Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Πολιορκείται από νηστικούς

Ζούμε σε μία παράξενη εποχή που όλα μας ξινίζουν και όλα μας βρωμάνε. Όμως είναι λίγο αστείο το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί με την έλευση Σαββίδη. Γράφει ο Στ. Κόλκας.

Πολιορκείται από νηστικούς
Άπαντες σπεύδουν να δηλώσουν παρόν. Να μπούνε στις υπηρεσίες του. Ουρλιάζουν, του δίνουν κατευθύνσεις διά του Τύπου, του λένε στεγνά τι να κάνει γιατί αυτοί ξέρουν.
Η ουσία είναι πως στα πέριξ του ΠΑΟΚ είναι γεμάτο νηστικούς. Ραδιόφωνα έτοιμα να κλείσουν, εφημερίδες που φυτοζωούν και μπαίνουν κάθε μέρα μέσα αρκετές χιλιάδες ευρώ, κόσμος άνεργος που βλέπει τον ΠΑΟΚ σαν την ευκαιρία της ζωής του για να μη πεινάσει και γενικά μία κατάσταση που όλοι θέλουν να είναι μέσα αλλά κακά τα ψέματα, δεν μπορούν.
Η αλήθεια είναι πως όλες αυτές οι πρακτικές, δίνουν στον Σαββίδη να καταλάβει πως το περιβάλλον του ΠΑΟΚ είναι σαθρό. Και γνωρίζει καλά πως με ένα ξεροκόμματο μπορεί να αγοράσει τα πάντα. Πάλι λίγοι «γραφικοί» θα μείνουν στην απ έξω, όπως τότε με τον Μπατατούδη.
Έτσι όπως είναι η κατάσταση στα πέριξ του ΠΑΟΚ, μια…  κλανιά του Σαββίδη είναι ικανή να αποφέρει ωστικό κύμα. Και κάπου εδώ ξεκινάμε την κουβέντα για ποιον ΠΑΟΚ μιλάμε πλέον.
Θεωρεί κανένας τυχαίο το γεγονός πως ο Βρύζας δέχεται τόσο πόλεμο; Πιστεύει κανένας πως αν ήταν ο Ζαγοράκης στην ηγεσία θα βίωνε κάτι διαφορετικό; Όσοι έχουν γνώση των προσώπων, των ικανοτήτων τους και του βεληνεκές τους, είναι οχτροί των νηστικών.
Αναζητείται πάτημα για ξεφωνητό στον Βρύζα. Θα μπορούσε να είναι και αγγελία, θα μπορούσε να είναι και παιχνίδι στο ραδιόφωνο. Στείλτε μήνυμα στο τάδε νούμερο και κερδίστε στη κλήρωση που θα γίνει στο τέλος της εκπομπής για ένα διήμερο στο Ζάλογγο για μπάτζι τζάμπινγκ.
Ο Βρύζας βέβαια είναι υπεύθυνος για αυτό που γίνεται, γιατί δεν έχει κατανοήσει πως και ποιοι τον τρυπάνε. Και ποιος είναι ο στόχος τους. Αν δεν ενδιαφέρεται για τον ίδιο, θα πρέπει να ενδιαφερθεί για αυτούς που τον στήριξαν.
Αυτή τη στιγμή τον χτυπάνε σε ηθικά θέματα και βέβαια στη σχέση που διαμορφώθηκε με τον Ζαγοράκη. Εγώ ξέρω, πως τα 320 χιλιάρικα ήταν δική του πρόταση να περάσουν από ΔΣ και να εγκριθούν στη ΓΣ. Στη συνέλευση έγινε σφαγή, το θέμα δεν πέρασε και προσπαθώ να κατανοήσω τι ακριβώς έκανε ο Βρύζας στον Ζαγοράκη.
Κι όμως, το βασικό πάτημα των διαφόρων που θέλουν να χτυπήσουν τον Βρύζα, είναι το κακό που έκανε στον Ζαγοράκη. Μεταξύ τους, πολλά μπορεί να έγιναν, αλλά είναι δικό τους θέμα. Εδώ μιλάμε για τον ΠΑΟΚ και σε σχέση με αυτόν, ο Βρύζας έκανε αυτό που όφειλε απέναντι στον Ζαγοράκη και στην τακτική συνέλευση που έρχεται, πάλι το ίδιο θα συμβεί.
Όταν βέβαια συμβεί αυτό, θα επιστρέψουμε στη λογική του ο Βρύζας έβαλε τον κόσμο να φάει τον Ζαγοράκη, κάτι αστείο για όσους τον γνωρίζουν. Εδώ δεν μπορεί να φάει αυτούς που τον τρυπάνε μέσα στη ΠΑΕ, θα βάλει κόσμο να μπουκάρει μέσα στη Τούμπα;
Όλα στήνονται βέβαια μέσα από τη προσωπολατρεία. Το κλίμα δημιουργείται γιατί όσοι έχουν στόχο να το δημιουργήσουν, ποντάρουν στην έλλειψη ισορροπίας της μάζας. Πόσο μάλλον όταν αυτή  βάλλεται από τόσες άρρωστες φωνές που ζούνε μοιράζοντας λάσπη.
Ο κόσμος έχει γίνει έρμαιο στις διαθέσεις χαμηλού κόστους μέσων ενημέρωσης, πιστεύει ότι ακούσει και ότι διαβάσει, ακόμη κι αν αυτά είναι ανυπόγραφα ή φιλοξενούνται σε ιστοσελίδες που μόνο κράζουν.
Για να κατανοήσετε την κατάσταση που επικρατεί, οι ηχολήπτες κοστίζουν πλέον περισσότερο από τους παραγωγούς. Δείγμα της ποιότητας ενημέρωσης που σας παρέχουν (με). Και σύντομα, όλοι οι …λαοπλάνοι, θα πρέπει να έχουν βρει ψωμί κάπου αλλού.
Τα πάντα θα ηρεμήσουν μόλις ο Σαββίδης αρχίζει να ταΐζει. Και τότε, θα κάνει το λάθος που έκανε και ο Γιώργος Μπατατούδης που τάισε σχεδόν όλες τις κεφαλές του δημοσιογραφικού και συνδεσμιακού κόσμου, οι οποίοι στο τέλος ήταν οι πρώτοι που τον κυνήγησαν, δείγμα – και καλά – ενοχών.
Αν δεν ταϊσει, το χθεσινό σκηνικό στα γραφεία θα είναι ευθύνη του και όχι του Βρύζα, γιατί πήρε πίσω μια απόφαση δική του, γιατί δεν μπορούν να συνεννοηθούν οι συνεργάτες του και γιατί δεν μπορεί να μπει στο πετσί της νοοτροπίας του συλλόγου. Μπορώ να σκεφτώ κι άλλες μαλακίες που θα γράφουν ή θα λένε, αλλά είναι προχωρημένη η ώρα.
Εμένα προσωπικά δε με εκφράζει αυτό που γίνεται, δεν θεωρώ πως ο ΠΑΟΚ ως σύλλογος πρέπει να μπαίνει σε αυτό το τρυπάκι και θεωρώ πως θα έπρεπε να έχει φτιάξει ήδη έναν στρατό – με την ευρύτερη έννοια – για να αντιμετωπίζει αυτές τις καταστάσεις.
Στη πόλη του όλοι ξέρουν αλλά κανένας δεν ξέρει τίποτα ή δεν είναι σε θέση να βάλει σε μία σειρά τη γνώση του, ο ΠΑΟΚ έχει μείνει απροστάτευτος εντελώς. Και αίσθησή μου είναι πως για να πετύχει ο Σαββίδης, θα πρέπει να απλώσει ασπίδα προστασίας στην επένδυσή του. Χωρίς να ταϊσει κανέναν.
ΥΓ Μου μεταφέρετε πολλοί από εσάς,  πως γράφονται διάφορα για εμένα στο διαδίκτυο και αφορούν την ηθική μου. Πρώτα απ όλα, δε θέλω να με ενημερώνει κανένας για τίποτα που γράφετε, δε με ενδιαφέρει να τα διαβάζω, γιατί δεν έχω να κερδίσω κάτι από αυτή τη διαδικασία. Άρα μη κάνετε τον κόπο, έχω μπει στα 38 μου και προτιμώ να μην ασχολούμαι με μικρότητες. Δεύτερον, ξέρω εγώ και οι φίλοι μου αν είμαι ηθικός ή όχι. Μου αρκεί.
Πηγή: paok24.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: