Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Η δύναμη που προσφέρει το προσωπικό κίνητρο!!

Ο Διονύσης Δελλής γράφει για το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Ατλέτικο και τα έξτρα κίνητρα Μίτσελ και παικτών.
Θεωρητικά υπάρχει δρόμος μέχρι την έναρξη του Τσάμπιονς Λιγκ. Πρακτικά όμως στον Ολυμπιακό μετρούν ήδη αντίστροφα για αυτή την πρεμιέρα στο Φάληρο, κόντρα στην Ατλέτικο. Να γυρίσουν οι διεθνείς και ουσιαστικά από την Τρίτη –όταν όλοι θα είναι στη βάση τους- να ξεκινήσει μια προσπάθεια ώστε να εμφανισθούν οι Πειραιώτες όσο πιο έτοιμοι μπορούν. Θα έχει λοιπόν μια εβδομάδα καιρό ο Μίτσελ στην διάθεση του, προκειμένου να παρουσιάσει σε αυτό το πολύ δύσκολο «τεστ» μια όσο το δυνατόν καλύτερη και ομοιογενή εικόνα.
ADVERTISEMENT
Τις Ερυθρόλευκες αδυναμίες προφανώς τις γνωρίζουν όλοι αυτόν τον καιρό. Πάρα πολλά τα νέα πρόσωπα, παρά πολύ δύσκολος ο αντίπαλος, κακό το timing γενικά για αυτό το αντάμωμα. Αν ο Ολυμπιακός φιλοξενούσε τους Ισπανούς την 3η ή την 4η αγωνιστική ίσως οι πιθανότητες να ήταν καλύτερες. Τα «αν» όμως στο ποδόσφαιρο δεν έχουν θέση. Η κατάσταση είναι συγκεκριμένη και το καλεντάρι επίσης.
Και στην άλλη όψη του νομίσματος; Ποιο είναι το πλεονέκτημα που ίσως αυτόν τον καιρό μπορεί να σημαίνει πολλά περισσότερα, σε σχέση με την εξέλιξη της σεζόν; Νομίζουμε πως πρόκειται για το πολύ μεγάλο προσωπικό κίνητρο που έχουν οι περισσότεροι στο λιμάνι. Ο ίδιος ο Μίτσελ αλλά και οι πλειονότητα των ποδοσφαιριστών που εμπεριέχονται στο πλάνο του για αυτή τη πρεμιέρα. Το κίνητρο να έρθει ένα αποτέλεσμα που όχι μόνο θα αλλάξει το momentum αλλά και που θα γίνει η βάση για μια ακόμη ενδιαφέρουσα ευρωπαϊκή περιπέτεια.
Ο Μίτσελ σαν προπονητής του Ολυμπιακού αντιμετωπίζει για δεύτερη φορά συμπατριώτες του. Την πρώτη ηττήθηκε κατά κράτος από τη Λεβάντε. Οι εντυπώσεις άλλαξαν για τον ίδιο από τη περσινή πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ και τώρα έχει την ευκαιρία να παίξει απέναντι στην καλύτερη ομάδα της περσινής Πριμέρα. Ένα καλό αποτέλεσμα και ειδικά μια νίκη, ανεβάζει και άλλο την μετοχή του. Προφανώς ξέρει καλά την Ατλέτικο. Προφανέστερα μπορεί να επενδύσει σε μια σειρά από «τακτικές» υποθέσεις για ένα καλό αποτέλεσμα. Για μια καλή αρχή.
Και για τους παίκτες όμως ξαναλέμε το ίδιο είναι. Οι περισσότεροι έχουν υψηλό προσωπικό κίνητρο εν όψει αυτής της πρεμιέρας:
Ο Ρομπέρτο για τη γνωστή ιστορία με την Ατλέτικο και το γεγονός ότι όντας δικό της παιδί δεν του δόθηκε ποτέ μια δίκαιη ευκαιρία.
Ο Αμπιντάλ και ο Τσόρι για να δείξουν ότι μπορούν ακόμη να είναι ανταγωνιστικοί σε αυτό το επίπεδο.
Ο Μήτρογλου και ο Αφελάι για την δική τους μεγάλη επιστροφή...
Ο Μποτία γιατί θα θέλει να αποδείξει ότι άξιζε μιας καλύτερης τύχης στην Ισπανία.
Ο Κασάμι κυρίως αλλά κατ' επέκταση και ο Ελαμπντελαουί με τον Μαζουακού, και ο Ντουρμάζ για να δείξουν ότι είναι ικανοί να σταθούν στο υψηλότερο επίπεδο.
Ο Ντινγκά για να πάρει το προβάδισμα 11άδας στον άξονα, τώρα που ο Σάμαρης δεν είναι εδώ αλλά και να δείξει ότι πέρσι άξιζε ίσως περισσότερες ευκαιρίες στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Ο Μανιάτης με τον Φουστέρ για να αποδείξουν ότι μπορεί να γίνουν οι επόμενοι αρχηγοί αυτής της ομάδας, τώρα που ο Αβραάμ (αλλά και ο Ιμπαγάσα για τους ξένους) είναι παρελθόν.
Και όλοι οι υπόλοιποι:
Ο Διαμαντάκος με τον Μπουχαλάκη αλλά και με τον Γιαννούλη και τον Αυλωνίτη για να επιβεβαιώσουν την εμπιστοσύνη του προπονητή ότι μπορεί να γίνουν οι επόμενοι λληνες πρωταγωνιστές της ομάδας.
Ο Σαλίνο για να ξανακερδίσει τη θέση του στην 11άδα. Ο Μπενίτες που ήρθε από την άλλη άκρη του κόσμου για να παίξει σε αυτή ακριβώς τη διοργάνωση. Ο Μιλιβόγιεβιτς που δεν μπόρεσε να γίνει πολύτιμος στην Άντερλεχτ.
Ναι, προφανώς δεν παίζει μπάλα μόνο το... κίνητρο. Και δεν καλύπτει αυτό την ποιοτική διαφορά. Την εβδομάδα που ξεκινά όμως η Ατλέτικο θα την αφιερώσει 100% στο ντέρμπι πρωταθλήματος με την Ρεάλ που έρχεται στο Μπερναμπέου το Σάββατο, και οι παίκτες του Ολυμπιακού αποκλειστικά στην προετοιμασία για την πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ. Πρεμιέρα μέσα στο Καραϊσκάκη που οι περισσότεροι από τους παίκτες της ομάδας δεν το έχουν δει σε τέτοιες... βραδιές!
Προσοχή δεν λέμε ότι οι Ερυθρόλευκοι μέσα από τα παραπάνω γίνονται φαβορί. Επιχειρούμε απλώς να επισημάνουμε ένα «ειδικό» πλεονέκτημα το οποίο είναι μια καλή βάση για να δουλέψει σωστά ο πρωταθλητής την εβδομάδα που έρχεται. Και να παλέψει τις πιθανότητες του, το βράδυ της 16ης Σεπτεμβρίου. Και αυτό το πλεονέκτημα είναι η καλύτερη αφετηρία για τον Μίτσελ και τους συνεργάτες του, που από το απόγευμα της Δευτέρας επιστρέφουν στον Ρέντη. 

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: