Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Πάει καλά η Εθνική!!

Το έγραψα μετά τον αγώνα της Εθνικής στη Ρίγα, το γράφω και πάλι: Η ομάδα συνεχίζει να φωνάζει "πάμε καλά" ακόμα κι όταν δεν μας θαμπώνει με το θέαμα που προσφέρει. Γράφει ο Δημήτρης Παπανικολάου.
Πάει καλά η Εθνική
«Καθάρισε» λοιπόν και την Λιθουανία, που ας με συγχωρέσει ο Σάντος, δεν ήταν καλύτερη από τη λετονία, όπως έλεγε και ξανάλεγε στους διεθνείς για να τους έχει σε εγρήγορση. Αυτή όμως, είναι δουλειά του προπονητή.
Από τη μία παίρνουμε τους βαθμούς (έχουμε ήδη 6) και ξεπεράσαμε και το εμπόδιο του Σεπτεμβρίου που είναι πάντα ένας δύσκολος μήνας σε πρεμιέρες, καθώς οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές δεν έχουν βρει ακόμα τα πατήματά τους στο γήπεδο.
Από την άλλη οφείλουμε να βρούμε το αντίδοτο στα χαμένα πρώτα ημίχρονα των αγώνων μας. Και με την Λιθουανία και με την Λετονία, αλλά και στο Euro 2012 χάναμε διαρκώς τα πρώτα 45 λεπτά.
Και καλά να τα χάνεις χωρίς να δέχεσαι γκολ. Αν όμως, είσαι πίσω στο σκορ, τότε όσο χαρακτήρα και να διαθέτεις κάποια στιγμή θα το πληρώσεις.
Κι επειδή η Βοσνία δεν είναι ούτε Λετονία, ούτε Λιθουανία, πρέπει μέχρι τις 12 Οκτωβρίου να έχουμε βρει τρόπο να κάνουμε ένα ολόκληρο 90λεπτο με σωστό ρυθμό.
Το βέβαιο είναι ότι η Εθνική είναι σε άλλο επίπεδο από την γενικότερη εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Είτε γιατί υπάρχουν ποδοσφαιριστές με παραστάσεις από το εξωτερικό, είτε γιατί έχει υπέροχο οικογενειακό κλίμα, είτε γιατί στην ΕΠΟ κατάλαβαν ότι η Εθνική είναι πάνω από μικροπολιτικές σκοπιμότητες.
Φτάνει μόνο τούτο. Στη Ρίγα ο Νίνης έπαιξε 20΄ χωρίς να κάνει κάτι εξαιρετικό, ενώ ο Μήτρογλου αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο γιατί δεν «κόλλησε» στην επίθεση με τον Γκέκα.
Το βράδυ της Τρίτης στο Φάληρο όμως, ήταν ο Νίνης και ο Μήτρογλου που έκαναν εξαιρετική εμφάνιση και «καθάρισαν τη… μπουγάδα» για την Εθνική. Όπως στη Ρίγα ήταν το φοβερό γκολ του Σπυρόπουλου, ο οποίος δεν ήταν καν στην αποστολή της Πολωνίας τρεις μήνες νωρίτερα.
Λύσεις λοιπόν, υπάρχουν και ο Σάντος δείχνει να τις αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο. Κι αυτό θα κάνει και με την παρέα του Τζέκο που έρχεται με τον αέρα των 12-2 τερμάτων στην Αθήνα, κάτι που δεν είναι απαραίτητα κακό για την Ελλάδα.
Ναι, θέλουμε να μας υποτιμήσει η Βονσία και να νοιώθει ως το απόλυτο φαβορί. Διαθέτει παικταράδες από το κέντρο και μπροστά, αλλά όταν δέχεται γκολ από το Λιχτενστάιν μάλλον πρέπει να έχει και τις αδυναμίες της.
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: