Σάββατο 31 Μαΐου 2014

«Έβριζαν και έφτυναν τον Κούπερ»!

ΖΟΥΡΝΑΤΖΙΔΗΣ1-610x35011
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο τιμ μάνατζερ της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Τέλης Ζουρνατζίδης. Μίλησε για την ήττα της ομάδας από τον Πανιώνιο και τόνισε πως οι παίκτες δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα. Παράλληλα, αναφέρθηκε στο περιστατικό που συνέβη με τον Κούπερ και ανέφερε πως άνθρωποι της εξέδρας ήταν προκλητικοί προς τον παίκτη του “Δικεφάλου” καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Τέλης Ζουρνατζίδης:
Για το επεισόδιο με του Κούπερ στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο:
“Ήταν εκείνη την στιγμή στο κάγκελο  πάνω από 15 αστυνομικοί που δεν σκέφτηκαν να τραβήξουν τον φίλαθλο. Ο Κούπερ κάθε φορά που πλησίαζε στο καλάθι του Πανιωνίου υπήρχαν δύο - τρεις φίλαθλοι και συγκεκριμένα ένας που τον έβριζε, τον έφτυνε και έκανε τον ρατσιστικό θόρυβο του πιθήκου. Εγώ είπα τον παρατηρητή και μόλις τελείωσε το ημίχρονο και ο Κούπερ πήγε προς τα αποδυτήρια συνέχισε να τον βρίζει και να τον φτύνει. Για να μπεις στα αποδυτήρια της φιλοξενούμενης ομάδας περνάς μπροστά από το κάγκελο στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης. Ο Κούπερ του είπε σταμάτησε το και αυτός κινήθηκε εναντίον του με αποτέλεσμα ο Κούπερ να χρησιμοποιήσει τα χέρια του και να τον διώξει. Τότε επενέβη αστυνομία και έγινε το απίστευτο, το οποίο ρώτησε ο και ο Χαλαραμπίδης στον διοικητή, να αποβληθεί ο παίκτης ενώ ο φίλαθλος επειδή ζήτησε συγγνώμη από τους αστυνομικούς παρέμεινε. Σήμερα θα επιληφθεί  και ο αθλητικός διαιτητής. Αυτά έγιναν και αυτά που λένε οι καλοθελητές της Αθήνας πως όρμησε ο Κούπερ και χτύπησε και πολλά μέσα στην Θεσσαλονίκη αναπαρήγαγαν είναι αστεία. Διάβασα πως έγιναν μηνύσεις και όρμησε ο παίκτης. Σε όλα αυτά ήταν ο διαιτητής και τα είδε. Ζήτησε την σύλληψη του φιλάθλου και απέβαλλε τον Κούπερ. Αν δε βρισκόταν εκεί μπορεί να μην το έβλεπε καν. Όλα αυτά που διαβάζουμε είναι εκ του πονηρού. Υπάρχει συγκεκριμένη νομοθεσία και είδα το παιχνίδι σε επανάληψη όπου ακούστηκε πως κινδυνεύει ο παίκτης και με αποκλεισμό. Έγιναν όλοι δικαστές. Σύμφωνα με τον ειδικό κανονισμό στο άρθρο πέντε στην παράγραφο Α’,  αποκλεισμός υπάρχει μόνο αν ο παίκτης είναι υπότροπος σε τέτοιες συμπεριφορές”, δήλωσε αρχικά.
Στην συνέχεια συμπλήρωσε: “Υπήρχε μια προσπάθεια αγωνιστικά να φτάσουν τον παίκτη στα όρια που είναι θεμιτό. Όμως η συμμετοχή κάποιων φιλάθλων δεν ξέρω πόσο αθώα ήταν. Είναι ένας παίκτης που ποτέ δεν έχει δώσει δικαίωμα. Ούτε στον ίδιο άρεσε που έχασε τον έλεγχο για ένα δευτερόλεπτο. Η ομάδα δεν έπαιξε καλά. Αυτό όμως είναι το μπάσκετ. Στοχευόμενες όμως επιθέσεις απέναντι στον οποιονδήποτε δεν είναι σωστές. Ο Πανιώνιος ήρθε εδώ και έπαιξε, οι παράγοντες του διαμαρτυρήθηκαν στους διαιτητές όμως κανένας δεν τους ενόχλησε όπως εισέβαλε ο κ. Λιανός στο ημίχρονο και μας έκανε παρατήρηση να μην μιλάμε στους διαιτητές. Μάλλον έχει οριστεί… υπερπαρατηρητής αγώνων και δεν το ξέρουμε. Μίλησε και με πολύ άσχημα λόγια αλλά εμείς δεν αντιδράσαμε. Εδώ είχαμε παιχνίδια με τον Άρη η τον Ολυμπιακό όπου κάποιοι φίλαθλοι ξέφευγαν. Οποιοσδήποτε παράγοντας του Άρη και εμείς έχουν εξαιρετική συνεργασία σε αυτό το θέμα. Γίνεται τεράστια προσπάθεια από τους παράγοντες που ξέρουν την κατάσταση και πληρώνουν τα πρόστιμα για να αποφορτίζουν την κατάσταση. Αποφεύγουμε αυτές τις φθηνές φθορές στην δυναμική των ομάδων. Εγώ προσωπικά έχω υπάρξει συμμέτοχος σε τέτοιες καταστάσεις. Στα άλλα παιχνίδια με τον Πανιώνιο ποτέ δεν υπήρξε πρόβλημα. Ξαφνικά αποφάσισε ο κ. Λιανός να μπει στο ημίχρονο. Γράφτηκε φυσικά στο φύλλο αγώνα και θα το κρίνει ο αθλητικός δικαστής”.
Για το αν θα επηρεάσει αυτή η ήττα ενόψει της συνέχειας:
“Ευελπιστούμε πως την επηρέασε με την καλή μορφή. Όταν παίζεις καλό μπάσκετ επειδή κερδίζεις και επειδή δείξαμε μια χαλαρότητα στο παιχνίδι χάσαμε. Αυτό ελπίζω να μας βγει σε καλό και με την καλή αγωνιστική μας παρουσία να τελειώσουμε το παιχνίδι την Τρίτη και να πάρουμε την τρίτη θέση και να είμαστε ευχαριστημένοι”.
Για το κάλεσμα προς τον κόσμο για το τελευταίο παιχνίδι του ΠΑΟΚ:
“Η μέρα και η ώρα είναι τέτοια που πιστεύω πως ο κόσμος θα ανταποκριθεί και θα δώσει  την βοήθεια και την δυναμική που χρειάζεται η ομάδα. Να την υποστηρίξει για την αγωνιστική συμπεριφορά της και την πολύ καλή της πορεία σε όλα τα επίπεδα. Ο κόσμος θα ανταποκριθεί και θα το κάνει με μεγάλη χαρά”.
Για το αν είναι ευχαριστημένος στον ΠΑΟΚ:
“Το έχω δηλώσει 100 φορές. Κάποιοι φίλοι μου λένε πως δεν είναι οι παλιές εποχές που η ομάδα κέρδιζε τα τρόπαια, υπήρχαν λεφτά και όλα αυτά. Εγώ από μέσα μου γιατί δεν καταλαβαίνουν πως αυτό το πράγμα με κάνει ευτυχισμένο. Η ενασχόληση μου με τα σπορ, το μπάσκετ και τον ΠΑΟΚ με κάνει ευτυχισμένο και με γεμίζει χαρά. Εγώ είμαι στον ΠΑΟΚ από το 1980 όταν μεταγράφηκα από τον Αστέρα Καβάλας. Μεταγράφηκα το 1983 με πρόεδρο τον κ. Φυντανίδη και έχω περάσει από όλα τα στάδια και όλα τα μονοπάτια. Τις χρονιές που δεν ήμουν στην ομάδα, την παρακολουθούσα ως κάτοχος διαρκείας ανεξάρτητα από τον παράγοντα που υπήρχε. Είναι τεράστια η χαρά και η τιμή να εκπροσωπώ έναν σύλλογο για τον ΠΑΟΚ. Όλα τα άλλα είναι περιττά”.
Για την απώλεια του Παναγιώτη Ποικιλίδη:
“Γνωριζόμασταν από πολύ μικρά παιδιά στην Καλαμαριά και μετά από τον ΠΑΟΚ. Κρίμα για την οικογένεια, τους φίλους και τον ΠΑΟΚ. Δεν μπορώ να πω τίποτα. Να κρατάμε την μνήμη του ψηλά, να τον αναφέρουμε συχνά και όπου βρεθούμε και σταθούμε να μιλάμε για αυτόν γιατί το παράδειγμα του μπορεί να βοηθήσει ανθρώπους που βρίσκονται εν ζωή”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: