Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Άγρια νιάτα!

Βασισμένη στο «χρυσό» της μέλλον η Εθνική έκανε το «2 στα 2» κόντρα στους Λιθουανούς (2-0) και περιμένει τη Βοσνία τον Οκτώβριο στο Φάληρο για το… προσπέρασμα.
Στις 12/10 το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα υποδέχεται τη Βοσνία και τέσσερις ημέρες αργότερα φιλοξενείται από τη Σλοβακία και ψάχνει τα αποτελέσματα που θα φέρουν τη Βραζιλία και το Μουντιάλ του 2014 ακόμη πιο κοντά.

Είναι εμφανές πως αυτή η Εθνική έχει αλλάξει προς το καλύτερο τόσο την αγωνιστική της φιλοσοφία, όσο και τον τρόπο παιχνιδιού της. Με σαφέστατα πιο επιθετικούς προσανατολισμούς, με το 4-4-2 να υπάρχει ως σύστημα στο… χόρτο και όχι μόνο στη θεωρία, έχει κερδίσει και τον κόσμο. Κάτι που φάνηκε και από την παρουσία του (περίπου 20.000 βρέθηκαν στο Καραϊσκάκη) και από το ζεστό τους χειροκρότημα.

Συνδυάζοντας το τερπνόν μετά του ωφελίμου, η Εθνική έφτασε τους 6 βαθμούς, όσους έχει και η Βοσνία με την οποία μοιράζεται για την ώρα την κορυφή. Η Ελλάδα μάλιστα την φιλοξενεί στις 12 Οκτωβρίου σε ένα ματς που θα κρίνει πολλά στην υπόθεση της πρόκρισης. Μια νίκη θα δώσει σημαντικό προβάδισμα στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ισόπαλο αποτέλεσμα θα είναι και καταδικαστικό.

Βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τέσσερις ημέρες αργότερα η Ελλάδα ταξιδεύει στην Μπρατισλάβα, όπου αντιμετωπίζει τη Σλοβακία, μια ομάδα που μπορεί με τη μέχρι τώρα παρουσία της να μην μας έχει εξάψει τη φαντασία, δεν παύει να είναι υπολογίσιμος αντίπαλος.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που θα πρέπει να έχουν όλοι στο μυαλό τους είναι ότι στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ως διοργάνωση υπό την αιγίδα της FIFA, σε περίπτωση ισοβαθμίας δύο ομάδων το πρώτο κριτήριο είναι η συνολική διαφορά τερμάτων. Πράγμα που σημαίνει πως όταν βρίσκεις κάποιον αντίπαλο… μπόσικο, δεν πρέπει να δείχνεις οίκτο. Οι Βόσνιοι με προίκα εκείνο το 8-1 στην έδρα του Λιχτενστάιν έχει καλύτερη διαφορά, οπότε μια νίκη εναντίον τους θα μας δώσει όχι μόνο βαθμολογικό αλλά και ψυχολογικό προβάδισμα.

Η βαθμολογία του 7ου ομίλου

1. Βοσνία Ερζεγοβίνη 6 12-2
2. Ελλάδα 6 4-1
3. Σλοβακία 4 3-1
4. Λιθουανία 1 1-3
5. Λετονία 0 2-6
6. Λιχτενστάιν 0 1-10

Επόμενη αγωνιστική (12/10):

Ελλάδα-Βοσνία
Σλοβακία-Λετονία
Λιχτενστάιν-Λιθουανία

Δεν υπάρχουν σχόλια: