Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Πάει φουλ για άρθρο 99!!

"O Άρης θα υπαχθεί στο άρθρο 99", δηλώνει γνωστός νομικός.
Πάει φουλ για άρθρο 99
Ο Στάθης Τσομίδης μίλησε στην εκπομπή "AllAboutAris on AIR" και εξέφρασε την αισιοδοξία του πως στο τέλος η ομάδα θα τα καταφέρει και θα υπαχθεί κανονικά στο περίφημο άρθρο.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Για την προσπάθεια που κάνει η ομάδα επτά νομικών να πετύχει την υπαγωγή του ΑΡΗ στο άρθρο 99: "Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια. Είμαστε εφτά συνάδελφοι με επικεφαλής τον Κώστα Παπαδόπουλο ο οποίος είναι βαθύς γνώστης πραγμάτων και παράλληλα μέσα σε αυτοί την ομάδα βρίσκονται κι άλλοι συνάδελφοι(όπως ο κύριος Θωμόπουλος και ο κύριος Χριστοφορίδης) που είναι ειδικοί σε διάφορους τομείς. Εμείς πήραμε την εντολή από την ΠΑΕ αλλά και από την «ΚΜΑ» να διερευνήσουμε τους τρόπους που θα επιτρέψουν στον ΑΡΗ στο μέλλον να ασχοληθεί μόνο με το ποδοσφαιρικό κομμάτι και να τον νοιάζει μόνο να παίζει καλό ποδόσφαιρο".
Για το πότε έλαβαν την εντολή από τους φορείς του ΑΡΗ να ξεκινήσουν τις νομικές διαδικασίες: «Μπορώ να σας ανακοινώσω ότι την εντολή για να χειριστούμε το θέμα τη λάβαμε εγγράφως την προηγούμενη Πέμπτη. Αυτή τη στιγμή είμαστε έτοιμοι και μένουν μόνο κάποιες λεπτομερείς(ένα χτένισμα που λέμε εμείς οι νομικοί) για τη σύνταξη του δικογράφου».

Για τον αν παρουσιάστηκαν διαφωνίες μεταξύ των νομικών στις έως τώρα συζητήσεις: «Κοιτάξτε... Στη γλώσσα των νομικών η έννοια πρόβλημα είναι πολύ διαφορετική από την κοινή της ορολογία. Στην επιστήμη μας για ένα θέμα δεν μπορεί να υπάρξει μία μόνο γνώμη. Πάντα υπάρχουν πολλές(τουλάχιστον δύο) οι οποίες αρκετές φορές είναι και αντικρουόμενες. Αυτό όμως δεν επηρεάζει τη συνεργασία μας. Κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να δώσουμε λύση. Δημιουργήθηκε ένα θέμα εκ του μη όντος και γι αυτό το λόγο πρέπει να από εδώ και στο εξής να τηρηθεί σιγή ασυρμάτου. Πρέπει να λειτουργήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε, ώστε να αποδείξουμε ότι ο ΑΡΗΣ είναι βιώσιμος. Η ομάδα μπορεί και έχει μεγάλες πιθανότητες όχι απλώς να υπαχθεί προσωρινά αλλά και κανονικά».

Για το πως έφτασε ο ΑΡΗΣ σε αυτό το σημείο και για τον αν έχει ελπίδες να υπαχθεί στο άρθρο 99: «Καλώς η κακώς οι ομάδες έφτασαν σε αυτό το σημείο. Δεν μπορώ να σκεφτώ πως για τον ΑΡΗ θα τηρηθεί αυστηρά ο νόμος, ενώ αλλού γίνονται... όργια. Εγώ πιστεύω πως θα υπαχθούμε και σε αυτή την προσπάθεια πρέπει να είμαστε όλοι μαζί».

Για έλεγχο που θα γίνει στη ΠΑΕ: «Από τα στοιχεία που έχω πιστεύω ότι κάποιοι άνθρωποι θα πάνε κατηγορούμενοι σε βαθμό κακουργήματος. Αυτόά είδα και αυτά είπα. Ελπίζω με καλύτερη πληροφόρηση και περισσότερα στοιχεία να ξέρουμε περισσότερα στο μέλλον».

Για το αν άργησε ο ΑΡΗΣ να κινήσει τις διαδικασίες υπαγωγής στο άρθρο 99: «Οι προϋποθέσεις υπαγωγής είναι πάρα πολλές. Ο ΑΡΗΣ δεν άργησε να κινηθεί. Αυτοί που λένε ότι αργήσαμε δεν έπεισαν ότι ήταν έτοιμοι να μας προσκομίσουν τα στοιχεία που θέλαμε. Μόνο όταν ξεκινάει επισήμως η διαδικασία( εγγράφως) τότε μπορεί κάποιος να μας προσκομίσει στοιχεία. Εγώ κλήθηκα να ασχοληθώ με του ΑΡΗ διότι έτυχε να έχω προσωπική σχέση με τον πρόεδρο της «ΚΜΑ» και μου είπε να τον βοηθήσω. Τα στοιχεία δεν τα γνωρίζαμε και δεν μπορούσαμε να τα δούμε πριν λάβουμε την εντολή εγγράφως.  Έχω μία ηθική ευθύνη απέναντι στον κόσμο της ομάδας. Συγκινούμεαι μόνο που σκέφτομαι τα παιδιά που πιστεύουν στην ομάδα. Ο ΑΡΗΣ θα υπαχθεί στο άρθρο 99 και όλοι οι νομικοί δώσαμε μεταξύ μας ώστε να τα καταφέρουμε».

πηγή: allaboutaris.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: