Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Το ξέσπασμα του Κούδα στον ArenaFM 89,4!

koudas_giorgos
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο θρύλος του ελληνικού ποδοσφαίρου και του ΠΑΟΚ, Γιώργος Κούδας. Ο “Μεγαλέξανδρος” του Δικεφάλου θυμήθηκε μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές, αποκάλυψε ότι ακόμη έχει δικαστικές περιπέτειες λόγω της ΠΑΕ και εξέφρασε το παράπονο του για τον τρόπο με τον οποίο η τωρινή διοίκηση τιμά το ένδοξο παρελθόν της ομάδας.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Γιώργος Κούδας στον ArenaFM 89,4:
Για την μοναδικότητα τ ων ευρωπαϊκών αναμετρήσεων : “Ξύπνησα το πρωί και σκέφτηκα πόσο πολύ θα ήθελα να μπω στο γήπεδο απόψε. Να γυρνούσε πίσω ο χρόνος, όπως στα δικά μας μεγάλα παιχνίδια, με την Μπαρτσελόνα, την Μίλαν ή την Λιόν. Ήταν όνειρο για εμένα. Ήμασταν όλοι σε μια απίστευτη εγρήγορση, γέμιζε η Τούμπα με 42.000 χιλιάδες φιλάθλους σαν σταφύλια”.
Για το 4-0 που είχε πετύχει ο ΠΑΟΚ σε βάρος της Λιόν: “Ήταν το καλύτερο παιχνίδι του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη και λόγω αποτελέσματος και λόγω θεάματος. Δυστυχώς, υπάρχουν μόνο κάποια τηλεοπτικά στιγμιότυπα και δεν μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα. Όταν φέρνεις 3-3 με την Λιόν εκτός έδρας φαίνεται η προσπάθεια. Στο πρώτο παιχνίδι έλειπα εγώ και εκείνη η ομάδα έβαλε τρία γκολ εκτός έδρας! Ο Λακόμπ ήταν ο καλύτερος παίκτης των Γάλλων. Ο κόσμος μπορεί να δει αυτό το παιχνίδι με την Μπάγερν, που βρίσκεται πάντα βήματα μπροστά στο ποδόσφαιρο. Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν αυτός που ήταν πριν το 1980. Βρισκόμουν στη δύση της καριέρας μου με μια ανανεωμένη ομάδα και κάναμε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια. Μας αδίκησε η διαιτησία.  Ο διαιτητής βλέποντας πως είχαν αποκλειστεί όλες οι μεγάλες ομάδες προτίμησε την Μπάγερν από τον ΠΑΟΚ. Για να πάρεις ένα τέτοιο αποτέλεσμα είναι παρά πολύ δύσκολο. Η Μπάγερν ήταν κουρδισμένη μηχανή και για να την αντιμετωπίσουμε έπρεπε να παίξουμε απίστευτα. Πρέπει να βγάλεις πάθος για να αντιμετωπίσεις τέτοιες ομάδες. Χρειάζεται μια υπέρβαση. Μ’ αυτή την λογική μπαίναμε στο γήπεδο”.
Για το πώς πρέπει αντιμετωπίζουν οι ποδοσφαιριστές τέτοια παιχνίδια: “Καμιά φορά σχολιάζω μερικά πράγματα, που δεν ξέρω πως λειτουργούν σήμερα. Ο ποδοσφαιριστής πρέπει να τιμήσει την φανέλα που φοράει και τον κόσμο που πληρώνει το εισιτήριο. Όλα τ’ άλλα διαγράφονται από το μυαλό σου. Πρέπει να πει: ‘παίζω με μια μεγάλη ομάδα και να δείξω τις ικανότητες μου’. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο στο μυαλό. Ο παίκτης πρέπει να κάνει αυτό που πρέπει και να δείξει πως η Ελλάδα ένα μέρος της Ευρώπης και όχι μια αποικία”.
Για την εικόνα του φετινού ΠΑΟΚ: “Με εκπλήσσει ο ΠΑΟΚ σε κάποια παιχνίδια. Μερικές φορές εμφανίζεται πολύ καλός στην Ευρώπη, κάνει και κάποιες ανατροπές, όμως στο πρωτάθλημα παρουσιάζει προβλήματα και κακή αμυντική και επιθετική συμπεριφορά”.
Για το ότι δεν πάει πια στο γήπεδο της Τούμπας: “Ναι, έχω πολάυα καιρό να πάω στην Τούμπα. Είναι ορισμένα πράγματα που με έχουν στεναχωρήσει. Τα κρατάω μέσα μου και δεν τα δημοσιοποιώ. Έχω αρνηθεί και μια βράβευση. Το όνομα Κούδας δεν έπρεπε να το διαγράψουν, αλλά να το τιμούν με πράξεις. Αυτή η βράβευση θα έπρεπε να γίνει κάπου αλλού και να γίνει ιεραρχικά. Θα έπρεπε να βραβεύονται διαχρονικά από τις παλαιές στις νεότερες γενιές. Να λέγεται τι έχει προσφέρει ο καθένας στην ομάδα και με σεμνότητα να τον βραβεύει κάποιο πρόσωπο. Δεν μπορώ εγώ να βραβεύσω τον Κουρουϊκίδη, δεν γίνεται… Μια τόσο μεγάλη μορφή πρέπει να την τιμήσει μόνο ο πρόεδρος ή ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ. Όχι, δεν είχα άλλη επαφή με τον ΠΑΟΚ το τελευταίο διάστημα, εκτός από ένα θέμα που με βασανίζει. Μου έχουν δεσμευμένους λογαριασμούς και σπίτια για μια περίοδο που ήμουν στην διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, γύρω στο 2000…”.
Για τα πρότυπα που είχε ως ποδοσφαιριστής: “Το μεγαλείο ενός ποδοσφαιριστή είναι να έχει στόχους αλλά και ινδάλματα. Εγώ είχα ως πρότυπο, ακόμη και στα… μαλλιά, τον Τζόρτζ Μπεστ. Δεν έχει βγει πληρέστερος ποδοσφαιριστής από αυτόν τον Ιρλανδό. Τεράστιος..”.
Για τις προσωπικές σχέσεις με μεγάλες προσωπικότητες του ποδοσφαίρου: “Με τον Κρόιφ είχαμε μια καλή φιλία, βγήκαμε και βόλτα μετά το φιλικό στη Θεσσαλονίκη. Όταν πήγαμε στην Βαρκελώνη, συζητήσαμε και μου είπε όταν τελειώσω να κάνω τον ΠΑΟΚ σαν τον Άγιαξ. Στα πρότυπα του Άγιαξ έφτιαξε ο Κρόιφ την Μπαρτσελόνα. Επίσης, έχω  μιλήσει με τον Τζιάνι Ριβέρα, τον αρχηγό της Μίλαν. Όταν είδε ο μεγάλος Ριβέρα έναν παίκτη σαν τον Κούδα να παίζει στην Ελλάδα, θέλησε να του μιλήσει και να πληροφορηθεί τις συνθήκες”.
Για τον Χούμπ Στέφενς: “Έχω περάσει από πολλούς προπονητές. Ο προπονητής για να δουλέψει θέλει χρόνο και εμείς εδώ στην Εαλλάδα τους κρίνουμε πολύ γρήγορα. Ας φανεί στο τέλος της σεζόν η δουλειά του. Δεν μπορώ να καταλάβω πως οι προπονητές της κερκίδας κρίνουν τον προπονητή; Από πού πήραν τα διπλώματα τους; Πως μπορείς να τον κρίνεις αν δεν είσαι μέσα στις προπονήσεις; Ο Χόρβατ έκανε χαφ από εξτρεμ τον Τερζανίδη, εμένα 10άρι α από προωθημένο φορ, τον Παύλο Παπαδόπουλο το έκανε σέντερ μπακ. Και τον διώξανε! Ήρθε ο Σάνον και καρπώθηκε όλη αυτή την ομάδα, που έκανε μετά τις μεγάλες επιτυχίες”.



Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: