Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

«Ο Σαββίδης θέλει να διώξει τα χρέη»

Στον «ARENA FM 89,4» μίλησε ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Γιώργος Καλύβας, για τη σημερινή κατάσταση στην ομάδα και τον Ιβάν Σαββίδη.
«Αυτό που με ενδιαφέρει είναι η σταθερότητα και η σωστή πορεία. Αυτό που γνωρίζω, είναι ότι το οικονομικό κομμάτι, που είναι και δύσκολο αυτή τη στιγμή, ισορροπεί. Δεν απειλείται, δεν κατηγορείται, δεν ψάχνεται. Στη πορεία πιστεύω ότι όλα τα υπόλοιπα θα τα βρει μπροστά του. Με ικανοποιεί ότι ο κ.Σαββίδης θέλει να διώξει τα χρέη. Προς το παρόν εδώ δεν έχουμε προβλήματα. Για μένα έχει προτεραιότητα να πάει καλά η ομάδα κι όλα τα άλλα θα έρθουν. Ο προπονητής είναι καλοδεχούμενος κι άλλος να ήταν δεν θα με ενοχλούσε. Πρώτα από όλα πρέπει να εξυγιανθεί κι από εκεί και πέρα αυτά είναι τα επόμενα βήματα. Ο ΠΑΟΚ θαέχει καλή πορεία μόλις σταθεί οικονομικά καλά.
Επίσης, θα έχει μεγάλες επιτυχίες μόλις ο κ.Σαββίδης τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις αυτές και βαδίσει στον δρόμο του. Για να γίνει κάτι με τα χρέη θα πρέπει να γίνει νόμος και να μην αφορά μόνο τον ΠΑΟΚ. Ο κόσμος έχει δει πολλά πράγματα  άκουσε πολλά τα προηγούμενα χρόνια, τώρα είναι  λίγο επιφυλακτικός. Γίνονται προσπάθειες, διότι πραγματικά η ομάδα θέλει να πάει μπροστά. Ο κόσμος είναι  πικραμένος και  απογοητευμένος από τις προηγούμενες καταστάσεις. Πιστεύω ότι ο Ζαγοράκης είχε καλή παρουσία  σε μια κρίσιμη καμπή για τον ΠΑΟΚ, προφανώς βοήθησε να έρθει και ο κ.Σαββίδης. Μιλάω για προηγούμενους επενδυτές που υποσχέθηκαν πολλά αλλά έπραξαν λίγα σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία. Αυτά τα πράγματα πρέπει ο κόσμος να τα δει. Το σωστό είναι ο μεγαλομέτοχος να είναι και πρόεδρος. Είναι μια πάγια αρχή δική μου.
Για να υπάρχει σωστή διοίκηση έτσι πρέπει να γίνει. Είναι μια απόφαση του μεγαλομετόχου, ο ίδιος μπορεί να κρίνει αν ο καθένας πάει καλά στο πόστο του. Όλοι αυτοί αγαπούν την ομάδα πιστεύω ότι βοηθάνε. Το τι προσφέρει ο καθένας δεν μπορώ να το εκτιμήσω αλλά το να υπάρχουν παιδιά που βγήκαν από τα σπλάχνα του ΠΑΟΚ για να γίνουν παράγοντες και να βοηθήσουν είναι καλά άτομα.  Είναι θετικό το ότι αυτή τη στιγμή θα ανεβάσει την ομάδα ψυχολογικά αν κατορθώσει να μπει στους ομίλους. αυτό είναι ευχή όλων των Παοκτσήδων να δούμε την ομάδα στους ομίλους.
Πηγή: arenafm.gr

Συμφωνία με Ολίσε που ταξιδεύει στην Αυστρία!!

Ο Σεκού Ολίσε θα συνεχίσει να αγωνίζεται με τον ΠΑΟΚ όπως έχουμε γράψει εδώ και μέρες και μέχρι την Παρασκευή το αργότερο θα έχει μεταβεί στην Αυστρία για να αρχίσει προπονήσεις με την ομάδα. Αυτό που απομένει είναι να ολοκληρωθεί η ανταλλαγή των συμφωνητικών με την ΤΣΣΚΑ για να επικυρωθεί ο δανεισμός του για έναν ακόμη χρόνο. Ο ίδιος ο παίκτης τα έχει βρει σε όλα με τον ΠΑΟΚ εδώ και καιρό κάτι άλλωστε που έχει κάνει γνωστό από την πρώτη στιγμή στους ανθρώπους της ΤΣΣΚΑ όταν και πίεζε για να συναινέσουν στην παραμονή του στην Τούμπα. Με την άφιξη του στην Θεσσαλονίκη θα περάσει από τις εργομετρικές εξετάσεις και στη συνέχεια θα ταξιδέψει μέσω Βιέννης για το Λέομπεν έτσι ώστε να ενσωματωθεί με την ομάδα όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Η ουσία είναι πως ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής είναι και ο μοναδικός από τους δανεικούς που παραμένουν στον ΠΑΟΚ. Ο Καμαρά αποχώρησε, ο Κουμαλό αναζητεί ομάδα ενώ ο Σίλντεφελντ είναι σε συζητήσεις με αγγλικές ομάδες ψάχνοντας ένα καλό συμβόλαιο. Αντίθετα οι εμφανίσεις του Λιβεριανού έπεισαν τους ανθρώπους της ομάδας ότι μπορεί να βοηθήσει την νέα σεζόν με δεδομένο ότι αυτή τη φορά θα ακολουθήσει και το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Πηγή: metrosport.gr

Συνελήφθη 43χρονος πρόεδρος ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης!!

Hμέρα συλλήψεων Θεσσαλονικέων με χρέη στο δήμοσιο φαίνεται πως ήταν η σημερινή, αφού το απογευματινό δελτίο της Γ.Α.Δ.Θ περιλαμβάνει συνολικά πέντε περιπτώσεις επιχειρηματιών μεταξύ των οποίων και του πρόεδρου Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας της πόλης.

Αναλυτικά:

Συνελήφθησαν πρωινές ώρες σήμερα (02-07-2013) για μη καταβολή προς το Δημόσιο οι κάτωθι:

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Συκεών, 48χρονος ημεδαπός, ως ιδιοκτήτης βιοτεχνίας επεξεργασίας δερμάτων, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο ύψους 781.216,47 ευρώ.
Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Συκεών, 46χρονη ημεδαπή, ως ιδιοκτήτρια βιοτεχνίας επεξεργασίας δερμάτων, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο ύψους 781.216,47 ευρώ.
Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ευόσμου, 43χρονος ημεδαπός, ως πρόεδρος Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας της Θεσσαλονίκης, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο ύψους 726.917,69 ευρώ

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

πηγή: seleo.gr

Σενάριο για Ζαϊρί στον ΟΦΗ!!

Μια ακόμα «ηχηρή» μεταγραφή φέρεται να προσπαθεί ο ΟΦΗ! Σύμφωνα με δημοσίευμα στο Μαρόκο, ο Ζαουάντ Ζαϊρί έχει στα χέρια του πρόταση από τους Κρητικούς.

Σενάριο για Ζαϊρί στον ΟΦΗ
Πήρε Γκαλέτι. Πήρε Όγιος.

Και σύμφωνα με τους Μαροκινούς τουλάχιστον, ο ΟΦΗ «παλεύει» μια ακόμα μεταγραφή που θα έκανε αίσθηση.

Όπως γράφει λοιπόν η ιστοσελίδα «Lions de l’ atlas», οι Κρητικοί έχουν προσεγγίσει τον Ζαουάντ Ζαϊρί.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρεται πως ο ΟΦΗ είναι μια από τις δυο ομάδες που έχουν καταθέσει πρόταση στον πρώην άσο του Ολυμπιακού.

Αφού σημειώνει λοιπόν πως αύριο θα μεταβεί στη Ραμπάτ για να συζητήσει από κοντά με την άλλη (τη FAR Rabat), το δημοσίευμα καταλήγει ότι τις επόμενες μέρες θα γίνει γνωστή η οριστική απόφαση του Ζαϊρί για το μέλλον του. Πηγή: sport-fm.gr

Στα… αγαπημένα του ερυθρόλευκα ο Ντομίνγκες!!

Παίκτης του Ολυμπιακού θα είναι για τα επόμενα δύο χρόνια ο Τσόρι Ντομίνγκες που υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο και θα φορά τα ερυθρόλευκα που όπως είπε είναι τα αγαπημένα του χρώματα.

Στα… αγαπημένα του ερυθρόλευκα ο Ντομίνγκες!
Ολοκληρώθηκε και το τυπικό σκέλος στην υπόθεση Ντομίνγκες για τον Ολυμπιακό. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός υπέγραψε διετές συμβόλαιο με τους «ερυθρόλευκους» και δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος για την μεταγραφή ενώ στη συνέχεια ανακοινώθηκε από την ΠΑΕ.

Ο Ντομίνγκες ήρθε στην Ελλάδα το μεσημέρι της Τρίτης και στην συνέχεια πήγε στα γραφεία των Πειραιωτών. Εκεί υπέγραψε και λίγο αργότερα αποχώρησε αφού πρώτα έκανε τις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης των νταμπλούχων Ελλάδας.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ. Το κόκκινο και το λευκό είναι τα αγαπημένα μου χρώματα, αυτό το ξέρει όποιος με γνωρίζει… Θέλω πολύ να βοηθήσω τον Ολυμπιακό στους υψηλούς στόχους που έχει και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ξέρω καλά ότι έχουν αγωνιστεί με μεγάλη επιτυχία αρκετοί Αργεντινοί εδώ και αυτό είναι καλό ενώ έχω ακούσει τα καλύτερα για τη νέα μου ομάδα, με όποιον και αν έχω μιλήσει», ήταν τα πρώτα λόγια του Τσόρι Ντομίνγκες μετά την υπογραφή του νέου του συμβολαίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

Η Π.Α.Ε. Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του Αργεντινού ποδοσφαιριστή Αλεχάντρο Νταμιάν Ντομίνγκεζ (Alejandro Damian Dominguez) για τα επόμενα δύο (2) χρόνια.

Η επίσημη παρουσίαση του παίκτη από την ΠΑΕ θα γίνει την Τετάρτη, στις 13:30. Πηγή: sport-fm.gr

Δίνει Βούτσινιτς για να πάρει Γιόβετιτς!!

Μια πρώτη διερευνητική επαφή είχαν οι διοικήσεις της Γιουβέντους και της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, προκειμένου να διαπραγματευτούν τη μετακίνηση του Μίρκο Βούτσινιτς στη Ρωσία.

Δίνει Βούτσινιτς για να πάρει Γιόβετιτς
Η απόκτηση του Φερνάντο Γιορέντε και του Κάρλος Τέβες από τη Γιουβέντους δεν σηματοδοτεί το τέλος των μεταγραφών ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στην επίθεση για την ομάδα του Τορίνο. Στα υπόψη της διοίκησης της «Μεγάλης Κυρίας» εξακολουθεί να βρίσκεται ο Στέβαν Γιόβετιτς, ο οποίος είναι ο μεγάλος πόθος του Αντόνιο Κόντε. Για να αποκτηθεί ο Μαυροβούνιος άσος, όμως, απαιτείται να αποχωρήσει κάποιος από τους παίκτες που αγωνίζονται στη γραμμή κρούσης και, σύμφωνα με την εφημερίδα «Tuttosport», πιθανότερος όλων είναι ο συμπατριώτης του, Μίρκο Βούτσινιτς.

Η ιταλική εφημερίδα, η οποία εξειδικεύεται στο ρεπορτάζ της «Γιούβε», αποκαλύπτει στο φύλλο της Τρίτης πως άνθρωποι της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης ήρθαν σε επαφή με τη διοίκηση της Γιουβέντους, προκειμένου να συζητήσουν τη μεταγραφή του Βούτσινιτς. Αυτό έγινε μετά από εισήγηση του προπονητή της ρωσικής ομάδας, Λουτσιάνο Σπαλέτι, ο οποίος εκτιμά ιδιαίτερα τις ικανότητες του Μαυροβούνιου.

Από το ρεπορτάζ δεν προκύπτει αν οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει, αλλά είναι προφανές πως η διοίκηση των πρωταθλητών Ιταλίας έχει θέσει ως προτεραιότητα την πώληση του Βούτσινιτς, πριν κάνει την ύστατη προσπάθεια για να αποκτήσει τον Γιόβετιτς. Πηγή: sport-fm.gr

Μένει στη Μίλαν ο Ελ Σαραουί!!

Μετά τη συνάντηση με τον Αντριάνο Γκαλιάνι ο Ελ Σαραουί συμφώνησε να παραμείνει στην Μίλαν τη νέα αγωνιστική σεζόν.

Μένει στη Μίλαν ο Ελ Σαραουί
Στο δυναμικό της Μίλαν θα παραμείνει ο Ελ Σαραουί παρά τις «σειρήνες» που υπάρχουν από πολλές ομάδες της Ευρώπης.

Σήμερα, μετά τη συνάντηση που υπήρξε με τον Αντριάνο Γκαλιάνι ο «Φαραώ» πείσθηκε να μείνει στους ροσονέρι, κάτι για το οποίο ενημέρωσαν και επίσημα…

«Συνεχίζουμε μαζί. Υπήρξε μια συνάντηση μεταξύ του Αντριάνο Γκαλιάνι και του Στεφάν Ελ Σαραουί στο οποίο όλα πήγαν καλά. Ο Στεφάν πάντα ήταν ένας φίλος της Μίλαν και σε αυτή επανέλαβε ότι πρόθεσή του είναι να συνεχίσει να αγωνίζεται με τη φανέλα της ομάδας.

Η Μίλαν και ο Ελ Σαραουί είναι μαζί από τον Ιούνιο 2011. Η Μίλαν, τα χρώματά της και ο «Φαραώ» θα είναι συνεχώς μαζί», αναφέρει η σχετική ενημέρωση της ιταλικής ομάδας.Πηγή: sport-fm.gr

Άιντραχτ και Άρσεναλ τα βρήκαν για Μπέντνερ!!

Τη θετική απάντηση του Νίκλας Μπέντνερ περιμένει η Άιντραχτ Φρανκφούρτης, προκειμένου να ανακοινώσει την απόκτηση του Δανού επιθετικού. Η γερμανική ομάδα έχει συμφωνήσει σε όλα με την Άρσεναλ.

Άιντραχτ και Άρσεναλ τα βρήκαν για Μπέντνερ
Η χρονιά που πέρασε δεν ήταν η καλύτερη δυνατή για τον Νίκλας Μπέντνερ, αφού δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του στη Γιουβέντους, στην οποία αγωνίστηκε ως δανεικός από το περασμένο καλοκαίρι. Ο Δανός ταλαιπωρήθηκε από αλλεπάλληλους τραυματισμούς και βρέθηκε, επιπλέον, να καταδικάζεται από Δικαστήριο της Δανίας για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ. Αυτό που ελπίζει ο επιθετικός της Άρσεναλ είναι να κάνει μια νέα αρχή στην καριέρα του. Μια αρχή που ενδέχεται να γίνει στη Γερμανία.

Όπως αποκαλύπτουν γερμανικές εφημερίδες η Άιντραχτ Φρανκφούρτης έχει έρθει σε συμφωνία με την Άρσεναλ για την απόκτηση του Μπέντνερ και το μόνο που απομένει είναι η θετική απάντηση του ποδοσφαιριστή.

Ο ίδιος ο Μπέντνερ, πάντως, δεν αποκαλύπτει τις προθέσεις του, τονίζοντας σε κάθε ευκαιρία πως έχει στα χέρια του προτάσεις από αρκετές ευρωπαϊκές ομάδες. Πηγή: sport-fm.gr

Το «κάρφωσε» η… κυρία!! (video)

Πίσω από κάθε πετυχημένο άνδρα κρύβεται μια γυναίκα. Και πίσω από κάποιες… γκολάρες όμως (ειδικά στις ΗΠΑ) μπορεί να κρύβεται μια κυρία!

Το «κάρφωσε» η… κυρία! (video)
Οι γραμμές του γηπέδου άλλα αντί άλλων.

Τα τέρματα με ροδάκια -για να τα τσουλήσουν αμέσως μετά τη λήξη.

Όλα έτοιμα για να… τελειώνει το ματσάκι και να παιχτεί άλλο απ’ αυτό που οι Αμερικανοί θεωρούν πραγματικό football.

Κι αφού οι περισσότεροι απ’ αυτούς θεωρούν το… soccer «γυναικείο άθλημα», ανέλαβε η Λόρεν Τσένεϊ (του Κάνσας Σίτι) να τους διαψεύσει:

Με μια γενναία, αντρική σουτάρα που κάρφωσε μπάλα και τερματοφύλακα στα δίχτυα!



Πηγή: sport-fm.gr

Ψυχρός πόλεμος!! (video)

Άγριο ξύλο μετά από… ραντεβού έπαιξαν οπαδοί της Γκάις με μία «μικτή» οπαδών της Κοπεγχάγης και της Χέλσινγκμποργκ.

Ε, όχι και «ψυχροί» οι Βόρειοι οπαδοί…

Χούλιγκαν από Σουηδία και Δανία έδωσαν ραντεβού για ξύλο σε έναν ήσυχο επαρχιακό δρόμο και τα πλάνα σοκάρουν.

Οπαδοί της Γκάις, που αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία της Σουηδίας, συναντήθηκαν για αποκλειστικό σκοπό το… ξύλο με μία μικτή ομάδα οπαδών της δανέζικης Κοπεγχάγης και της σουηδικής Χέλσινγκμποργκ. Τα μέλη των δύο συμμοριών άρχισαν να ανταλλάσσουν χτυπήματα αδιακρίτως και χωρίς έλεος για περίπου ένα λεπτό. Πηγή: sport-fm.gr

Κουφός: «Όνειρο το πρωτάθλημα»

Για τη φιλοδοξία του να κατακτήσει ένα πρωτάθλημα στο ΝΒΑ μίλησε ο Κώστας Κουφός κατά την παρουσίασή του από τη νέα του ομάδα, τους Μέμφις Γκρίζλις.

Κουφός: «Όνειρο το πρωτάθλημα»
Έτοιμος να κάνει ό,τι του ζητηθεί και συμβιβασμένος με το ρόλο του αναπληρωματικού που θα έχει στη νέα του ομάδα παρουσιάστηκε ο Κώστας Κουφός κατά την παρουσίασή του από τους Γκρίζλις. Ο 24χρονος σέντερ δεν έκρυψε τη φιλοδοξία να κατακτήσει έναν τίτλο, ακόμη και με την ομάδα του Μέμφις.

«Το ΝΒΑ είναι business και είναι φυσιολογικές αυτές οι κινήσεις. Είναι τιμή μου να είμαι μέλος αυτής της ομάδας που έφτασε στους τελικούς της Δύσης. Είμαι εδώ για να βοηθήσω την ομάδα σε ό,τι με χρειαστεί, ως ένας ακόμη ψηλός που θα έρχεται να για να παίξει κάποια λεπτά. Ο μεγάλος μου στόχος είναι να κατακτήσω ένα πρωτάθλημα και πιστεύω πως οι Γκρίζλις έχουν όλα τα κομμάτια του παζλ για να έχουν μια πετυχημένη σεζόν. Έχουμε καλό ρόστερ, καλό τεχνικό τιμ και διοίκηση», δήλωσε.

Ερωτηθείς αν ενοχλείται από το γεγονός ότι από την πεντάδα των Νάγκετς θα έχει πλέον ρόλο ρεζέρβας, ο ομογενής άσος ανέφερε: «Όχι, δεν με πειράζει. Είμαστε στο ΝΒΑ και είμαι επαγγελματίας, νιώθω ευλογημένος που παίζω σε αυτό το πρωτάθλημα και ακόμη μαθαίνω και εξελίσσομαι σαν παίκτης. Θα συνεχίσω να δουλεύω σκληρά. Έχω πίστη στις δυνατότητές μου και ό,τι μου ζητήσει ο προπονητής να κάνω, θα δώσω ό,τι περισσότερο μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα μου. Οι Γκρίζλις είναι μία ομάδα που την αντιπροσωπεύει η λέξη σκληρότητα και πιστεύω πως μπορώ να προσφέρω».

Παράλληλα επανέλαβε πως θα αφιερώσει το καλοκαίρι του για την καλύτερη προσαρμογή του. Άλλωστε ο ίδιος επέλεξε να μην ενισχύσει την Εθνική ομάδα. «Αυτό το καλοκαίρι θα είμαι εδώ για να προσαρμοστώ όσο το δυνατόν καλύτερα και να γνωριστώ με τους συμπαίκτες μου και το προπονητικό τιμ», ανέφερε.

Όσο για τη συνεργασία του με τον Μαρκ Γκασόλ, τόνισε: «Ο Μαρκ Γκασόλ είναι από τους καλύτερους σέντερ του ΝΒΑ και το έχει αποδείξει. Εγώ θέλω να μάθω από αυτόν και να γίνω καλύτερος δίπλα του».

Ο προπονητής των Γκρίζλις, Ντέιβ Γιέργκερ, δήλωσε για το νέο απόκτημα της ομάδας: «Ο Κώστας είναι ένας παίκτης που δεν χρειάζεται την μπάλα στα χέρια για να βοηθήσει την ομάδα του. Κάνει πολλές δουλειές, παίζει άμυνα, μπορεί να κερδίσει έξτρα κατοχές και να σκοράρει. Έχει καλή αντίληψη του παιχνιδιού και θα του ζητήσουμε ακόμη περισσότερα. Ο ίδιος νιώθει πως έχει να προσφέρει περισσότερα, το ίδιο πιστεύω κι εγώ. Βρίσκεται στο απόγειο της καριέρας του, στα 24 του χρόνια. Μπορεί να παίξει δίπλα στον Ράντολφ, τον Ντέιβις, ακόμη και στον Γκασόλ. Πιστεύω πως το στυλ παιχνιδιού μας ταιριάζει αρκετά με αυτό του Ντένβερ».Πηγή: sport-fm.gr

Συνεχίζει στους Νετς ο Μπλάτσε!!

Νέο μονοετές συμβόλαιο με τους Νετς υπέγραψε ο Άντρεϊ Μπλάτσε.

Συνεχίζει στους Νετς ο Μπλάτσε
Παίκτης των Νετς θα παραμείνει ο Άντρεϊ Μπλάτσε. Ο 26χρονος πάουερ φόργουορντ/σέντερ θα εισπράξει 1,4 εκατ. δολάρια από την ομάδα του Μπρούκλιν κι επιπλέον 7,5 εκατ. δολάρια από τους Ουίζαρντς που τον αποδέσμευσαν πέρσι αλλά υποχρεούνται να καλύψουν τη διαφορά με το προηγούμενο συμβόλαιό του.

Φέτος ο Μπλάτσε είχε 10,3 πόντους, 5,1 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 κλέψιμο κατά μέσο όρο.Πηγή: sport-fm.gr

Όλα τα αστέρια του μπάσκετ μαζί!! (video)

Στα τέλη της δεκαετίας του ’90 η FIBA διοργάνωνε τα ευρωπαϊκά All Star Game στα πρότυπα του αντίστοιχου στο ΝΒΑ.

Όλα τα αστέρια του μπάσκετ μαζί (video)
Στα τέλη της δεκαετίας του ’90 η FIBA διοργάνωνε τα ευρωπαϊκά All Star Game στα πρότυπα του αντίστοιχου στο ΝΒΑ. Τα EuroStars ξεκίνησαν το 1996 και έγιναν συνολικά τέσσερις διοργανώσεις, πάντα ανάμεσα στην τελευταία εβδομάδα του χρόνου.

Το 1999 η γιορτή του μπάσκετ έγινε στη Μόσχα. Η Δύση αντιμετώπισε την Ανατολή και όλα τα αστέρια του ευρωπαϊκού μπάσκετ ήταν εκεί…
Η Ανατολή με τους Ρίβερς, Μποντιρόγκα, Κιριλένκο, Κουτλουάι, Κάτας, Μπούι, Τάρλατς, Ζίντεκ, Καράσεφ και Κουντέλιν κέρδισε τη Δύση των Έντνι, Καρνισόβας, Βράνκοβιτς, Φούτσκα, Οικονόμου, Μίλιτς, Μπιλμπά, Μενεγκίν, Τανόκα Μπερν και Άμπιο με 112-107.

Ο Τάιους Έντνι παρότι η ομάδα του δεν κέρδισε ήταν ο MVP του αγώνα, ενώ πρώτος σκόρερ ήταν ο Αρτούρας Καρνισόβας με 29 και νικητής στο διαγωνισμό των τριπόντων ήταν ο Ιμπραήμ Κουτλουάι.

Δείτε όλο το ιστορικό παιχνίδι…






Πηγή:  www.superbasket.gr

Οδεύει προς Τουρκία ο Μαυροκεφαλίδης!!

Όλα έδειχναν πως ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης θα φορούσε ξανά τα «ερυθρόλευκα», το «μπάσιμο» της Φενερμπαχτσέ όμως κάνει εξαιρετικά δύσκολα τα πράγματα για τον Ολυμπιακό.

Οδεύει προς Τουρκία ο Μαυροκεφαλίδης
Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης έδειχνε να τα είχε βρει σε όλα με τον Ολυμπιακό και πως ετοιμαζόταν να ξαναφορέσει τα «ερυθρόλευκα», όμως η επιθυμία της Φενερμπαχτσέ να τον εντάξει στο ρόστερ της κάνει τα πράγματα δύσκολα για τους Πειραιώτες.

Ο τουρκικός σύλλογος, που σήμερα συμφώνησε με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, θέλει τον διεθνή φόργουορντ και ετοιμάζεται να του προσφέρει συμβόλαιο με απολαβές που ξεπερνούν τις 800 χιλιάδες ευρώ το χρόνο. Πρόταση μεγαλύτερη από του Ολυμπιακού ο οποίος πρόσφερε στον 29χρονο παίκτη 500 χιλιάδες ευρώ το χρόνο.

Έτσι όλα δείχνουν ότι ο Μαυροκεφαλίδης θα συνεχίσει την καριέρα του στην Κωνσταντινούπολη και την «Φενέρ».
Πηγή: sport-fm.gr

Όλα στραβά…!!

Το… όνειρο είχε άδοξο φινάλε. Η κακή εμφάνιση της Εθνικής Νέων και μια αυστηρή απόφαση του διαιτητή, οδήγησαν στην ήττα με 3-1 από το Ουζμπεκιστάν και τον αποκλεισμό από το Μουντιάλ.

Όλα στραβά…
Τίποτα δεν πήγε καλά στο πιο κρίσιμο παιχνίδι της Εθνικής Νέων στο Μουντιάλ!

Η Ελλάδα ηττήθηκε 3-1 από το Ουζμπεκιστάν στους «16» της διοργάνωσης–που το υποτίμησε-, αφού δεν έδειξε καλό πρόσωπο στον αγωνιστικό χώρο.

Τα όνειρα των διεθνών ουσιαστικά «γκρεμίστηκαν» στο 1-1, με την αυστηρή απόφαση του διαιτητή να δείξει πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κουρμπέλη, τον οποίο και απέβαλλε.

Πλέον, η αποστολή επιστρέφει, την ώρα που οι νικητές συνεχίζουν το… ταξίδι και περιμένουν το νέο τους αντίπαλο από το ζευγάρι της Τουρκίας με την Γαλλία.

Το ματς
Όσο κι αν προχωρούν στη διοργάνωση, οι παίκτες του Τσάνα παραμένουν νεαροί σε ηλικία κι όσο να ‘ναι έχουν ένα άγχος. Άγχος που φάνηκε στα πρώτα λεπτά κόντρα στο Ουζμπεκιστάν, αδυνατώντας να δημιουργήσουν ευκαιρίες (έχοντας και το υψηλό πρέσινγκ των αντιπάλων τους). Βέβαια, μπορεί να μην απειλούσαμε ιδιαίτερα -παρά μόνο αλλάζαμε ωραία τη μπάλα- αλλά ταυτόχρονα δεν δεχόμασταν και φάσεις στην άμυνα. Ωστόσο, στο 27’ η ελληνική άμυνα «κοιμήθηκε», βγήκε η σέντρα από τα αριστερά και ο Μακστάλιεφ με φοβερό τελείωμα, «εκτέλεσε» τον Καπίνο για το 1-0.

Λογική η «παγωμάρα» από το γκολ που δέχθηκαν οι διεθνείς. Αλλά, αντέδρασαν σαν… Άνδρες και μάλιστα άμεσα. Αφού πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων, ήρθε και η «απάντηση». Ο Διαμαντάκος ανετράπη στην περιοχή, ο Σταφυλίδης ανέλαβε την εκτέλεση και με… αρχηγικό χτύπημα από την άσπρη βούλα, ισοφάρισε σε 1-1, επαναφέροντας το χαμόγελο στην ελληνική αποστολή. Μάλιστα, μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, η Ελλάδα είχε ακόμη δύο καλές στιγμές για να γυρίσει… τούμπα το ματς, χωρίς όμως να βρουν στόχο Σταφυλίδης και Μπουχαλάκης.

Οι Έλληνες παίκτες μπήκαν εξίσου καλά και στο δεύτερο μέρος, με καλή κυκλοφορία της μπάλας και απόπειρες για το δεύτερο τέρμα. Αλλά τα «όνειρα» κόπηκαν απότομα. Μάλλον τα «έκοψε» για τους διεθνείς, ο διαιτητής. Όταν έδωσε πολύ αυστηρό πέναλτι υπέρ των Ουζμπέκων κατά του Κουρμπέλη, σε μια φάση που βλέπουμε… εκατομμύρια φορές στα γήπεδα. Ο Σεργκέεφ δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη, έδωσε προβάδισμα στην εθνική του και παράλληλη η «δική μας» έμεινε να παλεύει με δέκα παίκτες, αφού αποβλήθηκε ο άσος του Αστέρα Τρίπολης.

Ο Τσάνας «ανακάτεψε» την τράπουλα, αφού δεν είχε κάτι άλλο να χάσει πλέον. Οι Έλληνες παίκτες δεν έβρισκαν εύκολα χώρους, την ώρα που στην άμυνα τους άφηναν κιόλας. Σε μία από αυτές λοιπόν και μετά από λάθος του Μπουγαΐδη, ο Κωνσταντινίδης «αναγκάστηκε» να σταματήσει αντικανονικά τον αντίπαλό του στην περιοχή του Καπίνο και τον «άρχοντα» της αναμέτρησης να δείχνει ακόμη ένα πέναλτι (σωστό αυτή τη φορά). Ο Ρακμάνοφ από την άσπρη βούλα, έκανε το 3-1 και ουσιαστικά «κλείδωσε» την πρόκριση για την ομάδα του. Γιατί τα πάντα είχαν κριθεί μέχρι το τέλος και το μόνο που άλλαξε ήταν οι αριθμητικές ισορροπίες, αφού οι –μετέπειτα- θριαμβευτές ολοκλήρωσαν το ματς εξίσου με δέκα παίκτες.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Ελλάδα: Καπίνο, Σταφυλίδης, Κωνσταντινίδης, Κουρμπέλης, Τριανταφυλλόπουλος, Μπάλλας (58’ Μπουγαΐδης), Φουρλάνος, Μπουχαλάκης (68’ Μπακασέτας), Κολοβός, Γιαννιώτας, Διαμαντάκος

Στον πάγκο: Μαρινάκης, Πέλκας, Διούδης, Γιαννακόπουλος, Λυκογιάννης, Ράνος, Κούρος, Γούτας

Ουζμπεκιστάν: Αμάνοφ, Σαμσιτντίνοφ, Ρακμάνοφ, Γιουλντάσοφ, Φομίν, Μακστάλιεφ, Κόζακ (81’ Ουρινμπόεφ), Τουράποφ, Σεργκέεφ (84’ Κακίμοφ), Ουμπαγντουλάεφ, Σαρμπικοντιάεφ

Στον πάγκο: Μασαρίποφ, Γιουσούποφ, Τουρσουνμπάεφ, Καπάντζε, Σανακούλοφ, Αμπντουλάγιεφ, Μιρσοάτοφ Πηγή: sport-fm.gr

«Αγγίζει» τη ρήτρα του Καβάνι η Παρί!!

Το «κόλπο γκρόσο» με την απόκτηση του Έντινσον Καβάνι είναι έτοιμη να κάνει η Παρί Σεν Ζερμέν, προσφέροντας 50 εκατομμύρια ευρώ στην Νάπολι.

«Αγγίζει» τη ρήτρα του Καβάνι η Παρί!
Σύμφωνα με πηγές του «Sky Sports» οι πρωταθλητές Γαλλίας ετοιμάζονται να κάνουν δικό τους τον Έντσινσον Καβάνι, καθώς προσφέρουν στον ιταλικό σύλλογο το ποσό των 50 εκ. ευρώ.

Έτσι μπαίνει… φωτιά στο θέμα του Ουρουγουανού, ο οποίος εδώ και αρκετές εβδομάδες βρίσκεται στο στόχαστρο της Τσέλσι.

Από την πλευρά τους, οι Ναπολιτάνοι έχουν καταστήσει σαφές πως ο 26χρονος στράικερ δεν θα αποχωρήσει από το «Σαν Πάολο» παρά μόνο με τη ρήτρα αποδέσμευσής του, η οποία ανέρχεται δεκατρία εκατομμύρια ευρώ περισσότερα από αυτά που προσφέρουν οι Παριζιάνοι.

Ωστόσο, εικάζεται πως ο τρόπος καταβολής των χρημάτων, που αναμένεται να είναι άμεσος, μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στο να πείσει τον πρόεδρο των «παρτενοπέι», Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, να πει το «ναι».
Πηγή: sport-fm.gr

Μπαίνουν στο… θέμα στην ΑΕΚ!!

Μορφή θ’ αρχίσει να παίρνει προσεχώς ο αγωνιστικός σχεδιασμός της ΑΕΚ. Μέχρι την Παρασκευή αποφασίζεται οριστικά ο τόπος και ο… χρόνος της καλοκαιρινής προετοιμασίας της «Ένωσης».

Μπαίνουν στο… θέμα στην ΑΕΚ
Στην τελική ευθεία μπαίνει σιγά-σιγά ο σχεδιασμός της νέας ΑΕΚ.

Παρά την απουσία του Ντούσαν Μπάγεβιτς στη Βοσνία, ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος και οι Δέλλας-Λυμπερόπουλος βρίσκονται σε συνεχείς επαφές.

Τόσο για το μεταγραφικό κομμάτι, όσο και για το πού θα διεξαχθεί τελικά το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Με τις λύσεις του Καρπενησίου και του Πηλίου, λοιπόν, να έχουν προκριθεί, μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να υπάρχει οριστική απόφαση για το πού τελικά θα «χτιστεί» η ομάδα της νέας σεζόν.

Έτσι, θα μπορούν από βδομάδα να ειδοποιηθούν και οι παίκτες για τις ακριβείς ημερομηνίες που θα ξεκινήσουν τις υποχρεώσεις τους -με τα εργομετρικά, τις αιματολογικές εξετάσεις και την αναχώρηση έπειτα της ομάδας για την προετοιμασία.Πηγή: sport-fm.gr

Πήρε Γκόλια ο Άρης!!

Στην απόκτηση του Νίκου Γκόλια προχώρησε η ΠΑΕ Άρης το μεσημέρι της Τρίτης.

Πήρε Γκόλια ο Άρης
Στην απόκτηση του Νίκου Γκόλια προχώρησε η ΠΑΕ Άρης το μεσημέρι της Τρίτης.

Ο Γκόλιας είναι 19 ετών και πέρσι αγωνίστηκε με τη φανέλα της Καρδίτσας από την οποία έμεινε ελεύθερος στο τέλος της σεζόν 2012-13.Πηγή: sport-fm.gr

Τα… εκατόστισαν και γιορτάζουν με διαρκείας!!

Αφού πραγματοποιήθηκε η ευχή «να τα εκατοστίσει», ο Άρης γιορτάζει με συλλεκτικά εισιτήρια διαρκείας, τα οποία κυκλοφορούν την Παρασκευή.

Τα… εκατόστισαν και γιορτάζουν με διαρκείας!
Αρχίζει την Παρασκευή η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας για τα εντός έδρας ματς του Άρη με συλλεκτική αξία, αφού φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια ιστορίας.

Παράλληλα, ανακοινώθηκαν προνομιακές τιμές για συγκεκριμένες κατηγορίες ατόμων, ειδικά οικογενειακά και ομαδικά πακέτα, αλλά και οι τιμές στις σουίτες του «Κλεάνθης Βικελίδης».

Αναλυτικά:

Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει ότι την Παρασκευή 5 Ιουλίου θα ξεκινήσει η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας στο Κλεάνθης Βικελίδης για την αγωνιστική περίοδο 2013-2014.

Τα εισιτήρια διαρκείας της νέας χρονιάς θα είναι συλλεκτικής αξίας ενόψει και του εορτασμού των 100 χρόνων από την ίδρυση του Συλλόγου μας.

Οι τιμές των εισιτηρίων διαρκείας για την αγωνιστική περίοδο 2013-2014 έχουν διαμορφωθεί ως εξής:

Θύρες 1-3: 100 ευρώ
Θύρα 2: 150 ευρώ
Θύρα 9: 200 ευρώ
Θύρα 7: 400 ευρώ
VIP: 1000 ευρώ

1η ΠΕΡΙΟΔΟΣ: Από την έναρξη διάθεσης έως 20 Ιουλίου 2013
Κατά την περίοδο αυτή θα έχουν δικαίωμα ανανέωσης των θέσεών τους οι περσινοί κάτοχοι εφόσον το επιθυμούν (παράλληλα θα γίνεται ελεύθερη πώληση για τις υπόλοιπες θέσεις).

2η ΠΕΡΙΟΔΟΣ: Από 21 Ιουλίου 2013 κι έπειτα
Κατά την περίοδο αυτή θα ισχύει η ελεύθερη αγορά θέσεων.

«ΕΛΑΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ!»
Στα ομαδικά εισιτήρια διαρκείας (στην ίδια Θύρα) 10 ατόμων θα παρέχεται ένα εισιτήριο διαρκείας ΔΩΡΕΑΝ.

«ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ»
Οι άνεργοι με την προσκόμιση της κάρτας ανεργίας τους θα έχουν έκπτωση 25 %.

«EXTRA BONUS»
Στα ατομικά εισιτήρια διαρκείας που θα αγοραστούν έως και τις 27 Ιουλίου 2013 θα παρέχεται έκπτωση 10%.

Τα εισιτήρια διαρκείας περιλαμβάνουν το σύνολο των εντός έδρας αγώνων πρωταθλήματος και των εντός έδρας αγώνων Κυπέλλου.

Για τους γονείς που θέλουν να έχουν το παιδί τους δίπλα τους σε κάθισμα θα γίνεται έκπτωση 50% για την αγορά εισιτηρίου διαρκείας. Το παιδικό εισιτήριο αφορά παιδιά ηλικίας έως 14 ετών, δηλαδή γεννηθέντες από 01/01/1999 και έπειτα, με την προσκόμιση του ανάλογου πιστοποιητικού.

Στους γονείς των παιδιών των Ακαδημιών του ΑΡΗ παρέχεται έκπτωση 50% για τη Θύρα 7.

Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ έχει προβλέψει για τα ΑΜΕΑ και τους συνοδούς τους ειδικές θέσεις στη Θύρα 7.

Το εισιτήριο για τα ΑΜΕΑ (αμαξίδια) και τους συνοδούς τους παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων.

Εταιρικά εισιτήρια διαρκείας διατίθενται σε όλες τις Θύρες του γηπέδου με έκδοση σχετικού τιμολογίου.

ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΣΤΙΣ ΣΟΥΙΤΕΣ

Σουίτα 4 ατόμων: 12.000 ευρώ
6 ατόμων: 18.000 ευρώ
8 ατόμων: 24.000 ευρώ

Στην τιμή περιλαμβάνονται όλοι οι εντός έδρας αγώνες πρωταθλήματος, Κυπέλλου και φιλικά παιχνίδια.

Στην τιμή περιλαμβάνεται catering (φαγητό, ποτά, καφές) με αποκλειστικό σέρβις.

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ
Μετρητά από το ARIS MOBILE.
Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2310-308890.

Με στόχο τους τίτλους…!!

Το τυπικό μέρος της παραμονής του Λίνο και του Πάμπλο Γκαρσία στον ΠΑΟΚ ολοκληρώθηκε, αφού οι δύο ποδοσφαιριστές υπέγραψαν για ακόμη έναν χρόνο με την «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ.

Με στόχο τους τίτλους…
Τη φανέλα του ΠΑΟΚ για ακόμη έναν χρόνο θα συνεχίσουν να φορούν ο Λίνο και ο Πάμπλο Γκαρσία, οι οποίοι υπέγραψαν το μεσημέρι την ανανέωση των συμβολαίων τους.

Ουσιαστικά αυτή θα είναι η τελευταία σεζόν και των δύο έμπειρων ποδοσφαιριστών στην ομάδα και εκφράζουν την ελπίδα να συνδυαστεί με την κατάκτηση τίτλων και μιας καλής πορείας στην Ευρώπη.

Η ανακοίνωση

«Ολοκληρώθηκε και τυπικά η ανανέωση της συνεργασίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με τους Pablo Garcia και Dorvalino Alves Maciel για έναν ακόμη χρόνο.

Οι δυο ποδοσφαιριστές υπέγραψαν όπως αναμενόταν σήμερα τα συμβόλαιά τους και αύριο θα βρίσκονται στην αποστολή που θα ταξιδέψει για το βασικό στάδιο προετοιμασίας στην Αυστρία».

Το προχώρησαν οι Τούρκοι για Τζεμπούρ!

Για δεδομένη συμφωνία του Ράφικ Τζεμπούρ με την Μπούρσασπορ κάνει λόγο μερίδα του τουρκικού Τύπου προαναγγέλλοντας ταξίδι του στην Αυστρία για να ενσωματωθεί στην προετοιμασία της.

Το προχώρησαν οι Τούρκοι για Τζεμπούρ
Το σενάριο περί ενδιαφέροντος της Μπούρσασπορ για τον Ράφικ Τζεμπούρ δεν είναι νέο. Όμως ο τουρκικός Τύπος πήγε την υπόθεση πολλά βήματα παραπέρα σήμερα.

Μερίδα δημοσιευμάτων κάνει λόγο για δεδομένη συμφωνία της ομάδας της Προύσας με τον Αλγερινό φορ του Ολυμπιακού. Μάλιστα οι γείτονες δεν μένουν εκεί, αλλά αναφέρουν πως τις επόμενες μέρες ο 29χρονος άσος θα ταξιδέψει στην Αυστρία για να ενσωματωθεί στην προετοιμασία της τουρκικής ομάδας που συμμετέχει στα προκριματικά του Champions League.

Άλλες φήμες κάνουν λόγο για ρωσικό ενδιαφέρον (από τη Ρούμπιν Καζάν) για τον «τρομοκράτη», αλλά κι από τη Μάλαγα. Από πλευράς Ολυμπιακού δεν επιβεβαιώνεται για την ώρα το παραμικρό. Πηγή: sport-fm.gr

Τάουπ: «Δεν πιστεύω πως θα έρθει πρόταση…»

Απαισιόδοξος για τις πιθανότητες να φορέσει τη φανέλα της ΑΕΚ, αν και το θέλει πολύ, δήλωσε ο Τζακ Τάουπ στον ολλανδικό Τύπο.

Τάουπ: «Δεν πιστεύω πως θα έρθει πρόταση…»
Θέλει σαν τρελός να έρθει στην ΑΕΚ, αλλά είναι απογοητευμένος που δεν έχει ακόμη επίσημη πρόταση και απαισιόδοξος για τις πιθανότητές του να φορέσει τα κιτρινόμαυρα ο Τζακ Τάουπ. Ο Ολλανδός φορ έμεινε ελεύθερος από τη Φόλενταμ, είναι στη λίστα της «Ένωσης» αλλά ακόμη δεν έχει στα χέρια του κάτι χειροπιαστό.

«Με θέλουν, αλλά δεν έχω δει κάτι επίσημο. Δεν υπάρχει επίσημη πρόταση, τίποτα γραπτό. Θα ήθελα να κλείσει το θέμα μέσα στην εβδομάδα. Η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα παρότι υποβιβάστηκε, αλλά το συντομότερο δυνατό θα ανέβει και πάλι. Θα ήταν όμορφο να βοηθήσω στην προσπάθειά της», δήλωσε ο 30χρονος στράικερ.

«Όμως από τη στιγμή που περιμένω καιρό για μία επίσημη πρόταση, δεν πιστεύω πως θα πάω εκεί. Έχω άλλες δύο προτάσεις στα χέρια μου, δύο καλές προοπτικές, από ομάδες που θέλουν να γίνουν πρωταθλήτριες, να ανέβουν κατηγορία», πρόσθεσε.
Πηγή: sport-fm.gr

Φουλ κατασκοπεία!!

Κατασκοπευτικό ταξίδι έχει κάνει στα νησιά Φερόε ο συνεργάτης του Νίκου Καραγεωργίου, Μάριος Ζερβίδης προκειμένου να δει τις υποψήφιες αντιπάλους της Skoda Ξάνθης στο Europa League.

Φουλ κατασκοπεία!
Την πρώτη αναμέτρηση μεταξύ της Φούγκλαφιόρντουρ με την Λίνφιλντ θα τσεκάρει από κοντά ο βοηθός του Νίκου Καραγεωργίου, Μάριος Ζερβίδης. Ο συνεργάτης του Έλληνα τεχνικού θέλει να μαζέψει πληροφορίες για τον υποψήφιο αντίπαλο της Skoda Ξάνθης στο Εuropa League και θα το κάνει από το ματς στα νησιά Φερόε.

Οι Ακρίτες κατά τα υπόλοιπα συνεχίζουν την προετοιμασία τους απτόητοι ενόψει του πρώτου τους ευρωπαϊκού αγώνα στις 18 Ιουλίου ενώ κινούνται για να αποκτήσουν έναν επιθετικό αλλά και ένα αμυντικό χαφ.Πηγή: sport-fm.gr

Άντε και καλό ταξίδι…!!

Ολοκληρώθηκε η εν Ελλάδι προετοιμασία του ΠΑΟΚ, ο οποίος από αύριο θα βρίσκεται στην Αυστρία όπου θα «χτιστεί» για τη νέα σεζόν που υπάρχουν υψηλοί στόχοι.

Άντε και καλό ταξίδι…
Με μία προπόνηση ολοκληρώνεται η εν Ελλάδι προετοιμασία του ΠΑΟΚ, αφού από αύριο ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα βρίσκεται στην Αυστρία όπου ο Χουμπ Στέφενς θα «χτίσει» την ομάδα της επόμενης σεζόν.

Στο σημερινό πρόγραμμα συμμετείχαν και οι διεθνείς (Κατσουράνης, Σαλπιγγίδης, Τζιόλης, Κάτσε, Λάζαρ, Ιτάντζ), οι οποίοι είχαν εξασφαλίσει περισσότερες μέρες άδεια από τη διοίκηση λόγω των υποχρεώσεων που είχαν με τις εθνικές τους ομάδες.

Οι συγκεκριμένες παίκτες πέρασαν σήμερα ιατρικό και εργομετρικό έλεγχο και θα ταξιδέψουν αύριο με την υπόλοιπη αποστολή στην Αυστρία.

Στην αποστολή δεν θα είναι Κωνσταντινίδης και Πέλκας, οι οποίοι σήμερα είναι με την Εθνική Νέων στην Τουρκία και σήμερα παίζουν με το Ουζμπεκιστάν για τη φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου U-20.

Στη σημερινή προπόνηση οι ποδοσφαιριστές -μετά από την καθιερωμένη προθέρμανση και τις ασκήσεις τεχνικής - έπαιξαν κανονικό διπλό σε ολόκληρο το γήπεδο, χωρίς περιορισμούς επαφών για πρώτη φορά από την έναρξη τη προετοιμασίας. Στο τέλος έκαναν τρέξιμο και ασκήσεις αποθεραπείας και αποκατάστασης.

Εν τω μεταξύ, ο Λίαμ Λόρενς δεν προπονήθηκε προληπτικά λόγω ενόχλησης στο πέλμα και ο Αλέξανδρος Αποστολόπουλος λόγω ενοχλήσεων στην πλάτη. Ο Μιγκέλ Βίτορ πέρασε σήμερα εργομετρικό έλεγχο και για το λόγο αυτό δεν προπονήθηκε.

Η αποστολή που θα ταξιδέψει στην Αυστρία

Χακόμπο, Γλύκος, Ιτάντζ, Γιακουμής, Λίνο, Ποζατζίδης, Κατσικάς, Λόπεθ, Κοσέ, Βίτορ, Σκόνδρας, Κίτσιου, Lazar, Κάτσε, Κατσουράνης, Τζιόλης, Πόζογλου, Πόποβιτς, Δεληγιαννίδης, Γεωργιάδης, Σαββίδης, Λόρενς, Βούκιτς, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης και Γιάννου.Πηγή: sport-fm.gr

Βάις: «Γι’ αυτό διάλεξα Ολυμπιακό»

Σίγουρος για την επιλογή του να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό δήλωσε ο Βλάντιμιρ Βάις. «Είναι μεγάλη ομάδα, με τεράστια ιστορία και υψηλές βλέψεις», τόνισε ο Σλοβάκος μεσοεπιθετικός.

Βάις: «Γι’ αυτό διάλεξα Ολυμπιακό»
Ο Βλάντιμιρ Βάις δεν αμφιβάλλει πως έκανε την καλύτερη επιλογή για την καριέρα του υπογράφοντας στον Ολυμπιακό.

Σε συνέντευξή του στην πατρίδα του, ο Σλοβάκος μεσοεπιθετικός αναλύει τους λόγους που διάλεξε τους «ερυθρόλευκους» και δεν έκρυψε τις μεγάλες του βλέψεις με τη νέα του ομάδα.

Αναλυτικά, ο Βλάντιμιρ Βάις μίλησε για:

-τους λόγους που επέλεξε τον Ολυμπιακό: «Ήξερα για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού εδώ και πέντε-έξι μήνες. Ήθελα να σκεφτώ και να δω τις προτάσεις που θα έχω στο τέλος της σεζόν. Ήμουν ελεύθερος και είχα αρκετές επιλογές. Ανάμεσα στους πιο σοβαρούς υποψηφίους ήταν ο Ολυμπιακός. Σημαντικό ρόλο έπαιξε ο τρόπος που με προσέγγισαν και το πόσο με πίεσαν να με πάρουν. Ένιωσα κολακευμένος. Μετά τις συζητήσεις με τη διοίκηση της ομάδας το αποφάσισα. Ο Ολυμπιακός είναι μία μεγάλη ομάδα της Ευρώπης, με τεράστια ιστορία. Πολλοί με ρώτησαν γιατί πηγαίνω στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά τους λέω πως είμαι σε μία ομάδα με εξαιρετικές εγκαταστάσεις, πολλές φιλοδοξίες και μία θέση στο Champions League. Χαίρομαι πολύ που θα παίξω σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση. Ανυπομονώ να δω από κοντά τους οπαδούς του Ολυμπιακού που είναι πιστοί και τρελοί με την ομάδα τους. Πιστεύω πως θα είναι μια σπουδαία εμπειρία για μένα και ελπίζω να την απολαύσω».

-τις πολλές ομάδες από τις οποίες πέρασε: «Είναι το πέμπτο πρωτάθλημα στο οποίο θα αγωνιστώ και χαίρομαι που μετά από καιρό θα μπορέσω να μείνω κάπου για αρκετό καιρό. Πριν τέσσερα χρόνια είχα την ατυχία να υπογράψω στη Σίτι και να αλλάξει προπονητή αμέσως, οπότε έχασα κάθε ευκαιρία να παίξω. Η ομάδα δεν με άφηνε να φύγω και πήγα δανεικός σε άλλους συλλόγους, αφού δεν βρισκόταν κάποια να σπάσει το συμβόλαιό μου. Η Πεσκάρα με βοήθησε πολύ και τώρα πήρα τη μεταγραφή στον Ολυμπιακό. Είχα προτάσεις από πέντε ομάδες από κάθε χώρα, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν η μεγαλύτερη και πιο φημισμένη. Υπέγραψα τριετές συμβόλαιο, που πιστεύω πως είναι το ιδανικό διάστημα. Θα έχω χρόνο να προσαρμοστώ, να αποδώσω και να κερδίσω πιθανώς την επέκταση της συνεργασίας μας».

-τους στόχους του με τον Ολυμπιακό: «Στην Ελλάδα αγωνίζονται πολλοί καλοί παίκτες, ανάμεσά τους και κάποιοι διεθνείς. Πιστεύω πως μόλις συνηθίσω στον τρόπο παιχνιδιού όλα θα πάνε καλά. Θέλω να βοηθήσω τον Ολυμπιακό να κατακτήσει και πάλι το νταμπλ. Θα ήταν επίσης πολύ ωραίο να περάσουμε στην επόμενη φάση του Champions League. Πέρσι ο Ολυμπιακός τερμάτισε τρίτος στον όμιλό του και συνέχισε στο Europa League, κάτι που δεν είναι κακό, αλλά πρώτος μας στόχος είναι η επιτυχία στο Champions League. Προσωπικά θα είμαι ευχαριστημένος αν αποφύγω τους τραυματισμούς, γιατί φέτος ταλαιπωρήθηκα αρκετά. Ακόμη έχω κάποιες ενοχλήσεις στον μυ πάνω από το γόνατο, αλλά μέχρι να αρχίσει η προετοιμασία μας θα είναι απολύτως καλά. Επίσης θα χαρώ αν δεν δεχτώ τόσες κίτρινες όπως στην Ισπανία ή την Ιταλία. Δεν με νοιάζει αν θα πετύχω 20 γκολ ή ένα, αλλά μετρά να κερδίζει η ομάδα. Και φυσικά θέλω να παίζω τακτικά».

-το όνειρο να παίξει στη Ρεάλ Μαδρίτης: «Θα ήταν όνειρο να παίξω στη Ρεάλ, για κάθε ποδοσφαιριστή. Όμως τώρα είμαι συγκεντρωμένος μόνο στον Ολυμπιακό και στο πώς θα πετύχω με τη φανέλα του».Πηγή: sport-fm.gr

Να πάνε αλλού!!

Σε αναζήτηση άλλης πόλης βρίσκεται ο πρόεδρος της Βέροιας, Γιώργος Αρβανιτίδης, ο οποίος σκέφτεται το ενδεχόμενο να πάρει τη «Βασίλισσα του Βορρά» και να μετακομίσει αλλού.

Να πάνε αλλού!
Οι γηπεδικές εξελίξεις αναγκάζουν την διοίκηση της Βέροιας να σκεφτεί την μετακόμιση της ομάδας σε άλλη πόλη. Πρόσφατα η υπηρεσία του δήμου που έχει την κυριότητα του Δημοτικού Σταδίου αποφάσισε τη παραχώρησή του για 10 χρόνια στη ΠΑΕ, η οποία θέλει με δικά της έξοδα να προχωρήσει σε έργα. Αυτό όμως έπρεπε να πάρει την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου, που είχε προγραμματίσει χθες συνεδρίαση αλλά ο νομικός του ανέφερε πως κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό και ότι πρέπει να αναζητηθεί άλλη λύση.

Αυτό προκάλεσε αντιδράσεις από την ομάδα της Βέροιας αλλά και τους φιλάθλους καθώς οι οργανωμένοι εξετάζουν το ενδεχόμενο ακόμη και να παραστούν και στο επερχόμενο δημοτικό συμβούλιο, ώστε να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά.

Πάντως, ο Γιώργος Αρβανιτίδης φάνηκε ιδιαίτερα προβληματισμένος και περνάει από το μυαλό του να δηλώσει έδρα αλλού σε άλλη πόλη (εξετάζει τη Λάρισα ή τη Θεσσαλονίκη) ή ακόμα ακόμα να μεταφέρει ολόκληρη την ομάδα!
Πηγή: sport-fm.gr

«Βλέπουν» Σίσιτς στην Πλατεία!!

Στο προσκήνιο επανέρχεται η περίπτωση του Μίρνες Σίσιτς για τον Πανιώνιο, ο οποίος φημολογείται πως ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Σλοβένου από το… 2010.

«Βλέπουν» Σίσιτς στην Πλατεία
Προσπάθεια να αποκτήσει τον Μίρνες Σίσιτς καταβάλει η διοίκηση του Πανιωνίου.

Όπως γράφει η SportDay, οι Νεοσμυρνιώτες βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με τον Σλοβένο μεσοεπιθετικό για να τον πείσουν να γίνει κάτοικος… Πλατείας.

Ο 32χρονος παίκτης αποχωρεί από τον Παναιτωλικό, λόγω του ιδιόρρυθμου χαρακτήρα του, και προσπαθούν να βρουν τη «χρυσή τομή» για να τον ντύσουν στα κυανέρυθρα.

Ο Σίσιτς, πάντως, φέρεται να έχει δεχθεί δελεαστική πρόταση από την Αλ Νασρ του Κατάρ. Πηγή: sport-fm.gr

Ο Τσόρι είναι εδώ!!

Στην Αθήνα βρίσκεται από το μεσημέρι της Τρίτης ο Τσόρι Ντομίνγκες. Λεπτομέρειες απομένουν για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Αργεντινού μεσοεπιθετικού στον Ολυμπιακό. Φουλ τώρα για Αμαλφιτανό.

Ο Τσόρι είναι εδώ!
Έτοιμη για… ανακοίνωση είναι η δεύτερη καλοκαιρινή μεταγραφή του Ολυμπιακού. Μετά τον Βλάντιμιρ Βάις, που υπέγραψε προ ημερών για τρία χρόνια, στην Αθήνα βρίσκεται από το μεσημέρι της Τρίτης ο Τσόρι Ντομίνγκες.

Ο 32χρονος Αργεντινός μεσοεπιθετικός, που είναι κάτοχος ιταλικού διαβατηρίου, έμεινε ελεύθερος από τη Ράγιο Βαγεκάνο και έχει ήδη συμφωνήσει σε όλα με τους νταμπλούχους Ελλάδας.

Μετά τη ρύθμιση των τελευταίων λεπτομερειών της συμφωνίας με τη διοίκηση του Ολυμπιακού και τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις ο Τσόρι Ντομίνγκες θα υπογράψει το νέο του συμβόλαιο και πιθανώς να παρουσιαστεί επίσημα από την ΠΑΕ.

Επόμενο μέλημα της ΠΑΕ είναι να κλείσει τη μεταγραφή του Μόργκαν Αμαλφιτανό. Με τον Γάλλο μέσο υπάρχει συμφωνία, αλλά για την ώρα παρατηρείται διαφορά με τη Μαρσέιγ, καθώς αξιώνει περί τα 2 εκατ. ευρώ για την παραχώρησή του, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» προσφέρουν 1,2 εκατ. ευρώ στην ομάδα της Μασσαλίας.
Πηγή: sport-fm.gr

Στη Φενέρ ο Ζοτς!!

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι και επίσημα ο νέος τεχνικός της Φενέρμπαχτσέ / Ούλκερ, όπως ανακοίνωσε ο τουρκικός σύλλογος.

Στη Φενέρ ο Ζοτς
Μετά από έναν χρόνο απουσίας από τους πάγκους ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς επιστρέφει και πάλι!

Η Φενέρμπαχτσέ λίγο πριν τις 16:00 ώρα Ελλάδος ανακοίνωσε την επίτευξη συμφωνίας με τον Σέρβο τεχνικό, κάτι που ουσιαστικά είχε γίνει από χθες το βράδυ!

Ο πρώην τεχνικός του Παναθηναϊκού υπέγραψε συμβόλαιο για τα επόμενα δύο χρόνια!

Η επίσημη παρουσίασή του θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 16:00 το μεσημέρι.

Περισσότερες λεπτομέρειες της συνεργασίας του Ζέλικο Ομπράντοβιτς με την Φενέρ δεν έχουν γίνει γνωστές.
Πηγή: sport-fm.gr

Εκατό και όχι 48 δόσεις ζητούν από τις εφορίες!!

Επιστολή με θέμα τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τις εφορίες και τα ασφαλιστικά ταμεία απέστειλε η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων του νομού Θεσσαλονίκης

Εκατό και όχι 48 δόσεις ζητούν από τις εφορίες
Επιστολή με θέμα τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τις εφορίες και τα ασφαλιστικά ταμεία απέστειλε η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων του νομού Θεσσαλονίκης προς τον υπουργό Οικονομικών, τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών και τον υφυπουργό Οικονομικών, με κοινοποίηση προς τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων Βουλής.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Αξιότιμε κε Υπουργέ,

Με το έγγραφό μας αυτό θέλουμε να επανέλθουμε επί του θέματος και να σας γνωρίσουμε τα κατωτέρω:

Κατά το διάστημα κατάθεσης της νομοθετικής ρύθμισης στη Βουλή προς ψήφιση, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης, με σειρά επιστολών που σας απέστειλε, ζήτησε οι δόσεις, ανεξαρτήτως του ποσού των ληξιπρόθεσμων οφειλών, να ανέλθουν σε 100 αντί για 48 και με χαμηλό επιτόκιο εξηγώντας, παράλληλα, τους σχετικούς λόγους που ήταν κατά την γνώμη μας απόλυτα δικαιολογημένοι και ρεαλιστικοί.

Προβάλαμε στις επιστολές μας την άποψη ότι σε μια εποχή που η οικονομία της χώρας είναι βαθειά υφεσιακή, με την ανεργία να παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να κατεβάζουν ρολά κατά χιλιάδες και την ρευστότητα στην αγορά να βρίσκεται σε οριακό σημείο, επιβάλλεται όπως το Υπουργείο σας, συμμεριζόμενο την τραγική κατάσταση που διέρχεται ο ελληνικός λαός και οι επιχειρήσεις, νομοθετεί λαμβάνοντας υπ’ όψιν την φοροδοτική ικανότητα και να παρέχει τέτοιες διευκολύνσεις ώστε το κράτος να εισπράττει κανονικά τα έσοδα του και τα ασφαλιστικά ταμεία τις εισφορές τους.

Επειδή, όμως, αυτό δεν συμβαίνει, τα έσοδα του κράτους μειώνονται και τα ασφαλιστικά ταμεία βρίσκονται υπό κατάρρευση.

Πέραν όμως αυτού, και η ρύθμιση για τις 48 δόσεις δεν έχει ξεκινήσει, με αποτέλεσμα οι ενδιαφερόμενοι για την ρύθμιση να στερούνται ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης και οι επιχειρήσεις να αδυνατούν να λάβουν ασφαλιστική ενημερότητα για την θεώρηση βιβλίων και στοιχείων στις εφορίες.

Το θέμα της ρύθμισης όπως πληροφορηθήκαμε, κε Υπουργέ, από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αποτέλεσε το αντικείμενο της συνάντησης που είχατε με τον Διοικητή του ΙΚΑ, κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο, που εξέφρασε την άποψη ότι οι δόσεις από 48 θα πρέπει να ανέλθουν σε 100.

Ακόμη, θέλουμε να σας πληροφορήσουμε ότι και για την ρύθμιση των 48 δόσεων ετέθησαν όροι και προϋποθέσεις που δυσκολεύουν σοβαρά όσους θα ήθελαν να μπουν στη ρύθμιση.
Τελειώνοντας κε Υπουργέ, θέλουμε να τονίσουμε ότι το όλο θέμα το οποίο απασχολεί πάρα πολύ τους πολίτες και τις επιχειρήσεις θα πρέπει να επανεξετασθεί άμεσα ώστε να γίνει αποτελεσματικό και εφαρμόσιμο.

Χρειάζεται να αναθεωρηθεί η πολιτική λιτότητας που μας έχει επιβληθεί από την Τρόικα από την στιγμή που ακόμη και το ίδιο το ΔΝΤ αποφαίνεται ότι το Μνημόνιο είναι καταστρεπτικό και άδικο.

Περιμένουμε, λοιπόν, κε Υπουργέ την θετική σας απόφαση στο αίτημα των 100 δόσεων, ώστε να μπορέσουν να ανασάνουν οι οφειλέτες οι οποίοι δεν είναι υπερασπιστές του δόγματος «δεν πληρώνω». Αποδεδειγμένα υπάρχει οικονομική αδυναμία, απαγορευτική για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Η σκληρή λιτότητα που εφαρμόζεται σήμερα για να ικανοποιηθούν απόλυτα και γρήγορα οι δανειστές με όλα τα φορομπηχτικά μέτρα που έχουν επιβληθεί, δυστυχώς έχουν απορρυθμίσει την οικονομία, την κοινωνία και τις επιχειρήσεις.

Άλλωστε, κατά το διάστημα που έχουν αυτά τα μέτρα επιβληθεί, τα έσοδα μειώνονται, οι πολίτες οδηγούνται στη φτώχεια και καμία σανίδα σωτηρίας δεν φαίνεται να υπάρχει.
Συμφωνούμε και εμείς ότι αφού χρωστάμε θα πρέπει να πληρώσουμε.

Δεν θα πρέπει, ωστόσο, προς χάριν των πιστωτών, να οδηγηθεί στο θάνατο ένας υπερήφανος λαός που τα έχει δώσει όλα για να ανακτήσει τα χαμένα και να ακολουθήσει την πρόοδο και την ευημερία.

Σας ευχαριστούμε και αναμένουμε τις θέσεις σας».

Πηγή: www.newsbeast.gr

Βρυξέλλες : Διέψευσαν τελεσίγραφο στην Ελλάδα!!

Διέψευσε η Κομισιόν δημοσίευμα του Reuters, σύμφωνα με το οποίο δόθηκε διορία 72 ωρών στην Αθήνα να εκπληρώσει τα προαπαιτούμενα για τη δόση των 8,1 δισ. ευρώ. Νέο ραντεβού Στουρνάρα-τρόικας.

Βρυξέλλες : Διέψευσαν τελεσίγραφο στην Ελλάδα
«Δεν έχουμε θέσει καμία προθεσμία. Είναι μία ιστορία που βγαίνει από το πουθενά», το επίσημο σχόλιο του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Σάιμον Ο’ Κόνορ για το δημοσίευμα του Reuters, το πρωί της Τρίτης, περί δήθεν τελεσιγράφου τριών ημερών της τρόικας στην ελληνική κυβέρνηση.

Κατά συνέπεια φαίνεται πως το Eurogroup της προσεχούς Δευτέρας, 8 Ιουλίου, θα επιλέξει τελικά τμηματική («σπαστή») εκταμίευση της δόσης των 8,1 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την χώρα μας.

Σχετικά με την δόση, ο Κοινοτικός αξιωματούχος Σάιμον Ο’ Κόνορ διευκρίνισε ότι το μόνο που αληθεύει είναι ότι για να μπορέσει το Eurogroup να καταλήξει σε πολιτική συμφωνία, θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις στην Αθήνα.

Σε κάθε περίπτωση οι ημέρες που ακολουθούν μέχρι την Δευτέρα, θα διαμορφώσουν το κλίμα που θα συναντήσει ο Γιάννης Στουρνάρας στη συνεδρίαση με τους ομολόγους του της ευρωζώνης.

«Δεν μπορεί να υπάρξει περαιτέρω περικοπή στις δαπάνες της Υγείας» δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης μετά την συνάντηση που είχε το μεσημέρι της Τρίτης με την τρόικα.
Πρόσθεσε ότι η «μαύρη τρύπα στον ΕΟΠΥΥ θα καλυφθεί με πλαφόν δαπανών» και τόνισε ότι «δεν θα γίνονται άλλες ανεξέλεγκτες σπατάλες».

Το θέμα των ελλειμμάτων στα ασφαλιστικά ταμεία, οι αλλαγές στα εργασιακά και η ανεργία εξετάστηκαν κατά την τρίωρη σύσκεψη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων με τους απεσταλμένους των δανειστών.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν, επίσης, την εφαρμογή εισφοράς δύο τοις χιλίοις επί του τζίρου των επιχειρήσεων και αλλαγή στον τρόπο έγκρισης των ομαδικών απολύσεων.

Σε εξέλιξη από τις 3 μ.μ. νέα σύσκεψη των τροϊκανών με τον Γιάννη Στουρνάρα. Στο επίκεντρο τα φορολογικά, καθώς και οι εξελίξεις στα δημοσιονομικά.
Πηγή: protothema.gr

Σεισμός 4,7 Ρίχτερ «ταρακούνησε» τη Θεσσαλονίκη!

Η δόνηση ήταν επιφανειακή και το επίκεντρό της εντοπίζεται στην περιοχή της λίμνης Πολυφύτου, στην Κοζάνη

Σεισμός 4,7 Ρίχτερ «ταρακούνησε» τη Θεσσαλονίκη
Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στην περιοχή της Θεσσαλονίκης στις 13:45 το μεσημέρι της Τρίτης.

Σύμφωνα με το Εργαστήριο Γεωφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο σεισμός ήταν της τάξης των 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρό του εντοπίζεται στην περιοχή της λίμνης Πολυφύτου, στην Κοζάνη.

Σύμφωνα με το σεισμολόγο του ΑΠΘ, Μανώλη Σκορδίλη, επρόκειτο για επιφανειακό σεισμό.

Πηγή: Protothema.gr

Στο «σκαμνί» για τα «στημένα»

Η πειθαρχική επιτροπή θυμήθηκε... να εκδώσει κλήσεις προς απολογία για τα ματς Ψαχνά-Επανομή, Γιαννιτσά-Πιερικός, Γιαννιτσά-Καλλονή που θεωρούνται ύποπτα να έχουν στηθεί. Διαβάστε το κατηγορητήριο.

Στο «σκαμνί» για τα «στημένα»
Παρά το γεγονός ότι έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που η UEFA έστειλε τις εκθέσεις της για παιχνίδια της Football League που θεωρεί ύποπτα να έχουν χειραγωγηθεί, η πειθαρχική επιτροπή της Ένωσης Β’-Γ’ Εθνικής αποφάσισε επιτέλους να καλέσει τους εμπλεκόμενους σε απολογία για αύριο Τετάρτη 3/7 στις 10:30.

Θυμίζουμε πως οι αναμετρήσεις που ελέγχονται ως ύποπτες διεξήχθησαν στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος που ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες και είναι οι εξής: Ηρακλής Ψαχνών-Αναγέννηση Επανομής, Αναγέννηση Γιαννιτσών-Πιερικός και Αναγέννηση Γιαννιτσών-Καλλονή.

Διαβάστε αναλυτικά τα κατηγορητήρια για τις ΠΑΕ που κλήθηκαν να απολογηθούν:

«Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της FOOTBALL LEAGUE κάλεσε σε απολογία για την Τετάρτη 3/7/2013 και ώρα 10:30 τις παρακάτω ΠΑΕ και φυσικά πρόσωπα:


ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ (όπως εκπροσωπείται νόμιμα)
ΠΑΕ ΑΝΑΓ. ΕΠΑΝΟΜΗΣ

Καλείσθε ενώπιόν μας, την Τετάρτη 3-7-2013 και ώρα 10.30 και συντέμνοντας την νόμιμη προθεσμία κλητεύσεως, κατ’ άρθρο 9 του Δικονομικού Κανονισμού Λειτουργίας Πειθαρχικών Επιτροπών, προς απολογία για τον αγώνα μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ – ΠΑΕ ΑΝΑΓ. ΕΠΑΝΟΜΗΣ στις 24-4-2013, με αποτέλεσμα 4-3 (στο ημίχρονο 2-0) και περί αυτού, ο ένδικος φάκελος διαβιβάστηκε από την UEFA στην ΕΠΟ, για ενημέρωσή μας και τις δικές μας νόμιμες ενέργειες.
Η δημοσίευση έγινε την Παρασκευή 16-5-2013, με επίπεδο προειδοποίησης και η BDF θεωρεί ότι ο αγώνας είναι πιθανόν να χειραγωγήθηκε, για στοιχηματικούς λόγους.
Συγκεκριμένα πριν τον αγώνα, δεδομένου ότι το τέταρτο τέρμα που εξασφάλισε την επιτυχία του ύποπτου στοιχηματισμού σημειώθηκε με πέναλτι από τον μέσο της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ Χρήστο Ρούτση, παρά το γεγονός ότι είχε εισέλθει στον αγώνα μόλις έξι (6) λεπτά νωρίτερα, υπήρξε έντονος πριν τον αγώνα, στοιχηματισμός για ήττα με τις πολύ χαμηλές και εκτός ανταγωνιστικών επιπέδων αποδόσεις αυτού, γεγονός που υποδηλώνει ενδεχόμενη πρότερη γνώση του αποτελέσματος του αγώνα και θεωρείται ότι δεν είναι απίθανον να χειραγωγήθηκε, κατά τα προπαρατιθέμενα, αλλά να υπήρξε σε κάθε περίπτωση, ύποπτος στοιχηματισμός, κατά τη διάρκεια του αγώνα, για την επίτευξη τουλάχιστον τριών (3) συνολικά τερμάτων.
Μάλιστα οι αποδόσεις έπεσαν πολύ, κατά τη διάρκεια του πρώτου δεκαλέπτου και ακολούθησε ύποπτος στοιχηματισμός για τουλάχιστον τέσσερα (4) συνολικά τέρματα και οι αποδόσεις, δεν παρέμειναν σταθερές στη διάρκεια του ημιχρόνου, παρότι η άμυνα της ομάδας ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ, ήταν κακή στο σύνολό της και εντεύθεν δε δικαιολογείται η νίκη της, αλλ’ ούτε και τα τρία (3) τέρματα που δέχθηκε, σε διάστημα 16 λεπτών.
Μάλιστα το αποτέλεσμα (4-3) του διαληφθέντος μεταξύ των ως άνω ποδοσφαιρικών ομάδων αγώνων, που τελέστηκε την 24-4-2013, είχε προφανώς προαποφασισθεί για στοιχηματικούς λόγους, αφού τα άτομα που στοιχημάτισαν, εκ των προτέρων γνώριζαν τούτο, ήτοι ότι θα ήταν νίκη της γηπεδούχου και ήττα της φιλοξενούμενης ομάδας και η γνώση τους αυτή, προήρχετο από ποδοσφαιριστές και άλλους παράγοντες των εγκαλουμένων ποδοσφαιρικών ομάδων, αλλά και τρίτα πρόσωπα, σχετιζόμενα με τους εγκαλουμένους.
Έτσι οι αλλαγές στις αποδόσεις, δεν είχαν σχέση με το τι συνέβαινε στον αγωνιστικό χώρο, γεγονός που έδωσε σοβαρούς λόγους να αμφισβητηθεί η αξιοπιστία του αγώνα, αλλά και να σημειωθεί ότι οι αποδόσεις επέστρεψαν στα φυσιολογικά επίπεδα, όταν το σκορ έγινε 3-1 (ήτοι ότι τούτο πιθανολογεί, όχι μόνο πόσο ύποπτος ήταν ο προηγούμενος στοιχηματισμός, αλλά και ότι μόλις σημειώθηκαν τα τέσσερα (4) τέρματα, που απαιτούνταν για να είναι επιτυχής ο στοιχηματισμός, έπαψε να υπάρχει ενδιαφέρον για επιπλέον τέρματα.
Από τα ανωτέρω εξάγεται ότι, οι στοιχηματίζοντες, θα μπορούσαν να έχουν προηγούμενη γνώση του τελικού αποτελέσματος και ο εν λόγω επίδικος αγώνας θα πρέπει να θεωρηθεί ύποπτος και πιθανώς χειραγωγημένος για στοιχηματικούς σκοπούς.
Ειδικότερα οι αποδόσεις της γηπεδούχου ομάδας της φιλοξενούμενης ομάδας και της ισοπαλίας, σχετίζονται με το ποσό που ο πράκτορας στοιχημάτων θα καταβάλει για συγκεκριμένη στοιχηματική επιλογή, εφόσον αποδειχθεί σωστό το στοίχημα. Οι διαδικασίες όμως κλιμάκωσης από την ΒDF είναι οι ακόλουθες: Γραπτή αναφορά από το BDF προειδοποίηση επιπέδου 2, για ένα παιχνίδι που εμφανίζει στοιχεία ύποπτου στοιχηματισμού.
Σίγουρα όμως δημιουργεί ανησυχίες, ότι ο ποδοσφαιριστής (μέσος) της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ Χρήστος Ρούτσης, έκανε ένα τόσο σοβαρό λάθος, σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, μετά την είσοδό του στο παιχνίδι.
Ενόψει της κακής αγωνιστικής κατάστασης της διαληφθείσας γηπεδούχου ομάδας, το τέταρτον τέρμα, που εξασφάλισε, κατά την εξέλιξη του παιχνιδιού, την επιτυχία του ύποπτου στοιχηματισμού κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου, σημειώθηκε με πέναλτι από το μέσο της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ Χρήστου Ρούτση, ο οποίος το παραχώρησε στο 60’ λεπτό, παρότι είχε εισέλθει στον αγώνα μόλις έξι (6) λεπτά νωρίτερα, μετά από αντικατάσταση και εμπλοκή στη χειραγώγηση του εν λόγω αγώνα, για τον οποίο οι στοιχηματίζοντες, πιθανολογείται ότι είχαν προηγούμενη γνώση του τελικού αποτελέσματος, γι’ αυτό ο ένδικος αυτός αγώνας πρέπει να θεωρηθεί ύποπτος και κατά πάσαν πιθανότητα χειραγωγημένος για στοιχηματικούς λόγους.
Επί παραβάσει των άρθρων 1, 2, 3, 4, 5, 6, 21 Β και 22 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ.


ΠΑΕ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ (όπως εκπροσωπείται νόμιμα)
ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ

Καλείσθε ενώπιόν μας, Τετάρτη 3-7-2013 και ώρα 10:30 και συντέμνοντας την νόμιμη προθεσμία κλητεύσεως, κατ’ άρθρο 9 του Δικονομικού Κανονισμού Λειτουργίας Πειθαρχικών Επιτροπών, προς απολογία σχετικά με το αποτέλεσμα του ποδοσφαιρικού αγώνα, που διεξήχθη την 15-5-2013 μεταξύ της ομάδας σας και του Πιερικού Κατερίνης και ο οποίος θεωρείται ύποπτος για στοιχηματικούς λόγους.
Συγκεκριμένα: Σύμφωνα με το με αριθμ. πρωτοκ. 15947/2013 έγγραφο της UEFA-BEDS που απεστάλη στα γραφεία της FOOTBALL LEAGUE,γίνεται λόγος ότι ο αγώνας που διεξήχθη την 15-5-2013 μεταξύ της ομάδας σας και εκείνης του Πιερικού Κατερίνης που έληξε με σκορ 3-1, θεωρείται εξαιρετικά ύποπτος και πιθανόν χειραγωγημένος για στοιχηματικούς λόγους. Τούτο δε, διότι υπήρξε τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια του αγώνα έντονος στοιχηματισμός, για ήττα της φιλοξενούμενης ομάδας και με επίτευξη τερμάτων περισσότερα από 2,5 γεγονός που υποδηλώνει ότι οι στοιχηματίζοντες ενδέχεται να γνώριζαν το τελικό αποτέλεσμα εκ των προτέρων.
Πράγματι ενώ οι αρχικές αποδόσεις ως προς την πρόβλεψη ήττας της φιλοξενούμενης ομάδας και ως προς την επίτευξη τερμάτων περισσότερων των 2,5, ήταν υψηλές, εν τούτοις κατά τη διάρκεια της προηγούμενης ημέρας του αγώνα και του στοιχηματισμού, αλλά και της ημέρας διεξαγωγής του αγώνα, έπεσαν σε χαμηλά μη ανταγωνιστικά επίπεδα (βλ. 2.63 – 1.20 και 2.35 – 1.65, αντίστοιχα).
Ενίσχυση ότι ο ως άνω ισχυρός στοιχηματισμός υπέρ της ΠΑΕ ΑΝΑΓ. ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ήταν αδικαιολόγητος, είναι και τα εξής στοιχεία:
α. δεν υπήρχαν σοβαρά δεδομένα που να στηρίζουν τέτοια προτίμηση σε καμία από τις δύο ομάδες οι οποίες αγωνίζονταν και με ελλείψεις βασικών παικτών
β. η ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ήταν καλύτερη ομάδα σε όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου
γ. η ΠΑΕ ΑΝΑΓ. ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ είχε ηττηθεί στους τελευταίους τρεις (3) μεταξύ τους αγώνες και
δ. η ΠΑΕ ΑΝΑΓ. ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ κατείχε την 18η θέση μεταξύ των 21 ομάδων, έχοντας συγκεντρώσει 31 βαθμούς, ενώ η ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ κατείχε την 14η θέση έχοντας συγκεντρώσει 39 βαθμούς.
Ενόψει των παραπάνω δεδομένων πιθανολογείται ότι τα άτομα που στοιχημάτιζαν, γνώριζαν εκ των προτέρων το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα, ότι θα ήταν ήττα της φιλοξενούμενης ομάδας και με τέρματα περισσότερα των 2,5 σε βάρος της τελευταίας και ότι η γνώση τους αυτή προφανώς προερχόταν από πρόσωπα που συνδέονταν άμεσα με τη γηπεδούχο ομάδα (παράγοντες ή ποδοσφαιριστές) και τα οποία είχαν ενδεχομένως προαποφασίσει και χαλιναγωγήσει την ως άνω εξέλιξη του αγώνα για στοιχηματικούς λόγους.
Επί παραβάσει των άρθρων 1, 2, 3, 4, 5, 6, 21Β και 22 του ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ.


ΠΑΕ ΑΝΑΓ. ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ (όπως εκπροσωπείται νόμιμα)

Καλείσθε ενώπιόν μας, την Τετάρτη 3-7-2013 και ώρα 10.30 και συντέμνοντας την νόμιμη προθεσμία κλητεύσεως, κατ’ άρθρο 9 του Δικονομικού Κανονισμού Λειτουργίας Πειθαρχικών Επιτροπών, προς απολογία για τον αγώνα μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ ΑΝΑΓ. ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ – ΠΑΕ ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗ στις 22-5-2012 που θεωρείται ύποπτος στοιχηματισμού, με επίπεδο προειδοποίησης συγκεκριμένα: Σύμφωνα με το από 24-5-2013 έγγραφο της UEFA – BFOS, γίνεται λόγος ότι ο ως άνω αγώνας, ο οποίος έληξε με σκόρ 0-3 θεωρείται εξαιρετικά ύποπτος και χειραγωγημένος για στοιχηματικούς λόγους καθόσον πριν τον αγώνα υπήρξε έντονος στοιχηματισμός με τις αποδόσεις να φθάσουν σε χαμηλά και μη ανταγωνιστικά επίπεδα (κατά τη BET 365 στις 21-5-2013 10.20 ήττας 1,60 και κατέληξε στις 22-5-2013 στο 1,17, ήτοι ποσοστό αλλαγής επί των κερδών 188%).
Ενίσχυση ότι ο ως άνω στοιχηματισμός υπέρ της ήττας με σκορ 0-3 της ΠΑΕ ΑΝΑΓ. ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ήταν αδικαιολόγητος είναι και τα ακόλουθα στοιχεία:
α. ένας πολύ σημαντικός (εντυπωσιακός) αριθμός εταιρειών στοιχημάτων (17) απέσυραν τον αγώνα από το πρόγραμμά τους πριν από την έναρξη, κίνηση, που από μόνη της καθιστά τον αγώνα ύποπτο χειραγώγησης
β. ο Αναστάσιος Χατζόγλου, ποδοσφαιριστής της ΠΑΕ ΑΝΑΓ. ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ, ήταν άμεσα υπεύθυνος για την παραχώρηση πέναλτι στο 39’ λεπτό του αγώνα το οποίο εκτελέστηκε με επιτυχία και διαμόρφωσε το σκορ σε 0-3 υπέρ της ΠΑΕ ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗ
γ. η οικονομική κατάσταση των ομάδων της FOOTBALL LEAGUE (τεράστια χρέη με αδυναμία κάλυψης και των βασικών εξόδων) αυξάνει τις πιθανότητες παράνομης χειραγώγησης αγώνων
δ. η ΠΑΕ ΑΝΑΓ. ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ τότε (39η αγωνιστική σε σύνολο 40) κατείχε την 17η θέση, σε 21 ομάδες έχοντας συγκεντρώσει σε 9 νίκες, 7 ισοπαλίες και 22ήττες 34 βαθμούς και βρισκόταν 5 βαθμούς πάνω από τον υποβιβασμό, ενώ η ΠΑΕ ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗ κατείχε την 5η θέση έχοντας συγκεντρώσει σε 19 νίκες, 12 ισοπαλίες και 7 ήττες σε βαθμούς και βρισκόταν 2 βαθμούς πίσω από την κορυφαία ομάδα ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ
ε. η ΠΑΕ ΑΝΑΓ. ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ είχε πρόσφατα αποτελέσματα 1 νίκη, 1 ισοπαλία και 4 ήττες ενώ η ΠΑΕ ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗ είχε 5 νίκες και 1 ισοπαλία και
στ. η ΠΑΕ ΑΝΑΓ. ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ έχει στο πρόσφατο παρελθόν επισημανθεί, σε επίπεδο προειδοποίησης 1 (που δίδεται για ένα παιχνίδι, όπως και στην προκειμένη περίπτωση, που εμφανίζει στοιχεία ύποπτο στοιχηματισμού) και δη στον αγώνα της με ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ που διεξήχθη στις 15-5-2013.
Ενόψει των παραπάνω δεδομένων πιθανολογείται, σφόδρα, ότι τα άτομα που στοιχημάτιζαν γνώριζαν εκ των προτέρων την εξέλιξη και τη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος του ως άνω αγώνα και η γνώση τους αυτή προφανώς προερχόταν από πρόσωπα που συνδέονται με την ΠΑΕ ΑΝΑΓ. ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ (παράγοντες, ποδοσφαιριστές κλπ) και τα οποία είχαν ενδεχομένως προαποφασίσει και χαλιναγωγήσει την ως άνω εξέλιξη του αγώνα για στοιχηματικούς λόγους.
Επί παραβάσει των άρθρων 1, 2, 3, 4, 5, 6, 21 Β και 22 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ.
Κοινοποίηση-κλήση:
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ ΧΑΤΖΟΓΛΟΥ (Ποδοσφαιριστή)
ΠΑΕ ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗ

*Σε απολογία για άλλους λόγους, κλήθηκαν και οι ΠΑΕ Νίκη Βόλου, Παναιτωλικός και Ηρακλής.

Αναβλήθηκε το ραντεβού με τον Σπανούλη!!

Δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα –τελικά- το ραντεβού μεταξύ του Βασίλη Σπανούλη και του μάνατζέρ του με τη διοίκηση της ΚΑΕ Ολυμπιακός!

Αναβλήθηκε το ραντεβού με τον Σπανούλη
Το φημολογούμενο ραντεβού του Βασίλη Σπανούλη και του μάνατζέρ του με τους διοικούντες την ΚΑΕ Ολυμπιακός για την ανανέωση της συνεργασίας τους δεν θα πραγματοποιηθεί –τελικά- σήμερα.

Ο Έλληνας διεθνής επέστρεψε από τις διακοπές του και σε επικοινωνία που υπήρχε με την πλευρά των ερυθρολεύκων του ζητήθηκε να μετατεθεί η συνάντηση για λίγες ημέρες.

Ο λόγος; Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αδελφοί Αγγελόπουλοι θέλουν εκείνοι να έχουν συνάντηση με τον αρχηγό της ομάδας και τα πάντα να κριθούν από την συνομιλία που θα έχουν εκείνοι μαζί του.

Έτσι η συνάντηση των δύο πλευρών μεταφέρεται μετά τις 4 Ιουλίου όταν και είναι προγραμματισμένη η κλήρωση για την νέα Ευρωλίγκα.

Από την πλευρά του ο παίκτης έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να απαντήσει σε καμία από τις ομάδες που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον και του έχουν κάνει πρόταση συνεργασίας εάν πρώτα δεν μιλήσει με τον Ολυμπιακό και δεν ξεκαθαρίσουν τα πάντα με τους Πρωταθλητές Ευρώπης. Πηγή: sport-fm.gr

«Γιάννη, να τους τρελάνεις με τα καρφώματά σου»

Με τις παραινέσεις του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, θα καρφώνει στο ΝΒΑ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, μετά τη σημερινή συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Γιάννη, να τους τρελάνεις με τα καρφώματά σου»
Ο Αντώνης Σαμαράς δέχθηκε σήμερα τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την οικογένειά του στο Μέγαρο Μαξίμου με αφορμή την επιλογή του στο νούμερο 15 των ντραφτ, στο υψηλότερο νούμερο που έχει βρεθεί ποτέ Έλληνας αθλητής.

Παρόντες στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Έλληνα διεθνή μπασκετμπολίστα ήταν ο υπουργός Πολιτισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Πρωθυπουργός είπε τα ακόλουθα:

«Θέλω να σ’ ευχαριστήσω που τιμάς τα εθνικά μας χρώματα. Θέλω να σ’ ευχαριστήσω και να σου πω ότι είναι μεγάλη συγκίνηση, όλος ο Ελληνικός λαός έχει δει το πόσο αγωνίστηκες από μικρό παιδί, για να βοηθήσεις τα αδέλφια σου και έχεις γίνει παράδειγμα για πολλούς. Και θέλω να σου πω με μεγάλη συγκίνηση και κάτι ακόμα: Να το βγάλω, όπως το αισθάνομαι: Εύχομαι στην Αμερική να τους τρελάνεις με τα καρφώματά σου», ήταν –αρχικά- τα λόγια του πρωθυπουργού στον νεαρό διεθνή και συνέχισε:

«Να είστε καλά, να είστε δυνατοί. Μας δίνεις πολύ μεγάλη χαρά και ευχαριστώ για το καπέλο. Θα σε παρακολουθούμε. Και ήθελα να ξέρετε ότι για μας είναι μια μέρα χαράς που σε βλέπουμε και όλη η Ελλάδα είναι πολύ συγκινημένη μαζί σου. Ευχαριστούμε εκεί που σηκώσατε τη σημαία με τον αδελφό σου. Τους δείξατε έξω και λίγο Ελλάδα.

Θα ήθελα να σου δώσω και ένα εικόνισμα το Άξιον Εστί, να σε φυλάει στις δύσκολες ώρες που θα έχεις εκεί, να τις κάνει πιο εύκολες», κατέληξε.
Πηγή: sport-fm.gr

«Κοντά στην Μπαρτσελόνα ο Σπανούλης»

Συνέχεια στα δημοσιεύματα που αφορούν το μέλλον του Σπανούλη δίνει η ισπανική ιστοσελίδα, encestando…

«Κοντά στην Μπαρτσελόνα ο Σπανούλης»
Τα δημοσιεύματα που αφορούν το νέο σταθμό στην καριέρα του Βασίλη Σπανούλη συνεχίζονται.

Το νεότερο από αυτά… έρχεται από την Ισπανία, με την ιστοσελίδα, encestando.es, να αναφέρει ότι ο Έλληνας διεθνής μπάσκετμπολίστας είναι πολύ κοντά στην Μπαρτσελόνα.

Βάσει του δημοσιεύματος αυτού, ο Σπανούλης είναι πολύ κοντά στις υπογραφές με την ομάδα της Βαρκελώνης με τις ετήσιες αποδοχές να ανέρχονται στα δύο εκατομμύρια ευρώ.

Ωστόσο το ποσό αυτό φαίνεται αρκετά… μικρό συγκριτικά με ποσά που είναι διαθέσιμη να προσφέρει η ΤΣΣΚΑ Μόσχας για τον Έλληνα άσο, και φυσικά ένα ποσό που και ο Ολυμπιακός –βάσει των πληροφοριών- το καλύπτει και ενδεχομένως να το ξεπερνά…

Εάν η ιστοσελίδα δικαιωθεί στα όσα υποστηρίζει στο δημοσίευμα αυτό θα φανεί τις επόμενες ημέρες, ωστόσο δεν πρόκειται και για τις πιο γνωστές – έγκυρες στην Ισπανία.
Πηγή: sport-fm.gr

Batman… returns!!

Ο Αντώνης Φώτσης επιστρέφει στον Παναθηναϊκό. Η πράσινη ΚΑΕ ανακοίνωσε τη συμφωνία της με τον Batman για τρία χρόνια. «Επιστρέφω στην οικογένειά μου», τόνισε. Δύσκολα θα μείνει ο Ματσιούλις.

Batman… returns
Ήταν δεδομένο, πλέον είναι και επίσημο. Ο Αντώνης Φώτσης είναι κι επίσημα παίκτης του Παναθηναϊκού, στον οποίο επιστρέφει για τρίτη φορά στην καριέρα του και μετά από δύο χρόνια. Στο μεταξύ, υπάρχει διαφορά με τον Γιόνας Ματσιούλις και το πιθανότερο σενάριο στην παρούσα φάση είναι να μη συνεχίσει στην ομάδα. Εφόσον δεν βρεθεί η χρυσή τομή, θα αντικατασταθεί πιθανότατα από Αμερικανό παίκτη, μιας και υπάρχει διαθέσιμη θέση ξένου.

«Χαίρομαι πραγματικά που επιστρέφω στον Παναθηναϊκό. Για μένα είναι ιδιαίτερο, γιατί δεν νιώθω ότι επιστρέφω σε μια ομάδα, αλλά στην οικογένειά μου. Ο Παναθηναϊκός είναι η οικογένειά μου», δήλωσε ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας. «Αυτό που θέλω είναι να κάνω ότι μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται, τόσο εντός, όσο και εκτός συνόρων. Σε όλες τις διοργανώσεις. Τα υπόλοιπα θα τα δούμε στην πράξη… Γιατί αυτό μετράει στο τέλος και όχι τα λόγια: Ο απολογισμός στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου και όχι οι δηλώσεις».

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος δήλωσε: «Με μεγάλη μας χαρά καλωσορίζουμε τον Αντώνη Φώτση ο οποίος επιστρέφει στο σπίτι του και στον Παναθηναϊκό, όπου όλοι τον αγαπάμε και τον σεβόμαστε. Το γεγονός της επανένταξής του στον Παναθηναϊκό ήταν, για μένα, μια φυσιολογική συνέπεια με δεδομένο ότι ο Αντώνης είναι ταυτισμένος με μεγάλες επιτυχίες της ομάδας μας. Ως εκ τούτου θεωρούμε δεδομένο ότι ο Αντώνης θα πρέπει να κλείσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό. Τον υποδεχόμαστε με χαρά και είμαστε βέβαιοι ότι θα συμβάλλει στην κατάκτηση κι άλλων τίτλων».

Με τον Παναθηναϊκό ο Φώτσης έχει κατακτήσει 8 πρωταθλήματα, 2 Κύπελλα και 3 Ευρωλίγκες. Ο 32χρονος άσος φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα του Παναθηναϊκού στα 17 του (1997) και παρέμεινε για μία τετραετία, μέχρι να μετακομίσει στο ΝΒΑ και τους Γκρίζλις (2001/02). Το 2002 επέστρεψε στο «τριφύλλι» κι έπαιξε για ένα χρόνο, προτού αναχωρήσει για τη Ρεάλ Μαδρίτης (2003-2005) και εν συνεχεία τη Ντιναμό Μόσχας (2005-2008). Εν συνεχεία γύρισε στους «πράσινους» και παρέμεινε μέχρι το τέλος του 2011, όταν και αποφάσισε να μετακομίσει στην Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο. Με την ιταλική ομάδα φέτος είχε 6,7 πόντους και 4,4 ριμπάουντ σε 22,9 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο στην ιταλική λίγκα, ενώ στην Ευρωλίγκα είχε 7,5 πόντους, 4,2 ριμπάουντ και 1 ασίστ σε 25 λεπτά ανά αγώνα.Πηγή: sport-fm.gr

Γιάνκοβιτς: «Μόνο Παναθηναϊκό!»

Αφοσιωμένος στον Παναθηναϊκό δήλωσε ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς αφήνοντας στην άκρη το όνειρο του ΝΒΑ. Στόχος οι τίτλοι με «τριφύλλι» και Εθνική για τον 23χρονο άσο που ψήφισε Διαμαντίδη αντί Σπανούλη.

Γιάνκοβιτς: «Μόνο Παναθηναϊκό!»
Το ΝΒΑ έγινε της… μόδας μετά την επιλογή του Γιάννη Αντετοκούνμπο από τους Μπακς, αλλά ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς δεν το σκέφτεται επί της παρούσης και δηλώνει αφοσιωμένος στον Παναθηναϊκό.

«Τώρα το μόνο που σκέφτομαι είναι ο Παναθηναϊκός, μόλις υπέγραψα συμβόλαιο με την ομάδα και δεν σκέφτομαι τίποτα πέρα από αυτό», δήλωσε ως φιλοξενούμενος της Ακαδημίας μπάσκετ Triple Crown.

Για τη μεταγραφή του στους «πράσινους» ο 23χρονος φόργουορντ είπε: «Ο στόχος μου είναι να προσαρμοστώ όσο το δυνατόν συντομότερο στον Παναθηναϊκό, όσον αφορά τους στόχους της ομάδας είναι να πρωταγωνιστεί και να διεκδικεί και τους τρεις στόχους που αγωνίζεται».

Μεγάλος στόχους έχει, όμως, και με την Εθνική στην οποία κλήθηκε για πρώτη φορά φέτος. «Στόχος είναι το μετάλλιο, η ομάδα διαθέτει πάρα πολλούς καλούς αθλητές και πιστεύω ότι έχει αρκετές πιθανότητες να το καταφέρει».

Στο ερώτημα Διαμαντίδης ή Σπανούλης ψήφισε βάσει… ομάδας. «Είναι ξεχωριστοί παίχτες, επειδή ο ένας είναι συμπαίχτης μου θα διάλεγα αυτόν αλλά θεωρώ πως είναι οι δύο κορυφαίοι παίχτες στην Ευρώπη», απάντησε.

Προ ημερών ο συμπαίκτης του Νίκος Παππάς είπε αστειευόμενος πως θεωρεί εαυτόν καλύτερο από τον Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς. Ήρθε η σειρά του τελευταίου να απαντήσει. «Είμαστε συμπαίχτες οπότε δεν με ενδιαφέρει αν είμαι καλύτερος, γνωρίζοντας όμως τι έχει πει ο Νίκος πριν από λίγες μέρες που βρέθηκε και αυτός εδώ του επιστρέφω την ίδια απάντηση. Αν είναι καλύτερος θα γίνω και εγώ καλύτερος», τόνισε.

Τέλος, όσο για τις συμβουλές που έδωσε στους εκκολαπτόμενους αθλητές; «Το μόνο που θέλω να σας πω είναι πως χωρίς στόχους, θυσίες και πολλή δουλειά δεν γίνεται να πας πουθενά, είτε αυτό έχει να κάνει με το μπάσκετ είτε με οτιδήποτε άλλο», ανέφερε.
Πηγή: sport-fm.gr

«Μπορεί να ανταποκριθεί ο Σίμονς»

Την πεποίθηση πως ο Σέντρικ Σίμονς μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τον Ολυμπιακό εξέφρασε ο άνθρωπος που τον έφερε στην Ευρώπη για λογαριασμό της Καβάλας, Δημήτρης Πρίφτης.

«Μπορεί να ανταποκριθεί ο Σίμονς»
Είναι ο πρώτος στην Ευρώπη που πίστεψε στο ταλέντο του και δεν αμφιβάλλει ότι ο Σέντρικ Σίμονς μπορεί να τα καταφέρει στο υψηλότερο επίπεδο. Ο λόγος για τον Δημήτρη Πρίφτη, ο οποίος το 2010 τον έφερε στην Α1 για λογαριασμό της Καβάλας και μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την αγωνιστική αξία αλλά και το χαρακτήρα του.

«Μόνο θετικά έχω να πω για το χαρακτήρα του. Είναι ένας πολύ συνεργάσιμος αθλητής, που θα υποστηρίξει το παιχνίδι της ομάδας και το πλάνο του προπονητή. Διακρίνεται για την μπασκετική του νοημοσύνη, γεγονός που χαρακτηρίζει όχι μόνο το παιχνίδι του, αλλά και την εν γένει συμπεριφορά του», δήλωσε στον «Πρωταθλητή» και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην καριέρα του, καθώς πέρα από το ΝΒΑ δεν έχει αγωνιστεί σε τόσο υψηλό επίπεδο στην καριέρα του. Πρόκειται για μία πρόκληση κι ένα νέο κίνητρο στη διαδρομή του. Θεωρώ ότι έχει τις δυνατότητες να ανταποκριθεί».
Πηγή: sport-fm.gr

Ένα χρόνο μετά, άλλος Παναθηναϊκός!!

Πέρσι τέτοια εποχή ο Παναθηναϊκός είχε έναν παίκτη και μόλις είχε προσλάβει προπονητή. Φέτος έχει σχεδόν έτοιμο ρόστερ για τη νέα σεζόν. Το www.sport-fm.gr αναλύει τα δεδομένα.

Ένα χρόνο μετά, άλλος Παναθηναϊκός
2 Ιουλίου 2012: Ο Παναθηναϊκός ανακοινώνει την πρόσληψη του Αργύρη Πεδουλάκη και στο δυναμικό του έχει μόλις έναν παίκτη με συμβόλαιο, τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Η αβεβαιότητα για την επόμενη μέρα μετά τις αποχωρήσεις του Ομπράντοβιτς και μίας σειράς σπουδαίων παικτών είναι έκδηλη, τη στιγμή που οι «πράσινοι» έχουν παραδώσει το στέμμα πρωταθλητή Ελλάδας και Ευρώπης στον Ολυμπιακό.

2 Ιουλίου 2013: Ο νταμπλούχος Παναθηναϊκός έχει πείσει άπαντες πως συνεχίζει να βαδίζει στο δρόμο των επιτυχιών και πριν καν αρχίσουν οι καύσωνες έχει σχεδόν συμπληρωμένο ρόστερ. Οι «πράσινοι» κράτησαν Γκιστ, Λάσμε και Κάρι, απομένει η ανακοίνωση για την ανανέωση με τον Διαμαντίδη και την απόκτηση του Φώτση, ενώ έκαναν ήδη δικούς τους Παππά και Γιάνκοβιτς.

Λιγοστές εκκρεμότητες έχουν απομείνει για να ολοκληρωθεί το φετινό ρόστερ. Αρχικά μένει να ξεκαθαρίσουν οι υποθέσεις των Γιόνας Ματσιούλις και Σοφοκλή Σχορτσανίτη. Ο Αργύρης Πεδουλάκης θέλει τον Λιθουανό φόργουορντ, αλλά εκείνος δεν έχει μείνει απόλυτα ικανοποιημένος από την πρώτη πρόταση που του έχει γίνει και το θέμα είναι ανοικτό. Όσο για τον «Σόφο», πιθανότητες να μείνει φαίνεται πως έχει μόνο αν μειώσει το κασέ του, την ώρα που η Μακάμπι Τελ Αβίβ φέρεται να επιθυμεί την απόκτησή του.

Απομένει η απόκτηση ενός συμπληρωματικού γκαρντ (με ρόλο αντίστοιχο του Ξανθόπουλου φέτος) και ενός… αναλώσιμου σέντερ (τύπου… Σκορδίλη, δίχως να αποκλείεται να προωθηθεί περισσότερο ο νεαρός Διαμαντάκος), ενώ άλλες μεταγραφές θα γίνουν μόνο αν φύγει κάποιος εκ των Ματσιούλις και Σχορτσανίτη.

Ένα ακόμη πολύ σημαντικό στοιχείο είναι πως ο Αργύρης Πεδουλάκης θα έχει σχεδόν όλους τους παίκτες της ομάδας σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας. Υποχρεώσεις για το Ευρωμπάσκετ (4-22 Σεπτεμβρίου) θα έχουν σίγουρα οι Ούκιτς και Ματσιούλις, πιθανότατα ο Μπράμος και ο Σχορτσανίτης εφόσον μείνει, αλλά δύσκολα θα είναι στη δωδεκάδα της Εθνικής Παππάς και Γιάνκοβιτς. Πηγή: sport-fm.gr

«Βλέπει» Ντέιβις ο Ολυμπιακός!!

Η αναζήτηση του βασικού σέντερ βρίσκεται στο επίκεντρο για τον Ολυμπιακό, που έχει ψηλά στη λίστα του τον Πολ Ντέιβις.

«Βλέπει» Ντέιβις ο Ολυμπιακός
Ψηλά στη λίστα του Ολυμπιακού για τη θέση του σέντερ βρίσκεται ο Πολ Ντέιβις. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι συνεργάτες του έχουν στο στόχαστρο τον Αμερικανό «γίγαντα» ύψους 2.11, που διακρίθηκε με την Χίμκι, τη σεζόν που πέρασε. Ο 29χρονος σέντερ είναι καταπληκτικός επιθετικός, αλλά μετριότατος αμυντικός, ωστόσο, οι ερυθρόλευκοι εκτιμούν ότι με τον Σίμονς που είναι ο ορισμός του εργάτη, μπορούν να αποτελέσουν ένα αποτελεσματικό διδυμο.

Πάντως το γεγονός ότι ακόμη δεσμεύεται με συμβόλαιο αποτελεί πρόβλημα, αφού θα πρέπει να μείνει ελεύθερος. Αυτό δεν είναι απίθανο, καθώς η Χίμκι αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και θέλει να μειώσει σημαντικά το μπάτζετ. Ήδη, δε, έχει χάσει παίκτες όπως οι Πλάνινιτς και Φριτζόν, ενώ και ο ίδιος ο Ντέιβις φέρεται να επιθυμεί να αποχωρήσει.

Ο Ντέιβις είχε 13,4 πόντους, 5,5 ριμπάουντ, 1,3 ασίστ και 1 τάπα κατά μέσο όρο στην Ευρωλίγκα, με τη φανέλα της ρωσικής Χίμκι. Πηγή: sport-fm.gr

«Τα όνειρα είναι γι’ αυτούς που μπορούν να τα πραγματοποιήσουν»

Έτοιμοι να πάρουν την πρόκριση στους «8» του Παγκοσμίου Νέων είναι στην Εθνική μας ομάδα, κάτι που αποτυπώνεται στο «τουιτάρισμα» του Παναγιώτη Μπάλλα.

«Τα όνειρα είναι γι’ αυτούς που μπορούν να τα πραγματοποιήσουν»
Το παιχνίδι με το Ουζμπεκιστάν πλησιάζει και στην Εθνική Νέων άπαντες είναι έτοιμοι για την αναμέτρηση. Αυτό, αποτυπώνεται με τον καλύτερο τρόπο στο «τουιτάρισμα» του Παναγιώτη Μπάλλα λίγες ώρες πριν τη σέντρα.

«Τα όνειρα είναι γι αυτούς που μπορούν να τα πραγματοποιήσουν, ένα ακόμη βήμα… Ο Θεός μαζί μας!», έγραψε ο Μπάλλας στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter. Πηγή: sport-fm.gr

Οι κορυφαίοι όλων των εποχών!!

Το περιοδικό World Soccer δημοσίευσε την καλύτερη 11άδα όλων των εποχών μετά από παγκόσμια ψηφοφορία.
Για να προκύψουν οι παίκτες-θρύλοι από από όλες τις εποχές, έδωσαν την ψήφο τους κορυφαίοι δημοσιογράφοι από σχεδόν όλο τον κόσμου. Το World Soccer έδωσε στη δημοσιότητα τους καλύτερους 11, ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται και ένας παίκτης που μαγεύει στις μέρες μας, ο σταρ της Μπαρτσελόνα, Λιονέλ Μέσι.
Η 11άδα είναι η εξής: Λεβ Γιασίν, Καφού, Μπόμπι Μουρ, Μπεκενμπάουερ, Μαλντίνι, Κρόιφ, Ζιντάν, Ντι Στέφανο, Μαραντόνα, Πελέ, Μέσι.
Σημείωνεται ότι στην σούπερ αυτή σύνθεση, δεν βρίσκεται κάποιος για να... κόψει, αλλά με τέτοιους υπερπαίκτες μπροστά, μάλλον αυτό δεν θα ήταν απαραίτητο.

Πηγή: gazzetta.gr

Τα περιθώρια στενεύουν για την Γιάννα!!

Για το μεγάλο μυστικό, το όνειρο ζωής της Γιάννας Αγγελοπούλου, γράφει ο Αποδυτηριάκιας…
Γιάννα Αγγελοπούλου. Αυτό που τέλειωσε με τους Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν η προπόνηση. Αποδυτηριάκιας μιλάει. Η κυρία είναι εδώ. Πάντα ήταν εδώ. Κι όλους τους βλέπει σα σκνίπες. Για τίποτα περισσότερο. Καναλάρχες, εκδοτάρχες, εκπομπάρχες, κομματάρχες, από αρχηγούς και πάνω. Και δεν έχει πει την τελευταία κουβέντα.
Αισθάνεται νέα. Και είναι . Γοητευτική. Είναι, όπως και δαιμονική. Χαρτί ατέλειωτο, να φάνε κι οι κότες. Να, όμως, που κάτι της λείπει . Και το θέλει πολύ.
Είναι εύκολο αυτό που έχει βάλει στο σημάδι και διατεθειμένη να ρίξει όλη τη δύναμη πυρός από το οπλοστάσιο της. Πολύ πιο εύκολο απ’ αυτό που είχε καταφέρει το 1997 και το 2004.
Αυτή, η Γιάννα πήρε τους Ολυμπιακούς πριν από 16 χρόνια κι αυτό σημαίνει ότι βγήκε όρθια μέσα από τα πιο σκοτεινά και δηλητηριώδη δωμάτια της παγκόσμιας διαπλοκής. Κι αυτή, η Γιάννα, διοργάνωσε τους αγώνες το 2004.
Πόσα χρόνια ακόμα μπορεί να περιμένει;


Μοναδικός αντίπαλος του ΠΑΟΚ θα ‘ναι το «υπόλοιπον» του Ολυμπιακού, γράφει ο apodytiriakias.gr

Κάτω από την πίεση του κόσμου του ΠΑΟΚ για κάτι πιο δυνατό, πιο υψηλό, ο φουκαράς ο Μπατατούδης δεν είχε διστάσει να καλέσει τον Στράτο Γιδόπουλο και να του παραδώσει την ομάδα. Άνθρωπος της νύχτας και της μπάλλας ο παληός τερματοφύλακας είχε πάρει πρωτάθλημα με την ΑΕΚ από τον μετακοσκωτικό Ολυμπιακό, αλλά και τον Παναθηναϊκό του Βαρδινογιάννη.

Με το ξεκίνημα της σαιζόν γενικός δερβέναγας στον ΠΑΟΚ ο Γιδόπουλος έρριξε το σύνθημα. Αυτό που ήθελε η εξέδρα. Πάμε για πρωτάθλημα! Και το είχε πει ο βαρύμαγκας ο Στράτος για να ανεβάσει το ηθικό των παοκτσήδων.

Ο Ιβάν Σαββίδης το είπε και το εννοεί. Κι όχι για επικοινωνιακούς λόγους. Πάμε για πρωτάθλημα, το είπε έτσι, το είπε και αλλοιώς ο Ρώσος, διότι θαρρεί πως ήρθε η ώρα του ΠΑΟΚ. Γιατί, όχι. Στο φινάλε ποιο είναι το νόημα της εμπλοκής του Ιβαν του τρομερού στον ΠΑΟΚ αν δεν κάνει πρωταθλητισμό στα ίσα με τον μοναδικό πλέον αντίπαλό του, τον Ολυμπιακό.

Για να είμαστε σωστοί, έστω ολίγον αυστηροί, αντίπαλος του φιλόδοξου την προσεχή σαιζόν ΠΑΟΚ δεν είναι ο κανονικός, ο πλήρης Ολυμπιακός, αλλά κάποιο «υπόλοιπον» του Ολυμπιακού.

Επί Μπατατούδη, Γιδόπουλου ο ΠΑΟΚ έχει απέναντι του ομαδάρες. Την αεκάρα, την παναθηναϊκάρα, κι όλες τις ομάδες καλύτερες από ολυμπιακάρα, αρειανάρα μέχρι Ξάνθη, Πανιώνιο, ΟΦΗ και σια. Σήμερα τι υπάρχει;

Από τη μια είναι ο Ολυμπιακός, που πάντα κουβαλά το βάρος, την «υποχρέωση» να «δικαιώσει» τα πρωταθλήματα που παίρνει στην Ελλάδα με μια πορεία διάκρισης στο τσάμπιονς ληγκ. Από την άλλη, αντίπαλοι του ΠΑΟΚ είναι ο Αστέρας, ο Ατρόμητος, ο Πανθρακικός, τα Γιάννενα. Κάποια άλλη ομάδα; Ε, πάντα υπάρχει και κάποια άλλη.

Πηγή: gazzetta.gr

Η περίπτωση Πίνο!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος αναλύει στο blog του στο gazzetta το θέμα του Πίνο και επιχειρεί να δώσει απαντήσεις. Ένας παίκτης-ερωτηματικό, από κάθε άποψη, στον Ολυμπιακό είναι ο Πίνο. Ερωτηματικό, κατ΄ αρχήν, για το αν θα συνεχίσει και τη νέα σεζόν να φοράει τα ερυθρόλευκα.
Οι πληροφορίες από το ρεπορτάζ λένε πως μάλλον δύσκολα θα τον κρατήσει ο Ολυμπιακός. Ωστόσο, όσο δεν ανακοινώνεται τίποτα, λογικά το θέμα είναι ανοιχτό, έστω όσο ένα μικρό παράθυρο, έχοντας υπόψιν και την παρουσία πλέον στο σύλλογο του Ισά σε ρόλο αθλητικού διευθυντή-αυτός, ως μάνατζερ, τον είχε φέρει στο Ρέντη πριν περίπου εννιά μήνες.

Η αξία του Κολομβιάνου δεν αμφισβητείται από κανένα. Ακόμη κι ανέτοιμος αγωνιστικά, μπορεί να κάνει τη διαφορά, τουλάχιστον σε επίπεδο ελληνικού πρωταθλήματος, όπως αποδείχθηκε και στον τελικό του κυπέλλου, όταν μπήκε αλλαγή κι άλλαξε εν πολλοίς τα δεδομένα του ματς, προερχόμενος από απουσία 3,5 μηνών…
Το ερώτημα είναι απλό: Μπορεί να στηριχθεί ο Ολυμπιακός στον Πίνο; Η, κάποια στιγμή π.χ. μέσα στον Οκτώβρη, του γυρίσουν πάλι τα μυαλά του παίκτη κι αρχίσει τα δικά του, τσακωθεί με τον προπονητή η, δεν πάει καν στην προπόνηση (κι αυτό έχει γίνει!) κλπ, κλπ.
Κάποιος μπορεί να πει, «μα γιατί να μην τον έχει ο Ολυμπιακός στο ρόστερ του και κάποιες στιγμές να τον χρησιμοποιεί, είτε πίσω από Αμπντούν και Βάϊς, είτε στη θέση ενός εκ των δύο; Ως ρεζέρβα πολυτελείας».
Η ιδέα δε μοιάζει καθόλου άσχημη. Με τη διαφορά να είναι, αν ο Πίνο δέχεται, μέσα του, αυτό το ρόλο: να μην έχει πάρει τη φανέλα στο σπίτι, αλλά να διεκδικεί θέση στην ενδεκάδα και να υπακούει στην εκάστοτε απόφαση του προπονητή, που άλλοτε μπορεί να είναι «ενδεκαδάτος», άλλοτε να είναι «παγκίτης» κι άλλοτε να είναι κι «εκτός αποστολής».
Εάν ναι, όντως θα μιλάμε για ρεζέρβα πολυτελείας. Όμως, η αίσθηση που μας έχει δώσει μέχρι τώρα ο Κολομβιάνος είναι ότι μάλλον δύσκολα μπορεί να δει τον εαυτό του ως αναπληρωματικό. Για να δούμε.
Πηγή: gazzetta.gr

Ευρωπαϊκή καταξίωση!!

Ο Ηρακλής Αντύπας γράφει για τα μεταγραφικά του Ολυμπιακού που φαίνεται να έχουν πλάνο και ανεβάζουν το «ερυθρόλευκο» επίπεδο.
Αν μη τι άλλο ο Ολυμπιακός δείχνει στη μεταγραφική περίοδο δύο πράγματα. Πρώτον ότι δεν ψωνίζει από το… καλάθι και δεύτερον ότι έχει πλάνο. Στόχος των ανθρώπων της ομάδας είναι να την ενισχύσουν με παίκτες ποιοτικούς, που να μπορέσουν να την ανεβάσουν επίπεδο και να δώσουν ουκ ολίγα όπλα στον Μίτσελ.
Για τον Βάις τα είπαμε στην προηγούμενη επικοινωνία μας και τώρα είναι έτοιμος να ανακοινωθεί ο Ντομίνγκεζ. Μπαλαδόφατσα και παίκτης που έχει φάει με το κουτάλι τα γήπεδα. Και τα… κυριλέ, αλλά και τα χωράφια.

Ο Αργεντινός παίζει κυρίως πίσω από τον επιθετικό και εκτός του ότι σκοράρει, μαρκάρει. Αυτό δηλαδή που θέλουν οι προπονητές από τους παίκτες που αγωνίζονται από τη μέση και μπροστά. Κοινώς δεν μπορεί να πει κάποιος ότι… περπατάει και περιμένει την μπάλα για να κάνει τα δικά του, όπως αρκετοί συμπατριώτες του που παίζουν στην συγκεκριμένη θέση.

Πιστεύουμε ότι θα ταιριάξει τέλεια στον Ολυμπιακό και θα μπει για τα καλά στις καρδιές των φίλων της ομάδας. Όπως το ίδιο θα συμβεί με τον Βάις και πιθανότατα με τον Αμαλφιτανό, εάν και αυτός – όπως όλα δείχνουν -καταλήξει στο λιμάνι .

Κατά την γνώμη μας, ο Ολυμπιακός ψωνίζει ιδανικά και έξυπνα. Βάζει παίκτες στο δυναμικό του που τον ανεβάζουν επίπεδο και χωρίς να θεωρούν… εξαναγκαστικά έργα την συμμετοχή τους στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Μάλιστα από αυτά που προκύπτουν από το ρεπορτάζ και οι επόμενες κινήσεις θα είναι από το συγκεκριμένο ράφι. Και δε νομίζουμε ότι υπάρχει φίλαθλος του Ολυμπιακού που να μην γουστάρει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η ομάδα στο μεταγραφικό παζάρι. Γιατί ο μεγάλος στόχος δεν είναι η κατάκτηση ενός ακόμα νταμπλ (και χωρίς μεταγραφές, ο Ολυμπιακός πάλι φαβορί θα ήταν), αλλά η ευρωπαϊκή καταξίωση. Τα τελευταία χρόνια οι «ερυθρόλευκοι» έχουν βάλει τις βάσεις με τις αξιοπρεπέστατες παρουσίες τους στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και στο Γιουρόπα Λιγκ. Και με την ενίσχυση που γίνεται, οι πειραιώτες της νέας σεζόν θα μπορέσουν να σταθούν και πάλι με αξιώσεις στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.
Πηγή: gazzetta.gr