Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Η «συγγνώμη» του Κάμερον για το Χίλσμπορο και τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας...!!

Εδώ και 20 χρόνια, οι αγγλικές αστυνομικές αρχές και τα μίντια της χώρας προσπαθούσαν να ρίξουν την ευθύνη της τραγωδίας του Χίλσμπορο στους οπαδούς της Λίβερπουλ. Εικοσιτρία χρόνια μετά την αποφράδα εκείνη ημέρα του Απρίλη του 1989, ο Πρωθυπουργός της Αγγλίας, Ντέβιντ Κάμερον ζήτησε δημόσια συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων για την εις βάρος τους «διπλή αδικία», έπειτα από τις οδυνηρές 'αλήθειες' για παραποίηση στοιχείων και καταθέσεων που αποκαλύφθηκαν από το Hillsborough Independent Panel. Αντίδραση μέσω ανακοίνωσης και από τη Λίβερπουλ.
Όπου «διπλή αδικία» εννοεί αφενός την απώλεια των 96 ανθρώπων λόγω της αδυναμίας του κράτους και της αστυνομίας να προστατέψει τα αγαπημένα τους πρόσωπα, αφετέρου την προσπάθεια συγκάλυψης των όσων πραγματικά ευθύνονταν για αυτή την τραγωδία.
Η συγγνώμη του Κάμερον ήρθε ως αποτέλεσμα νέων στοιχείων που είδαν το φως της δημοσιότητας και που αφορούν σε έγγραφα τα οποία αποκαλύφθηκαν από το ειδικά σχεδιασμένο γι αυτή την υπόθεση «Hillsborough Independent Panel». Ο Κάμερον παραδέχθηκε ότι τουλάχιστον 59 από τους 96 νεκρούς θα μπορούσαν να ζήσουν αν τους παρεχόταν άμεσα ιατρική βοήθεια.
«Λαμβάνοντας υπ' όψιν τα νέα στοιχεία της έρευνας, θεωρώ ως υποχρέωσή μου να ζητήσω ειλικρινή συγγνώμη από τις οικογένειες των 96 θυμάτων για όλα αυτά για τα οποία υπέφεραν τα τελευταία 23 χρόνια. Εκ μέρους της Κυβέρνησης και βεβαίως της χώρας, εκφράζω τη λύπη μου για τη διπλή αδικία που δεν διορθώθηκε παρότι πέρασαν τόσα χρόνια. Είναι ξεκάθαρο ότι πολλά από τα ευρήματα της έρευνας είναι οδυνηρά. Υπάρχουν τρία συγκεκριμένα σημεία. Η αποτυχία των αρχών, η προσπάθεια να πέσουν ευθύνες στους οπαδούς και η αμφιβολία για την αρχική δικαστική έρευνα. Είναι πάντως ξεκάθαρο ότι γι αυτά που συνέβησαν δεν έφεραν ευθύνη οι οπαδοί της Λίβερπουλ», τόνισε χαρακτηριστικά ο Κάμερον και υποσχέθηκε ότι θα γίνει νέα, ακόμα πιο ενδελεχής έρευνα για να λάμψει η αλήθεια.
Οπως, επίσης, δήλωσε ο Τζέιμς Τζόουνς, πρόεδρος του Independent Panel και Επίσκοπος του Λίβερπουλ, «εδώ και περίπου ένα τέταρτο του αιώνα, οι οικογένειες των 96 και οι επιζήσαντες της τραγωδίας, είχαν μια πληγή ανοιχτή αναμένοντας απαντήσεις στα ερωτήματά τους. Πρόκειται για μια ενοχλητική και συγχρόνως οδυνηρή εμπειρία. Έπειτα από την έρευνα που κάναμε στα αρχεία της εποχής και την ανάλυση που ακολούθησε, είναι ξεκάθαρο ότι αυτή η τραγωδία δεν έπρεπε να έχει πλήξει τη χώρα. Μπορούσε να αποφευχθεί. Υπήρξε ξεκάθαρη επιχειρησιακή αποτυχία και το χειρότερο είναι ότι μετά την τραγωδία, κάποιοι προσπάθησαν να ρίξουν την ευθύνη στους οπαδούς. Η επιτροπή μας παρουσιάζει τα αποτελέσματα της έρευνας χωρίς να γνωρίζει που αυτή θα καταλήξει, αλλά έχοντας την ελπίδα ότι θα προσφέρει στις οικογένειες που υπέφεραν και υποφέρουν μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για το τι συνέβη εκείνη τη μέρα στο Σέφιλντ και τι ακολούθησε. Αυτή η ξεκάθαρη εικόνα, αυτή η γνώση, σε συνδυασμό με την πραγματική αλήθεια και τη δικαιοσύνη, μπορούν να βοηθήσουν τους συγγενείς των θυμάτων να τιμήσουν τους 96 αδικοχαμένους όπως τους αρμόζει».
Ανακοίνωση με αφορμή τις εξελίξεις εξέδωσε και η Λίβερπουλ. Σε αυτή αναφέρεται: «Έπειτα από 23 επίπονα χρόνια, οι οπαδοί μας απαλλάχθηκαν για όλα όσα τους κατηγόρησαν. Σήμερα, ο κόσμος γνωρίζει αυτό που εμείς ξέραμε. Οι οπαδοί της Λίβερπουλ ήταν αθώοι εκείνη την τραγική μέρα. Υπήρξε κατακριτέα και επιζήμια διαστρέβλωση της αλήθειας».
Ενδεικτικά τα σημαντικότερα συμπεράσματα της έκθεσης:
-    Διαπιστώθηκε προσπάθεια συγκάλυψης των λαθών της αστυνομίας
-    Οι οπαδοί της Λίβερπουλ, όχι μόνο δεν ευθύνονται, αλλά δεν είχαν κάποια συμμετοχή σε γεγονότα που οδήγησαν στην τραγωδία
-    164 καταθέσεις αστυνομικών παραποιήθηκαν, ενώ από 116 άλλες αφαιρέθηκαν τα αρνητικά σχόλια για την ηγεσία της αστυνομίας, σε μια προσπάθεια η ευθύνη για την τραγωδία να βαρύνει τους οπαδούς.
-    41 από τα 96 θύματα θα μπορούσαν να είχαν σωθεί μετά τις 15:15, ώρα που ο ιατροδικαστής όρισε σαν την ώρα θανάτου τους
-    Δεν προκύπτει καμία προσπάθεια της κυβέρνησης να κρύψει πληροφορίες.
-    Η υπηρεσία άμεσης βοήθειας απέτυχε να εφαρμόσει πλήρως το πλάνο της
-    Ένα πρακτορείο ειδήσεων του Σέφιλντ και ένας βουλευτής φαίνεται πως ήταν η πηγή της αρνητικής κάλυψης από τα ΜΜΕ (συμπεριλαμβανομένης και της SUN) σχετικά με τους οπαδούς της Λίβερπουλ. Οι πληροφορίες τους είχαν προέλθει από την αστυνομία του Νοτίου Γιόρκσαϊρ
-    Η ανεξάρτητη επιτροπή διαπίστωσε ότι η Αστυνομία συνεδρίασε στις 19 Απριλίου 1989, την ημέρα που δημοσιεύτηκε στη Sun το προκλητικό άρθρο. Εκπρόσωπος της αστυνομίας επιβεβαίωσε στη συνέχεια ότι «το να μπει η δική τους εκδοχή για την τραγωδία στον Τύπο και τα μέσα ενημέρωσης» ήταν προτεραιότητά του.
-    Για πρώτη φορά επιβεβαιώνεται πως η αστυνομία έκανε ελέγχους σχετικά με τα θύματα, σε μια προσπάθεια να αμαυρώσει τη φήμη τους.
-    Οι κίνδυνοι ήταν σαφείς και η τραγωδία θα μπορούσε να προβλεφθεί καθώς στο ίδιο γήπεδο είχαν συμβεί ατυχήματα το 1981, το 1987 και το 1988
Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως μετά την ομιλία του Ντέιβιντ Κάμερον, ακολούθησε στο Λίβερπουλ η συνέντευξη Τύπου της ανεξάρτητης επιτροπής που πραγματοποίησε την έρευνα για τα τραγικά γεγονότα του Χίλσμπορο. Όπως δήλωσε μέλος της, πιθανολογείται πως 41 άνθρωποι θα μπορούσαν να είχαν γλιτώσει τον θάνατο, αν είχαν γίνει οι κατάλληλες ενέργειες…






πηγή: onsports.gr
 

Κούγιας: «Έριξαν τον Ηρακλή για να σώσουν τον Αστέρα»

Ο Αλέξης Κούγιας με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε η Παναχαϊκή κατά της Football League φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και αναφέρθηκε στο θέμα.

Για την ΕΠΟ, την Football League αλλά και αυτούς που διοικούν το ποδόσφαιρο δήλωσε:

«Μας ενημέρωσαν ότι η συνεδρίαση ήταν μια φαρσοκωμωδία. Η απάντηση της ΕΠΟ μόνο νόμιμη δεν ήταν. Η Football League ζήτησε από την ΕΠΟ, να δώσει αυτή την λύση άρα η ΕΠΟ έπρεπε να απαντήσει σε νομικό επίπεδο. Βάσει κανονισμών είναι παράνομη ενέργεια.

Αν ανακοίνωσε η Football League ότι θα γίνει η κλήρωση με 18 ομάδες, τότε είναι της πλάκας. Υπάρχουν άνθρωποι που παίρνουν αποφάσεις. Κάποιοι που διοικούν το ποδόσφαιρο εκβιάζουν και πιέζουν».

Για τον Ηρακλή:

«Ο Ηρακλής είτε θα έπεφτε για χρέη, είτε για πλαστό πιστοποιητικό. Για πλαστό πιστοποιητικό δεν πέφτεις αλλά σου καταλογίζεται πρόστιμο και τον έριξαν για να σώσουν τον Αστέρα Τρίπολης».






πηγή: metrosport.gr
 

Θέλουν πρόεδρο της χώρας τον Γκουαρντιόλα!!

Θέλουν πρόεδρο της χώρας τον Γκουαρντιόλα!
Το ότι ο Πεπ Γκουαρντιόλα δεν είναι απλά ένας πρώην προπονητής και παίκτης της Μπαρτσελόνα είναι γνωστό. Στις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις που έλαβαν χώρα με αφορμή τη συμπλήρωση 80 χρόνων αυτονομίας, οι Καταλανοί ζήτησαν πλήρη αυτονομία από τη Μαδρίτη και μάλιστα ορισμένοι φαίνεται να έχουν σαφή προτίμηση για τον πρώτο τους πρόεδρο ζητώντας αυτός να είναι ο Γκουαρντιόλα.

Άλλωστε, ο ίδιος αποτελεί ένα σύμβολο για την περιοχή, με πλούσια πολιτική και κοινωνική δράση, καθώς και άποψη για τα γεγονότα την οποία ουδέποτε δοκίμασε να κρύψει. Παραμένει ένθερμος υποστηρικτής του ρεύματος αυτοδιάθεσης των Καταλανών, δεν αποκλείεται κάποια μέρα να τον δούμε και πρόεδρο της χώρας.

Αυτό τουλάχιστον ζήτησαν με πανό που ανάρτησαν διαδηλωτές στη Νέα Υόρκη. «Πρώτος πρόεδρος της μεταβατικής κυβέρνησης ο Πεπ Γκουαρντιόλα», ήταν το σύνθημα πλαισιωμένο από σημαίες της Καταλονίας.

Μάλιστα, ο άνθρωπος που οδήγησε την Μπαρτσελόνα στην κορυφή του ποδοσφαιρικού Ολύμπου τα τελευταία χρόνια, ο οποίος βρίσκεται το τελευταίο διάστημα στις ΗΠΑ, δεν δίστασε κάποια στιγμή να γίνει ένα με το πλήθος, ενώνοντας τη φωνή του με εκείνη του κόσμου και διαδηλώνοντας υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας.



πηγή: sport-fm.gr
 

«Ανεβαίνει ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης ή Ποντίων;»

Τα... παρατράγουδα ξεκίνησαν μετά την απόφαση της Football League να δεχθεί στο πρωτάθλημα της την Καβάλα, τον Ολυμπιακό Βόλου και τον Ηρακλή. Αιχμηρή ανακοίνωση από την Ερασιτεχνική ΑΕΛ, που στέκεται κυρίως στην άνοδο των Θεσσαλονικιών...
«Ανεβαίνει ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης ή Ποντίων;»
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
"Πληροφορηθήκαμε μέσω του ηλεκτρονικού τύπου ότι το Δ.Σ. της Football League αποδέχθηκε την εισήγηση του -απερχόμενου- Δ.Σ. της ΕΠΟ περί τοποθέτησης των Ηρακλή Θεσ/κης (ή μήπως Α.Ε. Ποντίων;), Ολυμπιακού Β. και Ν. Καβάλας στο φετινό πρωτάθλημα της FL.
Όπως αναφέραμε και στην ανακοίνωση μας από 7/8 είναι θέμα ηθικής τάξης και αξιοπρέπειας για το Σωματείο μας την ΑΕΛ να αρνηθούμε την παραγραφή ουσιαστικά της τιμωρίας των δύο τελευταίων ομάδων, παράγοντες των οποίων πρωταγωνίστησαν στο σκάνδαλο διαφθοράς που απαξίωσε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πόσο μάλλον όταν το μεγαλύτερο θύμα αυτού του κυκλώματος που παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη ήταν η Ομάδα μας.
Αρνητικοί επίσης είμαστε για όποια ομάδα παρανόμησε (βλ. πλαστογραφία) και δίκαια τιμωρήθηκε (Ηρακλής), ζητώντας μάλιστα να επιστρέψει μια άλλη (!) ομάδα στη θέση της (ΑΕ Ποντίων-Ηρακλης).
Καλούμε τη διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 έστω και την ύστατη ώρα να πράξει το καθήκον της και να ενεργήσει όπως η Ιστορία της ΑΕΛ επιτάσσει, αρνούμενη μέχρι τέλους να συναινέσει στην παρανομία και σε οποιαδήποτε «ανταποδοτικά οφέλη» της προταθούν, και προσφεύγοντας παράλληλα στη Δικαιοσύνη κατά των Δ.Σ. της Ε.Π.Ο. και F.L.
Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου"

"Ανακούφιση για λίγο"

Η πρώτη αντίδραση της ΠΑΕ Ηρακλής μετά την ανακοίνωση συμμετοχής του Ηρακλή, στο πρωτάθλημα της Football League ήρθε δια στόματος του αντιπροέδρου, Αργύρη Ασφαλτίδη.
"Ανακούφιση για λίγο"
Ο παράγοντας του Ηρακλή στην αρχική του τοποθέτηση, επεσήμανε: "Όταν έχεις εμπλακεί σε μια διαδικασία που κρατάει μήνες, δεν μπορείς παρά να νιώθεις ανακούφιση. Βέβαια οφείλω να πω, ότι αυτοσκοπός της ομάδας δεν ήταν να παίξει σ' αυτή την κατηγορία. Απώτερος στόχος ήταν να βρεθούμε στη Superleague. Εκεί ήταν ο πήχης μας. Βρισκόμαστε όμως, ένα βήμα πιο κοντά στην επιστροφή μας".

Σε ερώτηση για τα συναισθήματά του πρόσθεσε: "Αν σας πω το τι μένει από όλο αυτό, τα συναισθήματα είναι περίεργα και αντιφατικά. Διότι κάποιοι φορείς που αρχικά ήταν αρνητικοί κατέληξαν να είναι θετικοί και το αντίστροφο. Ομοίως και τα συναισθήματα λοιπόν, είναι μπερδεμένα".

Σχετικά με το αν η σημερινή ημέρα ήταν η πιο δύσκολη από άποψη "μάχης" είπε: "Όχι δεν θα το έλεγα. Όλες οι μέρες ήταν δύσκολες. Ήταν ένας μεγάλος "πόλεμος" με πολλές μικρές "μάχες". Έπρεπε να έρθουμε σε συνεννόηση με την Πολιτεία, τις διοργανώτριες αρχές, την Ομοσπονδία και κάποιος μπορεί να αισθάνεται ότι αυτό είναι εύκολο, αλλά δεν είναι καθόλου έτσι. Διότι και τα δικά τους συμφέροντα πολλές φορές ήταν αλληλοσυγκρουόμενα".

Σ' ότι αφορά τους χειρισμούς και τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν τόνισε: "Ως προς το τελικό αποτέλεσμα, αυτό που συνέβη, είναι θετικό. Τώρα να αναφέρουμε αν ήταν σωστές ή όχι, θα είναι άκομψο. Από την στιγμή που καρποφόρησε αυτή η προσπάθεια, ας ξεπεράσουμε αυτές τις τοποθετήσεις για τους χειρισμούς".

Αναφορικά με τον ρόλο του Σοφοκλή Πιλάβιου στην υπόθεση είπε: "Φυσικά και έπαιξε θετικό ρόλο. Είτε μας αρέσουν αυτοί οι παράγοντες, είτε όχι, είναι οι θεσμικοί συνομιλητές μας. Αυτή είναι η διαδικασία. Βεβαίως, η όλη ιστορία θα μπορούσε να μην είχε φτάσει ως εδώ, αλλά εγώ μιλάω για την τελική φάση. Αυτό που του αναλογούσε έστω και με καθυστέρηση το έκανε και φτάσαμε σε αυτό το αποτέλεσμα".

Σε ερώτηση για το αγωνιστικό πλάνο από εδώ και πέρα επεσήμανε: "Αυτή η εξέλιξη η σημερινή αυξάνει και τις υποχρεώσεις. Θα γίνει ότι χρειαστεί. Τώρα σ' ότι αφορά τις ημερομηνίες των μεταγραφών, θα πρέπει να το δω και εγώ αυτό, διότι προς το παρόν δεν το γνωρίζω.

Θέλω όμως να πω και κάτι άλλο. Δεν υπάρχει λόγος για πανηγυρισμούς, όμως δεν ήταν και όλοι συμπαραστάτες μας στην προσπάθεια και ειδικά άνθρωποι του δημοσιογραφικού κόσμου. Και αυτό είναι άδικο, διότι ο Ηρακλής είναι η μεγαλύτερη ομάδα της πόλης. Δεν μιλάω για τα οπαδικά Μέσα, αλλά η συμπεριφορά από αντικειμενικούς και έγκριτους δημοσιογράφους μπορώ να πω ότι μας ξένισε. Ενοχληθήκαμε και εκπλαγήκαμε".

«Είμαι συγκινημένος, δικαιωθήκαμε»

Για δικαίωση μίλησε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου, Παναγιώτης Μποτσιβάλης μετά την οριστική απόφαση συμμετοχής της ομάδας του (μαζί με Ηρακλή και Καβάλα) στη Football League. Ο πρόεδρος της βολιώτικης ΠΑΕ δήλωσε συγκινημένος από την τελική κατάληξη του ζητήματος, ενώ αναφέρθηκε και στον Ηρακλή ευχόμενος άμεση άνοδο στη Σούπερ Λίγκα.
«Είμαι συγκινημένος, δικαιωθήκαμε»
Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο «Αθλητικό Μετρόπολις»:
"Είμαι συγκινημένος. Μετά από αγώνες ενός έτους, έστω και με αυτή τη συμβιβαστική λύση ήρθε η δικαίωση για μας. Επρεπε να παίξουμε στη Σούπερ Λιγκ, αλλά δεχόμαστε τη μερική δικαίωσή μας.
Να ξεχάσουμε αυτούς μας πίκραναν. Εύχομαι στον Ηρακλή να πάει μπροστά. Του αξίζει και να πάει εκεί που του αξίζει. Στη Σούπερ Λιγκ.
Ευχαριστώ όλους όσοι βοήθησαν ακόμα και αυτούς που δεν βοήθησαν τους συγχωρούμε.
Εγινε μία αδελφοποίηση των τριών ομάδων για τον κοινό μας αγώνα.
Εχω έτοιμη ομάδα. Με προσωπική πρωτοβουλία έκανα μόνος μου ιδιωτικά συμφωνητικά και είμαστε έτοιμοι. Στόχος μας θα είναι ο πρωταθλητισμός. Αυτό εύχομαι και στον Ηρακλή και την Καβάλα.
Ευχαριστώ τον κ. Παπαδόπουλο και τον κ. Τσοκτουρίδη. Ημασταν μία γροθιά και όσοι προσπάθησαν να την σπάσουν δεν τα κατάφεραν». 


"Ο κόσμος έμαθε αυτό που εμείς γνωρίζαμε"...!!

Η Λίβερπουλ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία οι άνθρωποι της τονίζουν ότι είναι ικανοποιημένοι που ο κόσμος άκουσε την αλήθεια, αλλά και από την «συγνώμη» του Άγγλου πρωθυπουργού, Ντέιβιντ Κάμερον.
"Ο κόσμος έμαθε αυτό που εμείς γνωρίζαμε"...
«Oι σκέψεις όλων στο σύλλογο ανήκουν σε αυτήν τη γεμάτη από συναισθήματα ημέρα, λόγω της τραγωδίας του Χίλσμπορο. Σήμερα ο κόσμος άκουσε την αλήθεια για ότι συνέβη πριν από 23 χρόνια.
Ως ποδοσφαιρικός σύλλογος θα συνεχίσουμε να θυμόμαστε όσους έχασαν τη ζωή τους και να υποστηρίζουμε τις οικογένειές τους.
Ελπίζουμε ότι οι αποφάσεις της σημερινής ημέρας θα δώσουν απαντήσεις σε σημαντικά ερωτήματα που παρέμεναν αναπάντητα όλα αυτά τα χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Στην Κοινωνία Μελών το... δικόγραφο!!

Οι εξελίξεις στην ΠΑΕ Άρης στο θέμα του «άρθρου 99» τρέχουν. Πιο συγκεκριμένα, το δικόγραφο που συνέταξε ο νομικός, Κώστας Παπαδόπουλος, παραδόθηκε πριν λίγη ώρα (με καθυστέρηση…) στην διοίκηση της «ΚΜΑ» που αυτή την ώρα βρίσκεται στα γραφεία του φορέα και το επεξεργάζεται μαζί με τους νομικούς κ.κ Χριστοφορίδη και Τσομίδη.
Στην Κοινωνία Μελών το... δικόγραφο
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το δικόγραφο εμφανίζει ελλείψεις και κενά, ενώ υπάρχουν αρκετές επιφυλάξεις για το αν πρέπει να κατατεθεί στο Μονομελές Πρωτοδικείο στη μορφή που συντάχθηκε. Την απόφαση που θα παρθεί σε λίγη ώρα περιμένει και ο Αντώνης Ζαμπέτας για να υπογράψει ή όχι το δικόγραφο.
Σε κάθε περίπτωση, έως το βράδυ αναμένεται να υπάρξουν ανακοινώσεις από την «ΚΜΑ» και τους νομικούς που ασχολούνται με την υπόθεση. Αυτά προς το παρόν…
Πηγή: allaboutaris.com

Και τώρα τα λεφτά που... γαυγίζαμε!!

Η ΕΠΟ ζήτησε την επιστροφή του Ολυμπιακού Βόλου, Καβάλας και Ηρακλή στην Football League, το ΔΣ της κατηγορίας το ψήφισε και τώρα το κράτος πρέπει να πληρώσει!
Και τώρα τα λεφτά που... γαυγίζαμε!
Μπορεί η Football League να ανακοίνωσε πριν από λίγο την επιστροφή των τριών ομάδων στις επαγγελματικές κατηγορίες, ωστόσο για να γίνει αυτό θα πρέπει πρώτα το κράτος να βάλει το... χέρι στην τσέπη. Αυτό αναφέρεται ξεκάθαρα και στην σημερινή ανακοίνωση.
«Η έναρξη του πρωταθλήματος μετατίθεται για τις 30/09/2012, υπό την προϋπόθεση ότι θα επιλυθούν-διευθετηθούν τα αγωνιστικά και οικονομικά θέματα που αντιμετωπίζουν οι ΠΑΕ και τα ΤΑΠ της Β΄ και Γ΄ Εθνικής κατηγορίας», λέει η ανακοίνωση και εμείς σας θυμίζουμε τι γράφαμε χθες στο θέμα «Για το ποδόσφαιρο, λεφτά υπάρχουν!».
Ο σκύλος σας είχε ενημερώσει σχετικά με την επιστροφή των τριών ομάδων πως: «Το κράτος όχι μόνο θα δίνει λεφτά μέσω του ΟΠΑΠ στην Football League, αλλά τώρα θα δώσει και έξτρα χορηγία στις τρεις ομάδες, ώστε να μην διαμαρτύρονται οι υπόλοιποι από το… μοίρασμα της πίτας. Και πόσο θα είναι αυτό το «εξτραδάκι»; Σίγουρα πάνω από 300.000 ευρώ, όπως λέγετε τις τελευταίες ώρες».
Αυτές είναι τα οικονομικά θέματα που πρέπει να κάνει δεκτά ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης για να γυρίσουν οι Ολυμπιακούς Βόλου, Ηρακλής και Καβάλα με κάθε επισημότητα στα επαγγελματικά πρωταθλήματα.


πηγή: sportdog.gr   

"Είμαι υπηρεσιακός πρόεδρος"

Ο νέος πρόεδρος της ΚΕΔ, Γιώργος Καραμελίδης, μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» διευκρινίζοντας οτι είναι υπηρεσιακός πρόεδρος, ενώ τάχθηκε αναφανδόν υπέρ της τοποθέτησης του Ηρακλή στη Football League...
"Είμαι υπηρεσιακός πρόεδρος"
«Δεν έχω να πω και τίποτα το σπουδαίο. Είμαι υπηρεσιακός. Θα προσπαθήσω να συνεχίσω το επιτυχημένο έργο της προηγούμενης διοίκησης, Θα κάνω ό, τι μπορώ με τον καλύτερο τρόπο».
Επίσης ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ημαθίας και πλέον πρόεδρος και της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας σχολίασε για το θέμα της αναδιάρθρωσης των κατηγοριών ότι «θέλω να δικαιωθούν οι τρεις ομάδες. Ως βορειοελλαδίτης έχω συμπάθεια στον Ηρακλή. Πρέπει οι αρμόδιοι φορείς να βάλουν τον Ηρακλή στην Football League.
»Η ΕΠΟ το ήθελε. Αν κι ανήκει στην Σούπερ Λίγκα ο Ηρακλής, πρέπει οπωσδήποτε να πάει στην Football League. Το κλίμα είναι καλό πάντως. Ολη η ΕΠΟ εύχεται να ανέβει ο Ηρακλής, αλλά είναι το νομικό πρόβλημα. Είναι μεγάλη αδικία, αυτό που συνέβη με τις ομάδες. Η πολιτεία φταίει για όλο αυτό. Εγώ λέω ότι θα δικαιωθούν οι ομάδες. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι οι άλλες ομάδες αντιδρούν της Football League».