Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Ματθαίου: «Δεν θέλουν να γίνει ο Σκόρδας ήρωας»

Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης και μέλος της Κοινωνίας Μελών, Νικήτας Ματθαίου, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή Στη Σέντρα» και αναφέρθηκε στο κόλλημα που υπάρχει στην είσοδο των «κίτρινων» στο άρθρο 99, για το γεγονός ότι αρνούνται τα υπόλοιπα μέλη να συμβιβαστούν με την πλευρά Σκόρδα, αλλά και για την απόδοση ευθυνών για όσους καταχράστηκαν χρήματα της ομάδας.

Αναλυτικά:

Στην αρχική του τοποθέτηση αναφέρθηκε στο άρθρο 99 και τόνισε πως πληροφορήθηκε ότι οι Ζαμπέτας και Αθανασιάδης αρνούνται να προχωρήσουν τις διαδικασίες: «Ξαφνικά ακούω από το ραδιόφωνο ότι αρνήθηκαν οι Ζαμπέτας και Αθανασιάδης να χειριστούν την υπόθεση με την εξουσιοδότηση σε δικηγόρους. Δεν ξέρω σε τι αποσκοπούν αν ισχύει αυτό».

Στη συνέχεια στάθηκε στη διαφοροποίηση πλεύσης του ίδιου και του Λάμπρου Σκόρδα για το άρθρο 99 σε σχέση με τα υπόλοιπα μέλη της ΚΜΑ: «Εμείς στη Γ.Σ. με τον Λάμπρο Σκόρδα βάλλαμε την ομάδα στο άρθρο 44. Και τότε μας απέτρεπαν. Μετά από καιρό εγώ παραιτήθηκα. Είμαι από τους λίγους που δεν χρέωσα την ΠΑΕ. Τα 25 εκ. έγιναν 5, 3 εκ. Εγώ τώρα αντιπροτάθηκα ως μέλος της Λέσχης και ο κόσμος με τίμησε. Είχα 6 χρόνια να μιλήσω με τον Σκόρδα. Γύρισε και είπε για το άρθρο 99. Εγώ θεώρησα ότι είναι η πιο σωστή λύση. Ορισμένα μέλη επέμεναν για άλλες διαδικασίες. Έλεγαν ότι είχαν δήθεν γνωματεύσεις δικηγόρων για καταστροφικό άρθρο 99. Και τώρα την τελευταία στιγμή παλεύουμε για το άρθρο. Μέχρι στιγμής οι δικηγόροι δεν πήραν την εξουσιοδότηση για να τρέξουν τις διαδικασίες. Ο κόσμος ψήφισε εμάς του 7 για να δώσουμε λύση. Ο καιρός πέρασε. Τα υπόλοιπα μέλη εκτός από εμένα και τον κύριο Σκόρδα προσπάθησαν να βρουν άλλη λύση και χάσαμε χρόνο. Φτάσαμε να μιλάμε για τα λεπτά και τα δευτερόλεπτα».

Αναφορικά με το δίπολο που υπάρχει στα στελέχη της Κοινωνίας Μελών είπε: «Όλοι είπαμε να δώσουμε τα χέρια. Εγώ το έκανα με τον κύριο Σκόρδα. Εμένα δεν με ενδιαφέρει κανένας. Εμένα με ενδιαφέρει ο Άρης. Οι υπόλοιποι 5 έχουνε μια αντιπαλότητα με τον κύριο Σκόρδα δεν θέλουν να συμφωνήσουν με την άποψή του. Δεν θέλουν να γίνει ο Σκόρδας ήρωας. Αυτή τη στιγμή όταν βρισκόμαστε σε αυτή την κατάσταση θα πρέπει να σώσουμε αυτή την ΠΑΕ. Θα πρέπει να γίνει ο έλεγχος που έχουμε πει για να πληρώσει ο κάθε ένας για αυτό που έκανε. Αυτό που προέχει είναι όμως η σωτηρία της ομάδας. Τι να το κάνω εγώ να πληρώσουν κάποιοι και να καταστραφεί η ομάδα».

Για το χθεσινό σχόλιο του Στάθη Τσομίδη ότι κάποιοι θα πάνε φυλακή και για την απόδοση ευθυνών για τα πεπραγμένα των προηγούμενων ετών: «Να μπούνε. Θέλουμε να γίνει έλεγχος από όλους τους κρατικούς φορείς και να ελεγχθούν τα πόθεν έσχες. Υπάρχουν κάποιοι που πλούτισαν από τον Άρη. Οι άλλοι φοβόντουσαν να μιλήσουν για αυτό, όπως ο Δεσύπρης. Το έβλεπε ότι έκλεβαν κάποιοι αλλά φοβόταν. Ο Σούπερ 3 έβγαλε ανακοίνωση με την οποία γνωστοποίησαν ότι έδιωξαν κάποια άτομα γιατί ζημίωσαν την ΠΑΕ. Ακόμη και από τον σύνδεσμό λείπουν λεφτά. Ακόμη και συνδεσμίτες πήραν λεφτά. Η μορφή του συνδέσμου έχει αλλάξει. Αποφάσισαν να διαγράψουν κάποια άτομα. Θα γίνει έλεγχος για όλα αυτά τα άτομα. Εδώ και τρεις μήνες έχει γίνει η τελευταία ΓΣ. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε προβλήματα ζωτικής σημασίας. Όταν ξεπεράσουμε, άμεση προτεραιότητα είναι να γίνει αυτός ο έλεγχος. Τον έλεγχο θα τον κάνουν ανεξάρτητοι ορκωτοί λογιστές. Γίνεται διαγωνισμόςμσε διάφορες εταιρίες. Αν γίνει ο έλεγχος από φορείς του Δημοσίου θα είναι ακόμη καλύτερο. Μέσα στις 25-29 Σεπτεμβρίου λήγει αυτός ο διαγωνισμός. Πρέπει να γίνει άμεσα ΓΣ. Ποια άτομα είναι διαθέσιμα άμεσα για να προχωρήσουν τις διαδικασίες».






πηγή: metrosport.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: