Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Άνετα ο Ναδάλ!!

Ο Ράφαελ Ναδάλ δεν έπιασε τρελή απόδοση, ο Βασιλιάς του χώματος άφησε πίσω του το εμπόδιο του Αργεντίνου Λεονάρντο Μάγερ, επικρατώντας με 3-0 σετ (6-4, 7-5, 6-3) και με την τρίτη του σερί straight sets νίκη στο Παρίσι, προκρίθηκε στον 4ο γύρο του Roland Garros όπου τον περίμενε ο Ντούσαν Λάζοβιτς. Πηγή: metrosport.gr

Σάντος: «Οι Έλληνες με αγαπούν»

«Οι Ελληνες με κάνουν να κοκκινίζω». Αυτή τη δήλωση έκανε στο σάιτ, «foxnews» που φιλοξένησε εκτενές αφιέρωμα για τον ίδιο, ο εκλέκτορας της Εθνικής μας ομάδας, Φερνάντο Σάντος.

«Δεν έχω νιώσει ποτέ έτσι, μόνο στην Ελλάδα, με αγάπανε απίστευτα», συμπλήρωσε ο Πορτογάλος, που επί της ουσίας επανέλαβε τα όσα είχε πει μετά την πρόκριση της Εθνικής μας ομάδας στο Mundial μέσα στο Βουκουρέστι κόντρα στη Ρουμανία.

Ο Πορτογάλος, όμως, δεν έμεινε μόνο σ' αυτά. Μίλησε για το ποδόσφαιρο και την Εθνική που δίνει χαμόγελο στους Ελληνες που ταλαιπωρούνται από την οικονομική κρίση. Και μίλησε όχι ως Πορτογάλος, αλλά ως συμπατριώτης μας.

«Ολοι μας περιμένουμε τέτοιες στιγμές, όπως η πρόκριση και η συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο, είναι στιγμές ελπίδας και πίστης πως τα πράγματα αλλάζουν και πάνε καλύτερα», συμπλήρωσε ο Πορτογάλος τεχνικός, ο οποίος επανέλαβε πως «η απόφαση μου να σταματήσω από την Ελλάδα ήταν εύκολη επαγγελματικά, δύσκολη συναισθηματικά».
Πηγή: metrosport.gr

Σχέδια για... Football League στον Άρη!

Πραγματοποιήθηκε άτυπο ΔΣ το Σάββατο στον Άρη με τον Παναγιώτη Στεφανίδη να ενημερώνει τα μέλη της διοίκησης για τα σχέδια που κάνει για τη F. League. Ουδέν σχόλιο για τον πλάνο Γαλανού για Γ’ Εθνική.

Σχέδια για... Football League στον Άρη
Ενημέρωση στα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης του Άρη, για τις επαφές που είχε στην Αθήνα, έκανε ο Παναγιώτης Στεφανίδης στο άτυπο ΔΣ που πραγματοποιήθηκε σήμερα. Αρκετός χρόνος της σύσκεψης αφιερώθηκε συζητώντας για το πώς θα πρέπει να οργανωθεί το τμήμα μάρκετινγκ. Επιπλέον, έγινε αναφορά και στο θέμα του προπονητή, ενώ ο Παναγιώτης Καλαϊτζίδης μοιάζει φαβορί για την κάλυψη της θέσης, με την προϋπόθεση ότι οι «κίτρινοι» θα παίξουν στην Football League.

Δεν σχολιάστηκε η χθεσινή συνέντευξη Τύπου του υποψήφιου επενδυτή, Γιώργου Γαλανού, ο οποίος κάνει πλάνα για Football League 2. Ούτως ή άλλως την επόμενη εβδομάδα θα τοποθετηθεί επισήμως η διοίκηση μέσω συνέντευξης Τύπου, που θα παραχωρήσει, πιθανόν την Πέμπτη.

Πάντως, την απόφαση θα πάρει ο κόσμος στη γενική συνέλευση της Κοινωνίας Μελών Άρη, που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Ιουνίου. Τότε, θα ψηφιστεί αν θα προχωρήσει ο σύλλογος με το πλάνο Στεφανίδη, που προβλέπει συμμετοχή στη Football League ή με αυτό του Γαλανού, που σχεδιάζει ειδική εκκαθάριση της ΠΑΕ και πτώση στη Football League 2.
Πηγή: sport-fm.gr

Επισκέψεις πριν την Πορτογαλία στους διεθνείς!!

Την επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΠΣΑΠ δέχτηκε η αποστολή της Εθνικής ομάδας στο ξενοδοχείο όπου κατέλυσαν πριν την αναχώρησή τους για την Πορτογαλία.

Επισκέψεις πριν την Πορτογαλία στους διεθνείς
Στο πλευρό των ποδοσφαιριστών της Εθνικής μας ομάδας βρέθηκαν την παραμονή της αναχώρησης για την Πορτογαλία, με τελικό προορισμό την Βραζιλία και το Παγκόσμιο Κύπελλο, ο Πρόεδρος του Π.Σ.Α.Π. Διονύσιος Δημόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Κώστας Πούλιος και ο Ταμίας Σταμάτης Συρίγος, όπως και ο συνεργάτης του Συνδέσμου Κώστας Παπαδόπουλος.

Η αντιπροσωπεία του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών επισκέφθηκε τους διεθνείς μας στο ξενοδοχείο όπου είχαν αποσυρθεί και τους ευχήθηκε «καλή επιτυχία» στο Μουντιάλ, δίνοντας τους παράλληλα τα συγχαρητήρια όλων των μελών του Π.Σ.Α.Π., για ό,τι έχουν καταφέρει μέχρι τώρα.

Όπως, μάλιστα, ειπώθηκε χαρακτηριστικά προς τους ποδοσφαιριστές της Εθνικής μας, «η διάκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας είναι μέσα στις δυνατότητες τους».

inner

inner

Στους συναδέλφους ποδοσφαιριστές της Εθνικής μας ομάδας, δόθηκαν από τον Π.Σ.Α.Π. αναμνηστικά δώρα για τη συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, ενώ εκφράσθηκαν προς τους διεθνείς μας, θερμές ευχαριστίες για τη σπουδαία και πολύτιμη βοήθεια που έχουν προσφέρει προς τον Σύνδεσμο, όποτε ζητήθηκε η αρωγή τους.

Από τους διοικούντες τον Π.Σ.Α.Π. έγινε ενημέρωση προς τους διεθνείς μας για το σύνολο των ενεργειών που έχουν γίνει από τη Διοίκηση του Συνδέσμου την τελευταία τετραετία και υπήρξαν έπαινοι και καθολική αναγνώριση για τις προσπάθειες οι οποίες καταβλήθηκαν αλλά και για την αποτελεσματικότητα που υπήρξε στις διεκδικήσεις και την αναβάθμιση του Π.Σ.Α.Π. και του ρόλου του Έλληνα επαγγελματία ποδοσφαιριστή.

Όπως μάλιστα επεσήμαναν οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής Ελλάδος, το έργο που παρουσιάζει ο Π.Σ.Α.Π. είναι σπουδαίο και ολοκληρωμένο και αποδεικνύει έμπρακτα ότι η Εθνική ομάδα, ο Έλληνας ποδοσφαιριστής και ο Π.Σ.Α.Π. είναι έννοιες ταυτόσημες .

Οι διεθνείς μας τόνισαν ότι είναι και παραμένουν δίπλα στον Π.Σ.Α.Π. , αλληλέγγυοι με τον Σύνδεσμο μας για όλα τα ζητήματα που αφορούν τους ποδοσφαιριστές, μεταξύ των οποίων είναι το ασφαλιστικό αλλά και εκείνο που αφορά το Εγγυητικό Ταμείο.

Ειδικά δε οι συνάδελφοι οι οποίοι αγωνίζονται σε ομάδες του εξωτερικού, υποστήριξαν με ενθουσιασμό ότι ο Π.Σ.Α.Π. λειτουργεί πλέον όπως οι κορυφαίοι Σύνδεσμοι Ποδοσφαιριστών στο εξωτερικό ενώ όλοι οι διεθνείς έθεσαν τους εαυτούς τους στη διάθεση του Συνδέσμου εκτιμώντας ότι στον Π.Σ.Α.Π. γίνεται σοβαρή δουλειά, με υπευθυνότητα και ειλικρινές ενδιαφέρον για τον ποδοσφαιριστή.

inner

inner

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην, καθοριστική, συμβολή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαιριστών FIFPro, για την οποία παραδέχθηκαν Π.Σ.Α.Π. και διεθνείς ότι προσφέρει πάρα πολλά στους ποδοσφαιριστές, καθώς τους στηρίζει με κάθε τρόπο.

inner

inner
Πηγή: sport-fm.gr

Έτοιμη για το τεστ!

Στη Λισαβόνα, εκεί που πριν δέκα χρόνια στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης, τεστάρει τις δυνάμεις της η Εθνική που ολοκλήρωσε την προετοιμασία της για το φιλικό κόντρα στην Πορτογαλία.

Έτοιμη για το τεστ
Με μια χαλαρή –όπως συνηθίζει πριν τους αγώνες- προπόνηση ολοκλήρωσε η Εθνική Ελλάδας την προετοιμασία της για τον αποψινό φιλικό αγώνα απέναντι στην Πορτογαλία (21:30, Mega, OTE Sport 1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Με τους Ίβηρες δεν θα αγωνιστεί ο Κριστιάνο Ρονάλντο, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρόκειται για ένα πολύ δυνατό τεστ απέναντι σε μια σπουδαία ομάδα.

Από το κανάλι της ΕΠΟ στο youtube δημοσιοποιήθηκαν πλάνα από την προπόνηση, τα οποία και μπορείτε να παρακολουθήσετε:


Ο Σάντος αναμένεται να παρατάξει με σύστημα 4-3-3 τη «γαλανόλευκη». Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Καρνέζης, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – τους Τοροσίδη, Παπασταθόπουλο, Μανωλά και Χολέμπας.

Ως αμυντικό χαφ θα αγωνιστεί ο Κατσουράνης, με εσωτερικούς μέσους τους Μανιάη και Τζιόλη. Την επιθετική τριάδα θα αποτελέσουν οι Σαμαράς (αριστερά), Σαλπιγγίδης (δεξιά) και στην κορυφή ο Μήτρογλου.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Γλύκος, Καπίνο, Βύντρα, Τζαβέλλας, Μόρας, Ταχτσίδης, Καραγκούνης, Σάμαρης, Φετφατζίδης, Κονέ, Χριστοδουλόπουλος και Γκέκας.

Από την πλευρά του, ο Πάουλο Μπέντο θα χρησιμοποιήσει τους Ρουί Πατρίσιο, Ζοάο Περέιρα, Νέτο, Μπρούνο Άλβες, Κοεντράο, Μουτίνιο, Βελόσο, Μεϊρέλες, Βαρέλα, Νάνι (Ράφα) και Ποστίγκα. Στον πάγκο στον πάγκο είναι οι Μπέτο, Α. Αλμέιδα, Κόστα, Αμορίμ, Καρβάλιο, Έντερ, Ο. Αλμέιδα και Βιεϊρίνια.

Πηγή: sport-fm.gr

Έξω Κβίτοβα και Ιβάνοβιτς!

Άλλα δύο μεγάλα ονόματα αποχαιρέτισαν νωρίς το Ρολάν Γκαρός στις γυναίκες.

Έξω Κβίτοβα και Ιβάνοβιτς
Σερένα Ουίλιαμς, Να Λι, Αγκνιέσκα Ραντβάνσκα και έπεται συνέχεια…

Η Πέτρα Κβίτοβα, νούμερο έξι στον κόσμο, αποκλείστηκε στη φάση των «32» του Ρολάν Γκαρός από τη Σβετλάνα Κουζνέτσοβα (Ρωσία, Νο 27) με 2-1 σετ (6-7, 6-1 και 9-7).

Τη μοίρα της τενίστριας από την Τσεχία είχε και η Άνα Ιβάνοβιτς (Σερβία, Νο 12) αποκλείστηκε με 2-0 σετ, 6-3 και 6-3, από την Λούσι Σαφάροβα (Νο 24).

Τα προσχήματα για τα φαβορί κράτησε το νούμερο ένα του ταμπλό, η Ρουμάνα Σιμόνα Χάλεπ (Νο 4), που απέκλεισε εύκολα την Ισπανίδα Μαρί Τερέζα Τόρο Φλορ (Νο 55) με 2-0 σετ, 6-3 και 6-0. Πηγή: sport-fm.gr

Παρελθόν ο Μίνιτς!

Λύθηκε η συνεργασία του Άρη με τον Μίλαν Μίνιτς. Σε αναζήτηση προπονητή οι «κίτρινοι».

Παρελθόν ο Μίνιτς
Ο Μίλαν Μίνιτς αποχωρεί από τον πάγκο του Άρη. Η συνεργασία του με την ΚΑΕ λύθηκε χθες και ο ίδιος ο προπονητής ενημέρωσε σχετικά τους παίκτες του, ευχόμενος καλή επιτυχία.

Σημειώνεται πως ο Μίνιτς, που κλήθηκε να αναλάβει τα ηνία της ομάδας μετά την αποχώρηση του Βαγγέλη Αγγέλου για την Αναντολού Εφές, επέλεξε να παραμείνει χωρίς να πληρώνεται για περίπου έναν ακόμη μήνα μετά τον αποκλεισμό της ομάδας από τα play offs, προκειμένου να συνεχίσει και να ολοκληρώσει τις προπονήσεις με τους παίκτες του.

Πλέον οι «κίτρινοι» βρίσκονται σε αναζήτηση προπονητή, ο οποίος θα έχει πολύ δύσκολο έργο, ειδικά αν δεν αρθεί η απαγόρευση διεθνών μεταγραφών από τη FIBA. Πηγή: sport-fm.gr

Φήμες για Ιβάνοβιτς σε Παναθηναϊκό!

Για συμφωνία Παναθηναϊκού με τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς για την τεχνική ηγεσία του «τριφυλλιού» κάνει λόγο το Eurohoops επικαλούμενο πηγές από την Ισπανία. Στο τέλος της σεζόν οι αποφάσεις, λένε στην ΚΑΕ.

Φήμες για Ιβάνοβιτς σε Παναθηναϊκό
Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς έχει συμφωνήσει για διετές συμβόλαιο έναντι 500.000 ευρώ το χρόνο για να αναλάβει τα ηνία του Παναθηναϊκού, όπως αναφέρει το Eurohoops επικαλούμενο πηγές από την Ισπανία.

Από πλευράς Παναθηναϊκού τηρείται σιγή ιχθύος για την επόμενη μέρα στο σύλλογο και γίνεται σαφές πως οι αποφάσεις θα ληφθούν στο τέλος της σεζόν. Πάντως αναμένονται ριζικές αλλαγές (ακόμη και σε περίπτωση κατάκτησης του πρωταθλήματος), που θα ξεκινούν από την τεχνική ηγεσία, μιας και όλα δείχνουν πως ο Φραγκίσκος Αλβέρτης δεν θα παραμείνει πρώτος προπονητής, και θα συνεχίζονται στο ρόστερ με αποχώρηση τουλάχιστον 4-5 παικτών. Ο διακαής πόθος, Ζέλικο Ομπράντοβιτς έχει κλειστό συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο με τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ και οποιαδήποτε συζήτηση για πιθανή επιστροφή του δεν μπορεί να γίνει μέχρι τότε.

Ο Ιβάνοβιτς είναι άνεργος από το Νοέμβριο του 2012 (ανέλαβε τα ηνία της εθνικής Βοσνίας μετά το Ευρωμπάσκετ), όταν απομακρύνθηκε από τον πάγκο της Λαμποράλ Κούτσα. Ο 56χρονος τεχνικός έχει πλούσια καριέρα τόσο σαν παίκτης, όσο και σαν προπονητής. Έχει δουλέψει μεταξύ άλλων σε Λιμόζ (1999/2000) κατακτώντας πρωτάθλημα, Κύπελλο Γαλλίας και Κόρατς, Ταουγκρές (2000-2005 και 2008-2012) παίρνοντας δύο πρωταθλήματα (2002, 2010) και τρία Κύπελλα (2002, 2004, 2009), αλλά κι έχοντας δύο παρουσίες σε τελικό Ευρωλίγκας (2001, 2005), καθώς και στην Μπαρτσελόνα (2005-2008) με την οποία πήρε ένα Κύπελλο το 2007. Έχει τη φήμη του πολύ σκληρού προπονητή, που επιβάλλει πειθαρχία στα αποδυτήρια και… ξεθεώνει τους παίκτες του στην προπόνηση. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν είναι εύκολο το πλιάτσικο στην Ατλέτικο...!

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για την απόπειρα των μεγάλων της Ευρώπης να... ξεδοντιάσουν την ομάδα που έχτισε ο Σιμεόνε με σύμμαχο το μεγάλο πορτοφόλι και τα οικονομικά προβλήματα των ροχιμπλάνκος.
Ελάχιστοι είναι οι βασικοί παίκτες της Ατλέτικο Μαδρίτης που από τον ευρωπαϊκό Τύπο δεν έχουν εμφανιστεί ως μεταγραφικοί στόχοι άλλων ισπανικών ή κυρίως αγγλικών ομάδων. Από τον “δανεικό” Κουρτουά και την αμφιβολία αν θα μείνει ή όχι στην ομάδα, μέχρι τον ελεύθερο Τιάγκο που θα φύγει γιατί δεν ανανεώνει και τον σίγουρο προς αποχώρηση Ντιέγκο Κόστα, όλοι οι παίκτες της Ατλέτικο φαίνεται ότι πωλούνται ή αποχωρούν.
 
Τα σενάρια αναφέρουν ότι η μόνο η Τσέλσι παίρνει τέσσερις παίκτες από την Ατλέτικο. Τον Κουρτουά που είναι δικός της και γυρίζει, τον Τιάγκο που τον αποκτά ως ελεύθερο, τον Ντιέγκο Κόστα που τον αποκτά με μεταγραφή και τον Φελίπε Λουίς τον οποίο επίσης θέλει με μεταγραφή.
 
Ο Μιράντα είναι μεταξύ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Μπαρτσελόνα, ο Γκοντίν είναι ο πρώτος στόχος της Τότεναμ και τον καλοβλέπει η Μπάγερν, και ο Χουανφράν είναι ο πρώτος στόχος της Αρσεναλ. Συνεπώς ο τερματοφύλακας και οι τέσσερις αμυντικοί σύμφωνα με τα σενάρια φεύγουν...
 
Από τους χαφ, ο Κόκε είναι στόχος της Τσέλσι, της Μάντσεστερ Σίτι και κυρίως της Μπαρτσελόνα, ο Τιάγκο έχει φύγει ήδη, όπως και ο Βραζιλιάνος Ντιέγκο ως ελεύθεροι, ο Σόσα που παίζει δανεικός δεν έπεισε και μάλλον θα φύγει και τον Αρντά Τουράν τον θέλει η Λίβερπουλ και αρκετές ομάδες της Μπουντεσλίγκα. Πάλι καλά δηλαδή που μένει ο Γκάμπι και ο Ραούλ Γκαρθία...
 
Οσο για τους επιθετικούς εκτός από τον Ντιέγκο Κόστα, φεύγει και ο Νταβίντ Βίγια για τις ΗΠΑ και το MLS.
 
Τι από όλα αυτά στο φινάλε θα επιβεβαιωθούν δεν τον ξέρω, αλλά να φύγουν όλοι αυτοί το αποκλείω. Θα έφευγε σε αυτή την περίπτωση μαζί τους και ο Σιμεόνε. Οι Ντιέγκο και Τιάγκο, οι οποίοι είναι ελεύθεροι θα φύγουν, αλλά δεν χάλασε και ο κόσμος για τον Σιμεόνε...
Από τα υπόλοιπα χαφ, ο Κόκε (έκανε και σχετική δήλωση χθες) νομίζω δεν θα φύγει, όπως δεν θα φύγει και ο Αρντά Τουράν και ο Γκάμπι. Αυτοί θα είναι οι τρεις κολώνες της μεσαίας γραμμής της Ατλέτικο την επόμενη χρονιά. Υπάρχουν φυσικά και ο Ραούλ Γκαρθία (κυρίως αυτός) και ο Μάριο Σουάρεθ, αλλά και οι δύο πιτσιρικάδες που φέτος έπαιξαν δανεικοί σε μικρότερες ομάδες στην Ισπανία και έκαναν εξαιρετική σεζόν. Ο Σαούλ Νίγκεθ (Ράγιο Βαγιεκάνο) και ο Ολιβερ Τόρες (Βιγιαρεάλ). Στα υπόψη και η περίπτωση του Γκιλαβογκί που είναι δανεικός στην Σεντ Ετιέν, ενώ προφανώς θα υπάρξει και μία μεταγραφή...
 
Στην άμυνα οι “απώλειες” λογικά δεν θα ξεπεράσουν τις δύο. Ο Χουανφράν δεν θα πωληθεί, όπως δεν θα φύγει και ο Γκοντίν. Αν για τον Μιράντα όντως υπάρχουν προτάσεις 30 εκατ. Ευρώ είναι δύσκολο να πει “όχι” η Ατλέτικο, ενώ ο Φελίπε Λουίς αν πιέσει πολύ για να πάει πακέτο στην Τσέλσι με τον Ντιέγκο Κόστα μπορεί και να τα καταφέρει. Από τον Μιράντα όμως και τους δύο παίκτες που θα στείλει στην Τσέλσι, η Ατλέτικο θα βάλει 80 εκατ. ευρώ στα ταμεία. Θα βρει λοιπόν τον τρόπο να καλύψει τα κενά με ένα αξιόπιστο στόπερ και ένα καλό αριστερό μπακ.
 
Το πραγματικό της πρόβλημα εφόσον φύγει και ο Βίγια είναι η επίθεση. Εκεί δεν είναι εύκολο να βρεις παίκτη που θα σου κάνει την δουλειά με τον τρόπο που την έκανε ο Κόστα κατά κύριο λόγο και ο Βίγια κατά δεύτερο.
 
Ο Μπαπτιστάο επιστρέφει από τον δανεισμό, αλλά δεν έπιασε, ο Κορέα είναι σπουδαίο ταλέντο αλλά θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής. Η Ατλέτικο χρειάζεται δύο επιθετικούς με προσωπικότητα και αυτό είναι συνήθως ένα πολύ ακριβό σπορ. Από αυτές τις δύο μεταγραφές θα κριθεί αν η Ατλέτικο θα παραμείνει σε υψηλό επίπεδο και την επόμενη σεζόν. Και υψηλό επίπεδο δεν σημαίνει να ξαναπάρει πρωτάθλημα και να φτάσει εκ νέου στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Υψηλό επίπεδο σημαίνει να το διεκδικήσει το πρωτάθλημα και να φτάσει ως τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ...
Πηγή: gazzetta.gr

Άνεμος!!

«Σκυλίσια Μέρα» με τον Μπολτ να σπάει το κοντέρ στο 100άρι! Ήταν 31 Μαϊου 2008 όταν ο Γιουσέιν Μπόλτ έκανε νέο παγκόσμιο ρεκόρ στα 100 μ. με επίδοση 9,72.
Όπως μπορείτε να δείτε και παρακάτω στο βίντεο ο Μπολτ ήταν… άνεμος στο Grand Prix της Νέας Υόρκης, με συνέπεια να καταρρίψει το προηγούμενο ρεκόρ του συμπατριώτη του Τζαμαϊκανού Ασάφα Πάουελ.
Ο Πάουελ είχε κάνει 9,74 στο Ριέτι της Ιταλίας τον Σεπτέμβριο του 2007.
Βέβαια από τον Μάιο του 2008 και μετά ο Μπολτ έσπασε κι άλλες φορές το παγκόσμιο ρεκόρ φτάνοντας την επίδοση το 2009 στο εξωφρενικό 9,58.

Πηγή: sportdog.gr

Ένα είναι το μυστικό για την εθνική!!

«Ντου από Παντού» για την εθνική ομάδα και το πρώτο της φιλικό με την Πορτογαλία.
Εγώ αυτά περί ρεβάνς του τελικού 2004, τα ακούω βερεσέ. Ποια ρεβάνς, δηλαδή; Ένα φιλικό μπορεί να συγκριθεί με έναν τελικό ευρωπαϊκού;
Τρέξιμο
Πάω στο παρασύνθημα, λοιπόν. Εγώ ένα πράγμα θέλω να δω από την εθνική για να πειστώ ότι θα πάει καλά στο μουντιάλ. Τρέξιμο.
Πάνω – κάτω
Αυτό είναι το μυστικό. Θα μπορεί η εθνική να πηγαίνει πάνω – κάτω; Θα έχει οξυγόνο στα πνευμόνια της; Αν ναι, δεν την φοβάμαι.
Να αντέχει
Τι λείπει από την εθνική; Προπονητή έχει. Τακτική έχει. Εμπειρία έχει. Κάποιους καλούς παίκτες έχει.
Αυτό, λοιπόν, που χρειάζεται είναι να αντέχει να καταπίνει χιλιόμετρα και να μην καταλαβαίνει τίποτα ανάμεσα στα 90λεπτα.
Οι φιρμάτοι
Και ειδικά από την στιγμή που οι πιο καταπονημένοι φιρμάτοι παίκτες των μεγάλων ομάδων προέρχονται από μια ζόρικη χρονιά με 50-60 ματς. Δεν βλέπετε τι γίνεται; Ρονάλντο, Μέσι, Ντιέγκο Κόστα, Τσάβι, όλοι ψάχνονται να βρούνε τα πατήματά τους. Ξεθεωμένοι είναι.
Στην έναρξη
Θα φανούν κάποια πράγματα κι από το αποψινό ματς με την Πορτογαλία, όμως σίγουρα περισσότερα θα δούμε με τα επόμενα φιλικά που θα είναι πιο κοντά χρονικά στην έναρξη του παγκοσμίου κυπέλλου.Πηγή: sportdog.gr

Ατρόμητος… 90 ετών!!

Σαν σήμερα πριν από 90 χρόνια, στις 31 Μαΐου 1924, αναγνωρίστηκε επίσημα ως σωματείο ο Ατρόμητος, η διοίκηση του οποίου εξέδωσε σχετική ανακοίνωση.

Ατρόμητος… 90 ετών!
Ενενήντα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που αναγνωρίστηκε επίσημα το σωματείο του Ατρομήτου, με την ΠΑΕ να παρουσιάζει τα σχετικά έγγραφα με αφορμή της επετείου.

Οι Περιστεριώτες είχαν ιδρυθεί τον Μάιο του 1923, όμως το Πρωτοδικείο Αθηνών τους αναγνώρισε στις 31 Μαΐου 1924.

Η ενημέρωση της ΠΑΕ

Η ΠΑΕ Ατρόμητος παρουσιάζει για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου τα επίσημα έγγραφα του Ελληνικού Κράτους που αφορούν την ακριβή ημερομηνία σύστασης της αγαπημένης μας ομάδας.

Ο Ατρόμητος ιδρύθηκε ως γνωστόν τον Μάιο του 1923 από μια παρέα φίλων που ζούσε στην Πλατεία Κυριακού (σημερινή πλατεία Βικτωρίας) και αγαπούσε το άθλημα του ποδοσφαίρου.

Πρωτεργάτες της ιδέας ήταν οι Κολοβούνης, Πέτας, Σταθόπουλος, Συνοδινός, Σταματόπουλος, Γλυκοφρύφης και ο καθηγητής μαθηματικών Βαγγέλης Σταμάτης, ένας από τους κορυφαίους παράγοντες της προπολεμικής περιόδου. Η νέα ομάδα που ιδρύθηκε ονομάστηκε «Ατρόμητος Αθηνών» και η σύσταση της όπως αποδεικνύεται από τα επίσημα έγγραφα της εποχής που παρουσιάζουμε σήμερα έγινε ένα χρόνο μετά.

Συγκεκριμένα σαν σήμερα 31 Μαϊου 1924 με την απόφαση 2058/31/05/1924 του Πρωτοδικείου Αθηνών αναγνωρίζεται το σωματείο με την επωνυμία «ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ, ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ» και καταχωρήθηκε με αριθμό Μητρώου 6585.

inner

Ο Ατρόμητος «γεννήθηκε» το 1923 και «βαπτίστηκε» στις 31 Μάιου 1924!.

Η υπ’ αριθμόν 2058 απόφαση αναφέρει τα εξής:

«ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ

συνεδριάσας δημοσίως εν τω ακροατηρίου του την 28 Μαϊου 1924, παρουσία του Εισαγγελεύοντος και της γραμματείως (σημ: δεν διακρίνονται ευκρινώς τα ονόματά τους) απεφάνθη περί της αναγνωρίσεως Σωματείου.

Το εν Αθήναις εδρεύον Σωματείον υπό την επωνυμίαν «Αθλητικός και Ποδοσφαιρικός Σύλλογος Αθηνών «Ατρόμητος» δια τής απο 20 Μαϊου 1924 προς το Δικαστήριον τούτο απευθυνομένης αιτήσεώς του εξητησάτο την κατά Νόμον αναγνώρισης αυτού, περί ής αναγνωρίσεως υποβάλλει τα υπό του Νόμου υπαιτούμενα έγγραφα.

Της αιτήσεως ταύτης ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου τούτου δια πράξεως του ώρισε δικάσιμον την εν αρχή της παρούσης σημειωμένης συνεδρίασης καθ’ ην,

Ακούσαν του Εισαγγελέως, Ιδόν τα υποβληθέντα αυτώ έγγραφα, Σκεφθέν κατά τον Νόμον

Δια ταύτα,

Διατάσσει την επιμέλεια του Γραμματέως του Δικαστηρίου τούτου, τοιχοκόλλησιν του Καταστατικού του Σωματείου υπό την επωνυμίαν «Αθλητικός και Ποδοσφαιρικός Σύλλογος Αθηνών «Ατρόμητος»

Επί δεκαημέρον εν τω ακροατηρίω του Δικαστηρίου τούτου κατά την μετά ταύτα καταχώρισιν του ανωτέρου Σωματείου εις το βιβλίον των «Ανεγνωρισμένων Σωματείων» και εν ιδία αυτού σελίδι.

Ενεκρίθη και απεφασίσθη

Εν Αθήναις τη 29 Μαϊου 1924

Εδημοσιεύθη δε αυτόθι την 31 Μαϊου 1924»

inner

ΑΤΡΟΜΗΤΕ (ΜΑΣ) ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

inner

Μήτρογλου: «Δεν ξέχασα να σκοράρω…»

Τη διαβεβαίωση πως η σχέση του με τα αντίπαλα δίχτυα παραμένει… ερωτική έδωσε ο Κώστας Μήτρογλου. «Μην ανησυχείτε για μένα, δεν ξέχασα να σκοράρω», τόνισε. «Δεν φοβόμαστε κανέναν αντίπαλο», πρόσθεσε.

Μήτρογλου: «Δεν ξέχασα να σκοράρω…»
Καθησυχαστικός είναι ο Κώστας Μήτρογλου για την αγωνιστική του κατάσταση εν όψει Μουντιάλ. Μιλώντας στο «Topmercato», διαβεβαίωσε πως δεν έχει ξεχάσει την τέχνη του γκολ, ενώ κατέστησε σαφές πως η Εθνική δεν φοβάται κανέναν αντίπαλο.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

-Πώς κυλά η προετοιμασία της Ελλάδας για το Μουντιάλ;
«Όλα πάνε καλά. Η ομάδα δουλεύει καλά και οι παίκτες είναι σε καλή κατάσταση, κάτι που είναι το πιο σημαντικό μετά από μία μεγάλη και δύσκολη σεζόν. Είμαστε σε καλό δρόμο. Όλοι ανυπομονούμε για να αρχίσει το Μουντιάλ. Ο ενθουσιασμός γίνεται όλο και μεγαλύτερος στις τάξεις των παικτών. Θέλουμε να κάνουμε μία καλή παρουσία και να δώσουμε χαρά στον κόσμο που περνά δύσκολες στιγμές λόγω της οικονομικής κρίσης».

-Η Ελλάδα δίνει ένα φιλικό απέναντι στην Πορτογαλία απόψε…
«Είναι ένα καλό τεστ για μας. Είναι σημαντικό για μας που αντιμετωπίζουμε μια δυνατή ομάδα σαν την Πορτογαλία, γιατί θα δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας απέναντι σε ένα από τα πιο δυνατά συγκροτήματα στον κόσμο. Παρότι ο Ρονάλντο και ο Πέπε, που είναι δύο από τους καλύτερους παίκτες της Πορτογαλίας, θα λείψουν, θα είναι ένα ενδιαφέρον φιλικό. Ο προπονητής μας, Φερνάντο Σάντος, μας ζήτησε να αντιμετωπίσουμε τον αγώνα με τη μεγαλύτερη σοβαρότητα. Μια νίκη απέναντι στην Πορτογαλία θα τονώσει την αυτοπεποίθησή μας».

-Είσαστε σε έναν όμιλο με την Κολομβία, την Ακτή Ελεφαντοστού και την Ιαπωνία. Τι μπορούμε να περιμένουμε από την Ελλάδα στο Μουντιάλ;
«Θα δώσουμε όλη μας την ψυχή από το πρώτο μέχρι το τελευταίο σφύριγμα κάθε αγώνα. Είναι αλήθεια πως εμείς δεν έχουμε σούπερ σταρ όπως ο Φαλκάο, ο Ντρογκμπά και ο Καγκάουα, που έχουν οι αντίπαλοί μας, αλλά δεν φοβόμαστε κανέναν. Έχουμε πολύ δυνατή ομάδα και θα προσπαθήσουμε τουλάχιστον να περάσουμε στη δεύτερη φάση. Οι αντίπαλοί μας είναι πολύ ταλαντούχες ομάδες, αλλά ξέρουμε ότι μπορούμε να τις κερδίσουμε».

-Μετά την εντυπωσιακή παρουσία σου φέτος στον Ολυμπιακό, είχες κάποιες δυσκολίες όταν από τον Ιανουάριο μετακόμισες στη Φούλαμ. Σε τι κατάσταση είσαι δύο εβδομάδες πριν το Μουντιάλ;
«Νιώθω καλά και έτοιμος να βοηθήσω την Εθνική. Έχω πίστη στον εαυτό μου και ξέρω ότι μπορώ να προσφέρω πολλά στην ομάδα μου. Ο προπονητής με υπολογίζει και θα τα δώσω όλα για τους συμπαίκτες μου. Αν και δεν έχω σκοράρει τους τελευταίους μήνες, έχω ακόμη αυτοπεποίθηση. Δεν έχω ξεχάσει να σκοράρω, μην ανησυχείτε για μένα».
Πηγή: sport-fm.gr

Πάλι από την αρχή…!

Τις εναλλακτικές λύσεις που υπήρχαν για το ενδεχόμενο που «ναυαγούσε» η συμφωνία με τον Τζενάρο Γκατούζο προχωράει ο Μάνθος Πουλινάκης στο θέμα του προπονητή.

Πάλι από την αρχή…
Τις άλλες λύσεις που είχε στα χέρια του για την εύρεση του κατάλληλου που θα ηγηθεί της ομάδας τη νέα σεζόν προκρίνει ο Μάνθος Πουλινάκης, ύστερα από την αρνητική κατάληξη που είχαν ο Τζενάρο Γκατούζο.

Από την κρητική ΠΑΕ προκύπτει ότι ο πρόεδρος του συλλόγου θα επιμείνει σε ξένο προπονητή, ο οποίος θα προέρχεται από την αγορά της Ιβηρικής Χερσονήσου (από Πορτογαλία ή Ισπανία).

Εξελίξεις επί του θέματος αναμένεται να υπάρξουν από την επόμενη εβδομάδα, καθότι οι Ηρακλειώτες θέλουν να σιγουρευτούν στην τελική επιλογή και να αποφύγουν τυχόν νέες αναπάντεχες καταστάσεις. Πηγή: sport-fm.gr

Έλειπε ο Σουάρες, έπιανε ο Κάρολ! (video)

Η Ουρουγουάη ζορίστηκε πολύ να νικήσει με 1-0 τη Βόρειο Ιρλανδία σε φιλικό που έγινε στο Μοντεβίδεο, καθώς ο Λουίς Σουάρες έλειπε και ο Ρόι Κάρολ έπιανε τα πάντα.

Έλειπε ο Σουάρες, έπιανε ο Κάρολ (video)
Η απουσία του Λουίς Σουάρες ήταν αισθητή και η Ουρουγουάη δυσκολεύτηκε πολύ να νικήσει 1-0 στο Μοντεβίδεο (και μπροστά σε 50.000 θεατές) τη Βόρειο Ιρλανδία, σε φιλικό που έγινε στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το Μουντιάλ.

Τα γκολ του φορ της Λίβερπουλ, που μετά την αρθροσκόπηση που του έγινε δίνει αγώνα δρόμου για να παίξει στο Παγκόσμιο Κύπελλο, έλειψαν πολύ και χρειάστηκε ένα γκολ του Στουάνι στο 62’ για να νικηθεί ο Ρόι Κάρολ. Ο άλλοτε γκολκίπερ του Ολυμπιακού και του ΟΦΗ, που έπαιξε σε όλο το ματς, έσωσε πολλές φορές την εστία της ομάδας του.

Η σύνθεση της Ουρουγουάης: Μουσλέρα, Μάξι Περέιρα, Κάσερες (72’ Περέιρα), Αρέβαλο, Λουγκάνο, Κοάτες (46’ Χιμένες), Ραμίρες (65’ Λοντέιρο), Γκαργκάνο (75’ Πέρες), Καβάνι (65’ Ερνάντες), Φορλάν (46’ Στουάνι), Ροντρίγκες.

Το γκολ του αγώνα



Εκτεταμένα στιγμιότυπα


Πηγή: sport-fm.gr

Ανατρεπτική Χιλή!! (video)

Αν και βρέθηκε να χάνει με 2-0 νωρίς, η Χιλή με πρωταγωνιστή τον Εντουάρντο Βάργκας επικράτησε 3-2 της Αιγύπτου σε φιλικό στο Σαντιάγκο.

Ανατρεπτική Χιλή (video)
Ομάδα προβληματική στα μετόπισθεν, αλλά με… χαρακτήρα έδειξε η Χιλή. Επικράτησε 3-2 της Αιγύπτου σε φιλικό στο Σαντιάγκο μπροστά σε 36.000 θεατές, αν και βρέθηκε να χάνει νωρίς με 2-0.

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ της Τσέλσι στο 11’ και ο Χαλέντ Καμάρ στο 16’ αιφνιδίασαν τους γηπεδούχους. Ο Μαρσέλο Ντίας μείωσε στο 26’ και την ανατροπή ολοκλήρωσε ο Εντουάρντο Βάργκας της Βαλένθια σκοράροντας στο 60’ και το 77’.

Η σύνθεση της Χιλής: Μπράβο, Μέντελ, Χάρα, Άλμπορνος, Ίσλα (75’ Φουενσαλίδα), Ντίας (46’ Μένα), Γκουτιέρες, Μποσεζούρ (57’ Πινίγια), Αρανγκίς (85’ Καρμόνα), Αλέξις, Βάργκας (88’ Ορεγιάνα).


Πηγή: sport-fm.gr

Προχωρά για Κάλβο!

Ο Κάρλος Κάλβο είναι η πρώτη επιλογή της ΑΕΚ για το αριστερό άκρο της επίθεσης. Αισιοδοξία για Κουρμπέλη, οι υποψήφιοι για επίθεση και το αριστερό μπακ. Προχωρούν οι διαδικασίες για σύσταση της ΠΑΕ.

Προχωρά για Κάλβο
Τον πρώτο λόγο για να αποκτηθεί για τη θέση του αριστερού ακραίου επιθετικού έχει ο Κάρλος Κάλβο. Ο Ισπανός άσος της Ξάνθης είναι αυτός που έχουν ξεχωρίσει οι «κιτρινόμαυροι» και είναι εφικτός στόχος λόγω και των καλών σχέσεων Μελισσανίδη-Πανόπουλου. Ο 29χρονος άσος, που φέτος είχε 29 συμμετοχές και 4 γκολ στη Σούπερ Λίγκα, δεν είναι-πάντως-η μοναδική επιλογή καθώς εξετάζονται κι άλλες λύσεις.

Στο μεταξύ, η περίπτωση του Δημήτρη Κουρμπέλη εξακολουθεί να απασχολεί τους «κιτρινόμαυρους», καθώς μπορεί να προσφέρει τόσο σαν στόπερ, όσο και σαν αμυντικός χαφ. Πάντως η ΑΕΚ δεν δείχνει διάθεση να φτάσει στο ποσό που φέρεται να αξιώνει ο Αστέρας Τρίπολης (περίπου 500.000 ευρώ).

Από εκεί κι έπειτα, για τη θέση του φορ εξετάζονται τέσσερις περιπτώσεις, ο Ντάνκο Λάζοβιτς, ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, ο Γκρεγκόρζ Κούζβικ και ο Στεφάν Μουγκόσα, με τον Έλληνα άσο να δείχνει να έχει ένα προβάδισμα, αλλά τίποτα περισσότερο. Τέλος, για τη θέση του αριστερού μπακ υπάρχει η λύση του Νίκου Κοροβέση από τον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά και άλλες από το εξωτερικό.

Στο μεταξύ, την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει η σύσκεψη μεταξύ Δέλλα, Λυμπερόπουλου και Μπάγεβιτς για να ληφθούν τελικές αποφάσεις για το φετινό ρόστερ και τις μεταγραφικές εκκρεμότητες.

Έτοιμη να γίνει ΠΑΕ

Στις 13 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ για τη σύσταση της νέας ΠΑΕ (αλλά και μια σειρά ζητημάτων όπως την παραχώρηση του οικοπέδου της Νέας Φιλαδέλφειας στη «Δικέφαλος 1924 ΑΕ» για το γήπεδο). Για να είναι έγκυρη η ΓΣ θα πρέπει να παραστούν τα 2/3 των μελών, ειδάλλως θα γίνουν επαναληπτικές εκλογές στις οποίες θα απαιτείται απλή πλειοψηφία. Πηγή: sport-fm.gr

Σε καλό δρόμο του Καλαϊτζίδη!

Στην τελική ευθεία είναι οι επαφές της διοίκησης του Άρη με τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη και απομένουν οι συζητήσεις για την στελέχωση του τεχνικού επιτελείου.

Σε καλό δρόμο του Καλαϊτζίδη
Εντός της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να πραγματοποιηθεί η καθοριστική συζήτηση της διοίκησης του Άρη με τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη, με τον οποίο έχουν υπάρξει δύο επαφές για την έναρξη της συνεργασίας.

Στη δεύτερη, μάλιστα, συζητήθηκαν και οι οικονομικοί όροι ανάμεσα στις δύο πλευρές, αφού σε όλα τα υπόλοιπα θέματα τα έχουν βρει.

Όπως γράφει η SportDay, οι Θεσσαλονικείς και ο Έλληνας προπονητής υπάρχει μια μικρή διαφορά που δεν είναι, όμως, τέτοια που να εγκυμονεί κινδύνους και λογικά θα καλυφθεί από το πριμ ανόδου.

Βοηθοί του κ. Καλαϊτζίδη θα είναι οι ίδιοι που είχε και στη Βέροια. Δηλαδή, ο βοηθός του Γιώργος Κικερίδης και ένας γυμναστής.

Πρόθεση της διοίκησης είναι τη Δευτέρα να τελειώσει θετικά το θέμα του προπονητή και να γίνουν οι ανακοινώσεις ώστε από την επόμενη μέρα να αρχίσει να τρέχει ο αγωνιστικός σχεδιασμός. Πηγή: sport-fm.gr

Δύο από… Αγγλία στον Παναθηναϊκό!!

Μια ανάσα από την επιστροφή του στον Παναθηναϊκό βρίσκεται ο Γιώργος Καραγκούνης. Εκκρεμεί να συζητηθεί το οικονομικό. Στην αναμονή ο Ντάρεν Άμπροουζ.

Δύο από… Αγγλία στον Παναθηναϊκό
Πολύ κοντά σε δύο ποδοσφαιριστές με άρωμα… Premier League βρίσκεται ο Παναθηναϊκός.

Οι «πράσινοι» είναι έτοιμοι να υποδεχτούν ξανά στις τάξεις τους τον Γιώργο Καραγκούνη. Στην επαφή που έγινε με τον Γιάννη Αναστασίου, ο προπονητής της ομάδας ανέλυσε το πλάνο της και το ρόλο που προορίζει να δώσει στον 37χρονο μέσο κι αυτός συμφώνησε σε όλα. Εκκρεμεί η συζήτηση στο οικονομικό, που πάντως δεν αναμένεται να αποτελέσει εμπόδιο για την επιστροφή του «Κάρα» στην ομάδα της καρδιάς του. Οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει να ξεκαθαρίσει το θέμα πριν την έναρξη του Μουντιάλ και την επόμενη εβδομάδα αναμένονται εξελίξεις, πιθανώς και ανακοινώσεις.

Εξάλλου, ο Παναθηναϊκός είναι κοντά και στον Ντάρεν Άμπροουζ. Ο 30χρονος μέσος αρέσει πολύ στους «πράσινους» κι από τη στιγμή που έμεινε ελεύθερος από την Μπέρμιγχαμ υπάρχει πρόσφορο έδαφος για να αποκτηθεί. Ο άλλοτε διεθνής με τις Ελπίδες της Αγγλίας, που έχει θητεύσει σε Ίπσουιτς, Νιούκαστλ, Τσάρλτον και Κρίσταλ Πάλας, είχε 11 συμμετοχές και 6 γκολ (ένα κόντρα στον Παναθηναϊκό) στη Σούπερ Λίγκα αγωνιζόμενος στο δεύτερο μισό της σεζόν με τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Η περίπτωσή του θα προχωρήσει σίγουρα αν δεν υπάρξουν θετικές εξελίξεις με τον Μεχντί Αμπέντ ή τον Γιώργο Καραγκούνη, χωρίς να αποκλείεται να αποκτηθεί ανεξάρτητα από αυτές καθώς πρόκειται για ποδοσφαιριστή με ικανότητα να παίξει σχεδόν σε όλες τις θέσεις του κέντρου. Πηγή: sport-fm.gr

«Ψάχνεται» για όλες τις θέσεις!

Αν και ο Άγγελος Αναστασιάδης δεν έχει υπογράψει στον ΠΑΟΚ, ο έμπειρος προπονητής καταστρώνει τα πλάνα του για το ρόστερ της επόμενης σεζόν.

«Ψάχνεται» για όλες τις θέσεις
Δεκατρείς μέρες έχουν περάσει από την ανακοίνωση της προφορικής συμφωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με τον Άγγελο Αναστασιάδη για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας.

Από τότε δεν έχει υπογράψει ο Έλληνας προπονητής στους Θεσσαλονικείς, χωρίς ακόμα να έχουν αποφασιστεί οι «λεπτομέρειες της συνεργασίας» των δύο πλευρών.

Αυτό θα γίνει μόνο αν επιστρέψει στη συμπρωτεύουσα ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος έχει και άλλα – πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι – θέμα να ασχοληθεί.

Από την πλευρά του, ο 61χρονος κόουτς ετοιμάζει τα πλάνα του για το ρόστερ της επόμενης σεζόν, υπολογίζοντας και τους δανεικούς που αναμένεται να επιστρέψουν και όσους έπαιξαν φέτος με τη φανέλα του «Δικεφάλου του Βορρά».

Επίσης, ασχολείται και με τις προσθήκες που θα υπάρξουν στο δυναμικό της ομάδας.

Μάλιστα, φαίνεται πως υπάρχουν εξελίξεις με τους Λάζαρ και Χακόμπο, με τον Ρουμάνο να λήγει το συμβόλαιό του και τον Ισπανό να μην υπολογίζεται.

Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η ενίσχυση στα στόπερ (ένα ή δύο ανάλογα με το τι θα γίνει με τον Ινσαουράλδε), όπως και στη μεσαία γραμμή.

Κάτι ανάλογο ισχύει και για τα άκρα της επίθεσης, καθώς φαίνεται ότι δύσκολα θα βρεθεί η «χρυσή τομή» για να συνεχίσει ο Στοχ. Πηγή: sport-fm.gr

Ο Τζέκο έδειξε το δρόμο στην Ελλάδα! (video)

Η Βοσνία επικράτησε 2-1 της Ακτής Ελεφαντοστού σε φιλικό που έγινε στο Σεντ Λούις των ΗΠΑ.Το γκολ των αντιπάλων της τρίτης κατά σειρά αντιπάλου της Εθνικής στο Μουντιάλ ο Ντρογκμπά στις καθυστερήσεις.

Ο Τζέκο έδειξε το δρόμο στην Ελλάδα (video)
Ο άνθρωπος που λίγο έλειψε να στερήσει στην Ελλάδα την πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ, δείχνει το δρόμο προς τους… «16». Η Βοσνία με δύο γκολ του Έντιν Τζέκο επιβλήθηκε 2-1 της Ακτής Ελεφαντοστού σε φιλικό που έγινε στο Σεντ Λούις των ΗΠΑ. Η τρίτη κατά σειρά αντίπαλος της Εθνικής στα τελικά της Βραζιλίας έχασε κάποιες ευκαιρίες, αλλά παρουσίασε και αρκετέ αδυναμίες.

Ο φορ της Μάντσεστερ Σίτι «χτύπησε» στο 17’ και το 53’, ενώ οι Ιβοριανοί που είχαν κάποιες απουσίες-με κυριότερη του Γιάγια Τουρέ-μείωσαν στις καθυστερήσεις με εκτέλεση φάουλ του Ντιντιέ Ντρογκμπά που είχε περάσει ως αλλαγή.

Η σύνθεση της Ακτής Ελεφαντοστού: Γκμποχούο, Μπάμπα, Τζάκπα (46’ Τζέτζε), Ζοκορά, Ντιομαντέ, Τιοτέ (46’ Ντιέ), Τραορέ (63’ Ντρογκμπά), Σίο, Γκραντέλ (69’ Ντουμπιά), Μπολί (79’ Μποκά).




Πηγή: sport-fm.gr

Εκεί που άρχισαν όλα…!!

Από τη Λισαβόνα, η οποία δημιουργεί ευχάριστες αναμνήσεις, ξεκινά το ταξίδι της Εθνικής Ελλάδας για τη Βραζιλία, καθώς αντιμετωπίζει την Πορτογαλία – στο πρώτο από τα τρία φιλικά εν όψει του Μουντιάλ.

Εκεί που άρχισαν όλα…
Στον τόπο, όπου τα (ποδοσφαιρικά) όνειρα κάθε Έλληνα έγιναν πραγματικότητα, τη Λισαβόνα επιστρέφει η Εθνική Ελλάδας, δέκα χρόνια από την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (21:30, Mega, OTE Sport 1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).
Η «γαλανόλευκη» αντιμετωπίζει εκτός έδρας τους Πορτογάλους, στο πρώτο από τα τρία φιλικά παιχνίδια εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Βραζιλία.

Ο συγκεκριμένος αγώνας αποτελεί για τον Φερνάντο Σάντος το πιο δυνατό «τεστ» εν όψει του Μουντιάλ, καθώς η Πορτογαλία του Κριστιάνο Ρονάλντο (που είναι τραυματίας και είναι εκτός) είναι από τα φαβορί να φτάσει ψηλά στην ποδοσφαιρική γιορτή του καλοκαιριού.

Μάλιστα, απόψε δίνεται η ευκαιρία – για ακόμη μία φορά – στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να χαλάσει την επέτειο στους Ίβηρες, οι οποίοι γιορτάζουν τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Ομοσπονδίας τους!

Το εθνικό στάδιο Λισαβόνας αναμένεται να είναι γεμάτο σήμερα, καθώς 39.000 φίλαθλοι θα θελήσουν να δουν από κοντά την εθνική τους ομάδας κόντρα στην Ελλάδα.

Ο Σάντος αναμένεται να παρατάξει με σύστημα 4-3-3 τη «γαλανόλευκη». Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Καρνέζης, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – τους Τοροσίδη, Παπασταθόπουλο, Μανωλά και Χολέμπας.

Ως αμυντικό χαφ θα αγωνιστεί ο Κατσουράνης, με εσωτερικούς μέσους τους Μανιάη και Τζιόλη. Την επιθετική τριάδα θα αποτελέσουν οι Σαμαράς (αριστερά), Σαλπιγγίδης (δεξιά) και στην κορυφή ο Μήτρογλου.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Γλύκος, Καπίνο, Βύντρα, Τζαβέλλας, Μόρας, Ταχτσίδης, Καραγκούνης, Σάμαρης, Φετφατζίδης, Κονέ, Χριστοδουλόπουλος και Γκέκας.

Από την πλευρά του, ο Πάουλο Μπέντο θα χρησιμοποιήσει τους Ρουί Πατρίσιο, Ζοάο Περέιρα, Νέτο, Μπρούνο Άλβες, Κοεντράο, Μουτίνιο, Βελόσο, Μεϊρέλες, Βαρέλα, Νάνι (Ράφα) και Ποστίγκα. Στον πάγκο στον πάγκο είναι οι Μπέτο, Α. Αλμέιδα, Κόστα, Αμορίμ, Καρβάλιο, Έντερ, Ο. Αλμέιδα και Βιεϊρίνια. Πηγή: sport-fm.gr

Τελειώνει του Κασάμι, επαφές με Ρέγες!!

Τα τυπικά φαίνεται πως έχουν απομείνει για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Παϊτίμ Κασάμι στον Ολυμπιακό. Καμία εξέλιξη με Άμραμπατ, επαφές για Ρέγες έχουν οι Πειραιώτες. Τι γίνεται με Φινμπόγκασον.

Τελειώνει του Κασάμι, επαφές με Ρέγες
Αρκετά είναι τα «μέτωπα» που κινείται ο Ολυμπιακός για την ενίσχυση του υπάρχοντος ρόστερ εν όψει της νέας σεζόν.

Ένα από αυτά είναι και η υπόθεση του Παϊτίμ Κασάμι, η οποία φαίνεται πως είναι αρκετά προχωρημένη και ίσως στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας να σημειωθούν εξελίξεις.

Η μεταγραφή μοιάζει να είναι στην τελική της ευθεία, καθώς αναμένεται ο Ελβετός χαφ και ο μάνατζέρ του, Μίνο Ραϊόλα (γνωστός από τον Βλάντιμιρ Βάις) για να πέσουν οι υπογραφές στο τετραετούς διάρκειας συμβόλαιό του.

Από εκεί και πέρα, οι Πειραιώτες συζητούν με τη διοίκηση της Μονακό για την παραμονή του Εντινγκά, όπως έχει εισηγηθεί ο Μίτσελ. Εφόσον δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο με την πώληση κάποιου «ερυθρόλευκου» παίκτη, τη μεσαία γραμμή θα αποτελέσουν οι Σάμαρης, Μανιάτης, Εντινγκά, Κασάμι και ο Μπουχαλάκης που θα κριθεί κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας από τον Ισπανό προπονητή.

Παράλληλα, τουρκικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο Νόρντιν Άμραμπατ είναι πολύ κοντά στους πρωταθλητές Ελλάδας, κάτι που δεν έχει επιβεβαιωθεί από την «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ και τις τελευταίες μέρες φαίνεται πως δεν υπάρχει κάποια ουσιαστική εξέλιξη. Μάλιστα, η SportDay υπογραμμίζει ότι δεν είναι σίγουρο ότι τελικά ο Μαροκινός άσος θα έρθει στην Ελλάδα.

Την ίδια ώρα, στην Ισπανία επιμένουν ότι ο Μίτσελ είναι σε ανοιχτή επαφή με τον Χοσέ Αντόνιο Ρέγες, ο οποίος είχε ακουστεί και το χειμώνα, χωρίς όμως να προχωρήσει η υπόθεσή του. Ο έμπειρος μεσοεπιθετικός φέρεται να μην επιθυμεί να συνεχίσει την καριέρα του στη Σεβίλλη (που κατέκτησε φέτος το Europa League) και ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Όσον αφορά τώρα τον Άλφρεντ Φινμπόγκασον, ο Ολυμπιακός συνεχίζει να ασχολείται με την υπόθεση του Ισλανδού φορ, παρότι είναι αρκετά δύσκολη και θα πρέπει να διαθέσει περισσότερα από 6 εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό του. Από την πλευρά της, η Χέρενφεϊν αξιώνει ένα ποσό της τάξεως των 9 – 10 εκατ. ευρώ για να τον παραχωρήσει, όμως με υπομονή και «παιχνίδια τακτικής» εκτιμάται ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα καταφέρουν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους.

Από την ισπανική αγορά ακούγονται και άλλες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών, όπως του Όσκαρ Τρέχο (26 ετών φορ που πήγε τον Γενάρη στην Τουλούζ), του Αγιόθε Πέρεθ (21 ετών επιθετικός της Τενερίφης), του Ντάνι Γκαρσία (24 ετών χαφ της Εϊμπάρ) και του Ρούμπεν Ροσίνα (23 ετών μεσοεπιθετικός της Μπλάκμπερν που φέτος έπαιξε ως δανεικός στη Ράγιο Βαγεκάνο). Πηγή: sport-fm.gr

Οδοστρωτήρας για τελικό!!

Για τέταρτη σερί χρονιά το Μαϊάμι θα είναι στους τελικούς του ΝΒΑ. Οι πρωταθλητές συνέτριψαν 117-92 τους Πέισερς και με 4-2 τελείωσαν τη σειρά.

Οδοστρωτήρας για τελικό
Τον τίτλο στην Ανατολή για τέταρτη διαδοχική χρονιά κατέκτησε το Μαϊάμι. Με μια σαρωτική εμφάνιση και αφού η διαφορά έφτασε ακόμη και στο +37 (86-49) συνέτριψε 117-92 τους Πέισερς και με 4-2 έφτασε στους τελικούς, όπου θα διεκδικήσει το τέταρτο πρωτάθλημα στην ιστορία του και τρίτο συνεχές.

Ο Λεμπρόν Τζέιμς και ο Κρις Μπος είχαν από 25 πόντους για τους γηπεδούχους, ενώ από 13 πρόσθεσαν Ντουέιν Ουέιντ και Ρασάρντ Λιούις. Οι φιλοξενούμενοι, που αποκλείστηκαν για τρίτο διαδοχικό χρόνο από τη Χιτ, προηγήθηκαν με 9-2 στην αρχή αλλά μετά έμειναν… θεατές. Διασώθηκε μόνο ο Πολ Τζορτζ με 29 πόντους.

Αντίπαλος του Μαϊάμι στους τελικούς θα είναι ο νικητής της σειράς Θάντερ-Σπερς (2-3), που θα έχει και το πλεονέκτημα έδρας.

Δωδεκάλεπτα: 24-13, 60-24, 91-58, 117-92.

Χιτ (Σπόελστρα): Τζέιμς 25 (6 ασίστ), Ουέιντ 13 (6 ριμπ., 6 ασίστ), Μπος 25 (8 ριμπ.), Λιούις 13, Άντερσεν 9 (10 ριμπ.), Μπατιέ 8, Ντάγκλας 6, Χάσλεμ 6, Τσάλμερς 4, Άλεν 3, Τζόουνς 3, Κόουλ 2, Όντεν.

Πέισερς (Φόγκελ): Τζορτζ 29 (8 ριμπ.), Γουέστ 16, Στίβενσον 11, Χιλ 9 (6 ριμπ.), Χίμπερτ 8, Κόουπλαντ 6, Σλόαν 5, Σκόλα 2, Γουότσον 2, Μπάτλερ 2, Άλεν 2, Μαϊνμί. Πηγή: sport-fm.gr

«Ψαλίδι» σε τρεις από Ντελ Μπόσκε!

Τα σχέδια του για την αποστολή της εθνικής Ισπανίας στη Βραζιλία ξεκαθάρισε ακόμα περισσότερο ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε, αφού «έκοψε» τρεις επιπλέον παίκτες .

«Ψαλίδι» σε τρεις από Ντελ Μπόσκε
Από τον καναπέ τους (ή στην καλύτερη περίπτωση από κάποια κερκίδα στη Βραζιλία) θα παρακολουθήσουν το προσεχές Μουντιάλ ο Χεσούς Νάβας (Μάντσεστερ Σίτι), ο Αντερ Ιτουράσπε (Αθλέτικ Μπιλμπάο) και ο Αλμπέρτο Μορένο (Σεβίλλη).

Μετά το τέλος του φιλικού των «φούριος ρόχας» κόντρα στη Βολιβία (νίκη με 2-0 για τους Ίβηρες), ο προπονητής της ομάδας γνωστοποίησε ότι δεν υπολογίζει στα σχέδια του τους τρεις ποδοσφαιριστές, μειώνοντας τους επιλεχθέντες σε 24. Την τελευταία θέση ανάμεσα στους… κομμένους θα την αποφασίσει πιθανότατα αύριο ο πολύπειρος κόουτς, με το καμπανάκι να χτυπάει για τους Χουανφράν και Ντιέγκο Κόστα οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών.

Ο Ντελ Μπόσκε θέλει και τους δύο παίκτες στην 23μελή αποστολή, όμως δε θα ρισκάρει να πάρει κάποιον μαζί του που δε θα μπορεί να προσφέρει τα δέοντα. Αντίθετα, ο Φερνάντο Τόρες φαίνεται πως δεν αντιμετωπίζει τέτοια θέματα, αφού όλα δείχνουν πως ο τεχνικός της Ισπανίας θα τον συμπεριλάβει στην αποστολή: «Έχω πολλή εμπιστοσύνη στον Τόρες και για αυτό βρίσκεται μαζί μας. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τη δουλειά που κάνει», είπε σχετικά ο Ντελ Μπόσκε.Πηγή: sport-fm.gr

Λόραντ: Σαν σήμερα…!

lorant1
Το 1975 οι γιατροί του συνέστησαν να βρει δουλειά σε μια χώρα με μπόλικο ήλιο, προκειμένου να ξεπεράσει τη δερματική πάθηση που τον ταλαιπωρούσε. Η Ελλάδα πληρούσε απόλυτα τις προϋποθέσεις και έτσι η Θεσσαλονίκη, η οποία τον αγκάλιασε σχεδόν από την πρώτη στιγμή, έγινε γρήγορα η πόλη που θα αγαπούσε όσο καμιά άλλη.
Το 1981 η καρδιά του συνέστησε να βρει δουλειά με λιγότερο άγχος και πίεση. Μα τούτη τη φορά προτίμησε να αγνοήσει τη «συμβουλή». Και κάπου εκεί επενέβη η μοίρα με την αίσθηση τραγικής ειρωνείας που τη διακρίνει. Ο Γκιούλα Λοράντ λοιπόν ήρθε στη χώρα μας για τον ήλιο και ήταν τελικά κάτω από αυτόν το ζεστό μαγιάτικο ήλιο που θα άφηνε την τελευταία πνοή του. Στον πάγκο του ΠΑΟΚ, στην κατάμεστη Τούμπα.
Ο Μάιος είχε φτάσει στο τέλος του και το θερμόμετρο θύμιζε σε όλους ότι το καλοκαίρι ήταν πια προ των πυλών. Ωστόσο εκείνες τις εποχές οι Κυριακές ανήκαν σχεδόν αποκλειστικά στο ποδόσφαιρο και εφόσον ο ΠΑΟΚ είχε αγώνα, και μάλιστα με τον Ολυμπιακό, οι παραλίες μπορούσαν να περιμένουν. Το απόγευμα της 31ης Μαΐου 1981 λοιπόν έμοιαζε να είναι ένα ακόμη όμορφο ποδοσφαιρικό απόγευμα.
Η αναταραχή στον πάγκο του «Δικεφάλου» έγινε αισθητή από το πρώτο 20λεπτο, κανείς όμως δεν μπορούσε να καταλάβει τι ακριβώς συνέβαινε πέρα από το ότι στο επίκεντρο του πανικού βρισκόταν ο Γικούλα Λόραντ. Όταν μάλιστα ο προπονητής του ΠΑΟΚ μεταφέρθηκε εσπευσμένα με φορείο στα αποδυτήρια, η ανησυχία στις εξέδρες μετατράπηκε σε βεβαιότητα. Κάτι πήγαινε πολύ στραβά. Οι ποδοσφαιριστές έμοιαζαν αποσβολωμένοι, ωστόσο μετά τις παραινέσεις των ανθρώπων της ομάδας συνέχισαν να αγωνίζονται. Στο ημίχρονο έγινε γνωστό ότι ο Λοράντ βρισκόταν στο νοσοκομείο. Μισή αλήθεια. Ο αγώνας ολοκληρώθηκε. Οι «ασπρόμαυροι» επικράτησαν 1-0, χάρη σε γκολ του Βασιλάκου. Και αμέσως μετά έμαθαν και την άλλη μισή αλήθεια. Ο προπονητής τους είχε φύγει από τη ζωή. Καρδιακή προσβολή την ώρα του αγώνα, εξαιτίας συγκινησιακής φόρτισης, και ακαριαίος θάνατος. Οι αντιδράσεις των περισσοτέρων έμοιαζαν πολύ με την αντίδραση ενός παιδιού που έχασε τον πατέρα του. Και ίσως τελικά τα χαμένα βλέμματα των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ στο άκουσμα της τραγικής είδησης να συνόψισαν ολόκληρη την αλήθεια για τον ξεχωριστό Γκιούλα Λοράντ.
Γεννημένος στην Ουγγαρία, στις 6 Φεβρουαρίου 1923, ο Λοράντ έζησε μέσα στο ποδόσφαιρο ολόκληρη τη ζωή του. Προικισμένος μεσοαμυντικός, υπήρξε αναπόσπαστο κομμάτι των «ιπτάμενων Μαγυάρων», της εκπληκτικής εθνικής Ουγγαρίας των αρχών της δεκαετίας του 50’, που μάγεψε τον κόσμο με το ποδόσφαιρο που απέδιδε και έφτασε μια ανάσα από την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1954. Το 1956 ωστόσο αυτομόλησε στη Δυτική Γερμανία, η οποία φιλοξένησε τόσο το ποδοσφαιρικό του ταλέντο μέχρι να κρεμάσει τα παπούτσια του, όσο και το προπονητικό αμέσως μετά. Κάθισε για πρώτη φορά στον πάγκο της Καϊζερσλάουτερν την περίοδο 1967-68 και από εκεί και πέρα είχε μια εντυπωσιακή σταδιοδρομία ως τεχνικός στις σημαντικότερες ομάδες της χώρας (Αϊντραχτ, Μπάγερν Μονάχου, Σάλκε).
Ωστόσο, στα μέσα της δεκαετίας του 1970 του προέκυψε μια σπάνια δερματική πάθηση, το καλύτερο φάρμακο για την οποία σύμφωνα με τους γιατρούς ήταν ο ήλιος. Έτσι το καλοκαίρι του 1975 συμφώνησε με τον ΠΑΟΚ, περισσότερο για λόγους υγείας παρά για οτιδήποτε άλλο. Από τις πρώτες κιόλας μέρες του στην ομάδα έδειξε ξεκάθαρα ότι στη δουλειά του πάνω ήταν δικτάτορας. Στα προπονητικά διπλά απαιτούσε από τους παίκτες να μην ακουμπούν την μπάλα δεύτερη φορά και είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και οι βεντέτες του συλλόγου τον κοιτούσαν στα μάτια, όταν έκαναν λάθος για να δουν τις αντιδράσεις του. Ακόμη και σε επίπεδο οργάνωσης δεν δεχόταν ποτέ έκπτωση στις απαιτήσεις του. Όταν ένα πρωϊ που η ομάδα βρισκόταν σε ξενοδοχείο (πριν από τα εντός έδρας ματς ο ΠΑΟΚ αποσυρόταν στη Κατερίνη και όχι στη Θεσσαλονίκη για περισσότερη ησυχία) ζήτησε από τον τότε έφορο Πέτρο Καλαφάτη να παραγγείλει σάντουιτς με βούτυρο και εκείνος ξέχασε το βούτυρο, ο Λοράντ γύρισε όλα τα σάντουιτς πίσω, φωνάζοντας στον εμβρόντητο Καλαφάτη: «Σήκω φύγε. Όπως φαίνεται δεν χρειαζόμαστε έφορο»!
Εκτός γηπέδου ωστόσο ο Λοράντ ήταν ένας φιλικός, καλλιεργημένος άνθρωπος. Λάτρευε το καλό κρασί (στο σπίτι του στο Φράιμπουργκ διατηρούσε μια αξιοζήλευτη κάβα), το φρέσκο ψάρι και παρά την αυστηρότητα του οι ποδοσφαιριστές ήξεραν ότι είναι δίκαιος και όποτε τον χρειάζονταν θα βρισκόταν στο πλάι τους για να τους στηρίξει.
Την πρώτη του χρονιά στον ΠΑΟΚ η ομάδα σχεδόν ολόκληρη τη σεζόν βρισκόταν στη δεύτερη ή στην Τρίτη θέση. Ωστόσο μια αγωνιστική πριν από το τέλος ο «Δικέφαλος» υποδέχτηκε την ΑΕΚ στη φλεγόμενη Τούμπα και χάρη στο γκολ του Γκουερίνο νίκησε 1-0, την προσπέρασε και εν τέλει αναδείχθηκε πρωταθλητής για πρώτη φορά στην ιστορία του! «Εμείς τρέχαμε όλη τη χρονιά με λαστιχένια παπούτσια», δήλωσε αμέσως μετά ο Ούγγρος προπονητής, εννοώντας ότι ο ΠΑΟΚ κυνήγησε αθόρυβα τον τίτλο και όταν πια πήραν χαμπάρι οι υπόλοιποι τι γινόταν, ήταν αργά.
Το καλοκαίρι του 1976, ύστερα από έντονη διαφωνία με τον Γιώργο Παντελάκη, έφυγε από την ομάδα για να επιστρέψει και πάλι το 1980 στη δεύτερη και μοιραία θητεία του. Συνολικά κάθισε σε 89 αγώνες στον πάγκο του ΠΑΟΚ και είναι τρίτος στη λίστα πίσω από τον Λες Σάνον και τον Άγγελο Αναστασιάδη.
Το πρωί της 31ης Μαϊου λοιπόν του 1981 ο ΠΑΟΚ είχε καταλύσει το ξενοδοχείο «Κονσταντίν» της Κατερίνης. Ο Λοράντ από πολύ νωρίς ένιωθε δυσφορία, όμως το απέκρυψε επιμελώς από τους ανθρώπους της ομάδας. Το ίδιο απόγευμα θα άφηνε την τελευταία του πνοή του στον πάγκο της Τούμπας. Κάτω από τον λαμπερό ήλιο που ευθύς εξαρχής τον έφερε στη Θεσσαλονίκη…
Πηγή:e-soccer

“Οπαδικό λάθος”!

paok basket fans
Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σ.Φ. ΠΑΟΚ Νεάπολης, όπου αναφέρεται στην ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟΚ, τονίζοντας πως είναι άξιο απορίας, ο λόγος για τον οποία έχει γυρίσει την πλάτη του ο κόσμος και οι σύνδεσμοι στο εν λόγω τμήμα του συλλόγου.
Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:
“Έχει αποδείξει στη μεγάλη και πλούσιά του δράση κατά το παρελθόν ότι ο Σ.Φ ΠΑΟΚ ΝΕΑΠΟΛΗΣ λειτουργεί σαν ένας από τους σημαντικότερους θεματοφύλακες της ομάδας μας.
Παρόλα αυτά και με γνώμονα πάντα το συμφέρων αυτής ήμαστε υποχρεωμένοι να παραδεχτούμε ότι διατελούμε ένα πολύ σοβαρό οπαδικό λάθος τα τελευταία χρόνια, και εμείς αλλά και φυσικά η πολύ μεγάλη μάζα των οπαδών μας.
Είναι άξιος απορίας πραγματικά ο λόγος για τον οποίο έχουμε γυρίσει την πλάτη στην ένδοξη ιστορία του Μπάνε και των υπολοίπων ιερών τεράτων, στην ομάδα που μας “κράτησε ” οπαδικά τα πολύ δύσκολα χρόνια του ποδοσφαίρου, στην ομάδα που μας χάρισε ευρωπαϊκούς τίτλους και ατελείωτη ηδονή σε κάθε έδρα της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Όχι γιατί αυτή η ομάδα πάει καλά αγωνιστικά τηρουμένων των αναλογιών αλλά επειδή το επιβάλει η οπαδική μας συνείδηση και το ήθος μας οφείλουμε να στηρίξουμε και να δίνουμε βροντερό παρών για να βοηθήσουμε την αγαπημένη μας ομάδα πάντα και παντού όπου και να παίζει!
Όταν “οδηγός” στη οπαδική σου κουλτούρα είναι ο Γιώργος Μπεληγιάννης τότε οφείλεις εκτός από αυστηρή κριτική να κάνεις και την ανάλογη αυτοκριτική.
Καλούμε όλους τους συνδέσμους και απλούς οπαδούς του ΠΑΟΚ να αγκαλιάσουνε επιτέλους αυτή την ομάδα όπως πραγματικά της αξίζει.
Καλούμε όλα τα τμήματα του συλλόγου μας να παραδειγματιστούν για το πώς μπορείς μέσα από σωστή διαχείριση, σωστές επιλογές και το κυριότερο σύνεση να δημιουργήσεις σύνολο άξιο θαυμασμού, ανταγωνιστικό και μάχιμο όπως πραγματικά το θέλουμε.
Αυτή η τοποθέτηση ας γίνει οδηγός για όλους μας, συνδέσμους και μη”.
Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΟΠΑΔΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΩΝ ΠΑΟΚ ΝΕΑΠΟΛΗΣ “ΜΠΕΛΛΟΣ”

Ιταλικές σειρήνες για Διαμαντάκο!

Αρκετές ομάδες από την Ιταλία φαίνεται να έχουν βάλει στο στόχαστρό τους τον Δημήτρη Διαμαντάκο, σύμφωνα με δημοσίευμα ιταλικής ιστοσελίδας.

Ιταλικές σειρήνες για Διαμαντάκο
Ο νεαρός επιθετικός του Ολυμπιακού, που προέρχεται από εντυπωσιακή σεζόν στον Εργοτέλη, απασχολεί ομάδες του Καμπιανάτο αλλά και τον Ατρόμητο.

Το ρεπορτάζ των Ιταλών αναφέρει πως τη φετινή σεζόν ο παίκτης εξελίχθηκε στους Κρητικούς και ανέβασε την αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Μάλιστα, αναφέρουν πως ο διεθνής με την Ελπίδων επιθετικός κοστίζει, πλέον, 600.000 ευρώ και επισημαίνεται πως ο Ολυμπιακός μπορεί να βάλει στα ταμεία του ένα σημαντικό ποσό. Πηγή: sport-fm.gr

«Φευγάτος» ο Σονγκ!

Την επιθυμία του να αποχωρήσει από την Μπαρτσελόνα έχει εκφράσει ο Άλεξ Σονγκ, σύμφωνα με βρετανικά μέσα.

«Φευγάτος» ο Σονγκ
Ο Καμερουνέζος μέσος φέρεται δυσαρεστημένος από το λιγοστό χρόνο συμμετοχής που έχει με τους Καταλανούς (23 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις την περασμένη σεζόν)και θέλει να επιστρέψει στην Πρέμιερ Λιγκ όπου αναδείχθηκε.

Εκτός από την Άρσεναλ, η οποία εισέπραξε 15 εκατομμύρια λίρες πριν δύο χρόνια για την παραχώρηση του ποδοσφαιριστή στους μπλαουγκράνα, η Λίβερπουλ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φημολογείται πως ενδιαφέρονται για την περίπτωσή του.Πηγή: sport-fm.gr

Στο χειρουργείο ο Γιάγια Τουρέ!

Σε επέμβαση θα υποβληθεί ο Γιάγια Τουρέ περίπου δύο εβδομάδες πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Στο χειρουργείο ο Γιάγια Τουρέ
Όπως ενημέρωσε την Παρασκευή η ομοσπονδία της Ακτής Ελεφαντοστού, ο σούπερ σταρ της Αφρικανικής ομάδας, θα χειρουργηθεί για να αποκατασταθεί μία ζημιά στο πόδι του.

Οι Ιβοριανοί είναι καθησυχαστικοί και τονίζουν ότι ο παίκτης θα μείνει εκτός δράσης μόνο για 10 ημέρες κάτι που σημαίνει ότι θα αγωνιστεί κανονικά στο Μουντιάλ. Ωστόσο, ο βαθμός της ετοιμότητάς του, ιδιαίτερα στον αγώνα της 14ης Ιουνίου κόντρα στην Ιαπωνία παραμένει άγνωστος. Με την Ελλάδα η Ακτή αγωνίζεται στις 24 Ιουνίου. Πηγή: sport-fm.gr

Διαφωνίες ανάμεσα σε Μακάμπι και Μπλατ!

Ακόμα δεν έχουν συμφωνήσει ο Ντέιβιντ Μπλατ και η Μακάμπι, καθώς οι πληροφορίες κάνουν λόγο για διαφωνία μεταξύ των δύο πλευρών όσον αφορά τόσο το οικονομικό όσο και τη διάρκεια του συμβολαίου.

Διαφωνίες ανάμεσα σε Μακάμπι και Μπλατ
Οι πρωταθλητές Ευρώπης δεν τα έχουν βρει ακόμα για την ανανέωση της συνεργασία τους με τον επιτυχημένο προπονητή και οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται . Η Μακάμπι προσφέρει νέο διετές συμβόλαιο έναντι 800.000 δολαρίων ετησίως, ενώ ο 55χρόνος κόουτς θέλει το νέο συμβόλαιο να έχει τετραετή διάρκεια με αποδοχές ενός εκατομμυρίου ευρώ ετησίως.

Να τονιστεί ότι ο Μπλατ έχει δεχθεί πρόταση από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, όπως έχει παραδεχθεί, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι η ρώσικη ομάδα του προσφέρει διετές συμβόλαιο έναντι συνολικών αποδοχών τριών εκατομμυρίων ευρώ.Πηγή: sport-fm.gr

Πίντο: «Κατηγορήθηκα επειδή είμαι φίλος του Μέσι»

Πριν αποχωρήσει από την Μπαρτσελόνα ο Ζοσέ Μανουέλ Πίντο αναφέρθηκε στη φιλία του με τον Λιονέλ Μέσι και στην κριτική που δέχθηκε για αυτόν το λόγο.

Πίντο: «Κατηγορήθηκα επειδή είμαι φίλος του Μέσι»
Ο 38χρόνος πορτιέρο δεν ξέχασε τα αρνητικά σχόλια που άκουγε όλον αυτόν τον καιρό και ο ίδιος με δηλώσεις του σε καταλανικό ραδιόφωνο τα απέδωσε στην πολύ καλή σχέση που διατηρεί με τον Αργεντινό σταρ.

«Μου ασκούσαν κρτική επειδή είμαι φίλος του Μέσι, αλλά ούτε που θέλω να ξέρω γιατί. Ο Μέσι είναι άνθρωπος και όταν δεν είναι χαρούμενος δεν είναι υποχρεωμένος να γελάει. Όταν είσαι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του κόσμου είναι φυσιολογικό να δέχεσαι κριτικές αλλά αυτός είναι ταπεινός και αυτή η ταπεινότητα τον έβλαψε».

« Όταν ανανέωσα, μου είπαν ότι έγινε επειδή είμαι φίλος του Μέσι, αλλά δεν με νοιάζει γιατί είναι καρδιακός μου φίλος». δήλωσε ο Πίντο.Πηγή: sport-fm.gr

Ούτε να… ακούει για Αγγλία ο Βέλα!

Ούτε… λεπτό δεν ευχαριστήθηκε στην Αγγλία και στην «περιπέτειά» του με την Άρσεναλ ο Κάρλος Βέλα, βάζοντας… φρένο στις φήμες περί πιθανής επιστροφής του.

Ούτε να… ακούει για Αγγλία ο Βέλα
Δεν θέλει να θυμάται τις μέρες που πέρασε στην Αγγλία για λογαριασμό της Άρσεναλ ο Κάρλος Βέλα. Ο 25χρονος μεσοεπιθετικός της Σοσιεδάδ που τις τελευταίες ημέρες «συνδέεται» με ενδεχόμενη επιστροφή του στους «κανονιέρηδες», παραδέχθηκε ότι τα πράγματα στο Νησί ήταν δύσκολα και δεν θα ήθελε να δοκιμάσει ξανά την τύχη του εκεί.

Στην επταετία που άνηκε στους Λονδρέζους, πέρασε το μεγαλύτερο διάστημα ως δανεικός… πέρα-δώθε, εξ’ ου και οι μόλις συνολικά… 29 συμμετοχές που μέτρησε με την φανέλα της ομάδας του Βενγκέρ.

«Η πλειονότητα του ρόστερ της Σοσιεδάδ είναι απ’ τις ακαδημίες και γι’ αυτό υπάρχει εξαιρετικό κλίμα στην ομάδα. Ποτέ δεν ένιωσα άνετα στο Λονδίνο, δεν το ευχαριστήθηκα στιγμή. Όταν όμως πήγα στη Σοσιεδάδ, βρήκα ένα μέρος που ήμουν χαρούμενος και μου άρεσε να παίζω ποδόσφαιρο. Είναι πολύ περίεργο το αγγλικό ποδόσφαιρο και έχει αρκετές διαφορές με το ισπανικό που με διευκολύνει σε πολλές περιπτώσεις», τόνισε χαρακτηριστικά ο Βέλα.Πηγή: sport-fm.gr

Ψάξιμο για τον… αντί-Γκατούζο!

Μετά το «ναυάγιο» με τον Τζενάρο Γκατούζο, η διοίκηση του ΟΦΗ έχει βγει ξανά στις… αγορές για να βρει τον νέο προπονητή της ομάδας. Κυρίως στην Ιβηρική Χερσόνησο ψάχνουν οι Κρητικοί.

Ψάξιμο για τον… αντί-Γκατούζο
Το «μπαμ» με τον Γκατούζο στον πάγκο δεν επετεύχθη -μετά τις αντιρρήσεις των συνεργατών του- και πλέον ο ΟΦΗ είναι αναγκασμένος να αναζητήσει αλλού τον διάδοχο του Σα Πίντο.

Ήδη ο Μάνθος Πουλινάκης χειρίζεται αποκλειστικά τις… έρευνες, καθώς έχει χαθεί αρκετός χρόνος και στόχος είναι να μην περάσει κι άλλο διάστημα χωρίς «καπετάνιο» στο τιμόνι. Άλλωστε σιγά-σιγά θα πρέπει να τεθούν όλα τα μεταγραφικά επί τάπητος, κάτι που εξίσου -προφανώς- καθυστερεί απ’ τη στιγμή που δεν υπάρχει προπονητής. Ακόμα δεν έχουν βγει στη δημοσιότητα νέα ονόματα.

Στόχος βέβαια της διοίκησης είναι να βρεθεί ο «εκλεκτός» απ’ τις Ισπανία ή Πορτογαλία, κάτι που ήταν και το αρχικό πλάνο, προτού μπει… σφήνα ο Ιταλός. Απ’ τη νέα εβδομάδα αναμένεται να κορυφωθεί η αναζήτηση και να δοθούν τα… κρητικά κλειδιά σε κάποιον έμπειρο κόουτς που θα θέλει να έρθει στην Ελλάδα.Πηγή: sport-fm.gr

«Καθάρισε» στο δεύτερο ημίχρονο η Ισπανία!

Νικηφόρο ήταν το τεστ της Εθνικής Ισπανίας, επικρατώντας 2-0 της Βολιβίας με γκολ των Τόρες και Ινιέστα.

«Καθάρισε» στο δεύτερο ημίχρονο η Ισπανία
Αυτό ήταν το πρώτο φιλικό των «φούριας ρόχας» ενόψει μουντιάλ και οι Ίβηρες κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με δύο γκολ στο δεύτερο μέρος. Το ματς διεξήχθη στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» με τους φιλοξενούμενους να παρατάσσονται με σαφείς αμυντικούς προσανατολισμούς και να δυσκολεύουν ιδιαίτερα τους γηπεδούχους.

Επιθετικά άρχισε το παιχνίδι η Ισπανία, είχε όπως ήταν αναμενόμενο την μπάλα στην κατοχή της και πίεσε την αντίπαλό της, αλλά δεν κατάφαρε να τελειώσει τις φάσεις. Σημαντίκότερη ευκαιρία αυτή του Αθπιλικουέτα, όταν το δοκάρι του στέρησε το γκολ.

Στην επανάληψη, o Χάβι Μαρτίνεθ κέρδισε πέναλτι το οποίο εκτέλεσε έυστοχα στο 51΄ο Φερνάντο Τόρες. Το τελικό 2-0 διαμόρφωσε στο 84’ ο Αντρές Ινιέστα μετά από συνεργασία με τον συμπαίκτη τουστην ΜΠαρτσελόνα, ΜΠουσκέτς. Να τονιστεί ότι η Βολιβία είναι μια από τις προσεχείς αντιπάλους της Εθνικής Ελλάδας σε φιλική αναμέτρηση λίγο πριν το μουντιάλ.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Ρέινα, Πικέ (46’ Αλμπιόλ), Αθπιλικουέτα, Αλμπέρτο Μορένο, Τσάβι (61’ Φάμπρεγκας), Χάβι Μαρτίνεθ, Καθόρλα (62’ Νταβίντ Σίλβα), Ιτουράσπε, Φερνάντο Τόρες (62’ Μπουσκέτς), Μάτα (46’ Ινιέστα), Πέδρο (80’ Ντελοφέου).

ΒΟΛΙΒΙΑ: Κινόνιεθ, Ραλντές, Εγκίνο, Γκουτιέρεζ, Μπεγιαράνο, Μελεάν (64’ Μιράντα), Μογίτσα (72’ Καρντόσο), Σουμασέρο (64’ Μπεγιαράνο), Μπεγιαράνο, Μορένο (82’ Πένια), Άρσε (72’ Αρζέ).Πηγή: sport-fm.gr

Δυσκολεύτηκε η Ελβετία!!

Τα βρήκε… σκούρα η Εθνική Ελβετίας απέναντι στην Τζαμάικα και επικράτησε σε φιλική αναμέτρηση με 1-0 χάρη στο γκολ του Ντρμιτς στο 84’.

Δυσκολεύτηκε η Ελβετία
Δεν έπεισε με την εμφάνισή της η ομάδα του Ότμαρ Χίτζφελντ και παρά το γεγονός ότι επικράτησε στη Λουκέρνη επί της αδύναμης αντιπάλου της, τα δείγματα γραφής δεν κρίθηκαν ικανοποιητικά ενόψει μουντιάλ.

Οι Ελβετοί δυσκολεύτηκαν να κάμψουν την αντίσταση των αντιπάλων τους και το μοναδικό τέρμα του αγώνα σημειώθηκε έξι λεπτά πριν το τέλος, μετά από προσωπική ενέργεια του Ντρμιτς.

ΕΛΒΕΤΙΑ: Μπενάλιο (46' Σόμερ), Τζουρού, Σεντέρος, Λιστάινερ, Ζίγκλερ (83' Ροντρίγκεζ), Μπεχράμι (46' Ινλέρ), Τζεμαϊλί, Σακίρι (72' Φερνάντεζ), Τζάκα, Μεχμέντι (64' Στόκερ), Σεφέροβιτς (46' Ντρμιτς).

ΤΖΑΜΑΪΚΑ: Μπλέικ, Ντούλι, Μαριάπα, Φίλιπς (78' Μπέκετ), Μόργκαν, Λόουρενς, Γκραντ, Όστιν, Ντόκινς (90+1' Σίμπσον), Μάτοκς (54' Χάμφρεϊ), Σίτον
Πηγή: sport-fm.gr

Ζορίστηκε η Ρεάλ!!

Με απρόσμενα δύσκολο τρόπο η Ρεάλ νίκησε 78-70 τη Σαραγόσα και απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης.

Ζορίστηκε η Ρεάλ
Σθεναρότατη αντίσταση στη Ρεάλ για περίπου 35 λεπτά πρόβαλε η Σαραγόσα, αλλά τελικά η «βασίλισσα» επικράτησε 78-70 κι έκανε το 1-0 στην πρώτη φάση των ισπανικών play offs.

Η διαφορά των δύο ομάδων ήταν στους τρεις (58-55) πέντε λεπτά πριν το τέλος, αλλά στο φινάλε οι πρωταθλητές, που έπαιζαν χωρίς τον τραυματία Ρούντι Φερνάντεθ, σοβαρεύτηκαν και έφτασαν στη νίκη. Ο Φελίπε Ρέγες με 18 πόντους και 6 ριμπάουντ, μαζί με τον Σέρχιο Γιουλ που είχε 16 πόντους και 5 ασίστ έκαναν εξαιρετική δουλειά, όπως και ο Γιάννης Μπουρούσης με 11 πόντους (1/1 βολή, 5/6 δίποντα, 0/1 τρίποντο), 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 1 κλέψιμο σε 21:13.

Ο Τζόζεφ Τζόουνς και ο Μάικ Ρολ είχαν από 13 πόντους, ενώ άλλους 12 μαζί με 13 ριμπάουντ πρόσφερε ο Βίκτορ Σανικίτζε για την ομάδα της Αραγονίας, που θα φιλοξενήσει την Κυριακή το δεύτερο παιχνίδι της σειράς.Πηγή: sport-fm.gr

«Τρία λιοντάρια» και με το νόμο! (video)

Θετικά στοιχεία -κυρίως στην επιθετική λειτουργία- έδειξε η εθνική Αγγλίας ενόψει Μουντιάλ που επικράτησε σε φιλικό αγώνα 3-0 του Περού.

«Τρία λιοντάρια» και με το νόμο (video)
Ορεξάτη έδειξε η Εθνική Αγγλίας λίγες μέρες πριν την έναρξη του Μουντιάλ! Τα «τρία λιοντάρια» επικράτησαν στο «St. George’s Park» του Περού με σκορ 3-0 και κυρίως επιθετικά έδειξαν ικανοποιητικά στοιχεία.

Το σκορ άνοιξε ο Στάριτζ με εξαιρετικό τελείωμα στο 32’, ενώ στη συνέχεια ανέλαβαν δράση οι… αμυντικοί. Κι αυτό γιατί σε διάστημα πέντε λεπτών (65-70’) οι δύο στόπερ, Κέιχιλ και Γιαγκέλκα το πήραν προσωπικά και ουσιαστικά διαμόρφωσαν το τελικό σκορ, υπογράφοντας την φιλική νίκη για το συγκρότημα του Ρόι Χότζον που είδε απ’ τους παίκτες του αρκετή σοβαρότητα για το μεγάλο ραντεβού που έρχεται.

Αγγλία: Χαρτ, Τζόνσον, Μπέινς (75' Στόουνς), Χέντερσον, Κέιχιλ, Γιαγκέλκα (73' Σμόλινγκ), Λαλάνα (73' Μίλνερ), Τζέραρντ (64' Γουίλσιρ), Στάριτζ (82' Μπάρκλεϊ), Ρούνεϊ (66' Στέρλινγκ), Γουέλμπεκ

Περού: Φερναντέζ, Αντβίνκουλα (78' Βελάρντε), Γιότουν, Κάλενς, Ροντρίγκεζ, Ράμος (68' Ριόχας), Ντέζα (66' Ρουίντιαζ), Μπαλόν, Ραμίρεζ (60' Ουρτάδο), Κρουσάδο, Καρίγιο (86' Φλόρες)






Πηγή: sport-fm.gr

Σοκ για Φενέρμπαχτσε και Τραμπζονσπόρ!

Η UEFA αποφάσισε να «ανοίξει» και πάλι τις υποθέσεις με τα «στημένα» κάτι που προκάλεσε τον έντονο προβληματισμό των Φενέρμπαχτσέ και Τραμπζονσπόρ.

Σοκ για Φενέρμπαχτσε και Τραμπζονσπόρ
Η UEFA αποφάσισε να «ανοίξει» και πάλι τις υποθέσεις με τα «στημένα» κάτι που προκάλεσε τον έντονο προβληματισμό των Φενέρμπαχτσέ και Τραμπζονσπόρ.

Συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία έκανε γνωστό ότι θα αρχίσει την έρευνα για να διαπιστώσει την συμμετοχή των δύο τουρκικών ομάδων σε «χειραγωγημένες» αναμετρήσεις.

Από την πλευρά τους οι δύο ομάδες με δηλώσεις εκπροσώπων τους επεσήμαναν ότι θα κάνουν ό,τι μπορούν για να υποστηρίξουν τα δικαιώματά τους.Πηγή: sport-fm.gr

Είκοσι προσαγωγές οπαδών της ΑΕΚ!

Σε προσαγωγή είκοσι ατόμων προχώρησε η αστυνομία μετά τα επεισόδια στο κλειστό της Κυψέλης μεταξύ οπαδών της ΑΕΚ και δυνάμεων των ΜΑΤ. Στη ΓΑΔΑ Λαζόπουλος και Στεβή. Καταγγέλλει επίθεση η τελευταία.

Είκοσι προσαγωγές οπαδών της ΑΕΚ
Είκοσι περίπου οπαδούς της ΑΕΚ προσήγαγε η αστυνομία μετά τον τελικό της Α1 χάντμπολ ανδρών ανάμεσα στους «κιτρινόμαυρους» και τον Διομήδη.

Στη ΓΑΔΑ μάλιστα, έχουν μεταβεί ο ισχυρός άνδρας της Ερασιτεχνικής, Δημήτρης Λαζόπουλος με την Ελπίδα Στεβή, προκειμένου να βοηθήσουν τους φίλους της ομάδας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η διευθύντρια της Ερασιτεχνικής έκανε καταγγελία ότι δέχτηκε χτυπήματα απ’ τις δυνάμεις των ΜΑΤ κατά τη διάρκεια των επεισοδίων. Πηγή: sport-fm.gr

«Μια νέα αρχή»

Ως μια νέα αρχή χαρακτήρισε ο Γιώργος Γαλανός την προοπτική να αγωνιστεί ο Άρης στη Γ’ Εθνική. Ωστόσο επεσήμανε ότι η θέση του δεν είναι η ομάδα να αρχίσει και πάλι από το... μηδέν.

«Μια νέα αρχή»
Ως μια νέα αρχή χαρακτήρισε ο Γιώργος Γαλανός την προοπτική να αγωνιστεί ο Άρης στη Γ’ Εθνική.

Ωστόσο επεσήμανε ότι η θέση του δεν είναι η ομάδα να αρχίσει και πάλι από την... αρχή και πρόσθεσε…

«Μακάρι να βρεθεί κάποιος και να πάμε στη Β` Εμείς πήραμε μια θέση, την οποία δουλεύουμε δύο μήνες», τόνισε αφήνοντας κάθε ενδεχόμενο ανοικτό.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Γιώργου Γαλανού…

"Χαίρομαι που με τη συγκεκριμένη κίνηση έχουμε κάνει όλη την οικογένεια του Άρη είναι σε εγρήγορση. Εμάς η θέση μας δεν είναι να πάμε στη Γ` Εθνική. Μακάρι να βρεθεί κάποιος και να πάμε στη Β` Εμείς πήραμε μια θέση, την οποία δουλεύουμε δύο μήνες. Η πρόταση η δική μας έχει χρήματα, όραμα και άτομα τα οποία θα γίνουν γνωστά στη συνέχεια και δεν έχουν ασχοληθεί με διοικητικά τα τελευταία χρόνια".

Για την ισχύ της πρότασης του και το θέμα της εκκαθάρισης:

"Η απόφαση για την εκκαθάριση θα ληφθεί από τη ΓΣ των μετόχων. Δεν την κάνουν επίτηδες για να τρενάρουν τις εξελίξεις".

Για το αν σκέφτεται το ενδεχόμενο να εμπλακεί με την ΠΑΕ στη Β` Εθνική, εφόσον βρεθούν και άλλοι άνθρωποι για να βάλουν χρήματα.

"Φυσικά, αλλά με την προοπτική της άμεσης επιστροφής της ομάδας στη Σούπερ Λιγκ".

Για το θέμα των εκκαθαριστών:

"Έχουμε έναν εκκαθαριστή και μιλάμε με τον δεύτερο".

Για την προοπτική του στην ΠΑΕ σχετικά με το μετοχολόγιο:

"Ξέρω το ταβάνι μου. Όταν δω ότι δεν μπορώ να πάω τον Άρη παραπάνω, θα παραιτηθώ".

Για το ποσό που θα διαθέσει στην ΠΑΕ και αν θα τα ζητήσει πίσω

"Εγώ δεν θέλω χρήματα πίσω. Ο,τι βάλω, θα το διαθέσω στον Άρη. Την απόφαση για τη σύσταση νέας ΠΑΕ, όταν επιστρέψουμε στη Β`, θα την πάρει ο ΑΣ. Αυτός θα θέσει τους όρους. Είναι θέματα που θα τα αποφασίσει ο Ερασιτέχνης και όχι ο κ. Γαλανός".

Για το αν θέλει να γίνει μεγαλομέτοχος:

"Ναι, θέλω, αλλά ξέρω ξέρω και το ταβάνι μου. Ας σταματήσουμε πλέον με τα νομικά και ας κάνουμε μια καινούργια αρχή. Ο κόσμος βαρέθηκε να ασχολείται με αυτά".