Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

«Το μηδέν στην άμυνα»

Pavlos-Dermitzakis
Να κρατήσει ο ΠΑΟΚ το μηδέν στην άμυνα, στο αυριανό (20/2) παιχνίδι με την Μπενφίκα, είναι το σημείο-κλειδί σύμφωνα με την άποψη του Παύλου Δερμιτζάκη, ο οποίος μίλησε στον Arena FM 89,4 για το μεγάλο παιχνίδι. Τόνισε ότι ο Νάτχο είναι η καλύτερη μεταγραφή του ΠΑΟΚ, σχολίασε τον Χουμπ Στέφενς, αλλά θυμήθηκε και την ιστορική νίκη-πρόκριση κόντρα στην Φενέρμπαχτσε, όταν ο ίδιος ήταν προπονητής του «δικεφάλου».

Αναλυτικά, τα όσα είπε ο Παύλος Δερμιτζάκης:
Για την νίκη-πρόκριση κόντρα στην Φενέρμπαχτσέ όπου ήτανε στον πάγκο του ΠΑΟΚ: «Ήταν ένα ιδιαίτερο παιχνίδι, όχι μόνο αγωνιστικά γιατί μπήκαμε στους ομίλους τους Γιουρόπα Λιγκ αλλά όπως αισθάνθηκα και εγώ αλλά και ο περισσότερος κόσμος, ήταν ανάταση ψυχής. Ο ΠΑΟΚ από τότε έχει καθιερωθεί σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις κάτι που είναι καλό τόσο για συλλογικό όσο και για εθνικό επίπεδο. Πραγματικά αξέχαστη εμπειρία».

Για το ΠΑΟΚ-Μπενφίκα: «Είναι σίγουρα ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Μπενφίκα έχει στόχο την κατάκτηση του θεσμού, είναι σίγουρα το φαβορί. Μόνο άμα δούμε την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η Πορτογαλική ομάδα αλλά και σε τι κατάσταση βρίσκεται ο ΠΑΟΚ. Έχει έμπειρους και επιθετικούς παίκτες σε όλες τις γραμμές, παίζει άκρως ελκυστικό και επιθετικό ποδόσφαιρο, με πιέσεις ψηλά και δουλεύει πολύ την κόντρα επίθεση. Παρότι έχει κάποιες σημαντικές απουσίες, όπως του Καρντόσο, του Γκαιτάν και του Γκαράι θεωρώ ότι βρίσκεται στην καλύτερη της κατάσταση και είναι ένα παιχνίδι με βαθμό μεγάλης δυσκολίας για τον ΠΑΟΚ».
Για τον ΠΑΟΚ: «Από την άλλη δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στα περισσότερα Ευρωπαϊκά παιχνίδια ο ΠΑΟΚ έχει μια θετική αύρα, μια σοβαρότητα, μια πειθαρχία και θεωρώ αν εμφανιστεί όπως πρέπει θα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον οι δυο αναμετρήσεις.
Τα ευρωπαϊκά παιχνίδια είναι πάντα ιδιαίτερα για όλους.  Ο κόσμος διψάει να δει ένα τέτοιο παιχνίδι με μια ομάδα τέτοιου βεληνεκούς και για αυτό το λόγο το γήπεδο θα είναι και πάλι γεμάτο. Μπορεί ο ΠΑΟΚ να μην είναι καλά αγωνιστικά. Γίνονται πολλοί πειραματισμοί, με τον Στέφενς, παρότι είναι ένα μεγάλο όνομα, ακόμα να ψάχνετε. Δεν έχει καταλήξει μετά από αρκετό καιρό σε πρόσωπα αλλά και σε ένα σχεδιασμό».
Για το υλικό αλλά και το μπάτζετ το οποίο έχει ανέβει αρκετά από τα προηγούμενα χρόνια: «Δεν έχει να κάνει, η χημεία είναι το βασικό και το πώς θα δέσει το σύνολο και θα γίνει ομάδα. Θεωρώ ότι ακόμα δεν έχει βρει την χημεία που πρέπει σαν ομάδα και αυτό φαίνεται σε όλο τον κόσμο. Ο ΠΑΟΚ έχει τα προβλήματα του και εύχομαι για αύριο(20/2) γιατί είναι ένα σημαντικό παιχνίδι για την ομάδα, είναι μια διαφήμιση και για το σωματείο αλλά και για την χώρα μας, ελπίζω να κάνει ένα καλό παιχνίδι και να καταφέρει να πετύχει ένα μεγάλο στόχο, η πρόκριση θα είναι πραγματικά μια τεράστια καταξίωση».
Για το πώς θα έπαιζε ο ΠΑΟΚ αν ήταν ο ίδιος προπονητής: «Σαν προπονητής έχεις μια τακτική, και πάντα έχει να κάνει με τον αντίπαλο που βρίσκεις μπροστά σου. Μέσα από την παρακολούθηση αλλά και την ανάλυση που έχεις κάνει , προσπαθείς να δημιουργήσεις ένα πλάνο. Δεν θέλω να μπω σε διαδικασία το πώς θα έστηνα εγώ την ομάδα. Ο Στέφενς είναι ένας πολύ έμπειρος προπονητής και πολύ καταξιωμένος και πιστεύω ότι τουλάχιστον σε τέτοια παιχνίδια θα κάνει την καλύτερη διαχείριση που μπορεί. Αυτό που θα πω εγώ είναι ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει να προσπαθήσει να κρατήσει το μηδέν κάτι το οποίο είναι πολύ δύσκολο γιατί εκεί ο ΠΑΟΚ έχει δείξει μεγάλη αδυναμία. Πρέπει να κρατήσει το μηδέν και μέσα από τις ευκαιρίες που θα δημιουργήσει να καταφέρει να πετύχει κάποιο γκολ. Το βασικό για μένα είναι στον επαναληπτικό ο ΠΑΟΚ να έχει την δυνατότητα της πρόκρισης».
Για τον Νάτχο: «Είναι μεγάλη απουσία, θεωρώ ότι σε τέτοια παιχνίδια θα μπορούσα να δώσει πολλά στον ΠΑΟΚ. Και από πλευράς κατοχής αλλά και δημιουργίας φάσεων. Είναι η καλύτερη μεταγραφή που έκανε ο ΠΑΟΚ. Άμα φτάσει στον βαθμό που πρέπει να φτάσει , θα ξεχωρίζει σαν την μύγα μέσα στο γάλα, στο Ελληνικό πρωτάθλημα».
Για την ατμόσφαιρα στην Τούμπα και αν θα επηρεάσει τους Πορτογάλους: «Αυτούς που επηρεάζει είναι τους παίκτες του ΠΑΟΚ, και θα γίνει ο 12ος παίκτης. Δεν πιστεύω ότι οι παίκτες της Μπενφίκα επηρεάζονται από κόσμο».
Για το αν αισθάνεται ότι άφησε κάτι στην μέση στον ΠΑΟΚ: «Όχι, είμαι ευτυχισμένος και χαρούμενος που πέρασα από μια μεγάλη ομάδα όπως είναι ο ΠΑΟΚ και χαίρομαι που προσπάθησα και βοήθησα και ήμουν στην ομάδα, μια περίοδο με σημαντικές επιτυχίες».
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: