Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Ήρθε η ώρα να αφήσει τα πειράματα ο Φαν Χάαλ!!

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος εξηγεί γιατί πρέπει ο Ολλανδός τεχνικός να ξεχάσει το 3-5-2, ώστε να επανέλθει στις επιτυχίες η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Το καλοκαίρι στα γήπεδα της Βραζιλίας, ο Λουίς Φαν Χάαλ προχώρησε σε κάτι άκρως καινοτόμο για τα δεδομένα της Ολλανδίας. Άφησε το κλασικό 4-3-3 και με... Ευαγγέλιο ένα 3-5-2 οδήγησε τους «οράνιε» στην 3η θέση στον κόσμο.
ADVERTISEMENT
Με αυτό το σχήμα άρχισε τη σεζόν και στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Κάτι η επιτυχία στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας με την Ολλανδία, κάτι η λογική της ταυτόχρονης χρησιμοποίησης των Φαν Πέρσι και Ρούνει, με τον Μάτα από πίσω τους, έφερε το 3-5-2 (για την ακρίβεια 3-4-1-2) στο Όλντ Τράφορντ. Πλέον όμως και τα δεδομένα έχουν αλλάξει, αλλά και τα αποτελέσματα στο ξεκίνημα καθιστούν... υποχρεωτική την αλλαγή του 3-5-2.
Καταρχάς, τρεις αξιόλογοι κεντρικοί αμυντικοί δεν υπάρχουν στο Ολντ Τράφορντ. Κι αν ο Ρόχο μπορεί να αγωνιστεί ως αριστερό στόπερ, οι υπόλοιπες δύο θέσεις από ποιους θα καλυφθούν; Έβανς, Τζόουνς, Σμόλινγκ και ο μικρός Μπλάκετ μάλλον δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος της φανέλας της Γιουνάιτεντ.
Οι αφίξεις των Άνχελ Ντι Μαρία, Ρανταμέλ Φαλκάο και Ντάλεϊ Μπλιντ, όμως, αποτελούν ακόμη βασικότερο λόγο που ο Φαν Χάαλ οφείλει να επιστρέψει σε κάτι πιο... ολλανδικό. Γιατί απλά αποκτήθηκαν την ύστατη ώρα, προκειμένου να αγωνιστούν και να αλλάξουν τη – μέχρι στιγμής - αποκρουστική εικόνα των «μπέμπηδων».
Αρχικά, λογικά θα επανέλθει τετράδα στην άμυνα. Με τον Ρόχο και έναν ακόμη κεντρικό αμυντικό στα στόπερ και τον Μπλιντ στα αριστερά. Κι αν αποφασίσει να δώσει την ευκαιρία στον Λουκ Σο, ο Μπλιντ μπορεί να μετακινηθεί στα χαφ και να αποτελέσει δίδυμο με τον Άντερ Ερέρα.
Τι θα κάνει μεσοεπιθετικά είναι μάλλον «αδιάφορο». Γιατί όπου και να αγωνιστούν Φαλκάο, Ντι Μαρία, Φαν Πέρσι και Ρούνεϊ είναι δεδομένο πως θα κάνουν... παπάδες! Αυτός που φαίνεται να την πληρώνει από την πολυκοσμία είναι ο Χουάν Μάτα, ο οποίος φαίνεται πως δύσκολα θα παραμείνει και το 2015 κάτοικος Μάντσεστερ. Εκτός κι αν – χτύπα ξύλο – κάποιος από τους παραπάνω αστέρες τεθεί νοκ-άουτ, οπότε επιστρατευθεί εσπευσμένα ο Ισπανός.
4-3-3, 4-2-3-1, 4-3-1-2 ενδεχομένως να μη διαφέρουν και πολύ μεταξύ τους με το υπάρχον ρόστερ της Γιουνάιτεντ, αφού ο Ντι Μαρία μπορεί να αγωνιστεί τόσο στον άξονα όσο και στα πλάγια, ο Ρούνεϊ σε θέση κεντρικού φορ, πλάγιου επιθετικού, αλλά και οργανωτή, ενώ ο Φαν Πέρσι έχει τη δυνατότητα να αγωνιστεί και στα πλάγια. Μόνο ο Φαλκάο φαίνεται πως θα είναι αμετακίνητος στην κορυφή της επίθεσης. Έτσι, ανά πάσα στιγμή και σε οποιαδήποτε στιγμή του αγώνα, ο Ολλανδός τεχνικός μπορεί να ανακατεύει την τράπουλα.
Προς το παρόν, πάντως, αυτό που οφείλει να κάνει ο Φαν Χάαλ είναι να επαναφέρει την τετράδα στην άμυνα. Γιατί οι μπροστινοί... ξέρουν τη δουλειά τους και μάλιστα πολύ καλά. Και είναι δεδομένο πως τα γκολ θα τα βάλουν. Στην άμυνα χρειάζονται οι αλλαγές.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: