Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Εκατό και όχι 48 δόσεις ζητούν από τις εφορίες!!

Επιστολή με θέμα τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τις εφορίες και τα ασφαλιστικά ταμεία απέστειλε η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων του νομού Θεσσαλονίκης

Εκατό και όχι 48 δόσεις ζητούν από τις εφορίες
Επιστολή με θέμα τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τις εφορίες και τα ασφαλιστικά ταμεία απέστειλε η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων του νομού Θεσσαλονίκης προς τον υπουργό Οικονομικών, τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών και τον υφυπουργό Οικονομικών, με κοινοποίηση προς τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων Βουλής.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Αξιότιμε κε Υπουργέ,

Με το έγγραφό μας αυτό θέλουμε να επανέλθουμε επί του θέματος και να σας γνωρίσουμε τα κατωτέρω:

Κατά το διάστημα κατάθεσης της νομοθετικής ρύθμισης στη Βουλή προς ψήφιση, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης, με σειρά επιστολών που σας απέστειλε, ζήτησε οι δόσεις, ανεξαρτήτως του ποσού των ληξιπρόθεσμων οφειλών, να ανέλθουν σε 100 αντί για 48 και με χαμηλό επιτόκιο εξηγώντας, παράλληλα, τους σχετικούς λόγους που ήταν κατά την γνώμη μας απόλυτα δικαιολογημένοι και ρεαλιστικοί.

Προβάλαμε στις επιστολές μας την άποψη ότι σε μια εποχή που η οικονομία της χώρας είναι βαθειά υφεσιακή, με την ανεργία να παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να κατεβάζουν ρολά κατά χιλιάδες και την ρευστότητα στην αγορά να βρίσκεται σε οριακό σημείο, επιβάλλεται όπως το Υπουργείο σας, συμμεριζόμενο την τραγική κατάσταση που διέρχεται ο ελληνικός λαός και οι επιχειρήσεις, νομοθετεί λαμβάνοντας υπ’ όψιν την φοροδοτική ικανότητα και να παρέχει τέτοιες διευκολύνσεις ώστε το κράτος να εισπράττει κανονικά τα έσοδα του και τα ασφαλιστικά ταμεία τις εισφορές τους.

Επειδή, όμως, αυτό δεν συμβαίνει, τα έσοδα του κράτους μειώνονται και τα ασφαλιστικά ταμεία βρίσκονται υπό κατάρρευση.

Πέραν όμως αυτού, και η ρύθμιση για τις 48 δόσεις δεν έχει ξεκινήσει, με αποτέλεσμα οι ενδιαφερόμενοι για την ρύθμιση να στερούνται ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης και οι επιχειρήσεις να αδυνατούν να λάβουν ασφαλιστική ενημερότητα για την θεώρηση βιβλίων και στοιχείων στις εφορίες.

Το θέμα της ρύθμισης όπως πληροφορηθήκαμε, κε Υπουργέ, από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αποτέλεσε το αντικείμενο της συνάντησης που είχατε με τον Διοικητή του ΙΚΑ, κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο, που εξέφρασε την άποψη ότι οι δόσεις από 48 θα πρέπει να ανέλθουν σε 100.

Ακόμη, θέλουμε να σας πληροφορήσουμε ότι και για την ρύθμιση των 48 δόσεων ετέθησαν όροι και προϋποθέσεις που δυσκολεύουν σοβαρά όσους θα ήθελαν να μπουν στη ρύθμιση.
Τελειώνοντας κε Υπουργέ, θέλουμε να τονίσουμε ότι το όλο θέμα το οποίο απασχολεί πάρα πολύ τους πολίτες και τις επιχειρήσεις θα πρέπει να επανεξετασθεί άμεσα ώστε να γίνει αποτελεσματικό και εφαρμόσιμο.

Χρειάζεται να αναθεωρηθεί η πολιτική λιτότητας που μας έχει επιβληθεί από την Τρόικα από την στιγμή που ακόμη και το ίδιο το ΔΝΤ αποφαίνεται ότι το Μνημόνιο είναι καταστρεπτικό και άδικο.

Περιμένουμε, λοιπόν, κε Υπουργέ την θετική σας απόφαση στο αίτημα των 100 δόσεων, ώστε να μπορέσουν να ανασάνουν οι οφειλέτες οι οποίοι δεν είναι υπερασπιστές του δόγματος «δεν πληρώνω». Αποδεδειγμένα υπάρχει οικονομική αδυναμία, απαγορευτική για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Η σκληρή λιτότητα που εφαρμόζεται σήμερα για να ικανοποιηθούν απόλυτα και γρήγορα οι δανειστές με όλα τα φορομπηχτικά μέτρα που έχουν επιβληθεί, δυστυχώς έχουν απορρυθμίσει την οικονομία, την κοινωνία και τις επιχειρήσεις.

Άλλωστε, κατά το διάστημα που έχουν αυτά τα μέτρα επιβληθεί, τα έσοδα μειώνονται, οι πολίτες οδηγούνται στη φτώχεια και καμία σανίδα σωτηρίας δεν φαίνεται να υπάρχει.
Συμφωνούμε και εμείς ότι αφού χρωστάμε θα πρέπει να πληρώσουμε.

Δεν θα πρέπει, ωστόσο, προς χάριν των πιστωτών, να οδηγηθεί στο θάνατο ένας υπερήφανος λαός που τα έχει δώσει όλα για να ανακτήσει τα χαμένα και να ακολουθήσει την πρόοδο και την ευημερία.

Σας ευχαριστούμε και αναμένουμε τις θέσεις σας».

Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: