Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Θέλουν πρόεδρο της χώρας τον Γκουαρντιόλα!!

Θέλουν πρόεδρο της χώρας τον Γκουαρντιόλα!
Το ότι ο Πεπ Γκουαρντιόλα δεν είναι απλά ένας πρώην προπονητής και παίκτης της Μπαρτσελόνα είναι γνωστό. Στις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις που έλαβαν χώρα με αφορμή τη συμπλήρωση 80 χρόνων αυτονομίας, οι Καταλανοί ζήτησαν πλήρη αυτονομία από τη Μαδρίτη και μάλιστα ορισμένοι φαίνεται να έχουν σαφή προτίμηση για τον πρώτο τους πρόεδρο ζητώντας αυτός να είναι ο Γκουαρντιόλα.

Άλλωστε, ο ίδιος αποτελεί ένα σύμβολο για την περιοχή, με πλούσια πολιτική και κοινωνική δράση, καθώς και άποψη για τα γεγονότα την οποία ουδέποτε δοκίμασε να κρύψει. Παραμένει ένθερμος υποστηρικτής του ρεύματος αυτοδιάθεσης των Καταλανών, δεν αποκλείεται κάποια μέρα να τον δούμε και πρόεδρο της χώρας.

Αυτό τουλάχιστον ζήτησαν με πανό που ανάρτησαν διαδηλωτές στη Νέα Υόρκη. «Πρώτος πρόεδρος της μεταβατικής κυβέρνησης ο Πεπ Γκουαρντιόλα», ήταν το σύνθημα πλαισιωμένο από σημαίες της Καταλονίας.

Μάλιστα, ο άνθρωπος που οδήγησε την Μπαρτσελόνα στην κορυφή του ποδοσφαιρικού Ολύμπου τα τελευταία χρόνια, ο οποίος βρίσκεται το τελευταίο διάστημα στις ΗΠΑ, δεν δίστασε κάποια στιγμή να γίνει ένα με το πλήθος, ενώνοντας τη φωνή του με εκείνη του κόσμου και διαδηλώνοντας υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: