Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Το «θηρίο» Σισοκό για Ολυμπιακό!! (vids)

Το gazzetta.gr παρουσιάζει τον 28χρονο μέσο της Παρί Σεν Ζερμέν, Μοχάμεντ Σισοκό, που φαίνεται ότι ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό.  
Ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον 28χρονο μέσο από το Μάλι, Μοχάμεντ Σισοκό κάνουν λόγο γαλλικά δημοσιεύματα και το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τον θηριώδη αμυντικό χαφ που θέλει να βάλει στη μηχανή του ο Ολυμπιακός.
Το πουλέν του Μπενίτεθ
Γεννημένος στις 22 Ιανουαρίου του 1985 ο Μοχάμεντ (ή Μόμο όπως είναι το παρατσούκλι του) Σισοκό μαθαίνει μπάλα στις πασίγνωστες ακαδημίες της Οσέρ που ξεκινάει σαν επιθετικός, αλλά στη συνέχεια μεταφέρεται στο κέντρο και αποκτά πιο ανασταλτικές αρμοδιότητες. Ο Ράφα Μπενίτεθ, τεχνικός της Βαλένθια τότε, τον «τσιμπάει» ως ελεύθερο το καλοκαίρι του 2003, ανακαλύπτοντας το ταλέντο του και δεν πέφτει έξω. Μπορεί την πρώτη χρονιά να παίρνει ελάχιστες συμμετοχές με τις «Νυχτερίδες», αλλά τη δεύτερη (χωρίς τον Μπενίτεθ όμως στον πάγκο) κάνει εντυπωσιακές εμφανίσεις δείχνοντας την τρομερή φυσική δύναμη που διαθέτει στον χώρο της μεσαίας γραμμής.
Ο Μπενίτεθ τον φέρνει στο Άνφιλντ
Το καλοκαίρι του 2005 ο Μπενίτεθ βλέπει στο πρόσωπο του Σισοκό ένα πολυσύνθετο εργαλείο για να δέσει τον χώρο της μεσαίας γραμμής της Λίβερπουλ και με 6,5 εκατομμύρια ευρώ τον φέρνει στο Άνφιλντ. Από την πρώτη κιόλας σεζόν αποτελεί βασική επιλογή στα χαφ, γεμίζοντας τον χώρο του κέντρου με την πληθωρική παρουσία του. Το καλοκαίρι του 2006 η Μπαρτσελόνα και η Γιουβέντους ενδιαφέρονται για την απόκτησή του, ωστόσο τόσο η Λίβερπουλ όσο και ο ίδιος ο παίκτης απορρίπτουν τις προτάσεις. Η σεζόν που ακολουθεί όμως (2006-2007) δεν θα είναι ανάλογη της προηγούμενης, με τον Σισοκό να παίρνει λιγότερο χρόνο συμμετοχής και να παραγκωνίζεται ολοένα και περισσότερο.





Η μεταγραφή στη Γιουβέντους
Τον Ιανουάριο του 2008 ο Σισοκό βλέποντας ότι πλέον δεν αποτελεί βασική λύση στην ομάδα της Λίβερπουλ παίρνει την απόφαση να μεταγραφεί στη Γιουβέντους με τη «Γηραιά Κυρία» να του υπόσχεται θέση «κλειδί» στη μεσαία γραμμή δαπανώντας 11 εκατομμύρια ευρώ. Ο Κλαούντιο Ρανιέρι, ο οποίος τον γνωρίζει από τη σεζόν 2004-2005 όταν τον είχε στη Βαλένθια, τον χρησιμοποιεί ως ένα από τα δύο αμυντικά του χαφ στο 4-4-2 και ο Σισοκό μπαίνει αμέσως στο κλίμα, πραγματοποιώντας ικανοποιητικές εμφανίσεις.




Η ατυχία των τραυματισμών
Και την αμέσως επόμενη σεζόν (2008-2009) ο Σισοκό αποτελεί βασική λύση στη μεσαία γραμμή της Γιουβέντους, η οποία φαίνεται πως έχει βρει μια «σκούπα» στο κέντρο. Η ατυχία όμως χτυπά τον Σισοκό τον Μάρτιο εκείνης της σεζόν όταν και σπάζει το πόδι του με αποτέλεσμα από εκείνο το σημείο και μετά να μην είναι ποτέ πια ο ίδιος. Τη σεζόν 2009-2010 χάνει σημαντικό κομμάτι από το ξεκίνημα εξ αιτίας του τραυματισμού και δεν συνέρχεται καθ’ όλη τη διάρκεια, ενώ τη σεζόν 2010-2011 βγάζει μυϊκούς τραυματισμούς, πρόβλημα στον Αχίλλειο τένοντα και τον Μάρτιο του 2011 περνάει και την πόρτα του χειρουργείου για δεύτερη φορά προκειμένου  να αποκαταστήσει ένα πρόβλημα που τον ταλαιπωρεί στο γόνατο.
Αλλαγή σελίδας στην Παρί
Η Γιουβέντους βλέποντας ότι ο Σισοκό αντιμετωπίζει συνεχόμενα προβλήματα τραυματισμών ψάχνει να τον πουλήσει και το καλοκαίρι του 2011 η Παρί Σεν Ζερμέν καταβάλει 7 εκατομμύρια ευρώ και τον φέρνει στο Παρίσι. Εκεί ο Σισοκό καταφέρνει τον πρώτο χρόνο να αφήσει πίσω τα προβλήματα τραυματισμών που τον ταλαιπωρούσαν και να πραγματοποιήσει 25 συμμετοχές, φανερώνοντας κατά κάποιον τρόπο στοιχεία από τον παλιό καλό του εαυτό.
Η νέα αγωνιστική πτώση
Το καλοκαίρι του 2012 οι μεταγραφές της Παρί Σεν Ζερμέν εκτοπίζουν τον Σισοκό από την ενδεκάδα. Οι Παριζιάνοι πλέον δεν τον υπολογίζουν και τον Γενάρη που μας πέρασε τον στέλνουν δανεικό στη Φιορεντίνα, όπου όμως κι εκεί δεν αποτελεί πρώτη επιλογή, αλλά λύση ανάγκης, με αποτέλεσμα να καταφέρει να αγωνιστεί ελάχιστα.
Ένας «πληγωμένος» θηριώδης χαφ
Ο Μοχάμεντ Σισοκό είναι θηριώδης στον χώρο της μεσαίας γραμμής με ύψος 1.91 που γεμίζει το κέντρο με την πληθωρική παρουσία του. Μπορεί να κάνει αρκετές δουλειές, αλλά η φυσική του θέση είναι αυτή του καθαρού αμυντικού χαφ όπου με το πάθος με το οποίο πάει πάνω στην μπάλα τον καθιστούν ως ένα χαφ-σκούπα. Διαθέτει τεράστια ικανότητα στα τάκλιν ενώ η φυσική δύναμη που έχει τον βοηθά να είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικός και όταν η μπάλα παίζεται ψηλά στο κέντρο. Μπορεί το ατού του να βρίσκεται κυρίως στα ανασταλτικά καθήκοντα της ομάδας, ωστόσο παίρνει πρωτοβουλίες και κατεβάζει την μπάλα στο δεύτερο μισό του γηπέδου, ενώ μοιράζει και μπάλες. Συνολικά δηλαδή είναι ένα πολυσύνθετο χαφ, που όμως όπως προαναφέραμε είναι πολύ ταλαιπωρημένος από τους τραυματισμούς την περίοδο 2009-2011. Οι ατυχίες εκείνης της διετίας τον φρέναραν με αποτέλεσμα παρά την επιστροφή του να μην μπορέσει να αποδείξει με ανάλογο τρόπο την αξία του όπως πριν το 2009.

Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: