Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Τσιάρτας: «Στην Ελλάδα δεν αξιοποιούνται τα ταλέντα»

Ο Βασίλης Τσιάρτας φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για το παιχνίδι της εθνικής με την Λιθουανία αλλά και την νέα ταυτότητα που έχει αποκτήσει η «γαλανόλευκη».


Αρχικά αναφέρθηκε στο πώς του φαίνεται η εθνική:

«Αρχής γενομένης μου άρεσε από το φιλικό με την Νορβηγία, έδειξε ότι έχει ρυθμό και κατά διαστήματα παίζει και ωραίο ποδόσφαιρο. Αυτό που με ξαφνιάζει είναι ότι ο Σάντος ξέρει τι πρέπει να κάνει αλλά αργεί να το κάνει. Πετάξαμε για ακόμη μια φορά ένα ημίχρονο αλλά στο δεύτερο με την είσοδο του ο Μήτρογλου έκανε ευκαιρίες ώστε να κλίσει τον αντίπαλο στα καρέ του. Η ομάδα έχει την ψυχολογία, την δυνατότητα αλλά και το μέταλλο να επιβάλει το παιχνίδι της και να πάρει θετικά αποτελέσματα».

Για το ότι η εθνική "πετάει" ένα ημίχρονο:

«Αυτό πρέπει να το κοιτάξουμε, σίγουρα αν καταφέρει η ομάδα να έχει δύο καλά ημίχρονα θα δώσει άλλη ώθηση και ψυχολογία και θα μας ανεβάσει επίπεδο. Υπάρχουν παιδιά που μπορούν να αντεπεξέλθουν, παιχνίδι με παιχνίδι βελτιωνόμαστε. Αν καταφέρναμε να είχαμε δύο καλά ημίχρονα θα ήταν αλλιώς τα πράματα, είναι ένα ρίσκο που δεν χρειάζεται να παίρνει η ομάδα κατά την γνώμη μου».

Για την ομάδα του Σάντος σε σχέση με αυτή του Ρεχάγκελ:

«Η ομάδα του Σάντος είναι πιο τακτοποιημένη, έχει μια ταυτότητα συνόλου ενώ του Ρεχάγκελ ήταν πιο πολύ σε ατομικό επίπεδο. Αυτή τη στιγμή βλέπουμε αυτό το σύνολο με μια πιο ορθολογική ανάπτυξη, ενώ του Ρεχάγκελ εξαρτιόταν πολύ από τις ατομικές ενέργειες των παικτών».

Για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές:

«Οι μικροί μεγαλώνουν και οι μεγάλοι φεύγουν. Υπάρχει ελληνικό ταλέντο και ο προπονητής θα πρέπει να επιλέγει παίκτες που θα τον δυσκολεύουν στην τελική του επιλογή. Οι περισσότεροι από αυτούς πήγαν στο εξωτερικό και είναι μόνιμοι και βασικοί στους συλλόγους τους κάτι που δεν γινόταν στην Ελλάδα. Αυτό πρέπει να γίνεται και εδώ και να μην περιμένουμε να πάνε στο εξωτερικό.

Όλοι οι νέοι που βρίσκονται στην εθνική έχουν παρουσιάσει πρόοδο όπως και το κεντρικό δίδυμο που είναι το νεότερο, έχει δέσει και δείχνουν μια ωριμότητα στο παιχνίδι τους. Ο Νίνης που πήγε στην Ιταλία δείχνει δείγματα βελτίωσης, ο Φορτούνης ο οποίος αν μπορέσει να βελτιώσει κάποια πράγματα στο παιχνίδι του θα δώσει μια άλλη επίθεση στην ομάδα. Ο Μήτρογλου δείχνει ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση και πολύ σημαντικός για την εθνική».

Για τα ταλέντα που δεν αξιοποιούνται στην Ελλάδα:

«Υπάρχουν παιδιά και ταλέντα που πρέπει να αξιοποιηθούν εγκαίρως, πρέπει να παίρνουν παιχνίδια στα πόδια τους. Καλό θα ήταν να μην φτάναμε σε τέτοιο σημείο για να τους χρησιμοποιήσουμε δηλαδή από ανάγκη αλλά να ήταν αυτονόητο».

Για τον Καραγκούνη:

«Ο Γιώργος έχει κάνει μεγάλη καριέρα σε μεγάλους συλλόγους αλλά και στην εθνική. Δεν είναι έκπληξη γι' αυτόν, το έχει ξανακάνει. Θα πρέπει να προσέξει στην Αγγλία υπάρχει διαφορετικό στυλ εκεί. Οι Άγγλοι δεν κοιτάνε ηλικίες, είναι ένας έξυπνος ποδοσφαιριστής και δεν βρίσκω τον λόγο να μην πετύχει εκεί. Εγώ θα του ευχηθώ καλή επιτυχία και μακάρι να βοηθήσει και την εθνική».

Τέλος αναφέρθηκε στον τίτλο του φαβορί που έχει η «γαλανόλευκη»:

«Δεν νομίζω ότι χωράει ερωτηματικό για τον τίτλο αυτόν. Από το 2004 και μετά έχει σταθεροποιηθεί η ομάδα. Έχουμε κάνει πάρα πολλά. Πολλοί αποποιούνται αυτόν τον όρο αλλά όλα αποδεικνύονται στο γήπεδο και όχι στα λόγια».



πηγή: metrosport.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: