Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Ο ΠΑΟ έχει τον δικό του τρόπο!!

Ακόμα και να κέρδιζε ο Παναθηναϊκός την Μάλαγα, θεωρώ πως πάλι η αναμέτρηση απέναντι στον Ολυμπιακό θα είχε την ίδια ειδική βαρύτητα.

Ο ΠΑΟ έχει τον δικό του τρόπο!
Διότι πολύ απλά είναι ένα από τα μεγαλύτερα παιχνίδια της Ευρώπης. Είναι το ελληνικό Ελ Κλάσικο που αυτή την φορά θα είναι σε ρυθμό devotion.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού έβαλαν στην πλάτη τους τρεις ήττες και μάλιστα συνεχόμενες, αλλά οι ίδιοι θα είναι που θα αποκαταστήσουν την τάξη και θα υπερασπιστούν ξανά το ΟΑΚΑ απέναντι στον Ολυμπιακό.

Εχουν βρει το κουμπί του, έχουν τις δυνατότητες και κυρίως ξέρουν πως να λύσουν τον γρίφο του… πρέπει καθώς έχουν μάθει από τέτοιου είδους παιχνίδια.
Κατά την ταπεινή μου γνώμη, πίεση δεν υπάρχει μόνο στον Παναθηναϊκό επειδή βρίσκεται στο 3-3, αλλά και στον Ολυμπιακό καθώς ναι μεν είναι στο πιο άνετο 4-2, αλλά φέτος δεν έχει καταφέρει να κερδίσει τους «πράσινους» στο ΟΑΚΑ ενώ έχει «εγκλωβιστεί» και τις δύο φορές. Ως εκ τούτου η ψυχολογία θα παίξει σημαντικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα και το τι απαντήσεις θα δώσουν από τον πάγκο ο Αργύρης Πεδουλάκης και ο Γιώργος Μπαρτζώκας.
Στο αγωνιστικό κομμάτι, η επιστροφή του Γκιστ θα αποδειχθεί θησαυρός για τους «πράσινους» καθώς είναι ένας υπερπολύτιμος παίκτης για τέτοια παιχνίδια ενώ και η ανοδική πορεία του Κάρι μπορεί να προσφέρει χαμόγελα όταν π.χ. ο Παναθηναϊκός έχει κολλήσει στο σκορ. Αναμφίβολα, αν ο Ούκιτς ήταν 100% έτοιμος και δεν ήταν πίσω σε φυσική κατάσταση λόγω του τραυματισμού του, τότε ο «Αρτζι» θα είχε περισσότερη άνεση στην διαχείριση του οπλοστασίου του. Βέβαια με τα αν δεν γράφεται ιστορία, αλλά μόνο υποθέσεις και το ζήτημα είναι ότι όσοι αγωνιστούν, είτε για 20 λεπτά, είτε για μία άμυνα, θα πρέπει να δώσουν το δικό τους λιθαράκι ώστε ο Παναθηναϊκός να χαμογελάσει για τρίτη φορά φέτος κόντρα στον Ολυμπιακό και να μπει στον δρόμο της σιγουριάς σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Σαφέστατα και το έργο του δεν θα είναι εύκολο καθώς οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ανεβασμένο το ηθικό, αλλά πιστεύω ότι όταν ο Παναθηναϊκός βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, στο τέλος βγαίνει νικητής σε ένα παιχνίδι που είναι τελικός για αυτόν ώστε να μην χάσει την επαφή με την δεύτερη θέση που προσφέρει το πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά.
Υ.Γ. Η ΚΑΕ προνόησε, δίνοντας με κάθε εισιτήριο, επιστολή του προέδρου Δημήτρη Γιαννακόπουλου που περιλαμβάνει σαφείς οδηγίες ώστε ο κόσμος και να βοηθήσει τους παίκτες να φτάσουν στη νίκη, αλλά και να μην δώσει κανένα δικαίωμα στην Ευρωλίγκα που πάντα καραδοκεί. Αλλωστε έστειλαν τα μηνύματά ενότητας σε κοινή συνέντευξη τους στην Ευρωλίγκα οι Αντώνης Φώτσης-Γιώργος Πρίντεζης…

Πηγή:  superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: