Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Τσούκου - τσούκου... γκολ!!

Τα δοκάρια δεν...ήθελαν τη Μίλαν και η Ατλέτικο, αν και δεν ήταν καλύτερη, με τον συνήθη ύποπτο,Ντιέγκο Κόστα, πάγωσε το «Σαν Σίρο» και πήρε μεγάλο προβάδισμα (1-0) για τον επαναληπτικό της Μαδρίτης

Τσούκου - τσούκου... γκολ!
Μεγάλη εκτός έδρας νίκη με σκορ 1-0 πήρε η Ατλέτικο Μαδρίτης απέναντι στη Μίλαν και πλέον έχει το πάνω χέρι για την πρόκριση στους «8» του Champions League.

Το γκολ του Ντιέγκο Κόστα, έπειτα από αδράνεια στην άμυνα των «ροσονέρι» ήταν αρκετό για να πάρει η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε τη νίκη στο «Σαν Σίρο». Ανώτεροι οι Ιταλοί στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, όμως τα δοκάρια στο πρώτο ημίχρονο (15’ και 18’ Πόλι) δεν τους επέτρεψαν να παραβιάσουν την εστία του Κουρτουά.

Ο τραυματισμός του Μπαλοτέλι στο δεύτερο ημίχρονο σε συνδυασμό με την κούραση στη μεσαία γραμμή έβγαλαν εκτός ρυθμού την ομάδα του Ζέεντορφ, που είχε περιορίσει σημαντικά τα πλεονεκτήματα των «ροχιμπλάνκος» . Ο Ντιέγκο Κόστα από τη μεριά του δεν χαρίστηκε και στη μοναδική ουσιαστικά φάση που δεν λειτούργησε σωστά η άμυνα των γηπεδούχων έβαλε τα θεμέλια για την πρόκριση της Ατλέτικο.

Το ματς:



Με ιδιαίτερη μαχητικότητα και έντονο πάθος μπήκαν στο ξεκίνημα της αναμέτρησης οι παίκτες της Ατλέτικο. Οι «ροχιμπλάνκος» από το ξεκίνημα του πρώτου ημιχρόνου πίεσαν πάρα πολύ ψηλά στο γήπεδο, θέλοντας να αναγκάσουν τους Μιλανέζους να κάνουν το εύκολο λάθος. Η ομάδα του Κλάρενς Ζέεντορφ δεν «λύγισε» κράτησε τη μπάλα με ψυχραιμία και πήγε τον ρυθμό στα δικά της μέτρα, γέμισε με παίκτες την αντίπαλη περιοχή και έφτασε δύο φορές μια ανάσα απ’ το γκολ, όμως τα δοκάρια του Κουρτουά δεν επέστρεψαν σε Κακά (15’) και Πόλι (18’) να ανοίξουν το σκορ.

Με το πέρασμα των λεπτών οι «ροσονέρι» έδειχναν να έχουν ξεθαρρέψει και από την άλλη η Ατλέτικο έμοιαζε «μπλοκαρισμένη» μεταξύ κέντρου και μεγάλης περιοχής. Οι Ιταλοί συνέχισαν να έχουν την κατοχή και δημιουργούσαν προβλήματα με τις κινήσεις των Κακά και Τααράμπτ στην πλάτη της άμυνας. Το πρώτο 45λεπτο ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα με τη Μίλαν να έχει την απόλυτη υπεροχή και τους Ισπανούς να μην έχουν καμία σχέση με την ομάδα που εντυπωσιάζει στην Ισπανία.

Όπως στο ξεκίνημα του πρώτου ημιχρόνου, έτσι και στα πρώτα λεπτά του δευτέρου 45λεπτου, η Ατλέτικο ήταν η ομάδα που έδειχνε να πατάει καλύτερο στο γήπεδο. Ο Ζέεντορφ είδε την ομάδα του να πιέζεται και να ψάχνει τον τρόπο να απεγκλωβιστεί από το μισό γήπεδο, λόγω της ασφυκτικής πίεσης που ασκούσαν οι Μαδριλένοι όταν δεν είχαν τη μπάλα στα πόδια τους. Ο ερχομός του Τααράμπτ πιο κοντά στον άξονα βοήθησε περισσότερο τη Μίλαν, που κατάφερε να πάρει σημαντικές «ανάσες» σε ένα σημείο όπου οι «ροχιμπλάνκος» έδειχναν να ελέγχουν απόλυτα το ματς.

Όσο περνούσαν τα λεπτά οι «ροσονέρι» ανέβηκαν στο γήπεδο και πίεσαν και πάλι την άμυνα της Ατλέτικο, με τους αμυντικούς των Ισπανών να μην μπορούν να κρατήσουν την ψυχραιμία τους και να κάνουν αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα. Στα τελευταία λεπτά οι γηπεδούχοι έδειξαν να έχουν ξεμείνει από «ανάσες», η Ατλέτικο κέρδισε και πάλι μέτρα και κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Ντιέγκο Κόστα στο 84’. Το τέρμα των Ισπανών αποσυντόνισε τελείως την ομάδα τη Μίλαν που δεν μπόρεσε να αντιδράσει και το 1-0 έμεινε μέχρι το φινάλε.



AC Milan 0-1 Atletico Madrid Footyroom.com από footyroomcom

Οι συνθέσεις:



Μίλαν (Κλάρενς Ζέεντορφ): Αμπιάτι, Ντε Σίλιο (25’ Αμπάτε), Ραμί, Μπονέρα, Εμανουέλσον, Εσιέν, Ντε Γιονγκ, Πόλι (85' Κοντστάντ), Κακά, Τααράμπτ, Μπαλοτέλι (77’ Πατσίνι)

Στον πάγκο: Αμέλια, Μεξές, Τζακάρντο, Πετάνια

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Κουρτουά, Γκοντίν, Ινσούα, Μιράντα, Χουνφράν, Σουάρεθ, Κόκε, Ραούλ Γκαρθία (80’ Αντριάν), Αρντά Τουράν (74’ Ροντρίγκεζ), Γκάμπι, Ντιέγκο Κόστα

Στον πάγκο: Αρανθουμπία, Σόσα, Ντιέγκο, Βίγια, Άλντερβαϊρελντ

Διαιτητής: Πέδρο Προένσα (Πορτογαλία)

Γήπεδο: Σαν Σίρο Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: