Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

«Αυτοδιαχειριζόμενος ο Άρης»

Διαμαντόπουλος
Στον ArenaFM 89,4 φιλοξενήθηκε ο Βουλευτής του Σύριζα στην Καστοριά, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος
Μίλησε για την στάση του να βρεθεί κοντά στις δικαστικές διαμάχες του Άρη.
Αναλυτικά τα όσα είπε στον ArenaFM 89,4
Για το ότι ήταν στα δικαστήρια, κοντά στον Άρη που αγαπάει τόνισε:
«Βασικά είναι τέτοια η κατάσταση στον Άρη, που η κάθε μάχη είναι η πιο κρίσιμη μέχρι την επόμενη. Οπότε η διακριτικότητα με την οποία αντιμετώπιζα τα θέματα του Άρη και εν τέλει η παρουσία μου στα δικαστήρια δεν μπορούσε να συνεχίσει. Κλήθηκα από τον κόσμο να έχω μια παρουσία ως ενίσχυση της υπερασπιστικής γραμμής που επέβαλε ο κόσμος του Άρη να πάει η ομάδα στην Γ’ Εθνική και να καθαριστεί και το ενδιαφέρον σε μία από τις σημαίες του Άρη του Χάρη Παπαγεωργίου να γίνει μια συνάντηση για ενημέρωση του Σύριζα για τα ζητήματα του Άρη τα οποία δεν είναι μόνο του Άρη. Προκύπτουν από τα θεσμικό πλαίσιο, πέρα από τα εγκληματικά λάθη, της κακοδιαχείρισης και οτιδήποτε άλλο προκύψει από μία έρευνα των τελευταίων ετών. Γενικότερα και η ανάβραση που υπήρχε στον κόσμο στην Θεσσαλονίκη κινητοποίησε και τον Σύριζα από την πλευρά πως η παθογένειες για τις οποίες μίλησα πιο πριν αποκρυσταλλώνονται στον Άρη όπως σε κανένα άλλο σωματείο. Αυτή η κατάσταση από το 79’ που ιδρύθηκε και έγινε ΠΑΕ αποκρυσταλλώνονται με ακρίβεια στην περίπτωση του Άρη».
Στη συνέχεια ο κ. Διαμαντόπουλος προσέθεσε:
«Αυτό είναι μία τεράστια συζήτηση που μπορώ να κάνω μια μικρή τοποθέτηση. Καταρχάς τι εννοούμαι παράγοντας, διότι στο δικό μου μυαλό οι παράγοντες δεν έχουν να κάνουν με τον παραγοντισμό. Έχουν να κάνουν με ανθρώπους να κάνουν κάτι που με την εμπειρία τους και την τριβή τους στη συνολική αντιμετώπιση τον θεμάτων τους αναδεικνύει και ως ηγέτες, αλλά με αυτούς που πάνε μπροστά. Θα πάω τον κόσμο του Άρη πίσω. Είχε δοθεί μία «μάχη» από το οπαδικό κίνημα του Άρη στα τέλη του 90’ και ήταν στο περίφημο μέχρι το κάγκελο. Επέμεναν κάποιοι πως ο κόσμος πρέπει να είναι μέχρι εκεί να υποστηρίζει τον Άρη και άλλοι που είμαι και ‘γω μέσα σ’ αυτούς που μέσα από αυτό να αναδειχτούν πρόσωπα, αλλά δυστυχώς η επόμενη κίνηση μέσα σ’ αυτή τη λογική ήταν αυτά τα πρόσωπα να μην τα αντιμετωπίζουμε με την συγκεκριμένη προσωπολατρία, να γίνεται σκληρός έλεγχος μέσα από τα θεσμικά όργανα. Κάναμε τεράστια βήματα, φτάσαμε τον Άρη να γίνει το μεγαλύτερο αυτοδιαχειριζόμενο σωματείο μέσω της λέσχης φίλων Άρης, αλλά αυτά όλα προϋπόθεταν μαζική συμμετοχή του κόσμου για να μην χειραγωγηθεί η λέσχη φίλων. Το μοντέλο που ξεκινήσαμε πρέπει να πάρει σάρκα και οστά, πιστεύω στην αυτοδιαχείριση της ομάδας και θεωρώ πως δεν πρέπει να δοθεί σε κανέναν τυχάρπαστο παραγοντίσκο γιατί ακούγονται ονόματα και με ελάχιστα χρήματα που θα βάλει στην Γ’ Εθνική να δεσμεύσει τον Άρη ως γωνία μαγαζί για τα επόμενα χρόνια. Συνεχίζω να πιστεύω ότι ο κόσμος που τόσα χρόνια έδωσε τις μάχες και ας θυμηθούν όλοι τις Β’ Εθνικές που δεν υπήρχε κάποιος να μας βγάλει από τη λάσπη. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι ουσιαστικά αυτή είναι η λογική και τέρμα οι διαχειριστές από τον Άρη και να μην εγκλωβιστεί ο Άρης στα νύχια ανθρώπων που είναι υπόδικοι. Άρα πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι και αυτά που χρειάζονται τα έχει και μόνο από τον κόσμο και περιμένουμε τις επόμενες εξελίξεις».
Για το ότι σήμερα είναι η ημέρα των αποφάσεων και ότι πιέζει και ο χρόνος απάντησε:
«Κοιτάξτε μπήκαμε σε κάποια πράγματα εξειδικευμένα και θέλω να τα συνδέσω με τη συνάντηση που έγινε. Δεν θέλω να περνάει ποτέ από το μυαλό του κόσμου ότι πήγαμε με την αστική λογική των κομμάτων ο Σύριζα για να λύσει τα προβλήματα του Άρης. Όπως ήθελα να πω ότι δεν μου αρέσει η λογική το ότι βοηθήστε τον Άρη μας. Αυτό που θέλαμε πάντα ήταν ισονομία μέσω της πολιτείας για να αντιμετωπίζεται όπως όλες οι υπόλοιπες ομάδες. Αυτές οι λογικές και τα άρθρα 44 και τα υπόλοιπα ήταν μια παραδοχής ανικανότητας με ερωτηματικό περισσότερο για μένα χειραγώγησης, να δίνουν επιμέρους λύσεις σε κάθε ομάδα για να έχουν όμηρο τον λαό τους. Πως γίνεται μια ομάδα να εντάσσεται στο 44’ και να σωρεύει χρέη 30 εκατ. μετά. Η λογική της συνάντησης ήταν να δούμε πως περιπλέκεται. Εμείς ζητήσαμε από τον Άρη να μας παρουσιάσουν το ζήτημα. Μέσω του Χάρη Παπαγεωργίου αντιληφθήκαμε ότι υπάρχουν κενά νόμου στην κατάσταση που έχει μπλέξει ο Άρης. Εμείς επίσης μιλήσαμε με τους φορείς και τους ιθύνοντες και παρουσιάσαμε και τη δική μας πρόταση ουσιαστικά βάζει τα ερασιτεχνικά σωματεία μπροστά στον ΑΣ έχοντας το δικαίωμα να διατηρούν επαγγελματικές ομάδες, αφού δεν μπορούμε να τον καταργήσουμε όσο και αν ο Σύριζα είναι κατά. Αυτή είναι η συζήτηση και ότι είδαμε και εμείς πως πρέπει να διαχειριστεί η κυβέρνηση. Ζούμε χρόνια τα όσα γίνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο κόσμος το έχει τούμπανο και ‘μεις κρυφό καμάρι. Οι καταγγελίες του ποδοσφαιριστή Ολιβιέ Καπό, υπάρχουν άνθρωποι που έχουν προφυλακιστεί για στημένους αγώνες και το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι σάπιο. Και απευθυνόμενος στον κόσμο του Άρη, υπάρχει ψευδαίσθηση ότι θα υπάρξει πραγματικά άνθρωπος/παράγοντας που θα έρθει να βάλει λεφτά; Σε μία χώρα που διαλύεται και προσπαθούν να κάνουν τις δουλειές τους».
Για την περίπτωση του Καπό απάντησε:
«Από την μία υπάρχει η πολιτική πίεση και δεν μπορούμε να πούμε ότι θα καλύπτουμε τα πάντα. Δεν ασχολούμαι εγώ με τα αθλητικά και υπάρχει μια έρευνα η οποία ασχολείται με τα στημένα παιχνίδια και ο Καπό αυτό φωτογραφίζει και πρέπει να ενταχθεί και αυτός στην έρευνα. Δεν νομίζω ότι δεν έχει σταματήσει αυτή η έρευνα. Δεν πρέπει να τα φορτώνουμε όλα εκεί. Να δημιουργήσουμε ένα πλαίσιο να μην μπαίνει ο κάθε τυχάρπαστος στο ποδόσφαιρο και να δημιουργεί χρέη; Να δημιουργήσουμε ένα πλαίσιο να ελέγχονται ακόμη και από πού έρχονται τα λεφτά που βάζει ο καθένας στην ομάδα; Γιατί αν καταντήσουμε να είναι το ποδόσφαιρο ένα πλυντήριο ξεπλύματος βρώμικου χρήματος από οποιαδήποτε δραστηριότητα, φανταστείτε».
*Πηγή: arenafm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: