Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Αυτό δεν είναι Champions League, Kύπελλο Ελλάδας είναι!!

«Ντου από Παντού» με… ζοχάδα για όσα είδαμε το πρώτο διήμερο της φάσης των «16» και τους περιπάτους Μπάγερν, Μπάρτσα και Παρί. Εδώ μιλάμε για χαώδη διαφορά! Ξεκινάει το κύπελλο Ελλάδας φέτος και τρία είναι τα ακλόνητα φαβορί. Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός. Ε, καμία έκπληξη. Και οι τρείς φτάσανε στον ημιτελικό. Από την στιγμή που δεν κληρώθηκαν μεταξύ τους νωρίτερα, περάσανε όλοι στους «4». Έγινε το απόλυτα φυσιολογικό.
Αλατοπίπερο
Δεν έγινε, δηλαδή, τίποτα το απροόπτο, ώστε να υπάρξει ένα αλατοπίπερο σαν κι αυτό που συνηθίζεται στις διοργανώσεις νοκ – άουτ. Θεσμό των εκπλήξεων δεν τον λένε; Πού είναι, λοιπόν;
Σαν αυγό την Άρσεναλ
Αρχίζουν από χθες οι αγώνες στους «16» τσάμπιονς λιγκ που περιμένει όλος ο κόσμος να παρακολουθήσει θέαμα, μάχες και σασπένς. Και τι είδαμε; Μια από τα ίδια. Να σαρώνουν τα φαβορί. Πανεύκολα. Την Μπάγερν να καθαρίζει απόψε σαν αυγό την Άρσεναλ. Εννιά στους δέκα φιλάθλους να ρώταγες πριν το ματς, διπλό θα σου λέγανε. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά μετά την αποβολή, το παιχνίδι ήταν πολλά με λίγα.
Ούτε με την Μπράουνσβαϊγκ
Ειδικά στο β’ μέρος είδαμε μονότερμα, όπως τα παλιά τα χρόνια. Ακόμα και μπακότερμα να έπαιζε ο Νόιερ δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Δεν μπορούσε να περάσει την σέντρα η Άρσεναλ. Και λίγα ήταν τα δυο που έριξε η Μπάγερν, λοιπόν. Έχασε ευκαιρίες και για 0-4 και για 0-5. Ούτε με την Μπράουνσβαϊγκ δεν κάνει τέτοιον περίπατο στην μπουντεσλίγκα, όχι σε νοκ άουτ τσάμπιονς λιγκ.
Και οκτώ!
Την πρώτη μέρα, τι είχαμε; Πάρτι έκανε η Παρί με την Λεβερκούζεν. Τέσσερα έριξε εκτός έδρας. Κι αν πίεζε κι άλλο μπορούσε να βάλει και οκτώ και δέκα. Ποια Λεβερκούζεν τώρα; Και στην μπουντεσλίγκα, πάνω από μια ντουζίνα βαθμούς πίσω από την Μπάγερν είναι.
Την έλιωσε
Ή μήπως είδαμε κανένα παιχνίδι της προκοπής στο Σίτι – Μπαρτσελόνα; Στο λάου – λάου πήγε η Μπάρτσα και δίχως να ζοριστεί την έλιωσε την Μάντσεστερ, που δεν έχει κυβικά για την Ευρώπη όπως λέγαμε χθες. Κι άλλο πανεύκολο διπλό, λοιπόν.
Ούτε ισοπαλία, ούτε γκολ γηπεδούχος
Αν, λοιπόν, ακόμα και σε κοτζάμ τσάμπιονς λιγκ δεν γίνεται καμία έκπληξη και κανένα απρόοπτο, τότε που θα το δούμε; Μπαίνουν στα ματς τα φαβορί, κερδίζουν πανεύκολα και πάμε παρακάτω. Εδώ σε τέσσερα ματς και δεν μπόρεσε γηπεδούχος να σταυρώσει μια ισοπαλία; Ποια ισοπαλία; Ούτε γκολ έβαλε.
Ομαδάρα
Ακόμα και το 0-1 της Ατλέτικο, φυσιολογικό θεωρείται, βάσει κατάστασης των δυο ομάδων αυτή την εποχή. Η Μίλαν είναι Μίλαν, αλλά η Ατλέτικο έχει ομαδάρα.
Χαώδης διαφορά
Άμα, λοιπόν, είναι έτσι, τότε, ρε παιδιά, τι διαφορά υπάρχει από μια εγχώρια διοργάνωση, όπως π.χ. το κύπελλο ή ακόμα και το πρωτάθλημα; Χαώδης είναι η διαφορά των ομάδων σε κοτζάμ τσάμπιονς λιγκ. Άλλη ταχύτητα τα φαβορί από τα αουτσάιντερ. Καμία αντίσταση δεν συναντάνε οι δυνατές ομάδες και γίνονται τέτοια σκορ όπως χθες και σήμερα. Ποια θρίλερ, ποιες παρατάσεις και πέναλτι, ποιες ανατροπές; Κι άντε τώρα να κάτσεις να δεις τους επαναληπτικούς…
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: