Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Κρόος… ολοταχώς!!

Με τον Τόνι Κρόος και τον Τόμας Μίλερ σκόρερς, όπως και πέρσι, η Μπάγερν επικράτησε 2-0 της Άρσεναλ στο Λονδίνο και βρίσκεται με το ενάμιση πόδι στα προημιτελικά του Champions League.

Κρόος… ολοταχώς!
Η ιστορία επαναλήφθηκε και μάλιστα με τους ίδιους πρωταγωνιστές στο «Emirates». Όπως και πέρσι, η Μπάγερν επικράτησε της Άρσεναλ στο Λονδίνοm, με διαφορά δύο τερμάτων, αλλά αυτή τη φορά με 2-0 (αντί για το περσινό 3-1). Ο Τόνι Κρόος χρίστηκε και πάλι σκόρερ (54') και ο Τόμας Μίλερ (που πέρσι είχε κάνει το 0-2) στο 88' ολοκλήρωσε τον βαυαρικό θρίαμβο.

Οι «κανονιέρηδες» έχασαν πέναλτι στο 8’ με τον Εζίλ, αλλά και τον Σέζνι στο 40’ με κόκκινη για πέναλτι στον Ρόμπεν, το οποίο όμως έστειλε στο δοκάρι και στη συνέχεια άουτ ο Αλάμπα.

Παρά την ευκαιρία του Κροος στο 3ο λεπτό, που είδε τον Σέζνι να εξουδετερώνει το εξαιρετικό αριστερό του σουτ, η Άρσεναλ είναι εκείνη που μπήκε πιο φουριόζα στο ματς και πίεζε. Έτσι στο 8ο λεπτό, ο Οζίλ με μια έξοχη ενέργεια μπήκε στην περιοχή, ο Μπόατενγκ τον ανέτρεψε και κέρδισε το πέναλτι. Ο Οζίλ ωστόσο, έστειλε τη μπάλα στο κέντρο της εστίας, ο Νόιερ πέφτοντας προς τα αριστερά, τίναξε το δεξί του χέρι και απομάκρυνε. Η Μπάγερν στη συνέχεια άρχισε να παίρνει τα ηνία του ματς, έχοντας κατοχή, αλλά με τους Λονδρέζους καλά «οχυρωμένους» στην περιοχή τους.

Στο 38ο λεπτό ο Ρόμπεν, πέταξε τη μπάλα στον Κροος και μπήκε στην περιοχή, πήρε την μπαλιά από τον συμπαίκτη του, τσιμπώντας τη μπάλα, ο Σέζνι τον ανέτρεψε και ο Ολλανδός πήρε το πέναλτι και την αποβολή. Ο Βενγκέρ αναγκαστικά θυσίασε τον Καθόρλα, για να μπει ο Φαμπιάνσκι, ο Αλάμπα εκτέλεσε το πέναλτι στη βάση της αριστερής δοκού κι έτσι έμεινε το 0-0 στο πρώτο μέρος, με την Άρσεναλ να έχει μείνει με δέκα.

Αυτό που δεν κατάφερε στο πρώτο μέρος, η Μπάγερν το πέτυχε με εννέα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους, αφού ο Γκουαρντιόλα αποφάσισε να ρισκάρει, από τη στιγμή που οι «κανονιέρηδες» έμειναν με δέκα. Έβγαλε Μπόατενγκ, έβαλε Ραφίνια για να πάει δεξιά και να πλαγιοκοπεί κι απλά γύρισε τον Μαρτίνεθ πιο πίσω. Στο 54’ λοιπόν, ο Κροος πέταξε τη μπάλα δεξιά στον Λαμ, αυτός του έδωσε ξανά τη μπάλα και ο Κροος με ένα δεξί σουτ, ξεκλείδωσε την άμυνα της Άρσεναλ για να κάνει το 1-0 και ν’ ανοίξει το σκορ, όπως και πέρσι στο Έμιρεϊτς. Στο 62’ ο Ρόμπεν μετά από εξαιρετική πάσα του Κροος έπιασε έξοχο πλασέ, με τον Φαμπιάνσκι να κάνει εξαιρετική επέμβαση.

Η Μπάγερν μέχρι το τέλος, έμοιαζε με ομάδα…πόλο που παίζει με παίκτη παραπάνω και δεν σταμάτησε να πολιορκεί την εστία της Άρσεναλ που προστάτευε με κάθε τρόπο την εστία της. Όμως στο 88’ ο Μίλερ, που πέρσι είχε σημειώσει το δεύτερο γκολ, απέναντι στην Άρσεναλ, έκανε το 0-2, μετά από εξαιρετική ασίστ του Λαμ, που του έστειλε τη μπάλα, συστημένη στο κεφάλι.

Άρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Σέζνι, Σανιά, Μερτερσάκερ, Κονσιελνί, Γκίμπς (31’ Μονρεάλ), Φλαμινί, Γουίλσιρ, Καθόρλα (39’ Φαμπιάνσκι), Οζίλ, Τσάμπερλαιν (74΄Ροζίτσκι), Σανόγκο

Μπάγερν (Πεπ Γκουαρντιόλα): Νόιερ, Ντάντε, Μπόατενγκ (46’ Ραφίνια),Λαμ, Αλκάνταρα (79’ Πιζάρο), Χάβι Μαρτίνεθ, Ρόμπεν, Γκέτσε, Αλάμπα, Κροος, Μάντζουκιτς (65’ Μίλερ)


Δείτε το γκολ του Κροος:



Δείτε το γκολ του Μίλερ



Δείτε το χαμένο πέναλτι του Αλάμπα:



Δείτε εδώ το χαμένο πέναλτι του Οζίλ



Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: