Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

To βλέπουν 4,5 δισεκατομμύρια σε 212 χώρες!!

Εσύ ξέρεις πιο είναι το πιο εμπορικό, προβεβλημένο και πλούσιο πρωτάθλημα στον πλανήτη με τον φοβερό μ.ό. εισιτηρίων το χρόνο; Η απάντηση στη "Σκυλίσια Μέρα"!
Ήταν 20 Φεβρουαρίου 1992 όταν 22 κορυφαίοι σύλλογοι της Αγγλίας ίδρυαν την Πρέμιερ Λιγκ, αφού είχαν αποχωρήσει από τη Φούμπολ Λιγκ. Με τις ομάδες, βέβαια, να μειώνονται σε 20 από το 1995.
Η Πρέμιερ, μάλιστα, θεωρείται ανεξάρτητη από τις υπόλοιπες κατηγορίες του αγγλικού ποδοσφαίρου. Κι αναγεννήθηκε μέσα από τις στάχτες της μαύρης δεκαετίας του ΄80 με τις μεγάλες συμφορές και τραγωδίες για το νησί, όσον αφορά την μπάλα.
Συνολικά 23 σύλλογοι έχουν κατακτήσει τον τίτλο από το 1888 μέχρι σήμερα, με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να κυριαρχεί από την ίδρυση της Πρέμιερ Λιγκ με 13 πρωταθλήματα.
Η Πρέμιερ θεωρείται το πιο εμπορικό, προβεβλημένο και πλούσιο πρωτάθλημα, αφού από την αρχή ένας από τους βασικούς στόχους ήταν αυτός. Να θωρακιστούν λίγκα και ομάδες οικονομικά, έτσι ώστε να δυναμώσει το προϊόν.
Πρέμιερ παρακολουθούν στον πλανήτη περισσότερο από κάθε άλλο πρωτάθλημα, αφού φτάνει σε 4,5 δισεκατομμύρια ανθρώπους και 212 χώρες. Ο μέσος όρος εισιτηρίων ξεπερνάει τις 35.000, καταλαμβάνοντας τη 2η θέση πίσω από την Μπουντεσλίγκα.

 
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: