Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Θέμα σοβαρότητας!!

Όταν σοβαρεύτηκε, η Φινλανδία νίκησε 3-1 τις Νήσους Φερόε στο Τόρσχαβν, στο πλαίσιο της πρεμιέρας των προκριματικών του EURO 2016 και ξεκίνησε με επιτυχία την προσπάθεια πρόκρισης στα τελικά.

Θέμα σοβαρότητας
Η Φινλανδία επικράτησε 3-1 των Νήσων Φερόες στο Τόρσχαβν για την πρεμιέρα του έκτου προκριματικού ομίλου του EURO 2016, στον οποίο συμμετέχει και η Ελλάδα, και ξεκίνησε με το «δεξί» την προσπάθεια πρόκρισης στα τελικά της Γαλλίας, ενώ οι γηπεδούχοι, αν και προηγήθηκαν στο σκορ, δε κατάφεραν να πάρουν την πρώτη τους επίσημη νίκη από το 2011.

Οι νικητές ήταν σαφώς ανώτεροι και έχασαν περισσότερες ευκαιρίες για να σκοράρουν και τελικά τα κατάφεραν με τα τέρματα των Ρίστι στο 53’, 78’ και Ερεμένκο στο 82’, ενώ οι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί με τον Χολστ στο 41’.

Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν πολύ χαλαρά και δεν απειλούσαν μέχρι το πρώτο δεκάλεπτο, όταν εκεί οι Φινλανδοί άρχισαν να πιέζουν την εστία του Νίλσεν και να χάνουν ευκαιρίες, με μοιραίο τον Πούκι. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να χάνουν ευκαιρίες μπροστά στην αντίπαλη εστία, την ώρα που οι γηπεδούχοι έπαιζαν μαζική άμυνα και προσπαθούσαν να κρατήσουν το «0» παθητικό, με τον Νίλσεν να έχει «κατεβάσει ρολά». Έτσι, ο νόμος του ποδοσφαίρου τιμώρησε τη Φινλανδία στο 41΄, όταν ο Χολστ εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Μοϊσάντερ μέσα στην περιοχή και έκανε το 1-0.

Από την αρχή της επανάληψης, οι Φινλανδοί άρχισαν να πιέζουν την εστία του Νίλσεν και να χάνουν κάποιες ευκαιρίες, αναγκάζοντας τους γηπεδούχους να παίζουν σκληρά και να γεμίζουν κίτρινες κάρτες. Έτσι, στο 53’ ο Ρίσκι δέχτηκε την μπαλιά του Πούκι και ισοφάρισε μέσα από την περιοχή. Οι νησιώτες βγήκαν μπροστά και έχασαν μια ευκαιρία, όμως μόνο προς στιγμήν φάνηκαν απειλητικοί, αφού οι Φινλανδοί άρχισαν να πιέζουν ξανά και να δημιουργούν φάσεις, με τον τεχνικό τους να προσπαθεί με τις αλλαγές να «ανατρέψει» την κατάσταση. Έτσι και συνέβη στο 78΄, όταν ο Ρίσκι πήρε το ριμπάουντ από την απόκρουση του Νίλσεν και έκανε το 1-2. Στο 82’, ο Ερεμένκο διαμόρφωσε το τελικό 1-3 με δυνατό σουτ από 25 μέτρα, ύστερα από ατομική προσπάθεια.


Αναλυτικά, τα αποτελέαματα του έκτου ομίλου:

Ελλάδα-Ρουμανία 0-1
(10' πεν. Μαρικά)

Ουγγαρία-Β.Ιρλανδία 1-2
(75' Πρίσκιν-81' ΜακΓκιν, 88' Λάφερτι)

Φερόες-Φινλανδία 1-3
(41' Χολστ-53, 78' Ρίσκι, 82' Ερεμένκο)


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:

Φινλανδία 3
Β. Ιρλανδία 3
Ρουμανία 3
Ελλάδα 0
Ουγγαρία 0
Φερόες 0
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: