Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Μπουμσόνγκ: «Αρνήθηκα τη Γουέστ Χαμ, για το brand name του Παναθηναϊκού»

Με αφορμή την επίσκεψή του στο Παρίσι για επαγγελματικούς λόγους, ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ παραχώρησε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη σε γαλλικό μέσο. Ο στόπερ του «τριφυλλιού» εξήγησε ότι το καλοκαίρι κατέβαλε προσπάθεια ώστε να επιστρέψει στην πατρίδα του, αναφέρθηκε στις προχωρημένες επαφές του με τη Γουέστ Χαμ, αλλά και στους λόγους για τους οποίους αποφάσισε τελικά να παραμείνει στον Παναθηναϊκό, έστω και με λιγότερα χρήματα.
Ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός μίλησε στο le10sport.com (ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξής του, όπως αναφέρεται, ολόκληρη θα δημοσιευτεί στις 21/09) και δεν έκρυψε ότι το καλοκαίρι προσπάθησε να γυρίσει στα πάτρια εδάφη, βρίσκοντας όμως κλειστές τις πόρτες των πιο φιλόδοξων συλλόγων της Λιγκ 1.
«Αρχικά ήθελα να αποχωρήσω. Να επιστρέψω στη Γαλλία και τη Λιγκ 1 ακόμα και για μια ομάδα όπως η Παρί σεν Ζερμέν. Αυτοί βέβαια δεν με ήθελαν, δεν ήμουν προτεραιότητά τους (γέλια). Προσπάθησα να βρω ομάδα που να βρίσκεται συνήθως μέσα στην πρώτη εξάδα, αλλά η αλήθεια είναι ότι οι σύλλογοι ψάχνουν πλέον νεότερους ποδοσφαιριστές. Βρήκα πολλές κλειστές πόρτες, παρότι οι οικονομικές αξιώσεις μου ήταν πολύ λογικές. Δεν ζητούσα πολλά χρήματα, ωστόσο οι περισσότεροι σύλλογοι ενδιαφέρονται μόνο στην προώθηση νέων παικτών ώστε αργότερα να καρπωθούν τα οφέλη από τις πωλήσεις τους. Καλό είναι αυτό, νομίζω όμως ότι χρειάζονται και έμπειροι παίκτες σε μια ομάδα», τόνισε αρχικά ο «Μπουμ» για να συνεχίσει αναφερόμενος στις επαφές του με τη Γουέστ Χαμ και στους λόγους που τον οδήγησαν τελικά στην απόφαση να παραμείνει στον Παναθηναϊκό.
«Είχα προτάσεις και από άλλους συλλόγους, εκτός Γαλλίας. Η πιο ενδιαφέρουσα ήταν από τη Γουέστ Χαμ. Φτάσαμε πολύ κοντά σε συμφωνία, αλλά τελικά αποφάσισα να μείνω στον Παναθηναϊκό. Παρά την κρίση, οι παράγοντες της ομάδας μου ζήτησαν να παραμείνω και το έκανα παρότι χρειάστηκε να μειώσω τις απολαβές μου κατά 25%, ποσοστό καθόλου αμελητέο. Στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα λόγω κρίσης, αλλά το όνομα 'Παναθηναϊκός' αποτελεί εγγύηση για τα χρήματά μου. Αυτό μου είπαν οι άνθρωποι της ομάδας, αυτό έχω καταλάβει κι εγώ και γι αυτόν τον λόγο έμεινα στην Αθήνα».



πηγή: onsports.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: