Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Η τιμωρία, οι προσδοκίες και ο «στόκος»

Ο Σταύρος Κόλκας εξηγεί το γιατί ο Στέφενς πιέζει για... παικταράδες στο "10" και στα άκρα, γράφει για τον Μιγκέλ Βίτορ, αλλά και για τον... Μανιά του Άρη! Όπως και να χει, για τον ΠΑΟΚ αποτελεί πρόκληση το γεγονός πως βρέθηκε ξαφνικά στους ισχυρούς του Τσάμπιονς Λιγκ. Του τρίτου προκριματικού έστω, όμως είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να διεκδικήσει το όνειρο. Το έργο που φαινόταν αδύνατο, σε πρώτη φάση έρχεται στα μέτρα του μέχρι να συναντήσει το μεγαθήριο.
Οι αντίπαλοι, δεν είναι βέβαια τυχαία, αλλά δεν ήταν σαν και αυτούς που θα συναντούσαν οι Θεσσαλονικείς αν δεν είχαν τιμωρηθεί Φενέρ και Μπεσίκτας. Και μάλλον αυτός είναι και ο λόγος που ο Στέφενς πιέζει για πιο καλούς παίκτες στο δέκα και τις πλευρές. Λογικό.
Όπως λογικό είναι να πιέζει ο Στέφενς λόγω της διακήρυξης Σαββίδη. Πρωτάθλημα με Σισοκό και Εφραίμ δεν σήκωσε κανείς. Μα κανείς.
Ο πρώτος κύκλος ενίσχυσης, αναμένεται να καλυφθεί από τους παίκτες πρώτης γραμμής. Τον αριστερό μπακ αν και εκεί την βγάζουμε και με Λίνο για δύο παιχνίδια, τους πλάγιους επιθετικούς – έναν τουλάχιστον αν θεωρήσουμε τον Ολίσε κλεισμένο – και βέβαια τον επιτελικό μέσο που θα κληθεί να κάνει τη διαφορά.
Το ζητούμενο είναι πως ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να φτιάξει μία καινούργιο ομάδα, ετοιμοπόλεμη σε λιγότερο από μήνα, κάτι που σημαίνει πως θα έχει αφομοιώσει το πλάνο του νέου της προπονητή.
Θα πρέπει επίσης να ξεπεράσει το σοκ της άδειας Τούμπας στο εντός έδρας παιχνίδι, γιατί και αυτή είναι μία παράμετρος πάρα πολύ σημαντική.
Δεν είναι εύκολα τα πράγματα για τον ΠΑΟΚ και κακά τα ψέματα, αυτή η τιμωρία των Τούρκων μας κάνει πιο ανήσυχους αφού διακρίνουμε όλοι πως η ομάδα μπορεί να πάει πολύ πιο εύκολα σε ομίλους έστω και αν αυτοί είναι του Γιουρόπα Λιγκ.
Αν δεν είχε έρθει η τιμωρία τους, εγώ ήμουν σχετικά συμβιβασμένος στην ιδέα πως νέα ομάδα φτιάχνουμε, με νέο προπονητή, άρα δεν περιμένω πολλά σε πρώτη φάση. Πλέον, κάτι με τρώει.
Προπονήθηκε σήμερα ο Μιγκέλ Βίτορ, ένας παίκτης που ουσιαστικά έφερε στον ΠΑΟΚ ο … Βιεϊρίνια. Για τον ΠΑΟΚ είναι πολύ σημαντικό να πετύχει ο νεαρός στόπερ γιατί μετά θα παγιωθεί μία λογική στη Πορτογαλία πως ταλέντα που δεν είχαν την εξέλιξη που έπρεπε – αρχικά – μπορούν να την βρούνε στον ΠΑΟΚ.
Ο δανεικός στη Λεϊσόες Βιεϊρίνια, βρίσκεται πλέον στη Βόλφσπουργκ με αποδοχές άνω του εκατ. ευρώ ετησίως και βέβαια στην αποστολή της ανδρών της Πορτογαλίας.
Και ο Βίτορ ήταν διεθνής και αρχηγός στην Ελπίδων της Πορτογαλίας, όπως και ο Βιερίνια και ο Βίτορ κόλλησε στη παρουσία του Γκαράι και του Λουϊζάο, όπως ο Βιεϊρίνια στου Κουαρέσμα. Κοινή πορεία, ελπίζω και κοινό αποτέλεσμα.
Πάμε και σε ένα αστείο που διάβασα. Πως έκλεψε ο Άρης τον Μανιά από τον ΠΑΟΚ. Πρώτα απ όλα, μιλάμε για επικοινωνιακό αυτογκόλ των ανθρώπων που και καλά παρουσιάζουν μία τέτοια εικόνα για το νέο παίκτη της ομάδας τους.
Ουσιαστικά τον λένε καθυστερημένο και αφελή. Δεν μπορείς να πας σε μία κατά πολύ μικρότερη ομάδα, η οποία δεν πληρώνει σχεδόν ποτέ τους παίκτες της, αντί σε μία μεγάλη ομάδα που πληρώνει στην ώρα της. Εκτός κι αν είσαι καθυστερημένος, στόκος, γκασμάς κτλ..
Δεν μπορεί να προτιμάς τον Χατζηνικολάου από τον Στέφενς, εκτός αν είσαι στόκος, καθυστερημένος και γκασμάς.
Το παιδί αυτό έκανε μία επιλογή καριέρας γιατί αυτή βρήκε μπροστά του, καλή επιτυχία να έχει, αλλά είναι κρίμα να τον χρησιμοποιούν βγάζοντάς τον προβληματικό με το καλημέρα.
Και επειδή έπιασα τον Μανιά, νομίζω πως η πρώην ομάδα του είναι αυτή που κινείται μέχρι στιγμής πιο έξυπνα στις μεταγραφές. Μόνο ουσία στις κινήσεις της μέχρι τώρα και αν συνεχίσει έτσι, δεν θα κινδυνέψει ποτέ.
ΥΓ Αντιλαμβάνομαι πως πολλοί θα νόμισαν πως το στόκος στον τίτλο θα απευθυνόταν σε αυτούς. Συγνώμη που τους απογοήτευσα. 
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: