καραγκούνη, ο οποίος από τον Μάιο δεν έχει βρει ομάδα να συνεχίσει την καριέρα του.

Όλο αυτό το διάστημα έχουν υπάρξει φήμες για αρκετές ομάδες που φέρονται να έχουν έρθει σε επαφή με τον αρχηγό της Εθνικής Ελλάδας, αλλά μέχρι στιγμής κάτι χειροπιαστό.

Τις τελευταίες ώρες έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία ότι η Βέροια, η οποία χθες απέκτησε τον Βούκτις, ετοιμάζεται για άλλο ένα «μπαμ» με την απόκτηση του «τυπάρα».

Την ίδια ώρα, και στον ΠΑΟΚ εξετάζουν την περίπτωση του «Κάρα», η υπόθεση του οποίου για τον «Δικέφαλου του Βορρά» μπορεί να μείνει ανοιχτή μέχρι την τελευταία στιγμή.*Πηγή: sport-fm.gr*

«Αυτοδιαχειριζόμενος ο Άρης»

Διαμαντόπουλος
Στον ArenaFM 89,4 φιλοξενήθηκε ο Βουλευτής του Σύριζα στην Καστοριά, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος
Μίλησε για την στάση του να βρεθεί κοντά στις δικαστικές διαμάχες του Άρη.
Αναλυτικά τα όσα είπε στον ArenaFM 89,4
Για το ότι ήταν στα δικαστήρια, κοντά στον Άρη που αγαπάει τόνισε:
«Βασικά είναι τέτοια η κατάσταση στον Άρη, που η κάθε μάχη είναι η πιο κρίσιμη μέχρι την επόμενη. Οπότε η διακριτικότητα με την οποία αντιμετώπιζα τα θέματα του Άρη και εν τέλει η παρουσία μου στα δικαστήρια δεν μπορούσε να συνεχίσει. Κλήθηκα από τον κόσμο να έχω μια παρουσία ως ενίσχυση της υπερασπιστικής γραμμής που επέβαλε ο κόσμος του Άρη να πάει η ομάδα στην Γ’ Εθνική και να καθαριστεί και το ενδιαφέρον σε μία από τις σημαίες του Άρη του Χάρη Παπαγεωργίου να γίνει μια συνάντηση για ενημέρωση του Σύριζα για τα ζητήματα του Άρη τα οποία δεν είναι μόνο του Άρη. Προκύπτουν από τα θεσμικό πλαίσιο, πέρα από τα εγκληματικά λάθη, της κακοδιαχείρισης και οτιδήποτε άλλο προκύψει από μία έρευνα των τελευταίων ετών. Γενικότερα και η ανάβραση που υπήρχε στον κόσμο στην Θεσσαλονίκη κινητοποίησε και τον Σύριζα από την πλευρά πως η παθογένειες για τις οποίες μίλησα πιο πριν αποκρυσταλλώνονται στον Άρη όπως σε κανένα άλλο σωματείο. Αυτή η κατάσταση από το 79’ που ιδρύθηκε και έγινε ΠΑΕ αποκρυσταλλώνονται με ακρίβεια στην περίπτωση του Άρη».
Στη συνέχεια ο κ. Διαμαντόπουλος προσέθεσε:
«Αυτό είναι μία τεράστια συζήτηση που μπορώ να κάνω μια μικρή τοποθέτηση. Καταρχάς τι εννοούμαι παράγοντας, διότι στο δικό μου μυαλό οι παράγοντες δεν έχουν να κάνουν με τον παραγοντισμό. Έχουν να κάνουν με ανθρώπους να κάνουν κάτι που με την εμπειρία τους και την τριβή τους στη συνολική αντιμετώπιση τον θεμάτων τους αναδεικνύει και ως ηγέτες, αλλά με αυτούς που πάνε μπροστά. Θα πάω τον κόσμο του Άρη πίσω. Είχε δοθεί μία «μάχη» από το οπαδικό κίνημα του Άρη στα τέλη του 90’ και ήταν στο περίφημο μέχρι το κάγκελο. Επέμεναν κάποιοι πως ο κόσμος πρέπει να είναι μέχρι εκεί να υποστηρίζει τον Άρη και άλλοι που είμαι και ‘γω μέσα σ’ αυτούς που μέσα από αυτό να αναδειχτούν πρόσωπα, αλλά δυστυχώς η επόμενη κίνηση μέσα σ’ αυτή τη λογική ήταν αυτά τα πρόσωπα να μην τα αντιμετωπίζουμε με την συγκεκριμένη προσωπολατρία, να γίνεται σκληρός έλεγχος μέσα από τα θεσμικά όργανα. Κάναμε τεράστια βήματα, φτάσαμε τον Άρη να γίνει το μεγαλύτερο αυτοδιαχειριζόμενο σωματείο μέσω της λέσχης φίλων Άρης, αλλά αυτά όλα προϋπόθεταν μαζική συμμετοχή του κόσμου για να μην χειραγωγηθεί η λέσχη φίλων. Το μοντέλο που ξεκινήσαμε πρέπει να πάρει σάρκα και οστά, πιστεύω στην αυτοδιαχείριση της ομάδας και θεωρώ πως δεν πρέπει να δοθεί σε κανέναν τυχάρπαστο παραγοντίσκο γιατί ακούγονται ονόματα και με ελάχιστα χρήματα που θα βάλει στην Γ’ Εθνική να δεσμεύσει τον Άρη ως γωνία μαγαζί για τα επόμενα χρόνια. Συνεχίζω να πιστεύω ότι ο κόσμος που τόσα χρόνια έδωσε τις μάχες και ας θυμηθούν όλοι τις Β’ Εθνικές που δεν υπήρχε κάποιος να μας βγάλει από τη λάσπη. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι ουσιαστικά αυτή είναι η λογική και τέρμα οι διαχειριστές από τον Άρη και να μην εγκλωβιστεί ο Άρης στα νύχια ανθρώπων που είναι υπόδικοι. Άρα πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι και αυτά που χρειάζονται τα έχει και μόνο από τον κόσμο και περιμένουμε τις επόμενες εξελίξεις».
Για το ότι σήμερα είναι η ημέρα των αποφάσεων και ότι πιέζει και ο χρόνος απάντησε:
«Κοιτάξτε μπήκαμε σε κάποια πράγματα εξειδικευμένα και θέλω να τα συνδέσω με τη συνάντηση που έγινε. Δεν θέλω να περνάει ποτέ από το μυαλό του κόσμου ότι πήγαμε με την αστική λογική των κομμάτων ο Σύριζα για να λύσει τα προβλήματα του Άρης. Όπως ήθελα να πω ότι δεν μου αρέσει η λογική το ότι βοηθήστε τον Άρη μας. Αυτό που θέλαμε πάντα ήταν ισονομία μέσω της πολιτείας για να αντιμετωπίζεται όπως όλες οι υπόλοιπες ομάδες. Αυτές οι λογικές και τα άρθρα 44 και τα υπόλοιπα ήταν μια παραδοχής ανικανότητας με ερωτηματικό περισσότερο για μένα χειραγώγησης, να δίνουν επιμέρους λύσεις σε κάθε ομάδα για να έχουν όμηρο τον λαό τους. Πως γίνεται μια ομάδα να εντάσσεται στο 44’ και να σωρεύει χρέη 30 εκατ. μετά. Η λογική της συνάντησης ήταν να δούμε πως περιπλέκεται. Εμείς ζητήσαμε από τον Άρη να μας παρουσιάσουν το ζήτημα. Μέσω του Χάρη Παπαγεωργίου αντιληφθήκαμε ότι υπάρχουν κενά νόμου στην κατάσταση που έχει μπλέξει ο Άρης. Εμείς επίσης μιλήσαμε με τους φορείς και τους ιθύνοντες και παρουσιάσαμε και τη δική μας πρόταση ουσιαστικά βάζει τα ερασιτεχνικά σωματεία μπροστά στον ΑΣ έχοντας το δικαίωμα να διατηρούν επαγγελματικές ομάδες, αφού δεν μπορούμε να τον καταργήσουμε όσο και αν ο Σύριζα είναι κατά. Αυτή είναι η συζήτηση και ότι είδαμε και εμείς πως πρέπει να διαχειριστεί η κυβέρνηση. Ζούμε χρόνια τα όσα γίνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο κόσμος το έχει τούμπανο και ‘μεις κρυφό καμάρι. Οι καταγγελίες του ποδοσφαιριστή Ολιβιέ Καπό, υπάρχουν άνθρωποι που έχουν προφυλακιστεί για στημένους αγώνες και το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι σάπιο. Και απευθυνόμενος στον κόσμο του Άρη, υπάρχει ψευδαίσθηση ότι θα υπάρξει πραγματικά άνθρωπος/παράγοντας που θα έρθει να βάλει λεφτά; Σε μία χώρα που διαλύεται και προσπαθούν να κάνουν τις δουλειές τους».
Για την περίπτωση του Καπό απάντησε:
«Από την μία υπάρχει η πολιτική πίεση και δεν μπορούμε να πούμε ότι θα καλύπτουμε τα πάντα. Δεν ασχολούμαι εγώ με τα αθλητικά και υπάρχει μια έρευνα η οποία ασχολείται με τα στημένα παιχνίδια και ο Καπό αυτό φωτογραφίζει και πρέπει να ενταχθεί και αυτός στην έρευνα. Δεν νομίζω ότι δεν έχει σταματήσει αυτή η έρευνα. Δεν πρέπει να τα φορτώνουμε όλα εκεί. Να δημιουργήσουμε ένα πλαίσιο να μην μπαίνει ο κάθε τυχάρπαστος στο ποδόσφαιρο και να δημιουργεί χρέη; Να δημιουργήσουμε ένα πλαίσιο να ελέγχονται ακόμη και από πού έρχονται τα λεφτά που βάζει ο καθένας στην ομάδα; Γιατί αν καταντήσουμε να είναι το ποδόσφαιρο ένα πλυντήριο ξεπλύματος βρώμικου χρήματος από οποιαδήποτε δραστηριότητα, φανταστείτε».
*Πηγή: arenafm.gr*

«Ο χρόνος πιέζει»

ζήνδρος
Στον ArenaFM 89,4 φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Άρη, Γιώργος Ζήνδρος.
Μίλησε για την επόμενη μέρα, τον Αρβανιτίδη, τον Γαλανό και τον Καλαϊτζίδη.
Αναλυτικά τα όσα είπε στον ArenaFM 89,4
Αρχικά για το πώς βλέπει τα πράγματα τόνισε:
«Είναι ευχάριστο ότι έχουμε και δεύτερη πρόταση εκτός του κ. Γαλανού και την Παρασκευή είχαμε ένα έκτακτο συμβούλιο στο οποίο μάθαμε για το ενδιαφέρον του κ. Αρβανιτίδη και έπρεπε να οριστικοποιήσουμε κάποια πράγματα και νομίζω πως σήμερα θα αποφασίσουμε. Είναι πολλά πράγματα που πρέπει να τρέξουμε, φέραμε και τον κ. Καλαϊτζίδη στο Συμβούλιο, μας είπε τα δικά του τα θέματα, μας είπε ακριβώς τι χρήματα χρειάζονται, αλλά και το ότι έχει κάποιους ποδοσφαιριστές σε αναμονή και με ένα τηλεφώνημα ότι μπορεί να τους κλείσει. Πρέπει να τρέξουν τα θέματα γιατί και ο χρόνος μας πιέζει ασφυκτικά».
Για το ότι ο κ. Καλαϊτζίδης έχει λίγους παίκτες υπογράμμισε:
«Έχει τέσσερις-πέντε παίκτες έτοιμους για να έρθουν, αλλά αρκεί να βρεθούν τα χρήματα. Ναι Έλληνες. Από εκεί και πέρα στις 14:00 έχουμε ένα συμβούλιο για το αν υπάρχει κάποια άλλη πρόταση και θα αποφασίσουμε. Είμαστε σε πολύ στενό περιθώριο».
Για το αν υπάρχει κάποιο άλλο ενδιαφέρον εκτός του κ. Γαλανού για τον Άρη είπε:
«Όχι δεν υπάρχει κάτι άλλο μέχρι στιγμής».
Για το ότι ο κ. Γαλανός με μία υψηλή επιστασία μπορεί να μπει στον Άρη προσέθεσε:
«Νομίζω ότι έτσι πρέπει να γίνει γιατί κάθε τι που πρέπει να γίνει από δω και πέρα για να μην βρεθούμε στην ίδια κατάσταση, πρέπει να ελέγχονται τα πάντα».
Για το ότι όλα πλέον θα περνάνε από τον κ. Χάρη Παπαγεωργίου:
«Από εδώ και πέρα σαν Ερασιτέχνης Άρης, όλα περνάνε από τον πρόεδρο. Ακόμη και οι πληρωμές και ας έρχονται τα χρήματα από αλλού».
Σε ερώτηση για το αν πίστευε ότι θα φτάσει ο Άρης να παίζει στην Γ’ Εθνική είπε:
«Η αλήθεια είναι ότι είναι ένα λυπηρό γεγονός, αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να αλλάξουμε και το θέμα είναι να μπουν οι βάσεις για κάτι καλύτερο. Να αλλάξουμε σελίδα γρήγορα από τις κατηγορίες τις μικρές και να επιστρέψει ο Άρης εκεί που ανήκει».
Για το αν έμαθαν από τον κ. Παπαγεωργίου ότι έκανε και ο κ. Σκόρδρας πρόταση απάντησε:
«Όχι, δεν μας είπε τίποτα για τον Σκόρδα, αλλά μόνο για τον κ. Αρβανιτιδή. Ήταν ένα Σαββατοκύριακο να βρεθούμε και να μας παρουσιάσει κάποια πράγματα, ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατόν. Είμαστε πάρα πολύ σφιγμένοι και οπότε δεν ξέρω αν αλλάξει κάτι μέχρι το βράδυ».
Για το αν είναι αισιόδοξος ο κ. Καλαϊτζίδης:
«Μα όσο αισιόδοξος και αν είσαι και όσες ικανότητες και αν έχεις όταν δεν έχεις την ομάδα προετοιμασμένη, τους παίκτες που θέλεις όλα είναι δύσκολα. Είναι ομάδες που έχουν κάνει προετοιμασίες και δυστυχώς εμείς είμαστε πίσω. Ο κ. Καλαϊτζίδης είναι αισιόδοξος και το πολύ μέσα σε ένα μήνα θα είναι ο Άρης που όλοι τον θέλουνε και θα αποδίδει αυτά που θέλουμε».
Για το αν πέντε παίκτες κλεισμένοι ανέφερε:
«Έτσι μας είπε ότι έχει πέντε παίκτες που μπορεί να τους φέρει αύριο, αλλά πρώτα πρέπει να βρεθούν τα χρήματα και να γίνουν οι κινήσεις».
Για το θέμα της επόμενης μέρας:
«Ναι, σε μια άτυπη επιτροπή, να βοηθήσουμε τον Χάρη Παπαγεωργίου που σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος και είναι άξιος θαυμασμού και κάνει τα πάντα και είναι 24 ώρες το 24ωρο στη διάθεση όλων. Και δεν είναι μόνο το ποδοσφαιρικό τμήμα έχει αρμοδιότητες και στα υπόλοιπα και είναι ένα μεγάλο βάρος στους ώμους του. Νομίζω ότι έχει περάσει από κάποιες θέσεις και έχει την οργανωτική ικανότητα».
Για το αν ο Άρης επιστρέψει χωρίς χρέη στην Α’ Εθνική:
«Νομίζω ναι, ο αγώνας όλος έγινε για να φύγουν τα χρέη και είναι στο χέρι των Αρειανών να γυρίσουμε τη σελίδα, να ξεχάσουμε το παρελθόν και να τις βάσεις για τον καινούργιο Άρη».
Για το αν πιστεύει ότι υστερεί ο Άρης σε παράγοντες είπε:
«Βεβαίως φαίνεται ότι στερεί σε παράγοντες. Η διαχείριση τα τελευταία χρόνια ήταν δυσανάλογη των προσδοκιών και από εκεί φτάσαμε σ’ αυτή την κατάσταση. Από τη στιγμή που πήρε η ομάδα την κατηφόρα, δεν βρέθηκε ο παράγοντας που θα αναλάμβανε την ευθύνη να σηκώσει όλο το βάρος. Αν υπήρχε κάποιος ο οποίος θα ενέπνεε τον κόσμο, θα είχε την στήριξη για να πάρει την ομάδα. Και πάλι δεν έχουμε την πρόταση από κάποιον επιφανή Αρειανό. Οι πιο πολλοί και παλιοί διωχτήκανε από τον κόσμο».
*Πηγή: arenafm.gr*

Δίνει το χρίσμα...!

Ο Ερασιτέχνης δίνει σήμερα το χρίσμα… για την νέα εποχή του Άρη η οποία αρχίζει με την παρουσία της ομάδας στην Γ’ Εθνική.

Δίνει το χρίσμα...

Ο Ερασιτέχνης θα δώσει το χρίσμα στον άνθρωπο ή το σχήμα που θα οδηγήσει την ομάδα στη νέα εποχή, με τους Γιώργο Αρβανιτίδη και Γιώργο Γαλανό να προβάλλουν ως φαβορί, αλλά να μην μπορεί να αποκλειστεί και η έκπληξη από την «ομάδα» των αρειανών επιχειρηματιών που τις τελευταίες μέρες μελετά το ενδεχόμενο εμπλοκής της στο σύλλογο.

Η επιλογή είναι αρκετά κρίσιμη, αφού αυτή θα καθορίσει το μέλλον του Άρη στη νέα τάξη πραγμάτων και το πόσο σύντομα θα επανέλθει στη φυσική του θέση.

Αυτός στον οποίο θα δοθεί το χρίσμα θα πρέπει να αντιμετωπίσει το ζήτημα της εκκαθάρισης της ΠΑΕ, μια και είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις από πρώην παράγοντες που θα προσπαθήσουν να μπλοκάρουν τη διαδικασία.

Οι θέσεις του Γιώργου Γαλανού είναι εδώ και μήνες γνωστές και οι άνθρωποι του Αρη αντιμετωπίζουν θετικά το ενδεχόμενο εμπλοκής του στην ομάδα, παρά τα κενά που παρουσιάζουν οι προφορικές δεσμεύσεις του. Απέναντί του υπάρχει η ομάδα των αρειανών επιχειρηματιών, για την οποία περισσότερα θα μπορούν να ειπωθούν εφόσον αυτή αποκαλυφθεί σήμερα.

Τα νερά τις τελευταίες ώρες τάραξε η επανεμφάνιση του Γιώργου Αρβανιτίδη, ο οποίος στην επικοινωνία που είχε με τον Χάρη Παπαγεωργίου έδειξε «ζεστός» να αναλάβει τον Αρη στη Γ' Εθνική.*Πηγή: sport-fm.gr*

Υπογράφει ο Αθανασιάδης!!

Σήμερα ή το αργότερο αύριο θα δοθεί τέλος στο «σίριαλ» με την ανανέωση της συνεργασίας του ΠΑΟΚ με τον Στέφανο Αθανασιάδη. Πρόθεση του Σαββίδη να τελειώνει άμεσα η συγκεκριμένη υπόθεση.

Υπογράφει ο Αθανασιάδης
Την επιστροφή του Στέφανου Αθανασιάδη από τις υποχρεώσεις του με την Εθνική Ελλάδας περιμένουν στον ΠΑΟΚ, ώστε να τελειώσει οριστικά το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του διεθνούς επιθετικού.

Η υπόθεση τράβηξε αρκετά, κάτι που έχει προκαλέσει την αντίδραση και των οπαδών της ομάδας, που βλέπουν ότι η διοίκηση αναλαμβάνει δράση μόνο αν μία κατάσταση φτάσει στα όριά της.

Η ανανέωση της συνεργασίας με τον 26χρονο άσο μοιάζει επιτακτική για διάφορους λόγους, αφού και επικοινωνιακά θα έχει πρόβλημα ο «Δικέφαλος του Βορρά».

Από την πλευρά του, ο Ιβάν Σαββίδης θέλει το θέμα να τελειώνει άμεσα και για αυτό τον λόγο ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ θα έρθει σε επαφή και ο ίδιος με τον Αθανασιάδη, ώστε μην υπάρξει κάποια απρόσμενη εξέλιξη.

*** Διαψεύστηκαν από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ οι φήμες για ενδιαφέρον για την απόκτηση του 32χρονου μέσου, Γκαετάνο Ντ' Αγκοστίνο, που έμεινε ελεύθερος από τη Σιένα.

*** Ο Αγγελος Αναστασιάδης, μετά το σαββατιάτικο φιλικό με τον Αιγινιακό, έδωσε ρεπό χθες στους ποδοσφαιριστές για να φορτίσουν τις μπαταρίες τους και να επιστρέψουν πανέτοιμοι σήμερα στο γήπεδο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Επέστρεψε και αποφασίζουν!

Παρουσία του Δημήτρη Μελισσανίδη οι ιθύνοντες της ΑΕΚ θα αποφασίσουν αν θα προχωρήσουν για την απόκτηση κάποιου ποδοσφαιριστή μέχρι την Παρασκευή. Επαφές του «τίγρη» και για το γήπεδο.

Επέστρεψε και αποφασίζουν
Λίγες μέρες απομένουν για τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου για τους ποδοσφαιριστές που έχουν μείνει ελεύθεροι από το Μάιο και έχουν το δικαίωμα οι σύλλογοι να κινηθούν για την απόκτησή του.

Μέχρι στιγμής δεν προκύπτει το παραμικρό στην ΑΕΚ για τη συγκεκριμένη κατηγορία παικτών, αλλά όλα θα κριθούν στη σημερινή σύσκεψη κορυφής.

Σε αυτή θα δώσει το «παρών» και ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο οποίος απουσίασε για περίπου δύο εβδομάδες λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Όπως γράφει η SportDay, ο διοικητικός ηγέτης της «Ένωσης» αναμένεται να έχει σειρά επαφών με τους Ντούσαν Μπάγεβιτς. Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς και Τραϊανό Δέλλα με κορυφαίο ζήτημα τα μεταγραφικά.

Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι δύσκολα ο «Δικέφαλος» θα κινηθεί για την απόκτηση κάποιου επιθετικού, αφού οι προτάσεις που έχουν φτάσει στα γραφεία της ΠΑΕ δε συγκινούν τους διοικούντες.

Η μόνη ανοιχτή υπόθεση αφορά τον Κώστα Κατσουράνη και οι άνθρωποι της ΑΕΚ θα αποφασίσουν αν θα ξεκινήσουν τις επαφές για την επιστροφή του στην ομάδα.

Παράλληλα, ο Μελισσανίδης αναμένεται να έχει συζητήσεις και για την «Αγια-Σοφιά» και θα ενημερωθεί για την πορεία της εξέτασης του φακέλου, που έχει δοθεί από τις αρχές Αυγούστου στο ΔΟΚΚ. Η εκτίμηση που υπάρχει στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο είναι ότι μέχρι το τέλος Νοεμβρίου θα βρίσκεται στα χέρια τους η άδεια, ώστε σύντομα να αρχίσουν τα έργα στην ιστορική έδρα του συλλόγου. *Πηγή: sport-fm.gr*

Μίλησε και με Νάνο!

Μετά τον Νίκο Καρέλη η διοίκηση του Παναθηναϊκού ήρθε σε επαφή και με τον Νάνο για την αναπροσαρμογή του συμβολαίου του.

Μίλησε και με Νάνο
Τους ποδοσφαιριστές που ανήκουν στους χαμηλόμισθους του ρόστερ θέλουν να επιβραβεύσουν στον Παναθηναϊκό, αναγνωρίζοντας την προσφορά τους μέχρι τώρα στις επιτυχίες της ομάδας.

Ήδη οι «πράσινοι» έχουν ξεκινήσει τις σχετικές συζητήσεις με τον Νίκο Καρέλη και τώρα είναι η σειρά του Νάνο, ώστε να γίνει επέκταση του υπάρχοντος συμβολαίου με παράλληλη αύξηση των αποδοχών του.

Αυτή τη στιγμή η συνεργασία του «τριφυλλιού» με τον Ισπανό μπακ-χαφ λήγει το 2016 και η κουβέντα θα γίνει για να ανανεωθεί κατά ένα έτος.

Όπως γράφει το «Goal», ο Παναθηναϊκός προτίθεται να προσφέρει αύξηση της τάξεως του 25% στις αποδοχές του Νάνο (αυτή τη στιγμή έχει να λαμβάνει 120.000 ευρώ).

Το ίδιο, όμως, θα γίνει και με τον Κουτρουμπή και με τον Καρέλη, με τον οποίο προαναφέραμε ότι έχει γίνει μία πρώτη συζήτηση. *Πηγή: sport-fm.gr*

Τα «τεστ» του Μίτσελ

Στις προπονήσεις επιστρέψουν σήμερα οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, με την προσοχή να στρέφεται στην πρεμιέρα του Champions League με την Ατλέτικο Μαδρίτης. Ποιους περιμένει ο Μίτσελ.

Τα «τεστ» του Μίτσελ
Μετά το διήμερο ρεπό στον Ολυμπιακό επιστρέφουν στις προπονήσεις μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος για τον αγώνα με τον ΟΦΗ, όμως το ενδιαφέρον είναι στραμμένο στην πρεμιέρα του Champions League κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ο Μίτσελ περιμένει να επιστρέψουν στους Ρέντη οι διεθνείς, ενώ παράλληλα θα διαπιστώσει σε τι κατάσταση βρίσκονται οι παίκτες που προέρχονται από τραυματισμού.

Ο Νταβίντ Φουστέρ έχει ξεκινήσει να προπονείται να κανονικά και πλέον απομένουν δέκα μέρες για να είναι απόλυτα έτοιμος για την αναμέτρηση με τους πρωταθλητές Ισπανίας.

Παράλληλα, ο προπονητής των Πειραιωτών θεωρεί σημαντικό και τον Γιάννη Μανιάτη, ο οποίος όλες αυτές τις μέρες έχει δουλέψει μόνος του και συνεχίζει την εντατική θεραπεία.

Αυτή τη στιγμή οι πιθανότητες να προλάβει το πρώτο ματς για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση είναι μοιρασμένες. Η παρουσία του αρχηγού θεωρείται σημαντική, αφού ο Μίτσελ έχει δείξει ότι μπορεί να παίξει και με τρεις ποδοσφαιριστές στη μεσαία γραμμή.

Παράλληλα, η εμπειρία του είναι χρήσιμη για τέτοιου είδους αγώνες. Οι εναλλακτικές λύσεις είναι ο Μιλιβόγεβιτς που δείχνει πως θέλει χρόνο και ο Μπουχαλάκης.*Πηγή: sport-fm.gr*

«Δεν είμαστε αυτοί που έπρεπε»

Στο γεγονός πως οι παίκτες της Εθνικής δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων με την εμφάνισή τους απέδωσε την ήττα από τη Ρουμανία ο Χοσέ Χολέμπας.

«Δεν είμαστε αυτοί που έπρεπε»
Ο νέος άσος της Ρόμα στάθηκε στο λάθος από το οποίο προήλθε το πέναλτι που έδωσε τη νίκη στους φιλοξενούμενους και περιμένει βελτίωση στα επόμενα ματς, ώστε να έρθει η πρόκριση, ενώ θεωρεί πως δεν επηρεάστηκαν από την πρώτη παρουσία του Κλαούντιο Ρανιέρι στον πάγκο.

Αναλυτικά: «Χάσαμε από ένα δικό μας λάθος. Δεν παίξαμε όπως έπρεπε. Δεν καταφέραμε να ξεκινήσουμε με τους τρεις βαθμούς στον όμιλο. Ήταν, όμως, το πρώτο ματς. Μπορούμε να βελτιωθούμε και να κυνηγήσουμε τις νίκες στα επόμενα παιχνίδια.

Δεν μπορώ να πω τι έγινε στις άλλες ομάδες. Ίσως να επηρεάστηκαν από την παρουσία τους στο Μουντιάλ. Για εμάς, έχω να πω ότι κάναμε ένα λάθος και χάσαμε τον αγώνα, όπως ανέφερα και πριν.

Δεν ισχύει πως μας επηρέασε η παρουσία του Κλαούντιο Ρανιέρι. Όλοι είμαστε επαγγελματίες. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Παίζουμε στην Ελλάδα. Αγωνιζόμαστε στην Εθνική και θα προσπαθήσουμε από εδώ και μπρος να αλλάξουμε την κατάσταση».

«Έχουμε παιδιά με ταλέντο»

Στο γεγονός πως η Εθνική ομάδα έχει παίκτες με μέλλον στάθηκε ο Παναγιώτης Κονέ μετά την ήττα από τη Ρουμανία στην πρεμιέρα των προκριματικών του EURO 2016.

«Έχουμε παιδιά με ταλέντο»
Ο πρώην μεσοεπιθετικός της Μπολόνια τόνισε πως δεν αλλάζει γνώμη είτε έχαναν, είτε νικούσαν, δεν προέβαλε ως δικαιολογία την απουσία του κόσμου και τόνισε πως θα πάνε για τη νίκη κόντρα στη Φινλανδία και πως όλες οι αναμετρήσεις είναι δύσκολες και χρειάζεται προσπάθεια.

Αναλυτικά: «Μην το κρίνουμε από ένα αποτέλεσμα. Και να νικούσαμε, τις ίδιες δηλώσεις θα έκανα. Όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν τον χαρακτήρα μου. Και αν νικούσαμε τα ίδια θα έλεγα, ότι αυτή η ομάδα έχει μεγάλο ταλέντο και παιδιά με χαρακτήρα που δεν υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια και πρέπει να παραδειγματιστούμε από αυτούς που έφεραν τις επιτυχίες από το 2004 και μετά.

Σίγουρα, έλειπε ο κόσμος, αλλά δεν θα σταθώ σε αυτό. Κάπου εδώ έρχεται ο προπονητής που πρέπει να δώσει ψυχολογία στην ομάδα και να δείξει πως πρέπει να βελτιωθούμε.

Εμείς στον αγωνιστικό χώρο μπαίνουμε για τη νίκη και θα πάμε να πάρουμε του τρεις βαθμούς στο ματς με τη Φινλανδία. Έχουμε ένα μήνα να δουλέψουμε σε φυσική κατάσταση με τις ομάδες μας και να είμαστε έτοιμοι για να πάμε να παίξουμε αυτά τα δύο ματς και να πάρουμε τις νίκες.

Ποτέ η Εθνική δεν έχει προκριθεί εύκολα, αυτό πρέπει να καταλάβουμε. Όλα τα παιχνίδια ήταν δύσκολα και πέρυσι με τη Ρουμανία στα μπαράζ δυσκολευτήκαμε για να περάσουμε στα τελικά του Μουντιάλ. Ξαφνικά, δεν γίναμε μια ομάδα που θα νικά όλα τα ματς και θα περνάει. Θα παλεύουμε σε όλα τα ματς. Πρέπει να παραδειγματιστούμε από τα παιδιά του 2004 και να φέρουμε νέες επιτυχίες».

«Βασίλισσα» είναι μόνο μία!!

Είναι η καλύτερη και το απέδειξε πανηγυρικά η Σερένα Γουίλιμας, επικρατώντας με 2-0 σετ της Καρολίν Βοζνιάκι στον τελικό των γυναικών στο USA Open τένις.

«Βασίλισσα» είναι μόνο μία

Η 32χρονη Αμερικανίδα σταρ κατέκτησε τον τρίτο της συνεχόμενο τίτλο της στη συγκεκριμένη διοργάνωση, τον έκτο συνολικά στη Νέα Υόρκη και έφτασε συνολιά τα 18 Grand Slam, ισοφαρίζοντας τις Μαρτίνα Ναβρατίλοβα και Κριστίνα Εβερτ, ενώ υστερεί μόνο κατά τέσσερα της κορυφαίας Στέφι Γκραφ, που έχει φτάσει 22.

Ο 18ος τίτλος της ήρθε δεκαπέντε χρόνια μετά τον πρώτο, που ήταν το πρώτο της αμερικανικό Grand Slam.

Από την πλευρά τη, η Δανή σταρ, πρώην Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, έχασε την ευκαιρία να κατακτήσει τον πρώτο της μεγάλο τίτλο στην πρώτη της συμμετοχή σε τελικό Grand Slam ύστερα από πέντε χρόνια.

Η Σερένα ήταν ανώτερη σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και δε δυσκολεύτηκε να επικρατήσει μιας αντιπάλου που δε στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Το ότι είναι οι δυο τους κολλητές φίλες, δεν ξέρουμε αν λέει κάτι… *Πηγή: sport-fm.gr*

Μας έχουμε καλομάθει...!!

Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει για τις δυο ήττες σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ και σημειώνει για το αύριο των εθνικών μας ομάδων...

Μας έχουμε καλομάθει...

Την εθνική μπάσκετ την είχαμε για ψηλά. Ετσι είναι αυτές οι διοργανώσεις. Μια ήττα στα νοκ άουτ και πας σπίτι σου. Αυτή η λεπτή γραμμή ανάμεσα στην επιτυχία και την αποτυχία. Όλα κρίνονται σε ένα ματς. Κάπως έτσι η εθνική μετά το 2009 δεν έχει πάρει νοκ άουτ παιχνίδι και μαζεύει πέντε χρόνια σερί δίχως διάκριση. Είμαστε καλομαθημένοι. Με μετάλλια, ανατροπές και θριάμβους. Εχουμε γυρίσει πίσω. Αυτή είναι η αλήθεια. Εχουμε μείνει πίσω.

Παίκτες έχουμε, προπονητές επίσης. Δεν μας λείπει τίποτα (ή μήπως όχι;). Τι φταίει; Ένα καλό νοκ άουτ ματς για να ξαναπάρουμε μπροστά. Θα πρέπει να περιμένουμε ένα χρόνο ακόμη, στο Ευρωμπάσκετ του 2015 για το ματς κλειδί που θα μας ξανακάνει μεγάλους. Ως τότε, πρέπει να παραδεχθούμε ότι κάτι μας λείπει και πως έχουμε χάσει την επαφή με το ρετιρέ. Την αίγλη μας δεν την χάνουμε, αλλά τα χρόνια περνούν. Δεν ήρθε η καταστροφή του κόσμου και κανείς δεν έχει συμβόλαιο με την επιτυχία. Αρχικά όμως θα πρέπει να καταλάβουμε ποιοι είμαστε τώρα και τι πραγματικά μπορούμε. Τώρα και όχι τι κάναμε πιο παλιά.

Το ίδιο ακριβώς πρέπει να κάνει και η εθνική ποδοσφαίρου. Εκεί βέβαια είναι διαφορετικά τα πράγματα. Η ήττα από τη Ρουμανία δεν έφερε αποκλεισμό. Ομιλος είναι και υπάρχει χρόνος για ανάκαμψη και πρόκριση στα τελικά. Το κακό είναι ότι στην πρώτη μέρα της νέας εποχής στην εθνική όλα λειτούργησαν ερασιτεχνικά. Όπως πριν τον Ρεχάγκελ.

Με τον Ρανιέρι να κάνει ντεμπούτο και να μην ξέρει τους παίκτες του. Να μην έχει ζητήσει ένα φιλικό την περασμένη Τετάρτη με ομάδα της γειτονιάς έστω για να τους δει και να καταλάβει κάποια πράγματα. Το άδειο γήπεδο έκανε τα πράγματα χειρότερο. Υπήρχε η αίσθηση ότι παίζαμε φιλικό.

Οι Ρουμάνοι ήταν έτοιμοι και προετοιμασμένοι. Δεν έπαιξαν μπαλάρα, αλλά μας πήραν το ματς και εμείς ακόμη να καταλάβουμε πως χάσαμε. Πολλές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα. Δεν είναι απλή υπόθεση. Μα, η Ελλάδα είναι μεγάλη ομάδα. Ναι, είναι. Εχει επιτυχίες. Δεν δικαιούται ένα κακό αποτέλεσμα. Ναι. Μετά το Μουντιάλ τέτοια παιχνίδια είναι πάντα επικίνδυνα. Και η Πορτογαλία έχασε 0-1 από την Αλβανία. Σωστά. Σε τέτοια ματς παίζει ρόλο το πώς προετοιμάζεσαι για αυτά.

Εμείς δεν ασχοληθήκαμε ποτέ με το παιχνίδι αυτό. Χρόνος υπάρχει. Μεγάλη ομάδα είμαστε, δυο περνάμε απευθείας, οπότε όλα καλά. Είναι όλα καλά; Θα το δούμε στην Φινλανδία τον ερχόμενο Οκτώβρη. Ως τότε ως κακομαθημένοι θα ψαχνόμαστε να καταλάβουμε τι μας πήγε στραβά... *Πηγή: sport-fm.gr*

Ό,τι έγινε στη Σεβίλλη, έμεινε στη Σεβίλλη, όντως…!!

Με την πρώτη σκέψη έλεγε χθες ο Φώτης Κατσικάρης ότι πρέπει να παίξει η Εθνική με τη Σερβία. Μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού έγινε αυτό στο Παλάθιο Ντε Ντεπόρτες της Μαδρίτης σήμερα.

Ό,τι έγινε στη Σεβίλλη, έμεινε στη Σεβίλλη, όντως…
Γράφει ο Γιώργος Συρίδης 
Δεν μπορεί κανείς να ξέρει την ψυχολογία του κάθε παίκτη ή της κάθε ομάδας, αλλά αυτό που φάνηκε σήμερα στο παρκέ είναι ότι οι Σέρβοι το ήθελαν περισσότερο, πέρα από το ότι έδειξαν ότι ξέρουν πώς να πάρουν αυτό που θέλουν.

Το είπε και ο Κατσικάρης, το είπε και ο Ζήσης, το είπε και ο Τζόρτζεβιτς. Το παιχνίδι κρίθηκε στο μυαλό. Εκεί οι Σέρβοι εγκλώβισαν την Εθνική μας ομάδα.

Το 46-42 του ημιχρόνου είναι ενδεικτικό. Η Εθνική πέρασε μια φορά μπροστά, μετά από 19 λεπτά αγώνα, και αμέσως μετά έφαγε καλάθι και φάουλ. Στατιστικά υπήρχε σχετική ισορροπία σε ριμπάουντ, ασίστ – λάθη, κλεψίματα.
Στη στατιστική δεν υπήρχε μέτρηση του τι συνέβαινε στο μυαλό των παικτών. Οι Σέρβοι κέρδιζαν με 4 πόντους, αλλά ήταν φως φανάρι ότι είχαν τον πλήρη έλεγχο του αγώνα και ουσιαστικά αυτή η διαφορά επί της ουσίας ήταν πιο μεγάλη και πιο ασφαλής.
Αυτό που δεν έδειξε η Εθνική ομάδα σε αυτό το Μουντομπάσκετ είναι η αντίδραση όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ. Αντέδρασε σωστά όταν το δικό της +19 έγινε μόλις +2 με την Αργεντινή, αλλά όταν η κατάσταση άρχισε να ξεφεύγει από τα χέρια της στα τέλη της τρίτης περιόδου, δεν υπήρξε αντίδραση, υπήρξε καθίζηση.
Άλλη μια αποτυχία προστίθεται στην Εθνική ομάδα από το 2009 και μετά. Είναι ξεκάθαρη η αποτυχία, αλλά ουδείς πρέπει να διαγράψει ό,τι έδειξε αυτή η ομάδα στη Σεβίλλη. Είναι και άδικο για τους παίκτες και την τεχνική ηγεσία, όσο ακριβώς δίκαιη είναι η κριτική που πρέπει να δεχθούν για το τελικό αποτέλεσμα, γιατί αυτό μετράει (για να μη ξεχνιόμαστε).
Εννοείται πως κάποια στιγμή θα πρέπει να αντιληφθούν αυτοί που “κατέχουν” (με το νου τους…) το ελληνικό μπάσκετ ότι πρέπει να κάνουν στην άκρη, να αναδιαρθρωθεί η ομοσπονδία, να μπουν φρέσκα μυαλά που δεν έχουν στο μυαλό τους μόνο πόσο καλά θα περνούν τα καλοκαίρια στο εξωτερικό. Μέχρι σήμερα ενοχλεί, από εδώ και επέρχεται η σήψη…

Πηγή:superbasket.gr

Εχει μέλλον η εθνική μπάσκετ!

Ο Μιχάλης Λεάνης γράφει για τον άδοξο αποκλεισμό της εθνικής ομάδας στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας και την επόμενη μέρα.

Εχει μέλλον η εθνική μπάσκετ
Το ταξίδι αποδείχθηκε σύντομα. Το περιμέναμε διαφορετικό. Τουλάχιστον έτσι όπως είχε ξεκινήσει το Παγκόσμιο κάναμε όνειρα και μάλιστα πολλά. Ετσι όμως είναι αυτές οι διοργανώσεις. Μια κακή βραδιά και πάνε όλα στράφι. Δυστυχώς, η εθνική στο πιο αποφασιστικό σημείο δεν μπόρεσε να παίξει μπάσκετ και μοιραία αποκλείστηκε. Δεν περιμέναμε τόσο κακή εμφάνιση. Η αλήθεια είναι ότι η ομάδα μας δεν κατάφερε να διαβάσει το παιχνίδι του αντιπάλου της και έχασε σε ενέργεια.

Η Σερβία μας αιφνιδίασε. Κυριάρχησε παντού. Σε ρυθμό ειδικά που κατόρθωσε να μας παρασύρει και να πάρει από νωρίς τα ηνία. Εμείς δεν είχαμε ούτε μυαλό ούτε τακτική. Τρέχαμε για να είμαστε κοντά στο σκορ, αλλά στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου μείναμε από δυνάμεις. Την ίδια ώρα η άμυνά μας δεν βρήκε ποτέ τρόπο να σταματήσει τους παίκτες του Τζόρτζεβιτς. Μας πήγαν στο σετ παιχνίδι, δεν μπορέσαμε να τρέξουμε και τα πάντα τελείωσαν.

Παίζαμε σαν υπνωτισμενοι και ουσιαστικά δεν ελέγξαμε ποτέ τον αγώνα. Ούτε μυαλό, ούτε τακτική. Τίποτα. Στο χειρότερο σημείο, κάναμε το χειρότερο παιχνίδι. Η ομάδα αδίκησε τον εαυτό της. Μπορούσε πολύ καλύτερα κι αυτό είναι κάτι που το ξέρουμε όλοι. Ετσι είναι τα νοκ άουτ παιχνίδια. Οτι κι αν έχεις κάνεις πριν, αν χάσεις το νοκ άουτ πάνε όλα στράφι. Δεν είναι όμως έτσι η κατάσταση. Η Ελλάδα έδειξε πράγματα στον όμιλο. Επαιξε μπάσκετ κόντρα σε καλές ομάδες. Εδειξε ότι ξέρει να παίζει και ότι μπορεί να δημιουργήσει καταστάσεις υπέρ της. Δεν χρειάζεται να μας πιάνει πανικός. Ετσι είναι αυτές οι διοργανώσεις. Φυσικά θα θέλαμε κάτι παραπάνω και η μέχρι χθες πορεία μας είχε ανοίξει την όρεξη. Δεν έρχονται όμως πάντα τα πράγματα όπως τα θέλουμε. Θέμα βραδιάς ήταν.

Η Σερβία δεν είναι ποιοτικά καλύτερη μας όπως ήταν άλλα χρόνια. Νίκησε όμως και αυτό είναι πάντα που μετράει. Για μας όμως μετράει πολύ τα όσα έβγαλε η ομάδα στο παρκέ και τα όσα υποσχέθηκε για τη συνέχεια. Δεν ήρθε το τέλος του κόσμου όπως δεν είχε έρθει και μετά από όχι καλές πορείες της εθνικής. Η ζωή συνεχίζεται και το σημαντικό είναι ότι η εθνική μπάσκετ έχει μέλλον. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο…*Πηγή: sport-fm.gr*

Ξεκίνημα με αγωνία!

Με την αγωνία για την επόμενη μέρα του Πανιωνίου υπό το διοικητικό σχήμα του Ανδρέα Μαργέτη, ξεκίνησε την Κυριακή στη Νέα Σμύρνη η προετοιμασία, ενόψει της έναρξης της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Ξεκίνημα με αγωνία
Ο Γιώργος Καλαφατάκης είχε στη διάθεσή του έξ παίκτες, τους Δημήτρη Σταμάτη, Σπύρο Μοτσενίγο, Χριστόφορο Χούμα, Άλεξ Βουγιούκα, Τάσο Σπυρόπουλο και Αντρέα Πετρόπουλο, ενώ αναμένονται οι Αμερικανοί Μάθιου Χεζέκιαχ και Τζάρβις Θριτ, με τους οποίους υπάρχει συμφωνία. *Πηγή: sport-fm.gr*

Έτσι προχωράει το Μουντομπάσκετ!

Βγήκε η οκτάδα του Μουντομπάσκετ, δυστυχώς χωρίς τη συμμετοχή της Ελλάδας. Δείτε ποιοι πέρασαν, τα αποτελέσματα στη φάση των 16 και πώς ζευγαρώνουν στα προημιτελικά και την τετράδα.

Έτσι προχωράει το Μουντομπάσκετ
Δείτε συγκεντρωμένα τα αποτελέσματα του Μουντομπάσκετ, μετά την ολοκλήρωση της φάσης των «16» και τις διασταυρώσεις στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Τα αποτελέσματα στη φάση των «16»

Σάββατο 6/9

ΗΠΑ-Μεξικό 86-63

Ισπανία-Σενεγάλη 89-56

Γαλλία-Κροατία 69-64

Δομινικανή Δημοκρατία – Σλοβενία 61-71

Κυριακή 7/9

Ελλάδα-Σερβία 72-90

Βραζιλία-Αργεντινή 85-65

Τουρκία-Αυστραλία 65-64

Νέα Ζηλανδία-Λιθουανία 71-76

Τα ζευγαρώματα στα προημιτελικά

Τρίτη (9/9)

ΗΠΑ - Σλοβενία (Βαρκελώνη)

Λιθουανία - Τουρκία (Βαρκελώνη)

Τετάρτη (10/9)

Γαλλία - Ισπανία (Μαδρίτη)

Σερβία - Βραζιλία (Μαδρίτη)*Πηγή: sport-fm.gr*

«Έσωσε» την κατάσταση ο Κολάροφ!!

Δεν ανέδειξε νικητή η φιλική αναμέτρηση ανάμεσα στη Σερβία και τη Γαλλία στο Βελιγράδι, ενόψει της προετοιμασίας των «πλάβι» για τα προκριματικά του EURO 2016.

«Έσωσε» την κατάσταση ο Κολάροφ
Σερβία και Γαλλία ήρθαν ισόπαλες 1-1 στο Βελιγράδι σε φιλικό ματς προετοιμασίας για τον ένατο όμιλο των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2016, αφού τα ματς των διοργανωτών θα είναι μόνο φιλικά.

Ο Πολ Πογκμπά άνοιξε το σκορ στο 13' μέσα από την περιοχή μετά από εκτέλεση κόρνερ, ενώ ο Κολάροφ ισοφάρισε στο 80' με τρομερό μακρινό σουτ από εκτέλεση φάουλ.


ΣΕΡΒΙΑ: Στοϊκοβιτς, Ιβάνοβιτς, Στέφαν Μίτροβιτς, Νάστασιτς, Κολάροφ, Μάτιτς, Γκούντελ (60' Κουζμάνοβιτς), Τάντιτς (61' Ντζούριτσιτς), Τόσιτς, Μάρκοβιτς (86' Λιάιτς), Τζόρτζεβιτς (75' Αλεκσάνταρ Μίτροβιτς)

ΓΑΛΛΙΑ: Γιορίς, Σανιά, Βαράν, Ματιέ, Ντιν, Καμπάιγ, Πογκμπά (74' Ματουιντί), Σνάιντερλεν, Μουσά Σισοκό (82' Βαλμπουενά), Καμπελά (60' Λακαζέτ), Ρεμί (60' Μπενζεμά) *Πηγή: sport-fm.gr*

Κλαούντιο, ασχολήσου...!

O Γιώργος Χελάκης γράφει για το αποτυχημένο ντεμπούτο του Ρανιέρι στον πάγκο της Εθνικής μας ομάδας και τα λάθη του κόντρα στη Ρουμανία.

Κλαούντιο, ασχολήσου...

Ας το έχει υπόψη του ο κόουτς. Εδώ δεν είναι ο κατάλληλος χώρος για να ξεκουρασθεί μετά από μια τόσο πολυκύμαντη καριέρα. Το βράδι της Κυριακής μας έδωσε την εντύπωση ότι δεν ασχολήθηκε με το ματς. Δεν ασχολήθηκε δηλαδή με τη νέα του ομάδα. Σαν να μην ήξερε ότι:

- Ο Λάζαρος κι ο Κονέ έκαναν ένα εξαιρετικό Μουντιάλ.

- Ο Μήτρογλου και ο Σαμαράς δεν είχαν παίξει ούτε φιλικό προετοιμασίας.

- Ο Μάνταλος ήταν χωρίς σοβαρό επίσημο ματς και ο Διαμαντάκος είναι σέντερ φορ.

Σαν να μην έβλεπε ότι:

- Ο Μήτρογλου ήταν απλή παρουσία στο γήπεδο.

- Ο Μάνταλος αδυνατούσε να κουμαντάρει στοιχειωδώς το παιχνίδι της εθνικής.

- Ο Σάμαρης που αντικαταστάθηκε ήταν από τους λίγους ορεξάτους παίκτες.

Ολα αυτά δημιουργούν την εντύπωση ότι ο κόουτς δεν ασχολήθηκε σοβαρά με το παιχνίδι γιατί δεν γίνεται να γραφτεί ότι δεν ξέρει.

Στη συνέντευξη Τύπου τα έκανε ακόμη χειρότερα λέγοντας ότι έμεινε ευχαριστημένος από Σαμαρά, Μήτρογλου.

Αυτά σε ότι αφορά τον Ιταλό κόουτς. Ευθύνες αναλογούν στον καθένα ξεχωριστά από τους παίκτες που χρησιμοποίησε ο Ρανιέρι.

Δεν ήρθε η καταστροφή από ένα άσχημο αποτέλεσμα. Προβληματίζει όμως η άσχημη εμφάνιση. Ανεξάρτητα λοιπόν από τις όποιες επιλογές του προπονητή, οι συγκεκριμένοι παίκτες έχουν τα προσόντα να ανατρέψουν την δυσάρεστη εικόνα στο αμέσως επόμενο παιχνίδι.

ΥΓ: Φαντάζομαι ότι όλοι εκείνοι που περνούσαν υπέροχα τη μέρα τους σιχτιρίζοντας τον Κατσουράνη και τον Καραγκούνη, να έχουν καταλάβει τη βλακεία τους. Ή μήπως όχι...*Πηγή: sport-fm.gr*

Μεγάλη… μπάλα η Βραζιλία!!

Με ξέσπασμα στο δεύτερο ημίχρονο, η Βραζιλία σάρωσε την Αργεντινή με 85-65 κι έκλεισε ραντεβού στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου την Τετάρτη απέναντι στη Σερβία.

Μεγάλη… μπάλα η Βραζιλία
Μεγάλη νικήτρια του… λάτιν ντέρμπι του Μουντομπάσκετ ήταν η Βραζιλία. Η «σελεσάο» του Αργεντινού προπονητή Ρούμπεν Μανιάνο μετά από ένα κακό ημίχρονο σάρωσε στο δεύτερο μέρος τους «γκαούτσος» με 85-65 κι έκλεισε θέση στον προημιτελικό της Τετάρτης απέναντι στη Σερβία (19:00). Έτσι στα προημιτελικά δεν πέρασε καμία ομάδα από τον όμιλο της Σεβίλλης (!) και όλες από τον όμιλο της Γρανάδα.

«Κλείδωσαν» τον Σκόλα (9π.) και κυριάρχησαν στα ριμπάουντ οι Βραζιλιάνοι, που είχαν πλουραλισμό στην επίθεση με κορυφαίο τον Νέτο που είχε 21 πόντους. Μόνο ο Πριγκιόνι του… πρώτου μέρους στάθηκε στο ύψος του από τους ηττημένους.

Η Αργεντινή με ώθηση από τον κόσμο της που κέρδισε τη μάχη της κερκίδας είχε από την αρχή τον έλεγχο και με τον Πριγκιόνι σε μεγάλα κέφια (3/3 τρίποντα) ξέφυγε με 21-13. Με καλή άμυνα στη ρακέτα και υψηλά ποσοστά πίσω από τα 6,75μ. (6/14) οι «γκαούτσος» συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο (27-34), αλλά το ημίχρονο έκλεισε με τη διαφορά μόλις στους τρεις (33-36).

Η «σελεσάο» επέστρεψε δυναμικά από τα αποδυτήρια, κράτησε για τεσσεράμισι λεπτά χωρίς πόντο τους αντιπάλους της και με οδηγούς τους Μπαρμπόσα και Σπλίτερ έφτασε αρχικά στο 51-42 κι εν συνεχεία στο 57-47. Η Βραζιλία με αφετηρία την άμυνα είχε επιβάλει πια το νόμο της στο παρκέ, έφτασε τη διαφορά στους 15 (64-49) και «»καθάρισε» το παιχνίδι με το τρίποντο του Νέτο (73-55) στα 4:35 πριν το τέλος.

Δεκάλεπτα: 13-21, 33-36, 57-49, 85-65.

Βραζιλία (Μανιάνο): Μασάδο, Νέτο 21, Χετσχάιμερ, Τέιλορ 4, Γκαρσία 5, Χουέρτας, Μπαρμπόσα 10, Βαρεζάο 8, Τζιοβανόνι 7, Νενέ 7, Βιέιρα 13, Σπλίτερ 10.

Αργεντινή (Λάμας): Σκόλα 9, Γκαλίτσι, Μάτα, Καμπάτσο 11, Πριγκιόνι 18, Λαπροβιτόλα, Γκουτιέρες 6, Ντελία 2, Χέρμαν 5, Νοτσιόνι 4, Μπορτολίν, Σαφάρ 10.

Διαιτητές: Λαμόνικα (Ιταλία), Βάσκες (Μεξικό), Ράντοβιτς (Κροατία). *Πηγή: sport-fm.gr*

Γκάλης: «Απλά μια στάση. Το 2015 μπορούμε μετάλλιο»

Καμία καταστροφή δεν ήρθε για την «αγαπημένη Εθνική των Ελλήνων» μετά τον αποκλεισμό απ’ το Μουντομπάσκετ, όπως είπε ο Νίκος Γκάλης που εξέφρασε την αισιοδοξία του για άμεση επιστροφή στις επιτυχίες.

Γκάλης: «Απλά μια στάση. Το 2015 μπορούμε μετάλλιο»
Ως μια προσωρινή στάση του μεγάλου ταξιδιού των επιτυχιών της Εθνικής Μπάσκετ «βλέπει» τον αποκλεισμό στη φάση των 16 του Μουντομπάσκετ ο Νίκος Γκάλης. Ο θρύλος του ελληνικού μπάσκετ ξεκαθάρισε πως δεν είναι καταστροφή η ήττα απ' τη Σερβία κι έδωσε σύνθημα για ανάκαμψη και επιστροφή στο βάθρο, αρχής γενομένης απ' την επόμενη μεγάλη διοργάνωση, το Ευρωμπάσκετ του 2015.

Το σχόλιο του θρύλου Νίκου Γκάλη μετά την ήττα-αποκλεισμό απ’ τη Σερβία:

«Δυστυχώς η Εθνική μας ομάδα δεν τα κατάφερε κόντρα στους Σέρβους και αποχαιρέτησε αυτόν τον θεσμό. Αν και είχε δείξει στα προηγούμενα παιχνίδια δυνατότητες ομάδας που θα πρωταγωνιστούσε, σ' αυτό το νοκ άουτ παιχνίδι ήταν μακριά από τον καλό εαυτό της και το πλήρωσε. Πιστεύω ότι πληρώσαμε τον τίτλο του φαβορί. Αυτό μας άγχωσε σε αντίθεση με τους Σέρβους που έπαιξαν πιο ελεύθερα και πήραν αυτό που ήθελαν. Όμως δεν ήρθε η καταστροφή για την Εθνική μας. Είναι νέα ομάδα και αυτά τα παιδιά θα έχουν και άλλες ευκαιρίες για διάκριση με τα γαλανόλευκα. Υπάρχει το Ευρωμπάσκετ του χρόνου και εκεί θα κυνηγήσουμε κάτι καλύτερο. Το ταξίδι για διακρίσεις που ξεκίνησε το 1987 για την αγαπημένη των Ελλήνων φιλάθλων συνεχίζεται. Απλά έκανε χθες μια στάση. Όμως το 2015 μπορεί να έρθει ένα μετάλλιο. Πρέπει αφού ξαποστάσουν για λίγο τεχνική ηγεσία και παίκτες να δουλέψουν γι' αυτό».

Ρανιέρι: «Πιο δίκαιο αποτέλεσμα η ισοπαλία»

Πεπεισμένος ότι η Εθνική δεν άξιζε την ήττα στο παιχνίδι με τη Ρουμανία εμφανίστηκε ο Κλαούντιο Ρανιέρι. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε ότι θα ήταν δικαιότερο αν η ομάδα μας είχε πάρει έναν πόντο.

Ρανιέρι: «Πιο δίκαιο αποτέλεσμα η ισοπαλία»
Ψύχραιμος παρουσιάστηκε μετά την ήττα της Εθνικής από τη Ρουμανία (0-1) ο Κλαούντιο Ρανιέρι.

Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου, ο Ιταλός σημείωσε ότι δικαιότερο αποτέλεσμα του αγώνα θα ήταν ισοπαλία.

Πριν απαντήσει λοιπόν για τις επιλογές παικτών που έκανε, δήλωσε βέβαιος ότι στο μέλλον η ομάδα θα εμφανιστεί πολύ καλύτερη.


Αναλυτικά όσα είπε ο Ρανιέρι

Για το ότι η Ελλάδα δεν σκόραρε αν κι έπαιζε με παίκτη παραπάνω: «Κάναμε κακό παιχνίδι, ίσως η ισοπαλία να ήταν πιο δίκαιο αποτέλεσμα. Κάναμε πολλά λάθη επειδή δεν ήμασταν έτοιμοι. Δεν ήταν εύκολο γι’ αυτούς, προσπάθησαν να δώσουν κάτι παραπάνω.

Οι αντίπαλοί μας είχαν παραπάνω ματς και αυτό έκανε τη διαφορά. Παίξαμε εντός έδρας. Χάσαμε ένα ματς, αλλά είναι η πρώτη μας φορά μαζί. Οι παίκτες δεν με ξέρουν και δεν τους ξέρω. Θα είμαστε καλύτεροι στο μέλλον γιατί θα έχουμε πιο πολλά ματς στα πόδια μας και θα έχουμε γνωριστεί»
.

Για τη συμμετοχή Μάνταλου: «Έπαιξε γιατί είναι έξυπνος στο ένα-δύο. Δεν θέλω παίκτες που να κρατούν την μπάλα στα πόδια τους για ώρα».

Για τις επιλογές στην ενδεκάδα: «Μόνο ο Σαλπιγγίδης έχει κάνει προετοιμασία. Ούτε ο Σαμαράς ούτε ο Μήτρογλου. Οι έμπειροι έκαναν το καλύτερο δυνατό, αλλά δεν είχαν κάνει προετοιμασία. Θα μπορούσα να βάλω νέους παίκτες αλλά δεν ήθελα να κάνω κάτι τέτοιο από τη στιγμή που μιλάμε για πρεμιέρα. Θέλω παίκτες σε καλή φυσική κατάσταση. Θέλω και πρέσινγκ. Ευχαριστώ τους παίκτες μου έτσι κι αλλιώς για την προσπάθεια και ας μην το έκαναν απόψε λόγω των συνθηκών».

Για τα φαβορί του ομίλου: «Συνεχίζω και σήμερα να πιστεύω πως Ελλάδα και Ρουμανία παραμένουν τα φαβορί».

Μαρικά: «Σήμερα θα πανηγυρίσουμε»

Προσγειωμένος παρουσιάστηκε ο Κιπριάν Μαρικά μετά τη νίκη επί της Ελλάδας. Ο σκόρερ των Ρουμάνων τόνισε πως τίποτα δεν έχει ξεκαθαρίσει στη μάχη της πρόκρισης.

Μαρικά: «Σήμερα θα πανηγυρίσουμε»
Χαρούμενος για τη νίκη της Ρουμανίας απέναντι στην Εθνική εμφανίστηκε ο Κιπριάν Μαρικά. Ο φορ των Ρουμάνων και σκόρερ της αναμέτρησης, κράτησε χαμηλά τον πήχη ενόψει της συνέχειας τονίζοντας πως όλα παραμένουν ανοιχτά για την πρόκριση.

«Είμαι χαρούμενος που του κερδίσαμε. Είχαμε συζητήσει πού μεταξύ μας για τα θετικά που έχουμε. Πήραμε 3 βαθμούς που είναι σημαντικοί για την πρόκριση, ωστόσο αυτό ήταν μόνο το πρώτο ματς. Δεν έχει έρθει ακόμη πιο κοντά η πρόκριση. Όπως είπα και πριν είναι ακόμη το πρώτο ματς. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε το γήπεδό μας στα επόμενα ματς. Σήμερα θα πανηγυρίσουμε αλλά έχουμε πολύ χρόνο μπροστά ματς», είπε μετά το τέλος του ματς.