Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Αυτές μπήκαν... με φόρα

Η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις εννιά ομάδες που κατάφεραν να ξεκινήσουν με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις τους στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Με τη νίκη επί της Λιθουανίας (2-0) η Εθνική μας έκανε το "2 στα 2", καθώς είχε προηγηθεί το 2-1 επί της Λετονίας στη Ρίγα την Παρασκευή και ισοβαθμεί στην κορυφή του 7ου ομίλου με τη Βοσνία που έχει επίσης 6 βαθμούς σε δύο αναμετρήσεις.

Το ίδιο... επίτευγμα έχουν άλλες 7 ομάδες στην ευρωπαϊκή ζώνη. Στον 3ο όμιλο η Γερμανία (3-0 τα Νησιά Φερόε εντός, 2-1 την Αυστρία εκτός), στον 4ο η Ρουμανία (2-0 την Εσθονία εκτός, 4-0 την Ανδόρα εντός) και η Ολλανδία (2-0 με Τουρκία εντός, 4-1 με Ουγγαρία εκτός), στον 5ο οι Ελβετοί που νίκησαν 2-0 τη Σλοβενία (εκτός) στην αυλαία και με το ίδιο σκορ την Αλβανία χθες στην έδρα τους, ενώ δύο είναι οι απόλυτες και στο 6ο γκρουπ. Η Ρωσία του Καπέλο (2-0 τη Βόρεια Ιρλανδία εντός, 4-0 το Ισραήλ εκτός) και η Πορτογαλία του... Κριστιάνο Ρονάλντο (2-1 το Λουξεμβούργο έξω, 3-0 το Αζερμπαϊτζάν μέσα).

Την εννιάδα συμπληρώνει η Γαλλία με επίσης δύο νίκες (1-0 τη Φινλανδία εκτός και 3-1 τη Λευκορωσία στο Παρίσι), τη στιγμή που με το... δεξί στον 9ο όμιλο μπήκε και η Ισπανία. Οι "φούριας ρόχας" νίκησαν δύσκολα 1-0 τη Γεωργία στην Τιφλίδα, αλλά είχαν ρεπό στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής. Δεν πρόκειται και για κάποιο... τεράστιο επίτευγμα, αλλά σε κάθε περίπτωση κάτι δείχνει.

Ειδικότερα από τη στιγμή που σε 3 ομίλους (1ο, 2ο και 8ο) δεν υπάρχει καμία ομάδα που να συνεχίζει με την απόλυτη συγκομιδή βαθμών, αλλά και όταν μεγάλες δυνάμεις όπως η Ιταλία και η Αγγλία έχουν αφήσει ήδη δύο πόντους στα πρώτα ισάριθμα παιχνίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: