Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Το check in του Ιβαν!

Ο Κώστας Βασιλόπουλος γράφει για τα σχέδια του Ιβάν Σαββίδη και τα νέα δεδομένα στον ΠΑΟΚ που θα φέρουν λειτουργικές εξελίξεις και δραστικές αλλαγές στο ποδοσφαιρικό τμήμα.
Στο μικροσκόπιο του Ιβαν Σαββίδη βρίσκονται το τελευταίο διάστημα όλοι όσοι εργάζονται ή συνεργάζονται με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ο ομογενής επιχειρηματίας δεν σκοπεύει να «χαρίσει κάστανα» σε κανέναν. Έχει καταστήσει σαφές σε όλους ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα λειτουργήσει ως ανώνυμη εταιρία με ιδιοκτήτη που στην χειρότερη περίπτωση δεν θέλει να χάνει χρήματα.
Έδωσε σε όλους ανεξαιρέτως περιθώριο ενός μήνα (από την ημέρα που απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών) να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα και μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα κάνει ταμείο. Ο μεγαλομέτοχος του Δικεφάλου έχει ζητήσει από τους στενούς του συνεργάτες να προχωρήσουν στην αξιολόγηση του προσωπικού αλλά και των στελεχών που σήμερα απαρτίζουν το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ.
Εξαιρούνται από την αξιολόγηση τα μέλη της τεχνικής ηγεσίας και οι ποδοσφαιριστές. Ο Σαββίδης από την παλαιότερη ενασχόληση του με το ποδόσφαιρο γνωρίζει ότι είναι εντελώς διαφορετικός ο τρόπος και ο χρόνος αξιολόγησης του προπονητή των συνεργατών του και των παικτών μια ομάδας. Θεωρήστε δεδομένο ότι μελλοντικά για κάθε απόφαση που θα αφορά το ποδοσφαιρικό τμήμα θα έχει προσωπική άποψη που πιθανότατα θα καθορίζει και τις εξελίξεις.
Η απόσταση που χωρίζει την Θεσσαλονίκη και το Ροστοφ που είναι η έδρα των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων δεν θα αποτελέσει πρόβλήμα. Ο Σαββίδης έχει αποφασίσει να πραγματοποιεί συχνά το ταξίδι όχι μόνο για να παρακολουθεί τις εξελίξεις στον ΠΑΟΚ αλλά και γιατί είναι δεδομένο ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αποκτήσει επαγγελματικές δραστηριότητες στην Ελλάδα και μάλιστα αρκετά σημαντικές.
Παράλληλα έχει αναθέσει στους Αντον Καντάρεφ και Μαρία Γκοντσάρεβα (έχει εγκατασταθεί μόνιμα στα γραφεία της Τούμπας) να γίνουν μέρος της καθημερινότητας του ΠΑΟΚ προκειμένου να αποκτήσουν γνώση και άποψη προκειμένου να τον ενημερώνουν για όλα όσα αφορούν την ομάδα. Πρόκειται για δυο στελέχη που επί σειρά ετών συνεργάζονται με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και στους οποίους έχει απόλυτη εμπιστοσύνη.
Ο Σαββίδης δεν σκοπεύει να αφήσει τίποτε στην τύχη. Στην πρώτη ουσιαστικά επίσκεψη του στην Τούμπα (την προηγούμενη εβδομάδα) έδωσε σε όλους να καταλάβουν ότι στις υπηρεσίες της ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα μείνουν όσοι το αξίζουν και όσοι μπορούν να προσαρμοστούν στα δεδομένα και την φιλοσοφία που θα επιβάλει ο ίδιος.
Αν χρειαστεί να προχωρήσει σε ριζοσπαστικές αλλαγές και να αλλάξει το σκηνικό όπως αυτό είχε διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια δεν θα διστάσει να το κάνει. Δεν θα υπολογίσει τις συνέπειες που ενδεχομένως θα έχουν τέτοιου είδους κινήσεις. Είναι ο ισχυρός άντρας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και θέλει να το νιώσουν όλοι αυτό. Μέσα κι έξω από την Τούμπα.
Υ. Γ. 1 Μέσα στις προθέσεις του νέου μεγαλομετόχου της ΠΑΕ είναι να αναθέσει σε ποδοσφαιράνθρωπο το ρόλο του συμβούλου του σε θέματα που αφορούν το αγωνιστικό τμήμα. Ο Σαββίδης θέλει δίπλα του μια προσωπικότητα του ποδοσφαίρου για να ανταλλάσσει απόψεις. Επιχειρώντας να περιγράψω τα χαρακτηριστικά του ανθρώπου που θέλει δίπλα του ο Ιβαν, θα πω ότι δεν θα έχει καμία σχέση με την καθημερινότητα του ΠΑΟΚ και πιθανότατα δεν θα κατοικεί στην Θεσσαλονίκη. Ίσως δεν θα κατοικεί στην Ελλάδα. Κρατήστε το αυτό που σας γράφω. Να το θυμάστε.gazzetta gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: