Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Υπό αξιολόγηση (και) ο Σαββίδης!!

Εχει ξεφύγει η κατάσταση στον ΠΑΟΚ ή είναι η ιδέα μου;
Υπό αξιολόγηση (και) ο Σαββίδης
Γράφει ο Γιώργος Ζαχαριάδης.
Στις 16:00 προχθες, μεσημεριάτικα, ζητήθηκε από τους υπαλλήλους της ΠΑΕ να υποβάλλουν εντός 24 ωρών τις παραιτήσεις τους.
Δέκα λεπτά αργότερα ο ίδιος άνθρωπος που ζήτησε τις παραιτήσεις (ο Μάκης Γκαγκάτσης) έδωσε... άκυρο, ανακοινώνοντας σε ανθρώπους που ήταν έτοιμοι να λιποθυμήσουν από το «μέτρο», ότι «η απόφαση ανακλήθηκε».

Χειρότερα τα πράγματα στη χώρα μας τα έχει κάνει μόνο η τρόικα. Εχω την εντύπωση, όμως, ότι ο Ιβάν Σαββίδης δεν θα ήθελε να έχει την παραμικρή ομοιότητα με το σύστημα και τις πρακτικές που εξαθλιώνουν λαούς. Ο ίδιος, όμως, γιατί το σκέφτηκε; Στον μεγαλομέτοχο «χρεώθηκε» η απόφαση (και τελικά η ανάκληση) της παραίτησης των υπαλλήλων, ο ίδιος οφείλει να απαντήσει. Και χρειάζεται μια πειστική απάντηση που να εξηγεί πώς ζητήθηκε από εργαζόμενους να χάσουν τα δικαιώματά τους, και το ελάχιστο δικαίωμα για κάποιον που χάνει τη δουλειά του είναι η αποζημίωση.

Εκεί που είσαι έτοιμος να πειστείς ότι ο ΠΑΟΚ αλλάζει και ξεκινά μια νέα περίοδος γι' αυτόν, στην πορεία κάτι στραβώνει που σε κάνει να αναθεωρήσεις ή τουλάχιστον να γίνεις επιφυλακτικός.

Πέρα και ανεξάρτητα από το ανθρωπιστικό, υπάρχουν άλλες παράμετροι που εμφανίζουν εκπλήξεις εκεί που δεν το περιμένεις και σου δημιουργούν τα «ερωτηματικά». Το είπα-ξείπα σε λιγότερο χρόνο από όσο χρειάζεσαι για να διανύσεις την απόσταση από την Τούμπα μέχρι τον Λευκό Πύργο σε κάνει να προβληματίζεσαι αν είναι σοβαρή απόφαση και στάση ενός ανθρώπου που διαχειρίζεται επιχειρηματικούς κολοσσούς και εκατομμύρια ευρώ.

Οι εργαζόμενοι στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ τελούν υπό αξιολόγηση και βάσει αυτής θα κριθούν. Υπό... αξιολόγηση, όμως, τελεί και ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος καλείται να δείξει πως γνωρίζει τι θέλει να κάνει και κυρίως να πείσει ότι έχει τον απόλυτο έλεγχο μιας εταιρείας με πολλές και διαρκείς ανάγκες, όπως η ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
Πηγή: Sportday

Δεν υπάρχουν σχόλια: