Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Βρυξέλλες : Διέψευσαν τελεσίγραφο στην Ελλάδα!!

Διέψευσε η Κομισιόν δημοσίευμα του Reuters, σύμφωνα με το οποίο δόθηκε διορία 72 ωρών στην Αθήνα να εκπληρώσει τα προαπαιτούμενα για τη δόση των 8,1 δισ. ευρώ. Νέο ραντεβού Στουρνάρα-τρόικας.

Βρυξέλλες : Διέψευσαν τελεσίγραφο στην Ελλάδα
«Δεν έχουμε θέσει καμία προθεσμία. Είναι μία ιστορία που βγαίνει από το πουθενά», το επίσημο σχόλιο του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Σάιμον Ο’ Κόνορ για το δημοσίευμα του Reuters, το πρωί της Τρίτης, περί δήθεν τελεσιγράφου τριών ημερών της τρόικας στην ελληνική κυβέρνηση.

Κατά συνέπεια φαίνεται πως το Eurogroup της προσεχούς Δευτέρας, 8 Ιουλίου, θα επιλέξει τελικά τμηματική («σπαστή») εκταμίευση της δόσης των 8,1 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την χώρα μας.

Σχετικά με την δόση, ο Κοινοτικός αξιωματούχος Σάιμον Ο’ Κόνορ διευκρίνισε ότι το μόνο που αληθεύει είναι ότι για να μπορέσει το Eurogroup να καταλήξει σε πολιτική συμφωνία, θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις στην Αθήνα.

Σε κάθε περίπτωση οι ημέρες που ακολουθούν μέχρι την Δευτέρα, θα διαμορφώσουν το κλίμα που θα συναντήσει ο Γιάννης Στουρνάρας στη συνεδρίαση με τους ομολόγους του της ευρωζώνης.

«Δεν μπορεί να υπάρξει περαιτέρω περικοπή στις δαπάνες της Υγείας» δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης μετά την συνάντηση που είχε το μεσημέρι της Τρίτης με την τρόικα.
Πρόσθεσε ότι η «μαύρη τρύπα στον ΕΟΠΥΥ θα καλυφθεί με πλαφόν δαπανών» και τόνισε ότι «δεν θα γίνονται άλλες ανεξέλεγκτες σπατάλες».

Το θέμα των ελλειμμάτων στα ασφαλιστικά ταμεία, οι αλλαγές στα εργασιακά και η ανεργία εξετάστηκαν κατά την τρίωρη σύσκεψη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων με τους απεσταλμένους των δανειστών.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν, επίσης, την εφαρμογή εισφοράς δύο τοις χιλίοις επί του τζίρου των επιχειρήσεων και αλλαγή στον τρόπο έγκρισης των ομαδικών απολύσεων.

Σε εξέλιξη από τις 3 μ.μ. νέα σύσκεψη των τροϊκανών με τον Γιάννη Στουρνάρα. Στο επίκεντρο τα φορολογικά, καθώς και οι εξελίξεις στα δημοσιονομικά.
Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: