Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

«Χρειάζεται συγκέντρωση»

MARAGKOS
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Σπύρος Μαραγκός. Μίλησε για το παιχνίδι του “Δικεφάλου” με την Μπενφίκα και τόνισε πως το σημαντικότερο είναι να υπάρχει ηρεμία.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Σπύρος Μαραγκός:
Για την προηγούμενη συνάντηση του  ΠΑΟΚ με την Μπενφίκα:
“Αυτό που μου έχει μείνει στην μνήμη είναι το παιχνίδι στην Πορτογαλία που μπορούσαμε να προκριθούμε. Πήγαμε στην παράταση και τα πέναλτι. Όλοι ήταν στεναχωρημένοι από το πρώτο παιχνίδι αλλά είχαμε πολύ ποιότητα και κερδίσαμε. Δεχθήκαμε πρώτοι γκολ εκεί μέσα αλλά δείξαμε χαρακτήρα και το γυρίσαμε”.
Για την κατάσταση στην ομάδα:
“Από αγάπη προς την ομάδα θέλω να πω πως πρέπει να ηρεμήσει η κατάσταση. Υπάρχουν άσχημα αποτελέσματα όμως ο ΠΑΟΚ πρέπει να ηρεμήσει. Τα αποτελέσματα θα έρθουν και δεν χρειάζεται να υπάρχει αυτή η αναταραχή. Υπάρχει πολύ καλό υλικό και γίνεται μια προσπάθεια η οποία δεν πρέπει να γκρεμίζεται. Πρέπει να ξεφύγουμε από την αναταραχή”.
Για το παιχνίδι με την Μπενφίκα:
“Το παιχνίδι είναι δύσκολο, η Μπενφίκα είναι καλά δομημένη και πρέπει να πάμε στο αγωνιστικό και να ηρεμήσουμε εξωαγωνιστικά. Πιστεύω πως η ομάδα μπορεί να μπει στο παιχνίδι της πρόκρισης αρκεί να υπάρχει ηρεμία. Όλα αυτά που ακούγονται γύρω – γύρω δεν βοηθάνε. Βρισκόμαστε στο τελευταίος μέρος της σεζόν και με ένα άσχημο αποτέλεσμα δεν πρέπει να χαλάει η εικόνα της ομάδας”.
Για την δυναμική της Μπενφίκα:
“Το μεγαλύτερο τους πλεονέκτημα είναι το δημιουργικό παιχνίδι. Πιέζουν συνέχεια και φτιάχνουν πίεση στο αντίπαλο κρατώντας ταυτόχρονα την μπάλα μακριά από την περιοχή τους. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να κλείσει τους χώρους και να χτυπήσει στην κόντρα. Είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Το επιθετικό πλάνο της Μπενφίκα είναι κυρίαρχο. Είναι μια από τις πιο δύσκολες ομάδες αλλά και σε καλή κατάσταση”.
Για το πώς πρέπει να παίξει ο ΠΑΟΚ:
“Στο ποδόσφαιρο υπάρχει μεγάλο ποσοστό τερμάτων μέσα από τα στημένα. Δεν το κάνει μόνο ο ΠΑΟΚ και θέλει ικανότητα. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να είναι έξυπνος πίσω και μπροστά να δημιουργήσει προβλήματα με την οξυδέρκεια του και την ταχύτητα του. Ο ΠΑΟΚ αν έχει χώρους μπορεί να δημιουργήσει φάσεις. Χρειάζεται όμως συγκέντρωση”.
Για τον Νάτχο:
“Είδα τον Νάτχο με τον Παναθηναϊκό. Ατομικά πιστεύω πως έχει την ικανότητα και την τεχνική σε μια θέση δημιουργική. Είδα καλά στοιχεία και μου άρεσε πολύ. Σίγουρα δεν περάσανε πολλές μπάλες και το παιχνίδι του ΠΑΟΚ δεν ήταν καλό αλλά ατομικά μου άρεσε”.
Για το πόσο μπορεί να επηρεάσει η Τούμπα την Μπενφίκα:
“Η Τούμπα επηρεάζει οποιονδήποτε αντίπαλο αρκεί να το εκμεταλλευτεί ο ΠΑΟΚ. Ο παλμός της Τούμπας αλλάζει το παιχνίδι και για αυτό η ομάδα διαφέρει εντός και εκτός. Οι παίκτες πρέπει να μείνουν συγκεντρωμένοι και να μην ενθουσιαστούν από τον παλμό και πάνε για το κάτι παραπάνω καθώς η Μπενφίκα είναι έμπειρη. Χρειάζεται απαραίτητα ηρεμία στο παιχνίδι. Πρέπει να κλείνουν οι χώροι γρήγορα και να υπάρχουν επιστροφές”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: