Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Tι σημαίνει το άρθρο 99 για τον Άρη;

Η "καταιγίδα" των προσφυγών στον Αρη δεν έχει τελειωμό και αυτό που καθημερινά διαπιστώνουν όσοι εμπλέκονται με τα κοινά του συλλόγου είναι πως η ομάδα περνάει τη δυσκολότερη ίσως στιγμή της ιστορίας της.

Tι σημαίνει το άρθρο 99 για τον Άρη;
Στη λίστα των παικτών που διεκδικούν χρήματα μέσω προσφυγής από την ΠΑΕ προστέθηκε και ο Ρονάλντο Γκιάρο, ο οποίος θα διεκδικήσει 300.000 ευρώ. Οι «κίτρινοι» θα επιχειρήσουν να έρθουν σε συμβιβασμό με τον Βραζιλιάνο αμυντικό αλλά και να κερδίσουν όσο δυνατόν περισσότερο χρόνο ώστε προηγουμένως να ασχοληθούν με περιπτώσεις ποδοσφαιριστών των οποίων χρονικά οι προσφυγές προηγούνται.
ΤΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ!
Χθες ήταν μια δύσκολη μέρα για το νομικό εκπρόσωπο της ΠΑΕ Χρήστο Γρόλλιο, ο οποίος μαζί με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΠΑΕ Αντώνη Ζαμπέτα βρέθηκε στην Αθήνα προκειμένου να αντιμετωπίσει μια σειρά από εξαιρετικά κρίσιμες υποθέσεις προσφυγών. Σε ό,τι αφορά την περίπτωση του Κουλουχέρη, ο οποίος απειλεί τον Αρη με αφαίρεση βαθμών καθώς δεν τηρήθηκε ο μεταξύ τους διακανονισμός, η ΠΑΕ ζήτησε και πήρε προθεσμία ώστε να καταθέσει υπόμνημα μέχρι την Παρασκευή (14/9).
Η απόφαση αναμένεται σε δύο εβδομάδες και μέχρι τότε πρέπει να βρεθεί μια λύση, καθώς σε διαφορετική περίπτωση η τιμωρία θεωρείται βέβαιη. Προθεσμία ώστε να καταθέσει υπομνήματα (στις 18/9) πήρε και για τις υποθέσεις Φατί, Σανκαρέ, Ντίκο και Τόχα. Αναβολή πήραν οι υποθέσεις των Σηφάκη (25/9) και Μενδρινού (25/9), όπως του μάνατζερ Γλυκού για την υπόθεση Τριανταφυλλάκου και Οδυσσέα Αναγέννησης (9/10).
Αντίθετα, κανονικά εκδικάστηκε η υπόθεση του Νάτσο Γκαρσία και η απόφαση αναμένεται σύντομα, ωστόσο στον Αρη δηλώνουν αισιόδοξοι ότι θα βρεθεί λύση, καθώς ο Γκαρσία φέρεται να δέχθηκε τελικά πρόταση εξόφλησης των χρημάτων του σε βάθος τεσσάρων ετών.
ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 99
Περίπου οκτώ χρόνια μετά την υπαγωγή του Αρη στο άρθρο 44 οι «κίτρινοι» ετοιμάζονται να κάνουν χρήση μιας ακόμη διάταξης (του άρθρου 99 του πτωχευτικού κώδικα) που αφορά προβληματικές εταιρείες με στόχο να βάλει σε μια τάξη τα χρέη τους κερδίζοντας παράλληλα χρόνο. Για να υπαχθεί ο Αρης στο άρθρο 99 θα πρέπει να αποδείξει στο Πολυμελές Πρωτοδικείο ότι το χρέος του είναι βιώσιμο. Θα πρέπει να διευκρινιστεί πως το άρθρο 99 δεν έχει καμία σχέση με το «44», δεν πρόκειται για χαριστική διάταξη, δίνει ωστόσο τη δυνατότητα στην εκάστοτε εταιρεία να έρθει σε συνεννόηση με πιστωτές της ρυθμίζοντας σε βάθος χρόνου τα χρέη της.
Οι όροι στην υπαγωγή είναι αυστηροί κι αν η εταιρεία που μπει στο άρθρο παρεκκλίνει από ημερομηνίες καταβολής χρημάτων που θα συμφωνήσει κινδυνεύει με έξοδο (κι άλλες συνέπειες) από τον πτωχευτικό κώδικα. Εφόσον οριστικοποιηθεί η απόφαση της ΠΑΕ Αρης να υπαχθεί στο άρθρο 99 θα πρέπει να υποβάλει το αίτημά της στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης. Συνήθως βέβαια (αν κρίνουμε από παραδείγματα άλλων εταιρειών) αυτή η διαδικασία δεν πρέπει δημοσιοποιείται για συγκεκριμένους λόγους τακτικής πριν να γίνει δεκτή η αίτηση υπαγωγής.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: