Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Φοβούνται νύχτα μεγάλης «σφαγής» στην Ουκρανία!

Σοκ και δέος προκαλούν οι εικόνες που έχουν κάνει το γύρο του κόσμου και δείχνουν τα νεκρά σώματα άοπλων διαδηλωτών να κείτονται στους δρόμους της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Φοβούνται νύχτα μεγάλης «σφαγής» στην Ουκρανία
Σοκ και δέος προκαλούν οι εικόνες που έχουν κάνει το γύρο του κόσμου και δείχνουν τα νεκρά σώματα άοπλων διαδηλωτών να κείτονται στους δρόμους της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Όπως μεταδίδουν κορυφαία διεθνή ΜΜΕ όλοι τους βρήκαν το θάνατο από πυρά ελεύθερων σκοπευτών, γεγονός που προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερη οργή στην αντιπολίτευση και στους διαδηλωτές.

Οι νεκροί, από την Τρίτη, όταν και άρχισαν οι νέες συγκρούσεις, ανέρχονται σε 67, σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Υγείας, ενώ οι τραυματίες είναι περισσότεροι από 550. Τα θύματα είναι τόσο αστυνομικοί όσο και διαδηλωτές.

Παράλληλα, οι γιατροί που εργάζονται στην πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου, ισχυρίζονται ότι πάνω από 70 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την πλευρά των διαδηλωτών «μόνο την Πέμπτη»!

Ο αριθμός των νεκρών από το πιο βίαιο κύμα συγκρούσεων μεταξύ των αντικυβερνητικών και των αστυνομικών που έχει ξεσπάσει ποτέ στη χώρα αναμένεται να αυξηθεί και να ξεπεράσει τους 100, καθώς υπάρχουν αντικρουόμενα στοιχεία από το ουκρανικό υπουργείο Υγείας, αλλά και από αξιωματούχους της πόλης και της αντιπολίτευσης.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές κρατούν ως ομήρους 67 αστυνομικούς.

Και ενώ ο απολογισμός των θυμάτων μεγαλώνει και οι δρόμοι του Κιέβου βάφονται κόκκινοι από το αίμα, οι φόβοι ότι η αποψινή νύχτα θα είναι νύχτα «σφαγής» στην Ουκρανία είναι πιο έντονοι παρά ποτέ.

Να σημειωθεί, ακόμη, πως η απότομη αύξηση του αριθμού των θυμάτων ήρθε όταν εκατοντάδες διαδηλωτές την Πέμπτη έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό ανακαταλαμβάνοντας τη πλατεία-σύμβολο του ουκρανικού κινήματος αμφισβήτησης.

Οι διαδηλωτές, φορώντας κράνη και οπλισμένοι με ρόπαλα και ασπίδες, ανέβηκαν στα δικά τους οδοφράγματα και επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών δυνάμεων, που οπισθοχώρησαν για αρκετές εκατοντάδες μέτρα εγκαταλείποντας το έδαφος που κατέλαβαν με έφοδο κατά τη διάρκεια της νύκτας.

Η απάντηση των δυνάμεων ασφαλείας δεν άργησε να έρθει, όταν με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας τούς επετράπη να χρησιμοποιήσουν πυροβόλα όπλα. Τότε το όνειρο για εκεχειρία έχασε την όποια δυναμική του και η χώρα βυθίστηκε για τα καλά στο χάος...

Εν τω μεταξύ, και ενώ η Ουκρανία είναι ένα βήμα πριν από τον εμφύλιο, πρόεδρος της χώρας, Βίκτορ Γιανούκοβιτς, εξέφρασε την επιθυμία να ξεκινήσει συνομιλίες με τους απεσταλμένους της ΕΕ, ως προς τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών φέτος, όπως δήλωσε ο Πολωνός πρωθυπουργός , Ντόναλντ Τουσκ.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα την Πέμπτη η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε Κυρώσεις στο Κίεβο, αλλά θα συνεχίζει τη διαπραγμάτευση με Γιανουκόβιτς.

Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: