Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Αυτή ήταν η αρχή, όχι το τέλος!!

Το ταξίδι στη Μαδρίτη ήταν σύντομο, όμως η κακή εικόνα στο ματς με τη Σερβία και ο δίκαιος αποκλεισμός από την Σερβία, αδικεί όλη την προσπάθεια της Εθνικής.

Αυτή ήταν η αρχή, όχι το τέλος
Γράφει ο Σπύρος Καβαλιεράτος
Στη Σεβίλη έγινε ένα είδος υπέρβασης με βάση τις δυνατότητες της ομάδας, αλλά στο πρώτο χιαστί η εικόνα δεν ήταν αυτή που έπρεπε. Κρίμα για την προσπάθεια, ένα κακό παιχνίδι ήταν αρκετό για να πετάξει εκτός Παγκοσμίου την Ελλάδα. Με ρεκόρ 5-1 η Εθνική επιστρέφει με την 9η θέση στην κατάταξη.

Δυστυχώς η Εθνική ήταν κατώτερη των περιστάσεων στο πρώτο ματς που «στράβωσε» και ο αντίπαλος είχε εξαιρετική τακτική.
Ο Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς και οι συνεργάτες του «διάβασαν» τις αδυναμίες τις ελληνικής ομάδας στην άμυνα και τη κτύπησαν αλύπητα. Κλειδί της νίκης για τους Σέρβους ήταν ο Μπιέλιτσα, που ναι μεν έβαλε 8 πόντους, αλλά ήταν ουσιαστικά ο δεύτερος πλέι μέικερ από τη θέση «4». Πήρε τα πικ από τον Ραντούλιτσα, οι δυο τους συνεργάστηκαν άψογα και εκεί δημιουργήθηκαν τα ρήγματα. Ο 22χρονος Μπογκντάνοβιτς πυροβολούσε σε κάθε ευκαιρία, ο Κάλινιτς ήταν και ουσιαστικός και θεαματικός, ο Τεόντοσιτς έπαιξε πιο μυαλωμένα από ποτέ.
Συν τοις άλλοις, οι Σέρβοι πίεσαν τον Καλάθη, τον έβγαλαν εκτός ρυθμού και συνάμα έδωσαν στην ελληνική ομάδα επιθέσεις που δεν ήθελε. Δεν βρέθηκε κανείς παίκτης από την Ελλάδα να κάνει την υπέρβαση, να σηκώσει στους ώμους της την Εθνική, μόνο ο Ζήσης είχε το μυαλό και την συγκέντρωση που απαιτούσε η περίσταση. Ηταν ένα ματς που όσο κι αν συνέχισε να παίζει η Ελλάδα, δεν μπορούσε να το κερδίσει, γιατί ήταν ξεκάθαρη η κυριαρχία της Σερβίας. Μόνο με… μαγικά θα μπορούσε να αλλάξει κάτι, αυτά που δεν ήρθαν ποτέ κι έτσι το πρώτο χιαστί παιχνίδι εξελίχθηκε σε αργό θάνατο.
Περισσότερα πράγματα δεν χρειάζεται να σχολιάσουμε για το παιχνίδι. Με την άμυνα έζησε η Εθνική, χωρίς άμυνα πέθανε. Αυτό ήταν το τέλος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, αλλά αυτή είναι και η αρχή μιας ομάδας που μπορεί να πετύχει πολλά, αρκεί να έχει συνέχεια και συνέχεια. Το αποτέλεσμα δεν ήταν το προσδοκούμενο, αλλά η Ελλάδα ήταν εδώ, ήρθε στο Παγκόσμιο και έδειξε ότι έχει μέλλον. Η τελευταία εικόνα δεν δικαιολογεί κάτι τέτοιο, αλλά ας θυμηθούμε τι λέγαμε και τι γράφαμε μέχρι πριν από λίγες ημέρες.
Δεν θα το έδειχνε σε κανέναν αν δεν συμμετείχε στη διοργάνωση, μόνο κακό θα έκανε η απουσία της και η χαμηλού επιπέδου προσπάθεια στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ. Το ότι δημιουργήθηκαν προσδοκίες δεν είναι άσχημο, η Εθνική έπαιξε καλό μπάσκετ και ήταν ομάδα σε όλη της την πορεία. Ομάδα κέρδιζε, ομάδα έχασε κι αυτό πρέπει να κρατήσει. Αν το κάνει και διορθώσει τα λάθη της, από το Ευρωμπάσκετ κιόλας σε ένα χρόνο, θα μπορεί να βάλει ψηλά τον πήχη.

Πηγή: Superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: