Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Στους... «16» μέσω Κύπρου η Βαλένθια!!

Τον αντίπαλο της για την επόμενη φάση του Europa League μπορεί να σκέφτεται από τώρα η Βαλένθια! Οι παίκτες της δεν συνάντησαν δυσκολίες και αγωνιζόμενοι στο ΓΣΠ νίκησαν 2-0 τη Ντιναμό Κιέβου.

Στους... «16» μέσω Κύπρου η Βαλένθια!
Τον αντίπαλο της για την επόμενη φάση του Europa League μπορεί να σκέφτεται από τώρα η Βαλένθια! Οι παίκτες της δεν συνάντησαν δυσκολίες και αγωνιζόμενοι στο ΓΣΠ της Κύπρου ως φιλοξενούμενοι νίκησαν 2-0 την Ντιναμό Κιέβου.

Ανώτερη στο μεγαλύτερο μέρος η ισπανική ομάδα απέναντι στην ουκρανική η οποία ήταν εμφανώς επηρεασμένη με τα όσα εξελίσσονται στο Κίεβο!

Λιγοστές φάσεις στις εστίες των δύο ομάδων με το γκολ να αργεί αρκετά να έρθει…

Στο 79ο λεπτό ο Βάργκας ο οποίος είχε περάσει στη θέση του Αλκάθερ, δέχθηκε την πάσα του Παρέχο και άνοιξε το σκορ για την Βαλένθια.

Ωστόσο το σκορ δεν «κλείδωσε» εκεί. Στις καθυστερήσεις οι ισπανοί διπλασίασαν τα τέρματα τους με τον Βίντα από κοντά να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδα του.

Πλέον, οι παίκτες του Πίτσι καλούνται να διαχειριστούν τη νίκη αυτή στον επαναληπτικό στο «Μεστάγια» για να περάσουν στην επόμενη φάση όπου θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του ζευγαριού: Λάτσιο – Λουντογκόρετς. Πηγή: sport-fm.gr

Την πάτησε η Τότεναμ!!

ΚΑΙ rotation ΚΑΙ προβάδισμα πρόκρισης; Δεν γίνεται. Χωρίς τον Αντεμπαγιόρ, η Τότεναμ πήγε για «σβηστή» ισοπαλία στην Ουκρανία, αλλά ο Κονοπλιάνκα την τιμώρησε (1-0) κι έδωσε ελπίδες στην Ντνίπρο.

Την πάτησε η Τότεναμ! (video)
Τη δυσκολία του να ‘χεις την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο συνειδητοποίησε η Τότεναμ.

Με τον Τιμ Σέργουντ ν’ αφήνει εκτός τον Γιορίς και κυρίως τον φορμαρισμένο Αντεμπαγιόρ -που καθαρίζει συνεχώς το τελευταίο διάστημα για λογαριασμό τους- τα «σπιρούνια» δεν μπόρεσαν να συνδυάσουν το rotation με προβάδισμα έναντι της Ντνίπρο για τους «16» του Europa League.

Οι φιλότιμοι γηπεδούχοι (παρόλο που είχαν αποχή απ’ τις 4 Δεκεμβρίου λόγω της διακοπής στο πρωτάθλημά τους) εκμεταλλεύτηκαν το συντηρητικό παιχνίδι των Άγγλων.

Κι αφότου ο Σολδάδο έχασε μια απίστευτη ευκαιρία για να τους δώσει προβάδισμα, τους άφησαν «στον τόπο» στο 81’. Όταν ο Φερτόνχεν έκανε πέναλτι στον Ματέους, ο (MVP) Κονοπλιάνκα το εκτέλεσε εύστοχα κι έδωσε -ελαφρύ έστω- προβάδισμα στη Ντνίπρο (1-0) για ν’ αντιμετωπίσει εκείνη στην επόμενη φάση το νικητή του ΠΑΟΚ-Μπενφίκα. Πηγή: sport-fm.gr

Τώρα δεν θα έχει άγχος!!

Με ένα γκολ του Πογκμπά στις καθυστερήσεις, η Γιουβέντους νίκησε 2-0 την Τραμπζονσπόρ κι έγινε το ακλόνητο φαβορί για την πρόκριση στους «16» του Europa League.

Τώρα δεν θα έχει άγχος! (video)
Έπαιξε με τη φωτιά, αλλά δεν «κάηκε» η Γιουβέντους κόντρα στην Τραμπζονσπόρ.

Οι «μπιανκονέρι» προηγήθηκαν πολύ γρήγορα, μόλις στο 16’ με τον Οσβάλντο, όμως στη συνέχεια είδαν την κυριαρχία τους να μη μεταφράζεται σε άλλο γκολ, με συνέπεια το ματς να βρίσκεται στην κόψη του «ξυραφιού».

Τελικά, όμως, χάρη στον Πογκμπά, έφτασε στο 2-0, σκορ που τη βάζει στη θέση του φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League, αφού πολύ δύσκολα οι Τούρκοι θα μπορέσουν να ανατρέψουν αυτήν τη διαφορά.

Βέβαια, οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται για μια φάση πριν δεχτούν το δεύτερο γκολ, όταν δικό τους τέρμα δεν μέτρησε, καθώς ο διαιτητής δέχτηκε υπόδειξη των βοηθών πως στη σέντρα που προηγήθηκε η μπάλα είχε βγει άουτ. Πηγή: sport-fm.gr

Ψάχνουν αντίπαλο οι «βιόλα»

Με συνοπτικές διαδικασίες ξεπέρασε η Φιορεντίνα το εμπόδιο της Έσμπιεργκ, της οποίας επικράτησε με σκορ 3-1 στη Δανία και μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία τον επαναληπτικό.

Ψάχνουν αντίπαλο οι «βιόλα»
Κανένα πρόβλημα δεν αντιμετώπισε η Φιορεντίνα απέναντι στην Έσμπιεργκ. Οι «βιόλα», παρά τις αρκετές απουσίες και την κούραση από τα συνεχή ματς, επικράτησαν 3-1 στη Δανία και πλέον σκέφτονται τον επόμενό τους αντίπαλο για τη φάση των «16» του Europa League.

O Μάτρι άνοιξε το σκορ για τους Ιταλούς μόλις στο 9ο λεπτό, ενώ ένα λεπτό αργότερα (10’) ο Πούσιτς ισοφάρισε για τους γηπεδούχους. Οι παίκτες της Φιορεντίνα ανέβασαν στροφές και θέλησαν να «καθαρίσουν» από τον πρώτο αγώνα την πρόκριση. Ο Ίλισιτς στο 15’ έβαλε και πάλι μπροστά τους «βιόλα» στο σκορ, ενώ ο Ακουιλάνι με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό 3-1, καθώς δεν άλλαξε κάτι στο δεύτερο ημίχρονο παρά τις ευκαιρίες των φιλοξενούμενων.

Στις 27 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί ο δεύτερος αγώνας στο «Αρτέμιο Φράνκι».Πηγή: sport-fm.gr

Όλα μηδέν στην Οδησσό…!

Τσερνομόρετς και Λιόν ήρθαν ισόπαλες 0-0 στην Ουκρανία, για τη φάση των 32 του Europa League, και τα πάντα θα κριθούν στη ρεβάνς της Γαλλίας…

Όλα μηδέν στην Οδησσό…
Οποιος περίμενε… γκολ και θέαμα από το παιχνίδι της Οδησσού, τότε έμεινε απογοητευμένος. Τσερνομόρετς και Λιόν ήρθαν ισόπαλες 0-0, στο πρώτο μεταξύ τους ματς, για τη φάση των 32 του Europa League και τα πάντα θα κριθούν στον επαναληπτικό της Γαλλίας, με τους φιλοξενούμενους, φυσικά, να είναι, πια, φαβορί για την πρόκριση.

Το παιχνίδι δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας, με τους δυο «μονομάχους» να «κολλάνε» στο μηδέν και να αφήνουν ανοικτούς λογαριασμούς.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων
Τσερνομόρετς: Παστ, Μπέργκερ, Μάτος (66’ Ρεμπένοκ), Κόβαλτσουκ, Γκάι (90’ Ντιντένκο), Μπόμπκο, Τζετζέ (85’ Οκριασβίλι), Φοντανέλλο, Ζουμπέικο, Αντερσον, Αντόνοφ

Λιόν: Βερκούτρ, Ζεφάν, Κονέ, Μπίσεβατς, Φερί, Σαρ, Μαλμπράνκ, Μπριάντ (84’ Φεκίρ), Ντάνιτς, Εμβουεμπά, Τολισό.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν έχασαν αυτοί! (ευτυχώς ούτε κι εσείς)

Αν είστε από εκείνους που έψαχναν… λινκ για να δουν το Ανζί-Γκενκ και δεν τα κατάφεραν, μην ανησυχείτε! Δεν χάσατε και τίποτα, αφού σ’ ένα ματς που θα ξεχαστεί γρήγορα, οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0.

Δεν έχασαν αυτοί (ευτυχώς ούτε κι εσείς)
Στο Βέλγιο θα κριθεί η πρόκριση μιας εκ των Ανζί και Γκενκ στους «16» του Europa League.

Στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι οι δύο ομάδες φυλάχτηκαν όσο μπορούσαν και προτίμησαν να σιγουρέψουν το ότι δεν θα δεχτούν γκολ, πράγμα που το κατάφεραν…

Και κάπου εδώ μπαίνει τελεία, μιας και το μόνο αξιοσημείωτο σε 90 λεπτά παιχνιδιού είναι η κόκκινη κάρτα που είδε Μαξίμοφ λίγα λεπτά πριν λήξει ο αγώνας.

Οι γηπεδούχοι είχαν μια-δυο καλές στιγμές, αλλά δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ουσιαστικά τους Βέλγους, οι οποίοι με τη σειρά τους μπορούν να «υπερηφανεύονται» πως υπέρ τους καταγράφηκε το μοναδικό σουτ που πήγε προς την εστία. Ενδεικτικό και αυτό του φτωχού θεάματος που παρακολούθησαν οι θεατές που βρέθηκαν στις εξέδρες.

Υπενθυμίζεται πως όποια από τις δύο ομάδες περάσει στην επόμενη φάση, θα βρει μπροστά της το νικητή του ζευγαριού Σλοβαν Λίμπερετς-Αλκμααρ.
Πηγή: sport-fm.gr

Σήκωσέ το!! (το σημαιάκι)

Να ‘παιρνε την κούπα δύσκολο. Την πρόκριση στους «16» του Europa League όμως μπορούσε να τη διεκδικήσει στα ίσια ο ΠΑΟΚ. Αν ο βοηθός σήκωνε τη σημαία του και δεν τον καταδίκαζε σε 1-0 απ’ την Μπενφίκα

Σήκωσέ το (το σημαιάκι)
Ο Λίμα με ένα γκολ (ξεκάθαρα) οφσάιντ έδωσε τη νίκη και το προβάδισμα πρόκρισης στην Μπενφίκα, σε ένα κακό ματς σε μια κατάμεστη Τούμπα, μπροστά στα μάτια του Μισέλ Πλατινί. Ο ΠΑΟΚ ωστόσο παρουσίασε σοβαρά προβλήματα στην ανάπτυξη, δεν μπόρεσε να απειλήσει με εξαίρεση δύο φάσεις (47’ Λάζαρ, 87΄Ινσαουράλδε) και καλείται να κάνει ένα μεγάλο ματς στο «Λουζ» για ν’ ανατρέψει την κατάσταση σε μια εβδομάδα.

Ο ΠΑΟΚ είχε σαν πρώτο μέλημα να περιορίσει τους κινδύνους και να μην δεχτεί γκολ. Σε αυτό το πνεύμα κύλησε όλο το πρώτο μέρος με τους δύο αντιπάλους, να μην φτάνουν σε σημαντικές φάσεις. Η πορτογαλική ομάδα είχε την περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή, προσπαθώντας να «τρυπήσει» από τα πλάγια την άμυνα του Δικεφάλου, χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα, ενώ από την άλλη μεριά ο ΠΑΟΚ σε λίγες φάσεις, προσπάθησε να βγει πάνω από τη μεσαία γραμμή, αφήνοντας χώρο στην αντίπαλο του.

Η μοναδική φορά, που ο ΠΑΟΚ κατάφερε να απειλήσει ήταν στο 8’ όταν ο Ολίσε πήρε τη μπάλα κάπου στο κέντρο από μια λάθος μπαλιά, προχώρησε μόνος του, αλλά σούταρε έξω, ενώ ο Σίλβιο μετά από ωραία πάσα του Πέρεζ βρέθηκε στο 30’ στην περιοχή σε πλάγια θέση, αλλά σούταρε πάνω από τα δοκάρια του Γλύκου.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να μπει δυναμικά στο δεύτερο μέρος και είχε την καλύτερη του στιγμή στο 48ο λεπτό, όταν η μπάλα έφτασε στον Λάζαρ, αυτός ελίχθηκε μέσα στην περιοχή και από θέση αριστερά από το σημείο του πέναλτι έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Αρτούρ. Ωστόσο στο 59’ η Μπενφίκα με ένα αντικανονικό τέρμα κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ.

Ο Πέρεζ έκανε σέντρα στην καρδιά της περιοχής, ο Τζούρισιτς κατέβασε με το στήθος στον Λίμα που με δεξί σουτ έκανε το 0-1, ωστόσο ο σκόρερ ήταν καθαρά οφσάιντ, η σημαία όμως έμεινε κάτω από τον βοηθό. Ο Στέφενς άργησε πολύ ν’ αντιδράσει. Μπορεί να έβαλε τον Λούκας στο ματς, αντί του Νίνη, που ήταν ξανά «φάντασμα», ενώ με την προσθήκη και του Στοχ μετά το 75ο άρχισε να γίνεται απειλητικός κι έφτασε σε μεγάλη ευκαιρία με κεφαλιά του Ινσαουράλδε στο 87’ που εξουδετέρωσε ο Αρτούρ κι ενώ λίγο νωρίτερα ο Γλύκος είχε πραγματοποιήσει μια απίθανη επέμβαση σε σουτ του Μάρκοβιτς

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Γλύκος, Κίτσιου, Λίνο, Κατσουράνης, Ινσαουράλδε, Κάτσε, Μαντούρο, Λάζαρ (82’ Σαλπιγγίδης), Ολίσε (76’ Στοχ), Νίνης (63΄Λούκας), Αθανασιάδης

Mπενφίκα(Ζόρζε Ζέσους): Αρτούρ, Μάξι Περέιρα, Λουιζάο, Ζαρντέλ, Σίλβιο, Ρούμπεν Αμορίμ, Πέρεζ (63’ Φέισα), Αντρέ Γκόμεζ (66’ Μάρκοβιτς), Ντζούρισιτς, Σουλεϊμάνι (76’ Σάλβιο), Λίμα


Δείτε εδώ το γκολ της Μπενφίκα: 




Πηγή: sport-fm.gr

Ταχύτερος ο Αλόνσο, προβλήματα ο Ρόσμπεργκ!!

Ο Φερνάντο Αλόνσο έκανε τον ταχύτερο χρόνο στις πρωινές δοκιμές στην πίστα Sakhir του Μπαχρέιν. Με καθυστέρηση στην πίστα η Red Bull. Προβλήματα για τον Νίκο Ρόσμπεργκ και τη Mercedes.

Ταχύτερος ο Αλόνσο, προβλήματα ο Ρόσμπεργκ
Με τον καιρό να είναι ιδανικός για δοκιμές στην πίστα Sakhir του Μπαχρέιν ξεκίνησε η δεύτερη ημέρα δοκιμών με τις ομάδες να βγαίνουν στην πίστα από νωρίς. Τον ταχύτερο χρόνο στις πρωινές δοκιμές έκανε ο Φερνάντο Αλόνσο.

Αρκετά προβλήματα αντιμετώπισε ο Νίκο Ρόσμπεργκ, ο οποίος είδε δύο φορές το μονοθέσιο του να τον… εγκαταλείπει στα μέσα της πίστας με τη Mercedes να δηλώνει μέσω του Twitter ότι ερευνά τα αίτια που προκάλεσαν τα προβλήματα στην W05.

inner

Με μια ώρα καθυστέρηση βγήκε στην πίστα ο Σεμπάστιαν Φέτελ με τους μηχανικούς της Red Bull να βάζουν στο μονοθέσιο τα νέα εξαρτήματα που έφτασαν στο Μπαχρέιν.

Ο Γερμανός πιλότος έκανε 26 γύρους, κάνοντας τον πέμπτο χρόνο, πίσω από τους Μάγκνουσεν, Χούλκενμπεργκ, και Μπότας.
Υποτονικό ήταν το ξεκίνημα της δεύτερης ημέρας για την McLaren με τον Κέβιν Μάγκνουσεν να ολοκληρώνει μόλις οκτώ γύρους.

Προβλήματα τηλεμετρίας αντιμετώπισε η Caterham.

Αναλυτικά η κατάταξη:

1. Αλόνσο, Ferrari, 1:37.700, 31
2. Μπότας, Williams, 1:37.882, 43
3. Χούλκενμπεργκ, Force India, 1:38.394
4. Μάγκνουσεν, McLaren, 1:39.958, 8
5. Φέτελ, Red Bull, 1:40.540, 26
6. Βερνιέ, Toro Rosso, 1:40.609, 53
7. Ρόσμπεργκ, Mercedes, 1:40.932, 34
8. Γκουτιέρες, Sauber, 1:41.135, 40
9. Γκροσάν, Lotus, 1:41.670, 15
10. Τσίλτον, Marussia, 1:42.511, 14
11. Κομπαγιάσι, Caterham, 1:45.059, 8

* Οι δοκιμές συνεχίζονται στην πίστα Sakhir του Μπαχρέιν.Πηγή: sport-fm.gr

Φοβούνται νύχτα μεγάλης «σφαγής» στην Ουκρανία!

Σοκ και δέος προκαλούν οι εικόνες που έχουν κάνει το γύρο του κόσμου και δείχνουν τα νεκρά σώματα άοπλων διαδηλωτών να κείτονται στους δρόμους της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Φοβούνται νύχτα μεγάλης «σφαγής» στην Ουκρανία
Σοκ και δέος προκαλούν οι εικόνες που έχουν κάνει το γύρο του κόσμου και δείχνουν τα νεκρά σώματα άοπλων διαδηλωτών να κείτονται στους δρόμους της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Όπως μεταδίδουν κορυφαία διεθνή ΜΜΕ όλοι τους βρήκαν το θάνατο από πυρά ελεύθερων σκοπευτών, γεγονός που προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερη οργή στην αντιπολίτευση και στους διαδηλωτές.

Οι νεκροί, από την Τρίτη, όταν και άρχισαν οι νέες συγκρούσεις, ανέρχονται σε 67, σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Υγείας, ενώ οι τραυματίες είναι περισσότεροι από 550. Τα θύματα είναι τόσο αστυνομικοί όσο και διαδηλωτές.

Παράλληλα, οι γιατροί που εργάζονται στην πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου, ισχυρίζονται ότι πάνω από 70 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την πλευρά των διαδηλωτών «μόνο την Πέμπτη»!

Ο αριθμός των νεκρών από το πιο βίαιο κύμα συγκρούσεων μεταξύ των αντικυβερνητικών και των αστυνομικών που έχει ξεσπάσει ποτέ στη χώρα αναμένεται να αυξηθεί και να ξεπεράσει τους 100, καθώς υπάρχουν αντικρουόμενα στοιχεία από το ουκρανικό υπουργείο Υγείας, αλλά και από αξιωματούχους της πόλης και της αντιπολίτευσης.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές κρατούν ως ομήρους 67 αστυνομικούς.

Και ενώ ο απολογισμός των θυμάτων μεγαλώνει και οι δρόμοι του Κιέβου βάφονται κόκκινοι από το αίμα, οι φόβοι ότι η αποψινή νύχτα θα είναι νύχτα «σφαγής» στην Ουκρανία είναι πιο έντονοι παρά ποτέ.

Να σημειωθεί, ακόμη, πως η απότομη αύξηση του αριθμού των θυμάτων ήρθε όταν εκατοντάδες διαδηλωτές την Πέμπτη έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό ανακαταλαμβάνοντας τη πλατεία-σύμβολο του ουκρανικού κινήματος αμφισβήτησης.

Οι διαδηλωτές, φορώντας κράνη και οπλισμένοι με ρόπαλα και ασπίδες, ανέβηκαν στα δικά τους οδοφράγματα και επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών δυνάμεων, που οπισθοχώρησαν για αρκετές εκατοντάδες μέτρα εγκαταλείποντας το έδαφος που κατέλαβαν με έφοδο κατά τη διάρκεια της νύκτας.

Η απάντηση των δυνάμεων ασφαλείας δεν άργησε να έρθει, όταν με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας τούς επετράπη να χρησιμοποιήσουν πυροβόλα όπλα. Τότε το όνειρο για εκεχειρία έχασε την όποια δυναμική του και η χώρα βυθίστηκε για τα καλά στο χάος...

Εν τω μεταξύ, και ενώ η Ουκρανία είναι ένα βήμα πριν από τον εμφύλιο, πρόεδρος της χώρας, Βίκτορ Γιανούκοβιτς, εξέφρασε την επιθυμία να ξεκινήσει συνομιλίες με τους απεσταλμένους της ΕΕ, ως προς τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών φέτος, όπως δήλωσε ο Πολωνός πρωθυπουργός , Ντόναλντ Τουσκ.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα την Πέμπτη η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε Κυρώσεις στο Κίεβο, αλλά θα συνεχίζει τη διαπραγμάτευση με Γιανουκόβιτς.

Πηγή: www.protothema.gr

Χωρίς προβλήματα η άφιξη του Ολυμπιακού!!

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, αλλά χωρίς κανένα πρόβλημα έφτασε λίγο μετά τις 20:00 στο ΟΑΚΑ η αποστολή του Ολυμπιακού για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

Χωρίς προβλήματα η άφιξη του Ολυμπιακού
Συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης και χωρίς το παραμικρό πρόβλημα έφτασε η αποστολή του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ λίγο μετά τις 20:00 για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό για το Top 16.

Επικεφαλής της αποστολής των «ερυθρόλευκων» ήταν ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ, Χρήστος Σταυρόπουλος.
Πηγή: sport-fm.gr

Στην Τούμπα το μεγαλύτερο πανό της Ευρώπης!

Την παράσταση έκλεψε στην Τούμπα το πανό του συνδέσμου οπαδών Μηχανιώνας, το οποίο είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη και αναρτήθηκε κατά την είσοδο του ΠΑΟΚ και της Μπενφίκα στον αγωνιστικό χώρο.

Στην Τούμπα το μεγαλύτερο πανό της Ευρώπης
Εκτός από την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ απέναντι στη Μπενφίκα ο Μισέλ Πλατινί κατά την παρουσία του στην Τούμπα είχε και την ευκαιρία να δει και το μεγαλύτερο πανό της Ευρώπης!

Το πανό του συνδέσμου οπαδών Μηχανιώνας, το οποίο συνόδευσε τις δύο ομάδες κατά την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, έχει μήκος 126 μέτρα και ύψος 33 μέτρα.

Είναι το μεγαλύτερο πανό που έχει αναρτηθεί ποτέ σε επίσημο ευρωπαϊκό ματς και ένα από τα μεγαλύτερα που έχουν φτιαχτεί ποτέ στον κόσμο.
Πηγή: sport-fm.gr

«Καθαρός» ο Σκόρδας!!

Με επίπληξη «τιμωρήθηκε» ο πρόεδρος του Άρη, Λάμπρος Σκόρδας. «Καμπάνα» στην ΠΑΕ και σε άλλες τρεις.

«Καθαρός» ο Σκόρδας
Καθαρή την έβγαλε ο Λάμπρος Σκόρδας, καθώς η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας αρκέστηκε σε επίπληξη και δεν τον τιμώρησε περαιτέρω. Πρόστιμο ύψους 5.000 καλείται να πληρώσει η ΠΑΕ Άρης για τη συμπεριφορά των οπαδών της, ενώ το χέρι στην τσέπη θα βάλουν και Ολυμπιακός, Πανιώνιος, Ξάνθη.

Η ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής:

Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή πήρε τις παρακάτω αποφάσεις στο πλαίσιο των συναντήσεων της 25ης Αγωνιστικής. Αναλυτικά :

Α) ΠΑΕ Skoda Ξάνθη: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: χρηματική ποινή επτακοσίων ευρώ.

Β) ΠΑΕ Αρης, Χ.Σκόρδας (Πρόεδρο): Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά του κ. Χ.Σκόρδα: Επιβάλλει στην ΠΑΕ Αρης συνολική χρηματική ποινή πέντε χιλιάδων ευρώ. Επίσης επιβάλλει στον πρόεδρο κ. Χ.Σκόρδα την ποινή της επίπληξης.

Γ) ΠΑΕ Λεβαδειακός: διότι: «Στο 90΄+ 5 λεπτό του αγώνα ένα παιδί (ball boy), ενώ το παιχνίδι ήταν σε εξέλιξη πέταξε μία (1) μπάλα εντός του αγωνιστικού χώρου με αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή αυτού»: ποινή επίπληξης.

Δ) ΠΑΕ Ολυμπιακός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: χρηματική ποινή δύο χιλιάδων ευρώ.

Ε) ΠΑΕ Πανιώνιος: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή δύο χιλιάδων επτακοσίων ευρώ.

Εν αναμονή… ενημέρωσης!!

Γιάννης Αλαφούζος και Δημήτρης Γιαννακόπουλος συναντήθηκαν και τις επόμενες ώρες αναμένεται επίσημη ενημέρωση για τα αποτελέσματα του ραντεβού τους.

Εν αναμονή… ενημέρωσης
Το ραντεβού έγινε. Γιάννης Αλαφούζος και Δημήτρης Γιαννακόπουλος συναντήθηκαν το πρωί της Πέμπτης σε άγνωστη τοποθεσία και μακριά από τα ΜΜΕ. Από ώρα σε ώρα αναμένεται επίσημη ενημέρωση, πιθανώς και με κοινή ανακοίνωση, για τα αποτελέσματα της κουβέντας των δύο ανδρών.

Η αποκατάσταση στις σχέσεις των δύο ανδρών-μετά την κρίση που ξέσπασε από ένα ρεπορτάζ στον «ΣΚΑΪ» που δυσαρέστησε τον τελευταίο-πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Αυτό που μένει να φανεί είναι πώς και πότε θα βοηθήσει ο πρόεδρος της ΚΑΕ την ΠΑΕ.

Τα ερωτήματα που θα απαντηθούν είναι αν ο ισχυρός άνδρας του μπάσκετ θα επιδιώξει να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών, ένα μικρότερο ποσοστό ή και… καθόλου μετοχές βοηθώντας οικονομικά με άλλο τρόπο και χωρίς να μπαίνει στην ΠΑΕ το ποδοσφαιρικό τμήμα, αλλά και αν αυτό θα γίνει άμεσα ή το ερχόμενο καλοκαίρι. Επίσης μετά την ανάλυση της τρέχουσας οικονομικής κατάστασης στην ΠΑΕ από τον Γιάννη Αλαφούζο, θα φανεί αν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θα δώσει κάποια οικονομική βοήθεια άμεσα για να εξασφαλιστεί η αδειοδότηση.Πηγή: sport-fm.gr

Ο Ολυμπιακός στην Κεφαλονιά!! (pic)

Στην Κεφαλονιά έχει φτάσει ήδη η αντιπροσωπεία του Ολυμπιακού, με σκοπό να προσφέρει οικονομική βοήθεια στην περιοχή που έχει πληγεί από τους σεισμούς το τελευταίο διάστημα.

Ο Ολυμπιακός στην Κεφαλονιά (pic)
Πράξη κάνει ο Ολυμπιακός την υπόσχεση που είχε δώσει πριν από μερικές μέρες για τη βοήθεια στην Κεφαλονία, η οποία έχει πληγεί από τους ισχυρούς σεισμούς από τον περασμένο Ιανουάριο.

Ήδη στο νησί του Ιονίου βρίσκεται αντιπροσωπεία των Πειραιωτών, αποτελούμενη από τον Σύμβουλο Στρατηγικής της Διοίκησης κ. Κριστιάν Καρεμπέ, τον Γενικό Αρχηγό της Διεύθυνσης Ακαδημίας του Ολυμπιακού, κ. Γρηγόρη Γεωργάτο, τον Διευθυντή Επικοινωνίας, κ. Κώστα Καραπαπά, τον Διευθυντή Εταιρικής Επικοινωνίας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, κ. Βασίλη Τοκάκη και τον Διευθυντή Προμηθειών κ. Βαγγέλη Μεσσάρη.

Τους εκπρόσωπος της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ υποδέχθηκε ο Δήμαρχος του νησιού, κ. Αλεξανδρος Παρίσης, και στη συνέχεια θα επισκεφτούν τα σχολεία του Ληξουρίου και του Αργοστολίου, όπου μοιράσουν δώρα στα μικρά παιδιά.

Δείτε τη φωτογραφία


Πηγή: sport-fm.gr

Στο «Πόρτο Λεόνε» ο Μίτσελ! (pics)

Την αποθέωση γνώρισε από οπαδούς του Ολυμπιακού ο Μίτσελ, ο οποίος χθες το βράδυ βρέθηκε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συνδέσμου «Πόρτο Λεόνε».

Στο «Πόρτο Λεόνε» ο Μίτσελ (pics)
Την αγάπη τους και την αναγνώριση της δουλειάς που έχει κάνει στον Ολυμπιακό έδειξαν οι φίλοι της ομάδας στον Μίτσελ.

Ο Ισπανός τεχνικός κατάλαβε κατά την χθεσινή του παρουσία στο «Πόρτο Λεόνε» ότι τυγχάνει της αποδοχής των οπαδών της ομάδας, ενώ παρουσιάζεται χαρούμενος που βρίσκεται στην Ελλάδα.

inner

Ο 51χρονος προπονητής έδωσε το «παρών» μαζί με τον υπεύθυνο επικοινωνίας της ΠΑΕ, Κώστα Καραπαπά, στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συνδέσμου, ενός εκ των μεγαλύτερων της «Θύρας 7».

inner

Οι εκπρόσωποι της ομάδας έδωσαν μία μπάλα και μία φανέλα της ομάδας, ενώ οι οργανωμένοι οπαδοί έδωσαν μια τσάντα με αναμνηστικά δώρα στον Μίτσελ.

inner
Πηγή: sport-fm.gr

Μετρά αντίστροφα ο Γιονάν!!

Σε κανονικούς ρυθμούς προπονείται ο Γιονάν, ο οποίος ανυπομονεί για την επιστροφή του στη δράση.

Μετρά αντίστροφα ο Γιονάν
Για την επιστροφή του στη δράση ετοιμάζεται ο Γιονάν, ο οποίος έχει να αγωνιστεί από τα τέλη Δεκεμβρίου όταν και τραυματίστηκε στην αναμέτρηση με τον Εργοτέλη (22/12).

Ωστόσο, ο Ισπανός μέσος της Καλλονής μετρά αντίστροφά για την επάνοδό του και είναι πολύ πιθανό να συμπεριληφθεί στην αποστολή κόντρα στον Παναιτωλικό στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Ο τεχνικός της ομάδας της Μυτιλήνης δεν μπορεί να υπολογίζει στον τιμωρημένο, Χωριανόπουλο, ενώ τις ενοχλήσεις φαίνεται να ξεπέρασαν οι Λεοζίνιο και Περόνε, οι οποίοι συμμετέχουν στο κανονικό πρόγραμμα προπόνησης.Πηγή: sport-fm.gr

Περιμένει Ζεζίνιο ο Ντόστανιτς!!

Τις επόμενες ημέρες θα κριθεί η συμμετοχή του Ζεζίνιο στον τελικό της Βέροιας με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Περιμένει Ζεζίνιο ο Ντόστανιτς
Για έναν ακόμη τελικό προετοιμάζεται η Βέροια, η οποία στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΣ Γιάννινα σε έναν ακόμη… τελικό για τη «βασίλισσα του βορρά».

Όλοι στην ομάδα γνωρίζουν πως χρειάζονται ένα θετικό αποτέλεσμα για να διατηρήσουν ζωντανές τις ελπίδες τους για παραμονή.

Ο τεχνικός της ομάδας, Ράτκο Ντόστανιτς, δεν μπορεί να υπολογίζει στον τιμωρημένο Σιόντη, ενώ αμφίβολη είναι ακόμη η συμμετοχή του Ζεζίνιο, ο οποίος ακόμη έχει ενοχλήσεις. Πηγή: sport-fm.gr

Τα διλήμματα του Σάντσεζ!

Τρία ερωτηματικά για το αρχικό σχήμα του Απόλλωνα Σμύρνης όσον αφορά τη μεσαία γραμμή και την επίθεση φαίνεται πως έχει ο Λόρι Σάντσεζ εν όψει του αγώνα με τον Πανιώνιο.

Τα διλήμματα του Σάντσεζ
Ευχάριστος είναι ο «πονοκέφαλος» που έχει ο Λόρι Σάντσεζ στον καταρτισμό της ενδεκάδας του Απόλλωνα Σμύρνης για την προσεχή αναμέτρηση με τον Πανιώνιο στη Ριζούπολη.

Συγκεκριμένα, ο Βορειοϊρλανδός τεχνικός έχει το δίλημμα για την χρησιμοποίηση του Αμπρόουζ ή του Κόρμπου στη μεσαία γραμμή της ομάδας, όπως και αν πρέπει να βάλει τον Φαρινόλα ή τον Πετρόπουλο δίπλα στον Ντάλμπεργκ στη γραμμή κρούσης.

Μέχρι στιγμής όλα τα ενδεχόμενα, με την «Ελαφρά Ταξιαρχία» να έχει ως στόχο τη νίκη με την οποία θα απομακρυνθεί από την επικίνδυνη ζώνη.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν έχει μείνει τίποτα!!

Μέχρι και τα ποσοστά μεταπώλησης του Ανδρέα Σάμαρη και του Δημήτρη Κολοβού φέρεται να έχει πουλήσει η διοίκηση του Πανιωνίου, όπως αποκαλύπτει η SportDay.

Δεν έχει μείνει τίποτα!
Τελειωμό δεν έχει η «κατηφόρα» στον Πανιώνιο. Η κατάσταση δείχνει να έχει ξεφύγει, την ώρα που γνωστοί επιχειρηματίες με «κυανέρυθρα» αισθήματα καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια για να μην έχει πρόβλημα η ΠΑΕ.

Συγκεκριμένα, συμβόλαια ανανέωσης που υποτίθεται ότι έπρεπε να έχουν κατατεθεί, δεν έγινε γίνει τίποτα και αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι ποδοσφαιριστές να μένουν ελεύθεροι.

Ωστόσο, υπάρχει και χειρότερο στην όλη υπόθεση!

Σύμφωνα με πληροφορίες της SportDay, η διοίκηση του Βασίλη Τσάβαλου έφθασε στο σημείο να πουλήσει ακόμη και τα ποσοστά μεταπώλησης που είχαν μπει από τις μεταγραφές του Ανδρέα Σάμαρη και του Δημήτρη Κολοβού στον Ολυμπιακό!

Αυτά τα χρήματα που εισπράχθηκαν στους Νεοσμυρνιώτες φέρεται να πήγαν για να καλυφθούν φόροι της διοίκησης!Πηγή: sport-fm.gr

Ετοιμάζει «λίφτινγκ» ο Σούλης!!

Σε αρκετές αλλαγές στη μεσαία γραμμή του Άρη προχωρά ο Σούλης Παπαδόπουλος, με στόχο οι Θεσσαλονικείς να έχουν την κατοχή της μπάλας στην προσεχή αναμέτρηση με τον Πλατανιά.

Ετοιμάζει «λίφτινγκ» ο Σούλης
«Πονοκέφαλο» αποτέλεσε για τον Σούλη Παπαδόπουλο η αγωνιστική συμπεριφορά της μεσαίας γραμμής του Άρη στο παιχνίδι με τη Βέροια.

Για αυτό τον λόγο ο έμπειρος προπονητής ετοιμάζει αλλαγές για να αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο πρόβλημα στο κυριακάτικο παιχνίδι με τον Πλατανιά.

Συγκεκριμένα, ο 47χρονος τεχνικός σκέφτεται να επαναφέρει στο αρχικό σχήμα τον Γιάννη Παπαδόπουλο αντί του κουρασμένου από τα συνεχόμενα παιχνίδια Τσιάρα.

Επίσης, σημαντικό ρόλο παίζει το γεγονός ότι ο Καμινιώτης είναι τραυματίας και ο Πουλίδο έχει πρόβλημα, με τον Παπαδόπουλο να επιλέγει τους Οικονομόπουλο, Ηρακλή και Νταμαρλή.

Από εκεί και πέρα, είναι πιθανό να χρησιμοποιηθεί σε κάποιον άλλον ρόλο ο Ανδρέας Τάτος, ο οποίος είναι ο μοναδικός παίκτης που μπορεί να κουβαλήσει την μπάλα και να δημιουργήσει.

Η σημερινή προπόνηση είναι καθοριστική για τις τελικές αποφάσεις του έμπειρου τεχνικού, ο οποίος αναζητεί τον ιδανικό συνδυασμό στη μεσαία γραμμή του Άρη για να έχει τον έλεγχο του αγώνα με τον Πλατανιά. Πηγή: sport-fm.gr

Ολυμπιακός για Σερί!

Δεν είναι μόνο τα σερί που κυνηγάει τη φετινή σεζόν ο Ολυμπιακός, αφού – σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου – οι Πειραιώτες εξετάζουν την περίπτωση του Σερί της Πάσος Φερέιρα.

Ολυμπιακός για Σερί
Το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για την περίπτωση του Ζαν Μικαέλ Σερί αποκάλυψε γαλλική ιστοσελίδα.

Συγκεκριμένα, το «footmercato.net» υποστηρίζει πως άνθρωπος των Πειραιωτών είχε βρεθεί στις εξέδρες για να παρακολουθήσει την αναμέτρηση της Πάσος Φερέιρα με την Μπενφίκα (0-2), έχοντας την προσοχή του στραμμένη στον Ιβοριανό χαφ.

Ο 23χρονος μέσος έπαιζε μέχρι πέρσι στην Πόρτο και φέτος έχει 11 συμμετοχές (6 ως βασικός) με την Πάσος στο πρωτάθλημα και άλλες 5 (4 ως βασικός) στο Europa League.

Μάλιστα, έχει κληθεί και στην αποστολή της εθνικής του ομάδας, όμως έχει τρεις συμμετοχές με την Ελπίδων.

Εκτός από τους «ερυθρόλευκους», εκεί ήταν και κατάσκοποι της Ουντινέζε και της Σπόρτινγκ, ενώ την περίπτωση του παίκτη έχουν τσεκάρει στο παρελθόν η Στουτγκάρδη και διάφορες άλλες γαλλικές ομάδες.

Δείτε το σχετικό βίντεο




Πηγή: sport-fm.gr

«Παίζεται» του Βαλντές!

Ο Μίτσελ και το ιατρικό επιτελείο του Ολυμπιακού θα αποφασίσουν αν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθεί ο Νέλσον Βαλντές στο προσεχές ματς με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

«Παίζεται» του Βαλντές
Χωρίς τον Νέλσον Βαλντές θα αγωνιστεί ο Ολυμπιακός το προσεχές Σάββατο με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο.

Ο Παραγουανός επιθετικός επέστρεψε στα… πιτς, αφού υπέστη υποτροπή στο σημείο που είχε τη θλάση πριν από μερικές μέρες.

Ο διεθνής άσος είχε πάει τη Δευτέρα στου Ρέντη, ημέρα ρεπό για την ομάδα, για να καλύψει το χαμένο έδαφος, όμως ένιωσε νέες ενοχλήσεις στο πόδι.

Πλέον ο 31χρονος παίκτης κάνει αγώνα δρόμου για να είναι τουλάχιστον στην αποστολή των Πειραιωτών με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στον πρώτο αγώνα για τη φάση των «16» του Champions League.

Η απόφαση ανήκει καθαρά στον Μίτσελ και το ιατρικό επιτελείο του συλλόγου, αν και σημαντικό ρόλο θα παίξει και η επιθυμία του Βαλντές.

Ο Παραγουανός μπορεί να παίξει, αλλά υπάρχει το ρίσκο να υποστεί νέα υποτροπή με τον κίνδυνο να είναι χειρότερος από τον προηγούμενο.

Αυτή τη στιγμή θεωρείται απίθανο να είναι ο διεθνής άσος στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού για τον αγώνα με τους «κόκκινους διαβόλους», αλλά ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί ως αλλαγή. Πηγή: sport-fm.gr

Στην Τούμπα ο Γκαρσία!!

Στο γήπεδο της Τούμπας βρίσκεται ο Πάμπλο Γκαρσία, για να παρακολουθήσει την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τη Μπενφίκα, αποδεικνύοντας την αγάπη του για τον «δικέφαλο».

Στην Τούμπα ο Γκαρσία!
Στην Τούμπα βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο Πάμπλο Γκαρσία για να στηρίξει από την κερκίδα την προσπάθεια των πρώην συμπαικτών του, στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τη Μπενφίκα, η οποία αρχίζει σε λίγα λεπτά.

Ο Ουρουγουανός επιστρέφει για πρώτη φορά στην έδρα του «Δικεφάλου», ύστερα από το σύντομο πέρασμα του από την Ξάνθη, με ρόλο θεατή και όχι ως παίκτης της ομάδας.

Με την κίνηση του αυτή ο Πάμπλο Γκαρσία αποδεικνύει ξανά το δέσιμο του με τον ΠΑΟΚ και τους οπαδούς της ομάδας, ανεξάρτητα απ' την όποια πικρία του για τον τρόπο που έφυγε απ' αυτή. Πηγή: sport-fm.gr

Πάλι ο Γκριν στην κορυφή! (vid)

green
Δείτε τις 10 καλύτερες φάσεις της χθεσινής βραδιάς στο ΝΒΑ, όπου κυριαρχεί για δεύτερη συνεχόμενη φορά ο Τζέραλντ Γκριν των Φοίνιξ Σανς.










Πηγή: arenafm.gr

Tο deja vu του Euro 2004!

Μια συνάντηση από τα παλιά είχαν το απόγευμα της Πέμπτης στην Τούμπα οι Ζήσης Βρύζας και Ρούι Κόστα. Οι αντίπαλοι στο EURO 2004 βρέθηκαν και πάλι, αυτή τη φορά όμως... εκτός γηπέδου.

Tο deja vu του Euro 2004
Δυο παλιοί γνώριμοι συναντήθηκαν στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας, λίγη ώρα πριν την έναρξη της αναμέτρησης του ΠΑΟΚ με την Μπενφίκα, για το Γιουρόπα Λιγκ.

Ζήσης Βρύζας και Ρούι Κόστα πάτησαν και πάλι το χορτάρι, αυτή τη φορά όμως όχι με φανέλα και ποδοσφαιρικά παπούτσια, αλλά με πολιτικά ρούχα και… λίγα χρονάκια παραπάνω.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης του 2004 τα είπε με τον μεγάλο χαμένο εκείνης της διοργάνωσης καθώς αμφότεροι είναι βασικά στελέχη των ομάδων τους.

Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ με τον διευθυντή ποδοσφαίρου των «αετών» έχουν άριστες σχέσεις εδώ και χρόνια και στο πλαίσιο του σημερινού αγώνα βρήκαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν για ποικίλα θέματα αλλά και για την κόντρα των ομάδων τους.

Μένει να δούμε αν για άλλη μια φορά ο Πορτογάλος, φύγει με κατεβασμένο το κεφάλι από το γήπεδο…Πηγή: sport-fm.gr

Εκπλήξεις στον ΠΑΟΚ!!

Διάθεση γι’ αλλαγές -και εκπλήξεις- φέρεται να είχε ο Χουμπ Στέφενς ενόψει Μπενφίκα. Ο Ολλανδός δεν ξεκινά τους Λούκας και Στοχ κι έχει στην αρχική ενδεκάδα τους Ολίσε και Νίνη.

Εκπλήξεις στον ΠΑΟΚ!
Αρκετά διαφοροποιημένη σε σχέση με την αναμενόμενη φέρεται να είναι η ενδεκάδα με την οποία θ’ αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ την Μπενφίκα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χουμπ Στέφενς αποφάσισε ν’ αφήσει εκτός αρχικού σχήματος τους Στοχ και Λούκας, ξεκινώντας -αντ’ αυτών- τους Ολίσε και Νίνη.

Όσο για τα στόπερ, παρτενέρ του Κατσουράνη δεν θα είναι ο Τζαβέλλας, αλλά ο Ινσαουράλδε.

Αναλυτικά η σύνθεση που κατά πάσα πιθανότητα θ' αντιμετωπίσει τους Πορτογάλους: Γλύκος, Κίτσιου, Λίνο, Κατσουράνης, Ινσαουράλδε, Κάτσε, Λάζαρ, Μαντούρο, Ολίσε, Νίνης, Αθανασιάδης.
Πηγή: sport-fm.gr

«Μπορούμε να νικήσουμε την Μπενφίκα»!

Αρκετά αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Μιγκέλ Βίτορ σε δηλώσεις του για την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Μπενφίκα για τη φάση των «32» του Europa League. Παράλληλα μίλησε και για την θητεία του στους «αετούς».

«Μπορούμε να νικήσουμε την Μπενφίκα»!
Γεμάτος αισιοδοξία είναι ο Μιγκέλ Βίτορ για την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με αντίπαλο την Μπενφίκα για τη φάση των «32» του Europa League. «Μπορούμε να την νικήσουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Ξέρουμε ότι η Μπενφίκα είναι το φαβορί, πέρσι έφτασε στον τελικό της διοργάνωσης, αλλά έχουμε κι εμείς την ποιότητα και είμαι σίγουρος ότι αν είμαστε αυτοί που πρέπει μπορούμε να νικήσουμε το ματς. Ήθελα πολύ να παίξω σε αυτά τα ματς, τα περίμενα από την ημέρα που έγινε η κλήρωση», είπε αρχικά ο αμυντικός του «Δικεφάλου του Βορρά», ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει και για την στην θητεία του στην παλιά του ομάδα:

«Είναι διαφορετικό, αλλά είναι πολύ όμορφο να δω τους φίλους μου, την παλιά μου ομάδα. Η οποία είναι αυτή που με... γέννησε και με εξέλιξε. Θα είναι όμορφο να τους ξαναδώ».

Για το γεγονός πως δε αγωνιζόταν όσο βρισκόταν εκεί είπε: «Δεν έπαιξα πολύ με εκείνον τον προπονητή και έτσι πήρα την απόφαση να έρθω εδώ και νομίζω ότι πήρα την καλύτερη απόφαση για την καριέρα μου. Φυσικά υποστηρίζω τον ΠΑΟΚ, είναι η ομάδα μου. Όταν η Μπενφίκα παίζει στην Πορτογαλία τους υποστηρίζω, αλλά στο μεταξύ μας ματς φυσικά και θέλω τον ΠΑΟΚ νικητή».

Για το ματς περιμένει να γίνει σήμερα στην Τούμπα: «Βρίσκονται στην καλύτερη κατάσταση της σεζόν, αυτό είναι βέβαιο. Δουλεύουν πολύ σκληρά ως ομάδα, είναι συμπαγείς, αμύνονται καλά και μπροστά έχουν παίκτες με ευχέρεια στο σκοράρισμα και να κάνουν κάτι διαφορετικό σε κάθε θέση. Εμείς πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, να παίξουμε το δικό μας παιχνίδι, να είμαστε στην καλύτερη κατάσταση και να παλέψουμε για τη νίκη».

Διαλέγει… όνομα ο «τίγρης»

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης επιστρέφει σήμερα από το Λονδίνο και επιλέγει την καλύτερη προσφορά για την ονοματοδοσία του γηπέδου. Δέσμευση από Δήμο για το θέμα των σκουπιδιών στο γήπεδο.

Διαλέγει… όνομα ο «τίγρης»
Ένας σημαντικός πόρος για την κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ θα προέρχεται από την εταιρεία που θα αποτελέσει βασικό χορηγό και θα εξασφαλίσει την εμπορική ονομασία του για μία σειρά ετών. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης έχει ήδη στα χέρια του πολλές καλές προσφορές και πολύ σύντομα θα αποφασίσει ποια θα «προκρίνει». Ο ισχυρός άνδρας της «Ένωσης» είναι ικανοποιημένος από το επίπεδο των προτάσεων και μάλιστα μία από αυτές φαίνεται να έχει αποκτήσει προβάδισμα έναντι των υπολοίπων.

Με την επιστροφή του σήμερα από το Λονδίνο, όπου βρισκόταν τις τελευταίες μέρες για επαγγελματικούς λόγους, ο «τίγρης» θα θέσει επί τάπητος το συγκεκριμένο ζήτημα και θα πάρει τις αποφάσεις του. Παράλληλα πιθανότατα την Παρασκευή θα έχει συνάντηση στα γραφεία της Aegean με τους συνεργάτες του για το θέμα του γηπέδου, προκειμένου να ενημερωθεί για όλα τα τρέχοντα ζητήματα.

Σε ό,τι αφορά τη μεταφορά του χώρου στάθμευσης των απορριματοφόρων του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας από το χώρο που προορίζεται για το γήπεδο, υπάρχει δέσμευση από τη δήμαρχο πως το θέμα θα διευθετηθεί. «Στο δημοτικό συμβούλιο της επόμενης εβδομάδας θα τεθεί το θέμα. Υπάρχουν ήδη κάποιες προτάσεις και σύντομα το θέμα θα λυθεί οριστικά, όπως πρέπει να γίνει», δήλωσε η Έφη Αποστολάκη στην «Ώρα των Σπορ».Πηγή: sport-fm.gr

Εξετάζει πρόταση της ΑΕΚ ο Κατσουράνης!!

Στα χέρια του Κώστα Κατσουράνη βρίσκεται ήδη πρόταση της ΑΕΚ, σύμφωνα με τη SportDay. Ποια τα δεδομένα και οι δυσκολίες της μεταγραφής. Ανοικτό του Ιγκλέσιας όσο δεν υπογράφει στην Κίνα.

Εξετάζει πρόταση της ΑΕΚ ο Κατσουράνης
Όχι απλώς υπάρχει ακόμη ενδιαφέρον για τον Κώστα Κατσουράνη, αλλά ο διεθνής μεσοαμυντικός έχει στα χέρια του πρόταση της ΑΕΚ. Ο 34χρονος άσος μένει ελεύθερος το καλοκαίρι και η προσφορά της «Ένωσης» αφορά διετές συμβόλαιο που τον καλύπτει και δεν είναι μακριά από το να πει το «ναι».

Ο «Κατσούρ» φέρεται να επιθυμεί την επιστροφή του στην Αθήνα και την ΑΕΚ, αλλά το πιθανότερο είναι ακόμη κι αν πει το «ναι» άμεσα στην παλιά του ομάδα, αυτό να μην ανακοινωθεί πριν την ολοκλήρωση των play offs. Την υπόθεση χειρίζεται με διακριτικότητα ο Δημήτρης Μελισσανίδης (για τη συγκατάθεση των Δέλλα, Λυμπερόπουλου και Μπάγεβιτς δεν τίθεται καν θέμα αφού είναι δεδομένη), που δεν θέλει να χαλάσουν οι πολύ καλές σχέσεις του με τον Ιβάν Σαββίδη.

Τι μπορεί να χαλάσει την επιστροφή του Κατσουράνη; Κάποια πολύ καλή πρόταση ανανέωσης από τον ΠΑΟΚ, αλλά και ο… Φερνάντο Σάντος. Με τον Χουμπ Στέφενς προ της εξόδου, φήμες θέλουν τον Πορτογάλο προπονητή κοντά στην επάνοδο στο «Δικέφαλο του Βορρά» κι αν αυτό συμβεί είναι βέβαιο πως θα θέλει κοντά του το αγαπημένο του παιδί.

«Ανοικτό» όσο δεν υπογράφει

Η ΑΕΚ ασχολείται ακόμη με τον Ματίας Ιγκλέσιας, όσο τουλάχιστον ο Αργεντινός μέσος δεν υπογράφει σε ομάδα της Κίνας. Πρόκειται για κίνηση που δεν σχετίζεται με αυτή του Κατσουράνη, που προορίζεται τόσο για τη μεσαία γραμμή, όσο και για το κέντρο άμυνας.

Η Τσανγκτσούν δεν έχει ακόμη καταθέσει τις 350.000 ευρώ στον Ατρόμητο για να αποκτήσει την ελευθέρας του Ιγκλέσιας, στον οποίο δίνει 450.000 ευρώ το χρόνο. Εφόσον δεν το κάνει, ο παίκτης επιστρέφει στον Ατρόμητο και η ΑΕΚ μπορεί να τον πάρει το καλοκαίρι σαν ελεύθερο. Άλλωστε του έχει κάνει πρόταση για τριετές συμβόλαιο έναντι συνολικά 550.000 ευρώ, συν πριμ υπογραφής και ο 29χρονος άσος είναι θετικός στο να παίξει στην «Ένωση», ακόμη και στη Football League.Πηγή: sport-fm.gr

Ελεύθερος ο Ράιτ για Παναθηναϊκό!!

Η Μπάμπεργκ ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας της με τον Ζακ Ράιτ και τον… έστειλε στον Παναθηναϊκό. Αιχμές από τον προπονητή του στη γερμανική ομάδα.

Ελεύθερος ο Ράιτ για Παναθηναϊκό!
Ο Ζακ Ράιτ μπορεί ήδη να θεωρείται παίκτης του Παναθηναϊκού. Το μεσημέρι της Πέμπτης η Μπάμπεργκ ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας της με τον Αμερικανό (με βοσνιακό διαβατήριο) γκαρντ.

«Ο Ζακ Ράιτ και ο Νόβιτσα Βελίτσκοβιτς δεν αποτελούν πλέον μέλη της Μπάμπεργκ. Ο Ράιτ, που το περασμένο καλοκαίρι είχε υπογράψει για ένα χρόνο, μετακινείται άμεσα στον Παναθηναϊκό», αναφέρει η ανακοίνωση της γερμανικής ομάδας.

Μάλιστα στην ιστοσελίδα της Μπάμπεργκ φιλοξενείται και δήλωση του προπονητή του συλλόγου, Κρις Φλέμινγκ, με αιχμές για την παρουσία του παίκτη και την αποκάλυψη πως ο Παναθηναϊκός τον είχε... διεκδικήσει και νωρίτερα. «Είχαμε αποκτήσει τον Ράιτ για βασικό γκαρντ, αλλά αποδείχτηκε πως δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις. Από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός τον ζήτησε για δεύτερη φορά, οι δύο πλευρές συμφωνήσαμε πως μία αλλαγή θα ήταν προς όφελος όλων. Του ευχόμαστε το καλύτερο για τη συνέχεια της καριέρας του», ανέφερε ο Αμερικανός τεχνικός.

Ο Ράιτ αναμένεται στην Αθήνα άμεσα και θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Top 16 από την πρεμιέρα του δευτέρου γύρου. Ο 29χρονος άσος (1,88μ.) αναδείχθηκε παίζοντας στο Ρέθυμνο, ενώ στη συνέχεια έπαιξε στη Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης. Φέτος έχει 10,2 πόντους, 3,5 ριμπάουντ, 3,1 ασίστ και 1,2 κλεψίματα κατά μέσο όρο στο γερμανικό πρωτάθλημα, στην Ευρωλίγκα είχε 6,6 πόντους, 3,4 ασίστ και 3,2 ριμπάουντ, ενώ στο Eurocup έχει 10,5 πόντους, 4,8 ασίστ, 4 ριμπάουντ και 1,3 κλεψίματα ανά αγώνα. Πηγή: sport-fm.gr

Ξεχωριστοί αριθμοί για τα ευρωπαϊκά ντέρμπι «αιωνίων»

Τι σχέση μπορεί να έχουν οι αριθμοί τα εφτά ντέρμπι «αιωνίων» σε σχέση με το παιχνίδι που θα δούμε την Πέμπτη στο ΟΑΚΑ;

Ξεχωριστοί αριθμοί για τα ευρωπαϊκά ντέρμπι «αιωνίων»
Τι σχέση μπορεί να έχουν οι αριθμοί τα εφτά ντέρμπι «αιωνίων» σε σχέση με το παιχνίδι που θα δούμε την Πέμπτη στο ΟΑΚΑ; Καμία. Οι αριθμοί όμως κρύβουν πάντα κάποιο ενδιαφέρον και γι’ αυτούς που ασχολούνται με ιστορικά στοιχεία έχουν πάντα ξεχωριστή σημασία.
Εφτά φορές λοιπόν έχουν βρεθεί αντιμέτωποι στην Ευρώπης ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναϊκό με τους «ερυθρόλευκους» να μετρούν πέντε νίκες και τους πράσινους δυο. Η πρώτη νίκη των Πειραιωτών έγινε στο Φάιναλ Φορ του Τελ Αβίβ ενώ στο τελευταίο τους ευρωπαϊκό παιχνίδι που έγινε στο Φάιναλ Φορ του Βερολίνου το 2009, με το ροζ φύλλο αγώνος έφυγε από το γήπεδο το τριφύλλι.
Τα αποτελέσματα…
1993-94    ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ    ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ       77-72
1994-95    ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ    ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ       52-58
1996-97    ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ    «8»  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ                      49-69
1996-97    ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ    «8»  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ                      65-57
2001-02   ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ    ΤΟΠ-16  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ               92-75
2001-02   ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ    ΤΟΠ-16  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ                  88-78
2008-09   ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ    ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ   82-84
Οι πρώτοι…
Πάμε τώρα και στα πρόσωπα που έχουν σφραγίσει τα ευρωπαϊκά ντέρμπι «αιωνίων». Ο Αλβέρτης και ο Τόμιτς δεν έχουν χάσει κανένα αφού ακόμα και στο Βερολίνο ήταν μέλη των ομάδων τους. Συνολικά έχουν από έξι παρουσίες στο παρκέ.
Όσο για τους πρώτους σκόρερ; Ο «Φράγκι» έχει 41 και οδηγεί την κούρσα για τον Παναθηναϊκό, ενώ για τους «ερυθρόλευκους» ο αείμνηστος Αλφόνσο Φορντ έχει 54 πόντους με δυο μόλις συμμετοχές.
Οι διπλοί… πράκτορες
Δυο έχουν προλάβει να γευτούν τη χαρά ενός ευρωπαϊκού ντέρμπι «αιωνίων» και με τις δυο φανέλες, δυο θα το γευτούν την Πέμπτη κι ένας το έχει κάνει από τη μια ως παίκτης κι από την άλλη ως προπονητής.
Ο Ζάρκο Πάσπαλι και ο Σάσα Βολκόφ το έχουν ζήσει το ντέρμπι και με τις δυο φανέλες, οι Σπανούλης και Περπέρογλου θα το ζήσουν την Πέμπτη και ο Παναγιώτης Γιαννάκης το έκανε ως παίκτης με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και ως προπονητής στον πάγκο του Ολυμπιακού.
Τα νούμερα των ομάδων…
                ΟΣΦΠ   ΠΑΟ
Επίθεση    92            88
Άμυνα       49             58
Βολές         41            33
Δίποντα    64            65
Τρίποντα  19             22
Ριμπάουντ 38           44
Ασίστ          15            15
Λάθη          16            16
Κλεψίματα  8            8
Τάπες           6            3

Πηγή: Superbasket.gr

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: σκόρπιες σκέψεις πριν από το τζάμπολ…!

Το «αιώνιο» ντέρμπι της… Τσικνοπέμπτης πλησιάζει. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα συγκρουστούν για όγδοη φορά στην Ευρωλίγκα, με τους Πειραιώτες να έχουν 5-2 στα επτά προηγούμενα παιχνίδια.Γράφει ο Νίκος Βαγγέλης

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: σκόρπιες σκέψεις πριν από το τζάμπολ…
Ωστόσο, η προϊστορία δεν παίζει… μπάσκετ και απόψε θα δούμε έναν πραγματικά μεγάλο και εξαιρετικά αμφίρροπο αγώνα.

Ο απλός μπασκετικός κόσμος της Ελλάδας, αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης αδημονεί, ενώ όσοι θέλουν να το μετατρέψουν σε ντέρμπι του… μίσους καλά θα κάνουν να κάτσουν στα σπίτια τους, γιατί η Ευρωλίγκα δεν αστειεύεται και οι ιθύνοντές της αγνοούν τη λέξη «ατιμωρησία».
Κι αυτό δεν ισχύει μόνο για τον αγώνα του ΟΑΚΑ, αλλά και γι” αυτόν που θα γίνει στο ΣΕΦ. Είναι κρίμα να μπαίνουν «λουκέτα» στα γήπεδα, καθώς η πλειονότητα του κόσμου που πηγαίνει στο γήπεδο, θέλει να βλέπει ΜΠΑΣΚΕΤ και όχι ΒΙΑ. Ας ελπίσουμε τα… εξαγωνιστικά να περάσουν σε δεύτερη μοίρα και αύριο το βράδυ να κάνουμε μπασκετική κι όχι… πολεμική ανάλυση! Το βασικό ερώτημα που τίθεται είναι ποιο είναι το φαβορί. Η λογική λέει Παναθηναϊκός, το μομέντουμ, όμως; Οι «πράσινοι» επανέφεραν στον «αφρό» το κακό τους πρόσωπο και θύμισαν την ομάδα που ακολουθούσε παρακμιακή πορεία στην πρώτη φάση κόντρα στη Μάλαγα, ενώ οι Πειραιώτες έπαιξαν στο δεύτερο ημίχρονο πολύ καλό μπάσκετ, διαλύοντας την Εφές Αναντολού, ενώ γενικότερα το τελευταίο διάστημα διανύουν περίοδο φόρμας, εν αντιθέσει με τους «αιώνιους» αντιπάλους τους που μετρούν τρεις διαδοχικές νίκες.
Σε τέτοια παιχνίδια, όπου συμμετέχουν τεράστιοι παίκτες, «μιλούν» κατά κύριο λόγο το πάθος, η θέληση, αλλά και το… ένστικτο της αυτοσυντήρησης. Η ομάδα που θα βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο αν χάσει είναι ο Παναθηναϊκός, καθώς μόνο με νίκη θα ξαναμπεί δυναμικά στο κόλπο της δεύτερης θέσης του ομίλου.
Ο Ολυμπιακός βρέθηκε νωρίτερα στο ίδιο στάδιο, όμως πέρασε τις κρίσιμες εξετάσεις της «αμφισβήτησης» με επιτυχία και πλέον έχει την… πολυτέλεια ακόμα και να χάσει που λέει ο λόγος στο ΟΑΚΑ, αρκεί η διαφορά να είναι ανατρέψιμη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Βέβαια, το διπλό θα φέρει την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα καβάλα στ” άλογο και αυτός είναι ο πολύ μεγάλος στόχος…
Ο «εξάστερος» αποδεικνύει και φέτος πως είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει. Κατά την προσωπική μας γνώμη, το μπάσκετ που παίζει είναι κάθε άλλο παρά ποιοτικό, όμως, για να είμαστε ειλικρινείς παρατηρούμε πως το σύνολο του Αργύρη Πεδουλάκη διέπεται από συγκεκριμένες αρχές στο παιχνίδι του και προσπαθεί να έχει πάντα αγωνιστικό πλάνο και ορθολογική φιλοσοφία. Το set παιχνίδι αποτελεί το σήμα-κατατεθέν και κλειδί για όλα είναι το πόσο καλά θα είναι ο Δημήτρης Διαμαντίδης. Πολύ απλά γιατί πίσω από τον κορυφαίο πλέι μέικερ της Ευρωλίγκα επικρατεί το απόλυτο… χάος.
Έχουμε αναφέρει πολλάκις την άποψή μας για τον Ρόκο-Λένι Ούκιτς, που μπορεί να διαθέτει καλή επαφή με το αντίπαλο καλάθι, όμως οργανωτικά δεν… το χει, ενώ ο Ραμέλ Κάρι είναι περισσότερο σούτινγκ γκαρντ και ο εξαιρετικά ταλαντούχος Νίκος Παππάς, που θα μπορούσε να αλλάξει τις ισορροπίες, δεν έχει βρει ακόμα το ρόλο του. Βασικό επιθετικό «ατού» του Πεδουλάκη είναι το pick n” roll μεταξύ Διαμαντίδη-Λάσμε, με εναλλακτική λύση τα… τρίποντα.
Βέβαια, αρχή των πάντων είναι η άμυνα… Ο φετινός Παναθηναϊκός, όπως και ο περσινός, έχει σαν προτεραιότητά του να καταστρέφει το παιχνίδι του αντιπάλου του, να επιβάλει το δικό του σχετικά αργό τέμπο και να κρατάει το σκορ σε χαμηλά επίπεδα. Όταν δεν το καταφέρνει έχει πρόβλημα. Όταν όμως πιάνει τόπο η αμυντική τακτική, τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά.
Ο αντίλογος θα πει: «καλά τι, ο Μπαρτζώκας θα αφήσει τον Ολυμπιακό να πάει σαν πρόβατο στη σφαγή;». Εκεί είναι όλο το «ζουμί» της υπόθεσης. Όπως προαναφέραμε δεν μπορούμε να λάβουμε υπόψιν μας την προϊστορία του… 5-2 στην Ευρωλίγκα. Το πιο χαρακτηριστικό δείγμα είναι τα μεταξύ τους πεπραγμένα στις εγχώριες διοργανώσεις της τελευταίας διετίας. Εκεί όπου ο Παναθηναϊκός έχει τον τρόπο λόγο, με εξαίρεση τα δύο ματς της κανονικής περιόδου για τη σεζόν 2012-2013. Έκτοτε, οι Πειραιώτες μετρούν μόλις μία νίκη, αυτή της πρεμιέρας του πρωταθλήματος στο ΣΕΦ και οι «πράσινοι» έξι!
Πιο πρόσφατο… crash test αποτελεί ο αγώνας πρωταθλήματος για την πρώτη αγωνιστική του δευτέρου γύρου. Όμως, κι από τότε έχουν αλλάξει πολλά και κυρίως το μομέντουμ. Η φόρμα των δύο αντιπάλων. Ο Παναθηναϊκός είχε κάνει το… παιχνίδι του, «εξαφανίζοντας» το επιθετικό πλάνο του Ολυμπιακού και αναγκάζοντας τον Βασίλη Σπανούλη να δει τα τελευταία λεπτά από τον πάγκο, ακούγοντας τα χλευαστικά συνθήματα των οπαδών της πρώην ομάδας του.
Ο «Kill-Bill» αποτελεί το μόνιμο σημείο αναφοράς και το πρόβλημα για τον Ολυμπιακό είναι πως σπάνια κάνει τη διαφορά στο ΟΑΚΑ. Επηρεάζεται από το γεγονός πως είναι… κόκκινο πανί για την κερκίδα; Αυτό δεν μπορούμε να το πούμε με απόλυτη σιγουριά. Ξέρουμε, όμως πως χωρίς τον καλό Σπανούλη θα πρέπει να γίνουν… πράγματα και θαύματα για να φύγουν οι «ερυθρόλευκοι» με το βαρυσήμαντο διπλό από το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών.
Ολυμπιακός δεν είναι… μόνο Σπανούλης και σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσουν κι άλλοι παίκτες, με τους Μπράιαντ Ντάνστον και Μπρεντ Πέτγουεϊ να έχουν μεγάλα κομμάτια στη «μαγκέτα», καθώς θα κληθούν να «κονταροχτυπηθούν» με τους Στεφάν Λάσμε και Τζέιμς Γκιστ. Οι μονομαχίες τους θα φτάσουν μέχρι την… στρατόσφαιρα και οι υπόλοιποι θα προσπαθούν να δουν πώς θα τους ακολουθήσουν. Από πίσω τους ο Μπαρτζώκας έχει τον Σέντρικ Σίμονς και τον Βασίλη Καββαδά (αν τελικά τον επιλέξει), ενώ εκεί ο Πεδουλάκης έχει ένα ακόμη μεγάλο «αεροπορικό ατού», που ακούει στ” όνομα… Αντώνης Φώτσης. Ο Γιώργος Πρίντεζης απ” την άλλη είναι ένας παίκτης με υψηλό δείκτη τεχνικής και χάρισμα στο σκοράρισμα, στοιχεία που εντοπίζει και στον Λουκά Μαυροκεφαλίδη, που είναι πάντως πολύ πιο… soft. Ο Μπατίστ έχει μεγαλώσει, αλλά είναι πάντα… Μπατίστ και αν βρει τον κατάλληλο χώρο, μπορεί να μεγαλουργήσει.
Πάμε και λίγο στα «τριάρια», όπου οι «σκληροτράχηλοι» και παθιασμένοι σε κάθε παιχνίδι, Γιόνας Ματσιούλις και Μάικ Μπράμος (στην επίθεση έχουν σαν βασικό όπλο το μακρινό σουτ) θα κληθούν να εξουδετερώσουν τους σαφώς πιο «τεχνίτες» Στράτο Περπέρογλου και Ματ Λοτζέσκι, με τον Βλάντο Γιάνκοβιτς να περιορίζεται σε… ειδικές αποστολές. Αν ο Μπαρτζώκας επιλέξει κοντά σχήματα στην περιφέρεια, ο Ματσιούλις έχει και την πολυτέλεια του post-up, γι” αυτό και δύσκολα θα δούμε τους Πειραιώτες με τρεις γκαρντ όταν βρίσκεται μέσα ο Λιθουανός.
Για να επιστρέψουμε στον Διαμαντίδη, το έργο του θα είναι πάρα πολύ δύσκολο, καθώς ο Μπαρτζώκας θα προσπαθήσει να τον κουράσει, έχοντας στα χέρια του τους μετρ της πιεστικής άμυνας, Βαγγέλη Μάντζαρη και Μάρντι Κόλινς. Ίσως και τον Δημήτρη Κατσίβελη… Στον αντίποδα, ο Πεδουλάκης έχει τον τρόπο να περιορίσει τον Σπανούλη με διάφορες «σκυταλοδρομίες», αρκεί ο αρχηγός του Ολυμπιακό να μην κάνει την… έκπληξη στο ΟΑΚΑ, βρει ρυθμό και σκοράρει από το… σπίτι του.  Σε περίπτωση που δεν τραβήξει ο «Kill-Bill», τότε θα χρειαστεί να αναλάβει περισσότερες αρμοδιότητες ο Κώστας Σλούκας, ο οποίος πάντως δεν θυμίζει πάντα τον περσινό του εξαιρετικό εαυτό, χωρίς να σημαίνει πως δεν παίζει καλά.
Στο δια ταύτα, ο Παναθηναϊκός είναι το μεγάλο φαβορί για δύο λόγους. Πρώτον γιατί παίζει στην «καυτή» του έδρα και δεύτερον επειδή τον τελευταίο ενάμιση χρόνο ο Πεδουλάκης καταφέρνει να κρατάει το σκορ χαμηλά και να παίρνει δια πυρός και σιδήρου τη νίκη κόντρα στον Μπαρτζώκα.
Ο Ολυμπιακός δεν θα λέγαμε πως είναι αουτσάιντερ, αλλά σίγουρα δεν έχει τον πρώτο λόγο. Εκτός κι αν καταφέρει να μπει επιτέλους αποφασιστικά από την αρχή, να επιβάλει τον δικό του γρήγορο ρυθμό και να πετύχει πάνω από 70 πόντους. Εξάλλου, η άμυνά του κόντρα στον Παναθηναϊκό δεν είναι σχεδόν ποτέ κακή. Η επίθεση είναι το πρόβλημα και μένει να δούμε αν ο Μπρεντ Πέτγουεϊ καταφέρει να δώσει αυτό το… κάτι παραπάνω και στο ντέρμπι «αιωνίων», τώρα ειδικά που είναι υγιής και απόλυτα έτοιμος. Ο «εξάστερος» περιμένει με άγριες διαθέσεις και όλοι εμείς περιμένουμε να νικήσει το μπάσκετ και όλη η Ευρώπη να μιλάει για το θέαμα και τις δυνατές αγωνιστικές συγκινήσεις που προσέφεραν οι δύο μεγάλες ομάδες.

Πηγή: superbasket.gr

Ο ΠΑΟ έχει τον δικό του τρόπο!!

Ακόμα και να κέρδιζε ο Παναθηναϊκός την Μάλαγα, θεωρώ πως πάλι η αναμέτρηση απέναντι στον Ολυμπιακό θα είχε την ίδια ειδική βαρύτητα.

Ο ΠΑΟ έχει τον δικό του τρόπο!
Διότι πολύ απλά είναι ένα από τα μεγαλύτερα παιχνίδια της Ευρώπης. Είναι το ελληνικό Ελ Κλάσικο που αυτή την φορά θα είναι σε ρυθμό devotion.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού έβαλαν στην πλάτη τους τρεις ήττες και μάλιστα συνεχόμενες, αλλά οι ίδιοι θα είναι που θα αποκαταστήσουν την τάξη και θα υπερασπιστούν ξανά το ΟΑΚΑ απέναντι στον Ολυμπιακό.

Εχουν βρει το κουμπί του, έχουν τις δυνατότητες και κυρίως ξέρουν πως να λύσουν τον γρίφο του… πρέπει καθώς έχουν μάθει από τέτοιου είδους παιχνίδια.
Κατά την ταπεινή μου γνώμη, πίεση δεν υπάρχει μόνο στον Παναθηναϊκό επειδή βρίσκεται στο 3-3, αλλά και στον Ολυμπιακό καθώς ναι μεν είναι στο πιο άνετο 4-2, αλλά φέτος δεν έχει καταφέρει να κερδίσει τους «πράσινους» στο ΟΑΚΑ ενώ έχει «εγκλωβιστεί» και τις δύο φορές. Ως εκ τούτου η ψυχολογία θα παίξει σημαντικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα και το τι απαντήσεις θα δώσουν από τον πάγκο ο Αργύρης Πεδουλάκης και ο Γιώργος Μπαρτζώκας.
Στο αγωνιστικό κομμάτι, η επιστροφή του Γκιστ θα αποδειχθεί θησαυρός για τους «πράσινους» καθώς είναι ένας υπερπολύτιμος παίκτης για τέτοια παιχνίδια ενώ και η ανοδική πορεία του Κάρι μπορεί να προσφέρει χαμόγελα όταν π.χ. ο Παναθηναϊκός έχει κολλήσει στο σκορ. Αναμφίβολα, αν ο Ούκιτς ήταν 100% έτοιμος και δεν ήταν πίσω σε φυσική κατάσταση λόγω του τραυματισμού του, τότε ο «Αρτζι» θα είχε περισσότερη άνεση στην διαχείριση του οπλοστασίου του. Βέβαια με τα αν δεν γράφεται ιστορία, αλλά μόνο υποθέσεις και το ζήτημα είναι ότι όσοι αγωνιστούν, είτε για 20 λεπτά, είτε για μία άμυνα, θα πρέπει να δώσουν το δικό τους λιθαράκι ώστε ο Παναθηναϊκός να χαμογελάσει για τρίτη φορά φέτος κόντρα στον Ολυμπιακό και να μπει στον δρόμο της σιγουριάς σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Σαφέστατα και το έργο του δεν θα είναι εύκολο καθώς οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ανεβασμένο το ηθικό, αλλά πιστεύω ότι όταν ο Παναθηναϊκός βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, στο τέλος βγαίνει νικητής σε ένα παιχνίδι που είναι τελικός για αυτόν ώστε να μην χάσει την επαφή με την δεύτερη θέση που προσφέρει το πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά.
Υ.Γ. Η ΚΑΕ προνόησε, δίνοντας με κάθε εισιτήριο, επιστολή του προέδρου Δημήτρη Γιαννακόπουλου που περιλαμβάνει σαφείς οδηγίες ώστε ο κόσμος και να βοηθήσει τους παίκτες να φτάσουν στη νίκη, αλλά και να μην δώσει κανένα δικαίωμα στην Ευρωλίγκα που πάντα καραδοκεί. Αλλωστε έστειλαν τα μηνύματά ενότητας σε κοινή συνέντευξη τους στην Ευρωλίγκα οι Αντώνης Φώτσης-Γιώργος Πρίντεζης…

Πηγή:  superbasket.gr

Λο: «Καλή τύχη. Πάμε για τη νίκη»

Αν και εξ' αποστάσεως, ο Έισι Λο ευχήθηκε καλή επιτυχία στους συμπαίκτες του στον Ολυμπιακό, ενόψει του σημερινού ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό για το top-16 της Ευρωλίγκας.

Λο: «Καλή τύχη. Πάμε για τη νίκη»
Ο μεγάλος άτυχος του φετινού Ολυμπιακού, Έισι Λο, δεν ξεχνά την ομάδα του! Την ώρα που ο Αμερικανός συνεχίζει την αποθεραπεία του για να επανέλθει δριμύτερος, ευχήθηκε μέσω Twitter καλή επιτυχία στους συμπαίκτες του για το αποψινό ματς με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο του Top-16 της Ευρωλίγκας.

«Καλή τύχη στους συμπαίκτες μου σήμερα! Μεγάλο παιχνίδι απέναντι στον αιώνιο αντίπαλό μας. Πάμε για τη νίκη», έγραψε σχετικά!

Προπόνηση στο ΟΑΚΑ για Ολυμπιακό!!

Πρωινό «ξεμούδιασμα» στο ΟΑΚΑ περιλάμβανε το πρωί της Πέμπτης για τον Ολυμπιακό εν όψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Προπόνηση στο ΟΑΚΑ για Ολυμπιακό
Γεύση από… ΟΑΚΑ, έστω και σε διαφορετικές συνθήκες από αυτές που θα συναντήσει στον αποψινό αγώνα με τον Παναθηναϊκό, πήρε το πρωί της Πέμπτης Ολυμπιακός.

Οι «ερυθρόλευκοι» εκμεταλλευόμενοι και τη δυνατότητα που προσφέρει η Ευρωλίγκα στις φιλοξενούμενες ομάδες να προπονούνται στο γήπεδο του αντιπάλου πήγαν στο ΟΑΚΑ και έκαναν ένα ξεμούδιασμα, με χαλάρωμα και λίγα σουτάκια στο πρόγραμμα.

Πλέον είναι έτοιμοι για την αποψινή μάχη που θα γίνει μπροστά σε 17.000 θεατές κι όχι σε κενές κερκίδες.Πηγή: sport-fm.gr

Οδηγίες και συστάσεις από ΚΑΕ Παναθηναϊκός!

Με ανακοίνωσή της η ΚΑΕ Παναθηναϊκός δίνει κατευθύνσεις στους φιλάθλους εν όψει του αποψινού αγώνα με τον Ολυμπιακό και ζητά κόσμια συμπεριφορά.

Οδηγίες και συστάσεις από ΚΑΕ Παναθηναϊκός
Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός με ανακοίνωσή της δίνει οδηγίες στους φιλάθλους για τον αποψινό αγώνα με τον Ολυμπιακό ζητώντας παράλληλα κόσμια συμπεριφορά και να μη συνωστίζονται στους διαδρόμους υπενθυμίζοντας πως η Ευρωλίγκα δεν… αστειεύεται.

«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός χαιρετίζει τους φίλους της ομάδας που για μια ακόμα φορά απέδειξαν την αγάπη και την πίστη τους και θα γεμίσουν το ΟΑΚΑ στον σημαντικό αγώνα για την Euroleague κόντρα στον Ολυμπιακό.

Επειδή ο έλεγχος θα είναι αυστηρός, οπότε θα απαιτηθεί χρόνος μέχρι την είσοδο των φιλάθλων στο γήπεδο, παρακαλούμε για τα εξής:
-Να προσέλθετε στο γήπεδο από νωρίς (οι πόρτες θα ανοίξουν στις 19.00) προκειμένου να μη δημιουργηθεί συνωστισμός αλλά και να διευκολύνετε τόσο τη δική σας ζωή όσο και το έργο των αρμοδίων υπαλλήλων.

-Να είστε συνεργάσιμοι κατά τη διάρκεια του ελέγχου. Όπως έχουμε τονίσει πολλές φορές τα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια και ο έλεγχος θα είναι αυστηρός και εξονυχιστικός.

-Να επιδείξετε κόσμια συμπεριφορά και να ενισχύσετε την ομάδα με τη φωνή σας και με τις εκδηλώσεις σας μέσα σε φίλαθλα πλαίσια.

-Δεν θα επιτρέπεται η πρόσβαση στο γήπεδο σε άτομα που δεν διαθέτουν εισιτήριο.

-Να μην στέκονται στους διαδρόμους και κλείνουν τις προσβάσεις προς τις εξόδους. Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος τιμωρίας της ομάδας
».

Φλεγόμενοι… αιώνιοι!

Φωτιά… στα κάρβουνα σήμερα, Τσικνοπέμπτη, αλλά και στους αιώνιους! Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός κοντράρονται στις 21:45 στο ΟΑΚΑ για την 7η αγωνιστική του Top 16 και αμφότεροι «καίγονται» για τη νίκη.

Φλεγόμενοι… αιώνιοι
Ντέρμπι «αιωνίων» με γερή δόση… τσίκνας. Απόψε το βράδυ (20/02, 21:45, ΔΤ, Novasports 3, NovaΣΠΟΡ FM 94.6, www.sport-fm.gr) στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί τον Ολυμπιακό στο πλαίσιο της έβδομης αγωνιστικής του Ε’ ομίλου του Top 16 της Euroleague.

Αμφότεροι καίγονται για τη νίκη που θα τους δώσει προβάδισμα για την κατάληψη μίας εκ των δύο πρώτων, προνομιούχων, θέσεων του γκρουπ. Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν καλά στη φάση των «16» όμως στην πορεία τα πράγματα… άλλαξαν με αποτέλεσμα να μετρούν -μια αγωνιστική πριν το φινάλε του πρώτου γύρου- τρεις νίκες και τρεις ήττες.

Αντίστροφα τα πράγματα για τους Πρωταθλητές Ευρώπης που δεν πτοήθηκαν από τα ανεπιτυχή αποτελέσματα στο ξεκίνημα του Top 16 και έτσι έχουν απολογισμό τέσσερις νίκες και δύο ήττες.

Πάντως μεταξύ των δύο μεγαλύτερη ανάγκη τη νίκη έχει το… «τριφύλλι». Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη αφενός υστερεί σε σχέση με τους «ερυθρόλευκους» όσον αφορά στην κατάταξη και αφετέρου αγωνίζεται στην έδρα της. Αυτοί οι δύο παράγοντες δίνουν ταυτόχρονα έξτρα κίνητρο, αλλά και περισσότερο άγχος στον Παναθηναϊκό.

Όσο για τους Πειραιώτες; Είναι πιο… ήρεμοι καθώς διαθέτουν καλύτερο ρεκόρ από τον αντίπαλό τους, όμως δεν λείπει και σε εκείνους το ισχυρό κίνητρο. Ο αποκλεισμός από τον «αιώνιο» στα ημιτελικά του Κυπέλλου και η ήττα για το πρωτάθλημα πριν από ένα μήνα καθιστά θέμα… γοήτρου την επικράτηση στο ΟΑΚΑ. Παράλληλα αν νικήσουν θα αποκτήσουν και το ψυχολογικό αβαντάζ ενόψει της συνέχειας.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Παναθηναϊκός θα παραταχθεί πλήρης. Στην 12άδα θα βρίσκεται κανονικά ο Τζέιμς Γκιστ που το τελευταίο δεκαήμερο ταλαιπωρήθηκε από τράβηγμα στον προσαγωγό, άγνωστο παραμένει πάντως το τι χρόνος συμμετοχής θα του δοθεί από τον Αργύρη Πεδουλάκη. Ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ πάντως θέλει να βοηθήσει την ομάδα του και –τουλάχιστον ψυχολογικά- νιώθει έτοιμος να το κάνει.

Χωρίς προβλήματα της τελευταίας στιγμής και ο Ολυμπιακός. Οι φιλοξενούμενοι πέραν των γνωστών απουσιών, δηλαδή του Λο που έχει τεθεί εκτός για το υπόλοιπο της σεζόν και του Τζαμάριο Μουν που και σε αυτό το παιχνίδι δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Euroleague, δεν είχαν να αντιμετωπίσουν κάτι… έκτακτο.

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Μπόρις Ρίζικ (Ουκρανία), Ντάνι Ιερεθουέλο (Ισπανία) και Φερνάντο Ρότσα (Πορτογαλία).


Οι αριθμοί δείχνουν…

… Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» είναι καλύτεροι σε επίθεση, σύνολο ριμπάουντ αλλά και αμυντικά ριμπάουντ, ασίστ, κοψίματα, ποσοστό σε δίποντα και τρίποντα και index. Από την άλλη, οι «πράσινοι» υπερισχύουν σε άμυνα, επιθετικά ριμπάουντ, κλεψίματα, ποσοστό σε βολές, ενώ είναι πιο επιρρεπείς στα λάθη.

Αναλυτικά τα στατιστικά Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού

Πόντοι: 74,4-79,4
Άμυνα: 71,8-72,7
Σύνολο ριμπάουντ: 31,9-34,3
Επιθετικά ριμπάουντ: 10,1-9,7
Αμυντικά ριμπάουντ: 21,8-24,6
Ασίστ: 17,4-17,7
Κλεψίματα: 7,8-5,3
Κοψίματα: 3,0-4,1
Λάθη: 13,6-11,9
Ποσοστό σε δίποντα: 52,2%-54,6%
Ποσοστό σε τρίποντα: 35,6%-37,7%
Ποσοστό σε βολές: 75,0%-71,2%
Index: 82,8-89,8


Η… αιώνια προϊστορία

Το αποψινό ραντεβού για την έβδομη αγωνιστική του Top 16 στο ΟΑΚΑ θα είναι το όγδοο στην ιστορία Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού και πρώτο μετά από πέντε χρόνια.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν κερδίσει στις πέντε πρώτες συναντήσεις τους και οι «πράσινοι» στις δύο πιο πρόσφατες. Το ευχάριστο για το ελληνικό μπάσκετ είναι πως στις τρεις από τις πέντε χρονιές που υπήρξε «εμφύλιος», το τρόπαιο της Euroleague είχε καταλήξει σε ελληνικά χέρια, ενώ στις άλλες δύο χάθηκε στον τελικό.



Αναλυτικά οι αναμετρήσεις της 7ης αγωνιστικής του Top 16

Ε’ όμιλος

Λαμποράλ Κούτσα-Μπαρτσελόνα 20/02, 21:30
Αρμάνι Μιλάνο-Ουνικάχα Μάλαγα 20/02, 21:30
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 20/02, 21:45
Εφές Αναντολού-Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ 21/02, 20:15

Η βαθμολογία του Ε’ ομίλου (σε 6 αγώνες)

Μπαρτσελόνα 6-0
Ολυμπιακός 4-2
Αρμάνι Μιλάνο 3-3
Παναθηναϊκός 3-3
Ουνικάχα Μάλαγα 3-3
Φενερμπαχτσέ/ Ούλκερ 2-4
Εφές Αναντολού 2-4
Λαμποράλ Κούτσα 1-5


ΣΤ’ όμιλος

Παρτίζαν-Γαλατασαράι 20/02, 21:45
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Μακάμπι Τελ Αβίβ 21/02, 18:00
Μπάγερν Μονάχου-Λοκομοτίβ Κουμπάν 21/02, 21:15
Ρεάλ Μαδρίτης-Ζαλγκίρις Κάουνας 21/02, 21:45

Η βαθμολογία του ΣΤ’ ομίλου (σε 6 αγωνιστικές)

ΤΣΣΚΑ Μόσχας 5-1
Μακάμπι Τελ Αβίβ 5-1
Ρεάλ Μαδρίτης 5-1
Λοκομοτίβ Κουμπάν 3-3
Γαλατασαράι 2-4
Μπάγερν Μονάχου 2-4
Ζαλγκίρις Κάουνας 1-5
Παρτίζαν 1-5 Πηγή: sport-fm.gr

Αιματοχυσία δίχως τέλος στο Κίεβο: 51 νεκροί από την Τρίτη!!

Αιματοχυσία δίχως τέλος στο Κίεβο: 51 νεκροί από την Τρίτη!Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο Κίεβο, ενώ αιματηρά επεισόδια σημειώνονται σήμερα και στην πόλη Λβιβ της Ουκρανίας.

Μπορεί ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιανουκόβιτς, να ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης ότι συμφώνησε σε ανακωχή με την αντιπολίτευση, αλλά αυτή η εκεχειρία φαίνεται ότι διήρκεσε μόνο λίγες ώρες. Ετσι σήμερα το πρωί έχουν ξεσπάσει νέα βίαια επεισόδια στην πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου.

Δεκαπέντε πτώματα κείτονται στο έδαφος καλυμμένα με κουβέρτες επί της Πλατείας της Ανεξαρτησίας και κοντά σε αυτήν, σύμφωνα με την μαρτυρία φωτογράφου του Ρόιτερς που βρίσκεται επιτόπου. Ωστόσο η εφημερίδα «Kyiv Post» μεταδίδει ότι οι νεκροί είναι 35 και οι περισσότεροι έχουν πυροβοληθεί από αστυνομικούς. Η εφημερίδα επικαλείται πληροφορίες δημοσιογράφων της που βρίσκονται στην πλατεία Ανεξαρτησίας και στους γύρω δρόμους και μετρούν πτώματα. Οπως είπαν οι περισσότεροι νεκροί είναι διαδηλωτές.

Σοκαριστικές είναι οι σκηνές από βίντεο που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και δείχνουν διαδηλωτές να «θερίζονται» από τα πυρά των ελεύθερων σκοπευτών της αστυνομίας.

Από την πλευρά του, ο Βασίλι Φεντόσενκο, φωτογράφος του Reuters, δήλωσε ότι έξι πτώματα κείτονται στη βορειο-δυτική πλευρά της Πλατείας και ότι είδε ακόμα τέσσερα πτώματα 100 μέτρα μακρύτερα, από την αντίθετη πλευρά της πλατείας. Ολοι ήταν πολίτες, πρόσθεσε. Στη συνέχεια είδε άλλα πέντε πτώματα μπροστά στο ξενοδοχείο Ukraina, στο λόφο επάνω από την Πλατεία της Ανεξαρτησίας.

Φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων έκανε λόγο για πυκνά πυρά με πραγματικές σφαίρες.

Το Reuters, επικαλούμενο συνολικό απολογισμό των ουκρανικών ΜΜΕ, κάνει λόγο για 51 νεκρούς από την Τρίτη, μεταξύ των οποίων βρίσκονται 12 αστυνομικοί. Είναι χαρακτηριστικό ότι, από τον αριθμό αυτό, οι 30 νεκροί είναι από τις σημερινές, πρωινές συγκρούσεις. Νεώτερος απολογισμός που δημοσίευσε το CNN επικαλούμενο τον επικεφαλής των ιατρικών υπηρεσιών των διαδηλωτών, Όλεγκ Μούσι, ο αριθμός των νεκρών μόνο το πρωί της Πέμπτης ανέρχεται σε 100. Την ίδια ώρα σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές κρατούν ως ομήρους 67 αστυνομικούς.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Πολωνίας βρίσκονται στο Κίεβο για να συναντήσουν τον πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς. Νωρίτερα, ο πολωνός υπουργός Εξωτερικών Στανισλάβ Σικόρσκι ανέβασε στο Twitter φωτογραφίες σχολιάζοντας ότι ο μαύρος καπνός, οι εκρήξεις και τα πυρά γύρω από το προεδρικό μέγαρο στο Κίεβο προκάλεσαν πανικό στους ουκρανούς αξιωματούχους.

Πώς ξεκίνησε η νέα έκρηξη βίας

Ολα ξεκίνησαν όταν εκατοντάδες διαδηλωτές έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό ανακαταλαμβάνοντας τη πλατεία-σύμβολο του ουκρανικού κινήματος αμφισβήτησης.

Οι διαδηλωτές, φορώντας κράνη και οπλισμένοι με ρόπαλα και ασπίδες, ανέβηκαν στα δικά τους οδοφράγματα και επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών δυνάμεων, που οπισθοχώρησαν για αρκετές εκατοντάδες μέτρα εγκαταλείποντας το έδαφος που κατέλαβαν με έφοδο κατά τη διάρκεια της νύκτας.

Οι αστυνομικές δυνάμεις κάλυψαν την οπισθοχώρησή τους με πυρά πλαστικών σφαιρών που τραυμάτισαν περί τους δέκα διαδηλωτές, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στα ιατρικά κέντρα εκστρατείας της αντιπολίτευσης.

Αρκετοί αστυνομικοί -γίνεται λόγος για τουλάχιστον εκατό- σύμφωνα με πληροφορίες παραδίδονται στους διαδηλωτές θέλοντας να σταματήσουν την αιματοχυσία.

Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις έγιναν στόχος των πυρών ελεύθερου σκοπευτή πριν από την έφοδο των διαδηλωτών και ότι είκοσι αστυνομικοί έχουν τραυματισθεί.

Ο αριθμός των νεκρών από τις συγκρούσεις στο Κίεβο (μέχρι χθες το βράδυ) ήταν τους 28, ενώ 287 άνθρωποι νοσηλεύονται.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι πάντως ότι η ακροδεξιά πτέρυγα της ουκρανικής αντιπολίτευσης δεν είχε συμφωνήσει στην εκεχειρία που συμφωνήθηκε μεταξύ του προέδρου Γιανουκόβιτς και των τριών βασικών ηγετών της αντιπολίτευσης. Φέρεται μάλιστα να ζήτησε από τους διαδηλωτές να παραμείνουν στη θέση τους και να είναι έτοιμοι για παν ενδεχόμενο.

Πηγή: www.protothema.gr

Άπιαστοι Λοβ και «Μέλο»

Με ασταμάτητους Κέβιν Λοβ και Καρμέλο Άντονι οι Τίμπεργουλβς και οι Νικς πέτυχαν σημαντικές νίκες. Διασυρμός Λέικερς από Ρόκετς, πέρασαν από το Πόρτλαντ οι Σπερς.

Άπιαστοι Λοβ και «Μέλο»
Ο Κέβιν Λοβ κέρδισε μόνος του τους Πέισερς με 104-91. Ο πάουερ φόργουορντ των Τίμπεργουλβς είχε 42 πόντους και 16 ριμπάουντ, την ώρα που ο Ρίκι Ρούμπιο έκανε ρεκόρ στην ιστορία της ομάδας της Μινεσότα με 17 ασίστ. Ο Πολ Τζορτζ με 35 πόντους και 11 ριμπάουντ δεν μπόρεσε να αποτρέψει την ήττα για την ομάδα με το κορυφαίο ρεκόρ στο ΝΒΑ.

Σεληνιασμένος ήταν και ο Καρμέλο Άντονι, που με 42 πόντους και κάποια μεγάλα σουτ στο τέλος οδήγησε τους Νικς στο 98-91 στη Νέα Ορλεάνη.

Παρά τις απουσίες των Πάρκερ και Ντάνκαν, οι Σπερς πέρασαν με 111-109 από το Πόρτλαντ. Ο Πάτι Μιλς πέτυχε 29 πόντους από τον πάγκο για τους Τεξανούς, ενώ ο Μάρκο Μπελινέλι πρόσθεσε άλλους 20 κι ένα καθοριστικό τρίποντο ενάμιση λεπτό πριν το τέλος.

Τέλος, οι Ρόκετς έφτασαν τις οκτώ σερί νίκες συντρίβοντας τους ελλιπείς Λέικερς με 134-108 στο Λος Άντζελες.

Αναλυτικά:

Σάρλοτ Μπόμπκατς-Ντιτρόιτ Πίστονς 116-98 Τζέφερσον 29, Γουόκερ 24 (16 ασίστ), ΜακΡόμπερτς 15, Χέντερσον 11, Κιντ-Τζίλκριστ 11, Σέσιονς 10 (10 ασίστ)-Τζένινγκς 20, Στάκεϊ 15, Σμιθ 14, Μπάινουμ 14, Μονρό 13.

Κλίβελαντ Καβαλίερς-Ορλάντο Μάτζικ 101-93 Ίρβινγκ 22, Ντενγκ 17, Τόμπσον 16 (14 ριμπ.), Ζέλερ 16, Τζακ 10-Αφλάλο 23, Βούτσεβιτς 20 (12 ριμπ.), Χάρις 19, Ο’ Κουίν 10.

Τορόντο Ράπτορς-Σικάγο Μπουλς 92-94 ΝτεΡόζαν 32, Λάουρι 16, Ρος 9, Τζόνσον 9-Μπούζερ 20, Χάινριχ 19, Όγκουστιν 19, Μπάτλερ 16, Γκίμπσον 10, Νοά 8 (13 ασίστ), Ντανλίβι 2 (11 ριμπ.).

Ατλάντα Χοκς-Ουάσινγκτον Ουίζαρντς 97-114 Μίλσαπ 21 (11 ριμπ.), Μπραντ 20 (11 ριμπ.), Τιγκ 16, Ουίλιαμς 14, Κόρβερ 10-Γουόλ 21 (12 ασίστ), Μπιλ 19, Αρίζα 19, Γκορτάτ 14 (12 ριμπ.), Ουέμπστερ 13, Μπούκερ 12, Νενέ 10.

Μινεσότα Τίμπεργουλβς-Ιντιάνα Πέισερς 104-91 Λοβ 42 (16 ριμπ.), Μπρούερ 12, Μπαρέα 12, Τουριάφ 11, Κάνιγχαμ 10, Ρούμπιο 6 (17 ασίστ)-Τζορτζ 35 (11 ριμπ.), Χιλ 13, Στίβενσον 10 (10 ριμπ.).

Νιου Ορλίνς Πέλικανς-Νιου Γιορκ Νικς 91-98 Γκόρντον 28, Ντέιβις 14 (10 ριμπ.), Ρίβερς 14, Ρόμπερτς 10-Άντονι 42, Σμιθ 19, Χάρνταγουεϊ 16, Τσάντλερ 4 (11 ριμπ.).

Φίνιξ Σανς-Μπόστον Σέλτικς 100-94 Μαρκίφ Μόρις 18, Γκριν 17, Ντράγκιτς 17, Φράι 15, Μάρκους Μόρις 11, Τάκερ 10 (11 ριμπ.)-Ρόντο 18 (10 ασίστ), Μπας 18, Γκριν 17, Σάλιντζερ 11.

Γιούτα Τζαζ-Μπρούκλιν Νετς 99-105 Μπερκς 23, Καντέρ 18 (10 ριμπ.), Μπερκ 14 (10 ασίστ), Ουίλιαμς 12, Έβανς 3 (13 ριμπ.)-Τζόνσον 27, Μπλάτσε 25, Ουίλιαμς 19.

Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς-Σαν Αντόνιο Σπερς 109-111 Λίλαρντ 31, Ουίλιαμς 19, Μάθιους 18, Λόπεζ 11 (14 ριμπ.), Ράιτ 10, Ρόμπινσον 10-Μιλς 29, Μπελινέλι 20, Τζινόμπιλι 16, Γκριν 16, Σπλίτερ 15, Ντιαό 11.

Σακραμέντο Κινγκς-Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς 92-101 Τόμας 26, Άουτλο 18, Γκέι 16, Έισι 4 (12 ριμπ.)-Λι 23 (11 ριμπ.), Τόμπσον 18, Κάρι 13, Ιγκουοντάλα 13, Γκριν 12, Κρόφορντ 10.

Λος Άντζελες Λέικερς-Χιούστον Ρόκετς 108-134 Τζόνσον 24, Μάρσαλ 20 (16 ασίστ), Μικς 19, Κέλι 13, Χιλ 10-Χάρντεν 29 (11 ασίστ), Χάουαρντ 20 (13 ριμπ.), Πάρσονς 18, Μοτιεγιούνας 12, Τζόουνς 11, Γκαρσία 11, Μπέβερλι 10.

Οι βαθμολογίες του ΝΒΑ Πηγή: sport-fm.gr

«Να σεβαστούν την ιστορία του ΠΑΟΚ»

nagkmpe_0102
Ένας από τους καλύτερους ξένους που έχει περάσει από τον ΠΑΟΚ, ο Τζο Νάγκμπε μίλησε στον Arena FM 89,4 για τις αναμνήσεις του για τα παιχνίδια με την Μπενφίκα το 1999, σχολίασε το σημερινό(20/2) παιχνίδι όπου τόνισε ότι οι παίκτες πρέπει να παίξουν για τον κόσμο ενώ έστειλε και το μήνυμα του στον Σεκού Ολίσε.
Αναλυτικά τα όσα είπε:
Για το θυμάται από τα δυο παιχνίδια με την Μπενφίκα: «Θέλω να χαιρετήσω όλους τους οπαδούς του ΠΑΟΚ αλλά και όλους τους συμπαίκτες μου που με ακούν αυτή τη στιγμή. Και τότε το παιχνίδι θυμάμαι προκαλούσε μια υστερία αλλά και πολλές ωραίες αναμνήσεις.
Θυμάμαι ότι χάσαμε 1-2 στην Τούμπα και όλοι νόμιζαν ότι ήμασταν τελειωμένοι . Πήγαμε όμως και κάναμε ένα φοβερό παιχνίδι στην Πορτογαλία, ανατρέψαμε την κατάσταση, κερδίσαμε το παιχνίδι, αλλά χάσαμε την πρόκριση στα πέναλτι»
Για το αν βλέπει τον ΠΑΟΚ: «Παρακολουθώ τον ΠΑΟΚ στο Αλ Τζαζίρα αλλά και σε ένα ακόμα κανάλι που πιάνουμε εδώ στην Λιβερία. Ελπίζω ότι σήμερα θα καταφέρει να κερδίσει αλλά αυτό χρειάζεται μεγάλη αυτοσυγκέντρωση και πειθαρχία. Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι με μια πολύ μεγάλη ομάδα. Η Τούμπα θα είναι και πάλι γεμάτη και θα δώσει την απαραίτητη ώθηση στους παίκτες.. Έχω τις καλύτερες αναμνήσεις, θυμάμαι το γήπεδο γεμάτο με 40.000 κόσμο όλοι στα ασπρόμαυρα. Αλλά και πολύ κόσμο να μένει έξω από το γήπεδο αλλά και πάλι να φωνάζει και να εμψυχώνει την ομάδα .Πρέπει να παίξουν και για τους οπαδούς, και για τους εαυτός τους αλλά για την ίδια την ομάδα. Ο κόσμος περιμένω για ακόμα ένα παιχνίδι να είναι ο 12ος παίκτης.
Ένα μήνυμα προς τον κόσμο: «Θέλω να ευχαριστήσω και πάλι τους οπαδούς του ΠΑΟΚ που με υποστήριζαν πάρα πολύ ανεξαρτήτου αποτελέσματος και πραγματικά δεν θα το ξεχάσω ποτέ».
Για την τελευταία του επίσκεψη στην Θεσσαλονίκη: «Θέλω πολύ φέτος να επισπευτώ την Θεσσαλονίκη αλλά και τον ΠΑΟΚ. Τελευταία φορά ήρθα το 2000 όταν ο ΠΑΟΚ έπαιζε με τον Πανιώνιο. Αυτή την στιγμή εργάζομαι στο τεχνικό τιμ της Λιβερίας».
Για τον Ολίσε: «Είναι καλός ποδοσφαιριστής αλλά θέλω να του πω κάτι .Να σεβαστεί και να αφουγκραστεί  της ιστορία του ΠΑΟΚ για να γίνει μέρος της. Είναι ο μόνος τρόπος για να κάνει καριέρα στον ΠΑΟΚ».
Πηγή: arenafm.gr

«ΠΑΟΚάρα-Μπενφικάκι»!!

zafeiris-melas-f-470-wplok
Ο γνωστός τραγουδιστής Ζαφείρης Μελάς  μίλησε στον Arena FM 89,4 για την μεγάλη του αγάπη, τον ΠΑΟΚ και την σημερινή(20/2) αναμέτρηση με την Μπενφίκα.
Αναλυτικά όσα είπε:
«Η αναμέτρηση δεν είναι ΠΑΟΚ-Μπενφίκα, είναι ΠΑΟΚάρα-Μπενφικάκι…
Όπως όλοι οι «ΠΑΟΚτσίδες» έχουμε στο μυαλό μας ότι κάτι καλό θα γίνει σήμερα(20/2). Είναι αλήθεια ότι παίζουμε με μια μεγάλη ομάδα, με σπουδαίους παίκτες και σπουδαίο προπονητή. Εντάξει  να χάσουμε δεν θα γίνει κάτι αλλά άμα κερδίσουμε θα χαρώ πάρα πολύ γιατί θα κερδίσουμε μια μεγάλη ομάδα και θα είναι ικανοποίηση για όλο τον κόσμο.
Όλοι περιμένουμε να δούμε έναν διαφορικό ΠΑΟΚ, να μεταμορφωθεί προς το καλύτερο, και να πανηγυρίσουμε μια πολύ μεγάλη νίκη όπου θα χαρεί όλη η Ελλάδα .
Έχουμε σπουδαίους ποδοσφαιριστές, πρέπει να μπουν δυνατά και να δώσουν το 120% των δυνατοτήτων τους, είναι ένας πολύ σημαντικός αγώνας και γιατί να μην έρθει η νίκη; Μέσα στην Τούμπα παίζουμε, το γήπεδο θα σείεται, ας βάλουνε φτερά στα πόδια τους, ας βάλουνε νέφτι στον… πισινό τους και να έρθει η νίκη.
Να βάλουν τα δυνατά τους οι ποδοσφαιριστές, είναι μια μεγάλη ευκαιρία να δείξουν πόσο μάγκες είναι. Γιατί δόξα τον θεό παίρνουν πολλά λεφτά. Να βάλουν τα δυνατά τους και να μας κάνουν περήφανους ».
Για το άμα η ομάδα μπορεί να κάτι το κάτι παραπάνω : «Για τα πλέιο οφ , ελπίζω και ευελπιστώ ότι θα τερματίσουμε δεύτεροι. Τώρα για το κύπελλο , κακά τα ψέματα έχουμε απέναντι μας τον Ολυμπιακό ο οποίος δεν είναι τυχαία ομάδα. Το ξέρουν όλοι ότι έχει μια πολύ δυνατή και αξιόλογη ομάδα. Αλλά δεν είναι ανίκητοι. Πάντως ο ΠΑΟΚ θεωρώ ότι δεν έχει άλλον αντίπαλο».
Πηγή: arenafm.gr

Το ξέσπασμα του Κούδα στον ArenaFM 89,4!

koudas_giorgos
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο θρύλος του ελληνικού ποδοσφαίρου και του ΠΑΟΚ, Γιώργος Κούδας. Ο “Μεγαλέξανδρος” του Δικεφάλου θυμήθηκε μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές, αποκάλυψε ότι ακόμη έχει δικαστικές περιπέτειες λόγω της ΠΑΕ και εξέφρασε το παράπονο του για τον τρόπο με τον οποίο η τωρινή διοίκηση τιμά το ένδοξο παρελθόν της ομάδας.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Γιώργος Κούδας στον ArenaFM 89,4:
Για την μοναδικότητα τ ων ευρωπαϊκών αναμετρήσεων : “Ξύπνησα το πρωί και σκέφτηκα πόσο πολύ θα ήθελα να μπω στο γήπεδο απόψε. Να γυρνούσε πίσω ο χρόνος, όπως στα δικά μας μεγάλα παιχνίδια, με την Μπαρτσελόνα, την Μίλαν ή την Λιόν. Ήταν όνειρο για εμένα. Ήμασταν όλοι σε μια απίστευτη εγρήγορση, γέμιζε η Τούμπα με 42.000 χιλιάδες φιλάθλους σαν σταφύλια”.
Για το 4-0 που είχε πετύχει ο ΠΑΟΚ σε βάρος της Λιόν: “Ήταν το καλύτερο παιχνίδι του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη και λόγω αποτελέσματος και λόγω θεάματος. Δυστυχώς, υπάρχουν μόνο κάποια τηλεοπτικά στιγμιότυπα και δεν μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα. Όταν φέρνεις 3-3 με την Λιόν εκτός έδρας φαίνεται η προσπάθεια. Στο πρώτο παιχνίδι έλειπα εγώ και εκείνη η ομάδα έβαλε τρία γκολ εκτός έδρας! Ο Λακόμπ ήταν ο καλύτερος παίκτης των Γάλλων. Ο κόσμος μπορεί να δει αυτό το παιχνίδι με την Μπάγερν, που βρίσκεται πάντα βήματα μπροστά στο ποδόσφαιρο. Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν αυτός που ήταν πριν το 1980. Βρισκόμουν στη δύση της καριέρας μου με μια ανανεωμένη ομάδα και κάναμε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια. Μας αδίκησε η διαιτησία.  Ο διαιτητής βλέποντας πως είχαν αποκλειστεί όλες οι μεγάλες ομάδες προτίμησε την Μπάγερν από τον ΠΑΟΚ. Για να πάρεις ένα τέτοιο αποτέλεσμα είναι παρά πολύ δύσκολο. Η Μπάγερν ήταν κουρδισμένη μηχανή και για να την αντιμετωπίσουμε έπρεπε να παίξουμε απίστευτα. Πρέπει να βγάλεις πάθος για να αντιμετωπίσεις τέτοιες ομάδες. Χρειάζεται μια υπέρβαση. Μ’ αυτή την λογική μπαίναμε στο γήπεδο”.
Για το πώς πρέπει αντιμετωπίζουν οι ποδοσφαιριστές τέτοια παιχνίδια: “Καμιά φορά σχολιάζω μερικά πράγματα, που δεν ξέρω πως λειτουργούν σήμερα. Ο ποδοσφαιριστής πρέπει να τιμήσει την φανέλα που φοράει και τον κόσμο που πληρώνει το εισιτήριο. Όλα τ’ άλλα διαγράφονται από το μυαλό σου. Πρέπει να πει: ‘παίζω με μια μεγάλη ομάδα και να δείξω τις ικανότητες μου’. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο στο μυαλό. Ο παίκτης πρέπει να κάνει αυτό που πρέπει και να δείξει πως η Ελλάδα ένα μέρος της Ευρώπης και όχι μια αποικία”.
Για την εικόνα του φετινού ΠΑΟΚ: “Με εκπλήσσει ο ΠΑΟΚ σε κάποια παιχνίδια. Μερικές φορές εμφανίζεται πολύ καλός στην Ευρώπη, κάνει και κάποιες ανατροπές, όμως στο πρωτάθλημα παρουσιάζει προβλήματα και κακή αμυντική και επιθετική συμπεριφορά”.
Για το ότι δεν πάει πια στο γήπεδο της Τούμπας: “Ναι, έχω πολάυα καιρό να πάω στην Τούμπα. Είναι ορισμένα πράγματα που με έχουν στεναχωρήσει. Τα κρατάω μέσα μου και δεν τα δημοσιοποιώ. Έχω αρνηθεί και μια βράβευση. Το όνομα Κούδας δεν έπρεπε να το διαγράψουν, αλλά να το τιμούν με πράξεις. Αυτή η βράβευση θα έπρεπε να γίνει κάπου αλλού και να γίνει ιεραρχικά. Θα έπρεπε να βραβεύονται διαχρονικά από τις παλαιές στις νεότερες γενιές. Να λέγεται τι έχει προσφέρει ο καθένας στην ομάδα και με σεμνότητα να τον βραβεύει κάποιο πρόσωπο. Δεν μπορώ εγώ να βραβεύσω τον Κουρουϊκίδη, δεν γίνεται… Μια τόσο μεγάλη μορφή πρέπει να την τιμήσει μόνο ο πρόεδρος ή ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ. Όχι, δεν είχα άλλη επαφή με τον ΠΑΟΚ το τελευταίο διάστημα, εκτός από ένα θέμα που με βασανίζει. Μου έχουν δεσμευμένους λογαριασμούς και σπίτια για μια περίοδο που ήμουν στην διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, γύρω στο 2000…”.
Για τα πρότυπα που είχε ως ποδοσφαιριστής: “Το μεγαλείο ενός ποδοσφαιριστή είναι να έχει στόχους αλλά και ινδάλματα. Εγώ είχα ως πρότυπο, ακόμη και στα… μαλλιά, τον Τζόρτζ Μπεστ. Δεν έχει βγει πληρέστερος ποδοσφαιριστής από αυτόν τον Ιρλανδό. Τεράστιος..”.
Για τις προσωπικές σχέσεις με μεγάλες προσωπικότητες του ποδοσφαίρου: “Με τον Κρόιφ είχαμε μια καλή φιλία, βγήκαμε και βόλτα μετά το φιλικό στη Θεσσαλονίκη. Όταν πήγαμε στην Βαρκελώνη, συζητήσαμε και μου είπε όταν τελειώσω να κάνω τον ΠΑΟΚ σαν τον Άγιαξ. Στα πρότυπα του Άγιαξ έφτιαξε ο Κρόιφ την Μπαρτσελόνα. Επίσης, έχω  μιλήσει με τον Τζιάνι Ριβέρα, τον αρχηγό της Μίλαν. Όταν είδε ο μεγάλος Ριβέρα έναν παίκτη σαν τον Κούδα να παίζει στην Ελλάδα, θέλησε να του μιλήσει και να πληροφορηθεί τις συνθήκες”.
Για τον Χούμπ Στέφενς: “Έχω περάσει από πολλούς προπονητές. Ο προπονητής για να δουλέψει θέλει χρόνο και εμείς εδώ στην Εαλλάδα τους κρίνουμε πολύ γρήγορα. Ας φανεί στο τέλος της σεζόν η δουλειά του. Δεν μπορώ να καταλάβω πως οι προπονητές της κερκίδας κρίνουν τον προπονητή; Από πού πήραν τα διπλώματα τους; Πως μπορείς να τον κρίνεις αν δεν είσαι μέσα στις προπονήσεις; Ο Χόρβατ έκανε χαφ από εξτρεμ τον Τερζανίδη, εμένα 10άρι α από προωθημένο φορ, τον Παύλο Παπαδόπουλο το έκανε σέντερ μπακ. Και τον διώξανε! Ήρθε ο Σάνον και καρπώθηκε όλη αυτή την ομάδα, που έκανε μετά τις μεγάλες επιτυχίες”.



Πηγή: arenafm.gr