Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Αφιερωμένη σε Kαραγκούνη και Πιλάβιο!!

Ηταν η μέρα που ο μεγάλος αρχηγός της Εθνικής, ο Γιώργος Καραγκούνης, υπέγραψε στη Φούλαμ και άνοιξε ένα ακόμη σημαντικό κεφάλαιο στην καριέρα του, στην Πρέμιερ Λιγκ. Του Βασίλη Βέργη.
Αφιερωμένη σε Kαραγκούνη και Πιλάβιο
Ηταν η βραδιά που ο Σοφοκλής Πιλάβιος είπε, ως πρόεδρος της ΕΠΟ, «αντίο» στην ποδοσφαιρική του αγάπη, την Εθνική Ελλάδας, αφού τον Οκτώβριο η Ομοσπονδία θα έχει άλλον ηγέτη.
Σαν να αφιέρωσαν λοιπόν τη χθεσινή νίκη οι Ελληνες διεθνείς σε αυτά τα δύο πρόσωπα. Ταυτόχρονα, όμως, η ομάδα πρόσφερε στους περισσότερους από 15.000 φιλάθλους στο Καραϊσκάκη τη χαρά της επιτυχίας και της καλής εμφάνισης. Οσο κι αν ο αντίπαλος δεν ήταν -γιατί δεν ήταν, μην κοροϊδευόμαστε- υψηλού επιπέδου, η ομάδα έκανε αυτό που έπρεπε. Νίκησε, πήρε τους τρεις βαθμούς κι έβγαλε αύρα στο παιχνίδι της. Το χάρηκε ο κόσμος.
Το... πρωτόκολλο έπειτα από την κλήρωση «επέβαλλε» το δύο στα δύο στο ξεκίνημα, ώστε τα ματς του Οκτωβρίου (μέσα με Βοσνία, έξω με Σλοβακία) να δώσουν τον μεγάλο αέρα πρωτιάς. Η ανατροπή στη Ρίγα συνδυάστηκε με αυτό που έπρεπε κόντρα στους αδύναμους Λιθουανούς. Ομως για να τους λυγίσει η Εθνική έπρεπε να βάλει την μπάλα μέσα. Κι όταν ο Γκέκας δεν βρίσκει δίχτυα, το πράγμα ζορίζει...
Το πρώτο ημιχρόνο είχε 6 φάσεις για την ομάδα, αλλά μηδέν ευστοχία. Ο Σάντος ορθότατα αποφάσισε και γέμισε την περιοχή με τον Μήτρογλου, άλλαξε το σύστημα σε 4-4-2 και η ομάδα έκανε πάρτι. Πρώτα η έμπνευση (τακουνάκι-ντρίμπλα με το αριστερό, σουτ-γκολ με το δεξί) του παιχταρά Σωτήρη Νίνη και εν συνεχεία ο συνδυασμός του και το άψογο τελείωμα του σούπερ-κίλερ Κώστα Μήτρογλου επέβαλαν την τάξη.
Οι δυο τους μαζί με τον Κατσουράνη («έφαγε» το γήπεδο με το τρέξιμο και τα μαρκαρίσματά του), τον Σπυρόπουλο (νέα φοβερή εμφάνιση, μετά τη Λετονία) και τον Φορτούνη του α' ημιχρόνου συνέθεσαν την πεντάδα των κορυφαίων σε μια βραδιά που η ομάδα παρήγαγε περισσότερες από 10 ευκαιρίες και «άπλωσε» το γήπεδο προσφέροντας θέαμα. Η Εθνική βγάζει φρεσκάδα και τον Οκτώβριο, αν νικήσει τους Βόσνιους, μπορεί να βγάλει και το εισιτήριο για τη Βραζιλία.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: