Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Εγώ δεν πανηγυρίζω, τα ίδια έλεγαν και με Μασάντο!

Ο Νίκος Αλέφαντος δεν ενθουσιάζεται από τις μεταγραφές του Ολυμπιακού! Τι λέει για τις αργοκαρούτες και ποιος παίζει σαν την ...Τιτίκα; Αποθέωση Nεϊμάρ, κράξιμο σε Σκολάρι!
Αυτούς τους παίκτες που παίρνει ο Ολυμπιακός δεν τους ξέρω και δεν βιάζομαι να "πανηγυρίσω" διότι και για τον Μασάντο τέτοια έλεγαν όταν τον έφερναν. Όμως διαβάζω ότι αυτοί είναι γρήγοροι και καλοί στο ένας εναντίον ενός, δηλαδή τα στοιχεία που ζητούσα για να γίνει ο Ολυμπιακός πιο γρήγορος και πιο θεαματικός εκεί που πονούσε: Στα χαφ και στα άκρα.

Πιστεύω ότι μπήκαν στο νόημα και αποφάσισαν να κάνουν τον Ολυμπιακό πιο γρήγορο στον άξονα και στα εξτρέμ. Περιμένω να τους δω στα φιλικά, εκεί θα φανούν πολλά για κάθε παίκτη. Για τον δε Τζιμπούρ αν πουληθεί δεν τρελαίνομαι. Πιστεύω ότι μπορούν να βρουν κυνηγό πιο γρήγορο, να βάζει και γκολ. Αυτό που με καίει είναι να δούμε παικταράδες στο χώρο του κέντρου. Όχι άλλες αργοκαρούτες μέτριους στο κέντρο. Και αφού πάρουν αυτούς που διαβάζω, πρέπει να ψάξουν να φέρουν έναν μεγάλο κόφτη που να κόβει και να οργανώνει.

Να περιμένουμε όμως διότι δεν φτάνει ένας παίκτης μόνο να έχει τις προδιαγραφές. Είναι και το πώς θα κολλήσει στην ομάδα και το πώς θα τον αξιοποιήσει ή όχι ο προπονητής. Ο Βλαχοδήμος για παράδειγμα ενώ είχε το ταλέντο, ενώ είχε τα προσόντα, ενώ μπορούσε να χαλάσει κόσμο, έπαιζε σαν …Τιτίκα.

Παίρνει πολλούς παίκτες ο Ολυμπιακός, να δούμε πώς θα τα ξεμπλέξει ο Μίτσελ, θα κριθεί από τους πρώτους μήνες, δεν θα υπάρχει πια πίστωση χρόνου. Πρέπει κάτι να δείξει επιτέλους, πρέπει να δούμε τη δουλειά του προπονητή.

Βραζιλία- Ισπανία ξενύχτησα να δω τον τελικό, η Βραζιλία ήταν η καλύτερη ομάδα του τουρνουά και όπως είχα πει απ΄ τις αρχές την έχω φαβορί για το Μουντιάλ που θα γίνει το επόμενο καλοκαίρι. Χωρίς να είναι η Βραζιλία άλλων εποχών, χωρίς να εντυπωσιάζει, ήταν η καλύτερη ομάδα.
Ο Σκολάρι έχει βρει ήδη τον κορμό της ομάδας που θα κατεβάσει στο Μουντιάλ, δεν αλλάζει αυτός ο κορμός πιστεύω. Και δικαίως, αυτοί οι παίκτες που παίζουν είναι οι καλύτεροι σε αυτό το 4-3-3 που τους κατέβασε σωστά ο Σκολάρι. Τα σέντερ μπακ της πήγαν καλά, ειδικά ο Νταβίντ Λουίζ, τα χαφ της επίσης ανασταλτικά πήγαν καλά, όλα τα λεφτά όμως ήταν ο Νεϊμάρ, αυτόν θέλω να βλέπω.

Την άξιζε τη διαφήμιση που του έκαναν τόσο καιρό πριν ο Νεϊμάρ. Είναι γρήγορος και απρόβλεπτος, ντριμπλάρει πάνω στην ταχύτητα, δεν ξέρεις από ποιο πόδι θα σου φύγει, σκοράρει, εξέθεσε τα σέντερ μπακ της Ισπανίας όποτε τα πέτυχε κατά μέτωπο, με κάλυψε απόλυτα. Πιστεύω ότι θα δυναμώσει μυϊκά, έχει να πάρει κι άλλη άνοδο αυτός ο παίκτης. Είναι απρόβλεπτος και θέλω να τον βλέπω.

Εκείνη που απογοήτευσε ήταν η …μισή Μπαρτσελόνα, δηλαδή η Ισπανία. Μαζί με τον Κασίγιας που …δικαίωσε τον Μουρίνιο που δεν τον έβαζε στη Ρεάλ, ευθυνόταν και στα 3 γκολ που έφαγε στον τελικό! Πάρα πολύ πεσμένοι ο Πικέ και ο Ράμος, τα δε χαφ της Μπαρτσελόνα ανύπαρκτοι, σε δραματική κατάσταση όπως ήταν στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Ντελ Μπόσκε τραγικός. Καθόταν και κοιτούσε, ενώ έχει καλούς παίκτες από έξω. Τι τον θες τον Τόρες, βάλε τον Γιορέντε, στη Γιουβέντους πάει. Πού είναι ο Καθόρλα και ο Χάβι Μαρτίνες. Δεν βλέπεις ότι αυτοί της Μπαρτσελόνα έχουν κάψει λάδια, πώς να αντέξει ένας οργανισμός σε τόσο υψηλό επίπεδο τόσα ασταμάτητα χρόνια; Από πέρσι τα είχα πει αυτά. Και βάζεις τον Ράμος να χτυπήσει πάλι πέναλτι; Αυτός τα χάνει ρε και με τη Ρεάλ! Βάζεις να χτυπήσει πέναλτι τον πιο άτεχνο παίκτη σου! Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: