Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Ποιος θα σταματήσει αυτή τη Βραζιλία;

Γιατί μας... μάγεψε η «σελεσάο» κόντρα στην Ισπανία στο Συνομοσπονδιών; Ποιοι είναι κουρασμένοι και ποιος μπορεί να τη φρενάρει; Διαβάστε να τα οικονομήσετε! «Ντου στα Αποδυτήρια» για την μεγάλη εμφάνιση που έκανε χθες η Βραζιλία σκορπώντας την Ισπανία.
Εγώ τα’ χα γράψει από την αρχή. Θυμόσαστε τι έλεγα από το «Ντου» πριν από μερικές μέρες; «Πάει να το σηκώσει του χρόνου η Βραζιλία». Και είδατε τι μπαλάρα έπαιξε χθες κόντρα στην Ισπανία. Παραμιλούσε ο πλανήτης.
Κουτουλάγανε
Δεν ήταν, δηλαδή, μόνο ομάδα όπως στα προηγούμενα ματς. Αυτή την φορά έκανε και παπάδες κατά διαστήματα μέσα στο γήπεδο. Κουτουλάγανε οι αμυντικοί της Ισπανίας.
Ποιος θα την φρενάρει;
Να ρωτήσω κάτι, λοιπόν; Αν η Βραζιλία παίζει και του χρόνου στο παγκόσμιο κύπελλο τέτοια μπάλα και δίνει τόσο απίστευτα γρήγορο ρυθμό στα παιχνίδια, φεύγοντας στην κόντρα σαν σφαίρα, ποιος θα την σταματήσει; Ποιος θα μπορέσει να την φρενάρει;
Θα πει κάποιος «ναι, αλλά μέχρι το επόμενο καλοκαίρι μπορεί να έρθουν τα πάνω – κάτω σε τόσες και τόσες ομάδες». Σωστά. Εμείς, όμως, μιλάμε με τα σημερινά δεδομένα και σύμφωνα με όσα βλέπουμε στο γήπεδο.
Σε καλό φεγγάρι
Η Βραζιλία, δηλαδή, έδειξε ότι είναι σε καλό φεγγάρι. Έχει παίκτες, έχει προπονητή, έχει διάθεση κι έχει και φοβερή έδρα.

 
Κορεσμένη και κουρασμένη
Από την άλλη, η Ισπανία δείχνει και κορεσμένη και κουρασμένη. Δεν παίζει την μπαλάρα του πρόσφατου παρελθόντος. Το αν θα συνέλθει ή όχι είναι κάτι που θα φανεί το επόμενο καλοκαίρι. Στον τελικό του Συνομοσπονδιών, πάντως, ήταν αλλού γι’ αλλού. Σα να μην μπήκε ποτέ στο παιχνίδι.
Οι άλλες ομάδες
Η Ιταλία; Δεν πείθει ότι μπορεί σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να ξαναδαγκώνει όπως παλιά.
Μένουν, λοιπόν, η Γερμανία και η Αργεντινή. Και πάλι, όμως. Εγώ τα τελευταία χρόνια ούτε την Γερμανία, ούτε την Αργεντινή έχω δει να παίζουν τέτοιο ποδόσφαιρο γρήγορο και συναρπαστικό όπως χθες η Βραζιλία.
Να κονομάγαμε
Τέλος πάντων. Άλλος μπορεί να διαφωνεί. Και να λέει «ποια Βραζιλία;». Να θεωρεί ότι άλλες ομάδες είναι φαβορί. Δεκτόν. Αν, άλλωστε, ξέραμε σίγουρα τι θα γίνει του χρόνου, θα το παίζαμε από τώρα στο στοίχημα, να κονομάγαμε.
Έβγαλε μάτια
Εγώ, λοιπόν, κάνω κάποιες εκτιμήσεις με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή την στιγμή. Και, μάλιστα, από την αρχή του Συνομοσπονδιών είχα διακρίνει κάποια θετικά στοιχεία στην Βραζιλία. Χθες στον τελικό, όμως, έβγαλε μάτια η ομάδα.Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: