Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Ο Σαμαράς μπορεί, ο Μαρινάκης δεν μπορεί!!

Η ψυχή του οπαδού είναι δοσμένη στο οικόσημο της ομάδας του, γράφει ο Αποδυτηριάκιας…
Ολυμπιακό παρέλαβε, Ολυμπιακό θα παραδώσει ο Μαρινάκης, εάν και όποτε αποχωρήσει. Εννοώ στο όνομα ο Ολυμπιακός δεν αλλάζει στον αιώνα. Όσο υπάρχει ακόμα κόσμος το όνομα Ολυμπιακός, όπως και τα χρώματα του Παναθηναϊκού δεν αλλάζουν με τίποτα.
      Ο Σαμαράς θέλει να αλλάξει το όνομα της ΝΔ, να ονοματιστεί διαφορετικά το κόμμα που υποτίθεται εκφράζει τη δεξιά παράταξη.
Τα κόμματα παληώνουν; Μόνον στις χώρες που παίζει πολιτική αστάθεια. Δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει το brand name των κομμάτων αιχμής στα επικυρίαρχα κράτη του πλανήτη.
Λεγόταν «Λαϊκό» κόμμα, μεταπολεμικά το βάπτισαν «Συναγερμός», ο Καραμανλής το μετενόμασε σε ΕΡΕ και μεταχουντικά το «ιδιωτικοποίησε» σε ΝΔ. Από την άλλη, το «Φιλελευθέρων» έγινε «Ένωση Κέντρου» που την κατάπιε το ΠΑΣΟΚ.
       Για πρώτη φορά στην πολιτική Ιστορία της Ελλάδος τα δυο κόμματα που κάνουν πρωταθλητισμό, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, κρατάνε το όνομά τους τόσο πολύ, κοντά σε τέσσερις δεκαετίες.
Δεν είναι μόνον η φθορά, το πατσαβούριασμα των δυο κομμάτων. Είναι και η ματαιοδοξία του αρχηγού να βάλει την προσωπική του σφραγίδα στη νέα ονομασία. Ο Κώστας Καραμανλής δεν το τόλμησε, φοβήθηκε το κόστος. Ο Σαμαράς το παρασκέπτεται, είναι στο τσακ να το περπατήσει το νέο κόμμα.
Τη νέα ονομασία, δηλαδή, στο ίδιο κόμμα. Κι αν τελικώς συμβεί αυτό, επιτόπου θα εξαφανιστεί από το χάρτη η ονομασία του ισχυρώτερου κόμματος στον τόπο μας από το 1821, του ΠΑΣΟΚ. Θα του αλλάξει το όνομα και ο Βενιζέλος.
Αυτά συμβαίνουν στα κόμματα, όχι στις ομάδες. Γιατί; Μιλάμε για την Αποκάλυψη Τώρα. Στο ποδόσφαιρο ο οπαδός δεν δένεται συναισθηματικά με την ομάδα, αλλά με το όνομά της. Ο ρομαντισμός που βγαίνει είναι ολότελα φετιχικός, διότι στον οπαδό μιλάει ΜΟΝΟΝ η φανέλλα. Το όνομα και τα χρώματα της ομάδας, όχι η ίδια η ομάδα.
Δεν υπάρχουν παίκτες, ούτε πρόεδροι, καλό, κακό ποδόσφαιρο, νίκες, ήττες, τίποτα απ’ όλα αυτά. Ας χάνει η ομάδα. Η ψυχή του οπαδού είναι δοσμένη στο όνομά της, στο οικόσημό της.

Με το 44 δεν καθάρισε, με το 99 δυσκολεύεται, το άρθρο απόλαυση για τον Άρη είναι το «69», γράφει ο apodytiriakias.gr

Ο ΠΑΟΚ έχει ανεβάσει τον πήχη και έθεσε στόχο το πρωτάθλημα. Γιατί, όχι. Ο Ηρακλής μαζεύει τα κομμάτια του τραγουδώντας ακόμα Ρέμο. Ο Άρης, ο άλλος μέγας της Θεσσαλονίκης;

Αστόχησε με το άρθρο 44. Μπήκε, όμως ακόμα ταλαιπωρείται. Δεν καθάρισε. Τώρα είναι στη διαδικασία να ευεργετηθεί από το άρθρο 99. Ο Άρης, όμως, δεν χρωστάει μόνον σε πολλούς που μιλάνε ελληνικά. Και σε κάποιους που μιλάνε ινδιάνικα, σουμεριακά, ισπανικά, κογκολέζικα, πορτορικάνικα κ.α.

Χρειάζονται υπογραφές απ’ όλους τους πιστωτές, που είναι απ’ όλες τις φυλές του Ισραήλ. Και μετά η ΠΑΕ Άρης να δεσμευθεί στο μνημόνιο, δηλαδή στις υποχρεώσεις που θα αναλάβει σύμφωνα με το άρθρο 99. Και να σταματήσει το κυνήγι του οικονομικού εισαγγελέα στους προέδρους της ΠΑΕ.

Προτείνω στον Άρη ένα άλλο άρθρο. Και γαμώ τα άρθρα. Το καλύτερο. Να πέσει επάνω σ’ αυτό το άρθρο, να σφικταγκαλιαστεί και να λυτρωθεί, επιτέλους. Μιλάω για το «69», το μαγικό άρθρο που θα διώξει και τα χρέη και τον εφιάλτη από τα βερεσέδια της ομάδος. 


Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: