Σάββατο 31 Μαΐου 2014

ΑΕΚ δεν είναι μόνο η καρέκλα!!

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για όσα έγιναν στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ καθώς και για τις εξελίξεις στο γηπεδικό… Είναι μερικά πράγματα και κάποιες ενέργειες που γενικά μου προκαλούν πολλά ερωτήματα και ακόμη περισσότερες απορίες σχετικά με πρόσωπα και καταστάσεις που υπάρχουν στην ΑΕΚ και ειδικά στην Ερασιτεχνική… Κι όσο και αν προσπαθώ να καταλάβω επικοινωνώντας με όλη την κοινωνία της Ενωσης και της Νέας Φιλαδέλφειας, τόσο μεγαλύτερα είναι τα αδιέξοδα…

Δεν μπορώ όμως να μην γράψω και απλά να προσπεράσω σα να μη συνέβη τίποτα το τελευταίο 24ωρο στην «Μάνα ΑΕΚ» και την προσβολή σε αυτήν από πρόσωπα που την διοικούν. Διότι η έξωση από τα γραφεία είναι βαρύτατο χαστούκι που φαίνεται άγγιξε αποκλειστικά το Σωματείο και κανένα πρόσωπο της ηγεσίας του!

Όμως πρέπει να ασχοληθούμε και με όσα γίνονται (θετικά) για το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ και τη στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τα (διαλλακτικά λόγια του νέου δημάρχου της Νέας Φιλαδέλφειας που λίγοι τα κατάλαβαν και τα μετέφρασαν έως τέτοια, τόσο μπορούν άλλωστε, τόσο καταλαβαίνουν) οποία εκθέτουν όλους όσους επί ένα μήνα προσπάθησαν να τους εκθέσουν στα μάτια των Ενωσιτών και τους έβγαλαν και νικητές με τις βλακείες τους σε ότι πόστο διεκδίκησαν στις εκλογές.

Θα αρχίσω όμως από την Ερασιτεχνική ΑΕΚ. Κι αυτό διότι 24 ώρες έπειτα από έναν μεγάλο εξευτελισμό –όπως είναι η έξωση από τα γραφεία σου διότι οφείλεις 25.000 ευρώ σε ενοίκια αν και ο ιδιοκτήτης του ακινήτου κάνει λόγο για οφειλή στα 34.000 ευρώ– και δεν έχει ανοίξει… ρουθούνι! Και δεν εννοώ να… φάει ξύλο κανείς. Όμως έπρεπε κάποιος να είχε την ευθιξία να παραιτηθεί και εννοείται πως αυτός σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να είναι ο Λαζόπουλος.

Στην ΑΕΚ όμως ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει… Πήγα, λοιπόν, στην Νέα Φιλαδέλφεια (όπως συνηθίζω άλλωστε) χθες και είδα τα… γραφεία της Ένωσης να έχουν «μεταφερθεί» σε ένα καφέ δίπλα και από ‘κει προμηθεύτηκα εισιτήρια για τον αποψινό τελικό πρωταθλήματος χάντμπολ της ΑΕΚ με τον Διομήδη για να τα δώσω σε φίλους που μου τα ζήτησαν.

Είδα υπαλλήλους της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ εκεί αλλά κανέναν από τους… αφεντάδες της και η ντροπή για τους ίδιους είναι μεγαλύτερη. Μία μέρα πριν τον τελικό του πρωταθλήματος του τμήματος που φέρνει τη μία κούπα μετά την άλλη για να κάνουν όλοι… λεζάντα (και συγκεντρώνει απίθανο κόσμο όπου παίζει) και το Σωματείο δεν είναι καν γραφεία για να μοιράζει εισιτήρια για το ματς της Κυψέλης! Κα πάλι καμία συνέπεια για κανέναν… Λίγες ώρες μετά στο Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής πληροφορηθήκαμε από ανακοίνωση πως «όλα καλά και θα πληρώσουμε όσα χρωστάμε και φεύγουμε, πάμε αλλού», με δυο λόγια.

Και ρωτάω εγώ με το φτωχό μου το μυαλό: Γιατί ρε μάγκες δεν πληρώναμε τόσο καιρό και να φεύγαμε; Έπρεπε να ξεφτιλιστεί το όνομα της ΑΕΚ με την είδηση της έξωσης για να γίνει όλο αυτό; Ε τότε συγχωρέστε με αλλά αποδεικνύεται μόνοι σας ότι πρώτα σαν ‘’αφεντάδες’’ και έπειτα σαν άνθρωποι που λαμβάνουν αποφάσεις εκπροσωπώντας τεράστια Σωματεία όπως είναι η ΑΕΚ είστε λίγοι!

Δεν μπορώ (και δεν με απασχολεί) να ξέρω πόσο ευθύνονται οι πρώην και οι πιο πρώην για τα απλήρωτα ενοίκια, για οφειλές σε αθλητές και υπαλλήλους, όμως γνωρίζω τούτο: όταν αποφασίζεις να τεθείς υποψήφιος πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ οφείλεις να γνωρίζεις πως με το που βάλεις το κλειδί στην κλειδαριά θα πρέπει να έχεις κάνει τα κουμάντα σου για να πληρωθούν όλα τα ανοίγματα! Αν δεν μπορείς να μην βάλεις υποψηφιότητα και να μη… λιγουρεύεσαι την καρέκλα!

Διότι η καρέκλα καλή είναι και ο τίτλος «πρόεδρος της ΑΕΚ» σαν άνθρωπο σε απογειώνει, αλλά έχει και συγκεκριμένες (και μεγάλες) υποχρεώσεις. Για να δώσω και ένα παράδειγμα να με καταλάβουν όλοι: δεν γίνεται να πάω εγώ να πάρω ένα σπίτι και ενώ πρώτα το δω και εμπεδώσω ότι χρειάζονται χρήματα για να το φτιάξω και να κάνω τις απαραίτητες διορθώσεις μετά να μπω σε αυτό και μείνω χωρίς να το βάψω και να διορθώσω την παραμικρή λεπτομέρεια που οφείλει να φτιαχτεί. Πολύ απλά δεν θα μείνω σε αυτό το σπίτι, θα ψάξω κάτι άλλο!

Ααα και προς Θεού μη με πει κανείς ‘’τσάτσο’’ του Λαζόπουλου. Αδιαφορώ και για την αφεντιά του. Άλλωστε η δική του υποχρέωση είναι να πληρώνει το τμήμα που ο ίδιος έτρεξε πέρυσι να αναλάβει, το χάντμπολ! Απ’ όσο μαθαίνω (και) στο πιο πετυχημένο τμήμα υπομονή κάνουν για να πληρωθούν. Αν τα ακούω και τα πληροφορούμαι σωστά (που αυτό συμβαίνει) τέσσερις μήνες απλήρωτοι είναι (κι αν βάλουμε και τον Μάιο πάμε στους πέντε μήνες)…

Αυτό δεν σημαίνει πως τα παιδιά δεν θα πληρωθούν, εγώ αντίθετα είμαι σίγουρος ότι αυτό θα γίνει, άλλωστε το υποσχέθηκε ο ίδιος στη συνάντησή του με τους παίκτες ότι θα πληρωθούν όλα την επόμενη εβδομάδα (κι αν δεν γίνει εδώ είμαστε να το σημειώσουμε), όμως το αναφέρω για να μη θεωρεί κανείς στον μικρόκοσμο της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ πως με έβαλαν να τα γράψω τα παραπάνω!

Επιπρόσθετα οφείλουν να εμπεδώσουν όσοι βρίσκονται στην Ερασιτεχνική και την διοικούν πως κάνουν κακό και εκθέτουν χωρίς να έχει καμία συμμετοχή σε όλο αυτό τον Δημήτρη Μελισσανίδη που έδωσε λεφτά, όσα ακριβώς όφειλε σαν ποδοσφαιρικό τμήμα (γιατί οι πολλοί δεν γνωρίζουν).

Διότι, χθες, για παράδειγμα εκεί που καθόμουν και έπινα το καφεδάκι μου ένας κύριος μεγαλύτερης ηλικίας με ρώτησε έκπληκτος: «Μα καλά και πάλι τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζουμε; Τώρα και με Μελισσανίδη;», την ίδια ώρα που οπαδοί έρχονταν να προμηθευτούν εισιτήρια του χάντμπολ και εγώ έψαχνα μαζί τους το σπίτι ενός υπαλλήλου για να τα αγοράσουμε (μιλάμε για τραγικά έως αστεία πράγματα).

Βλέπετε ο απλός φίλαθλος που δεν γνωρίζει και δεν τον ενδιαφέρει και να θυμάται, ξεχνάει την ξεκάθαρη πάντα στάση του Δημήτρη Μελισσανίδη προς της Ερασιτεχνική. Το αφεντικό του ποδοσφαίρου από την πρώτη ώρα ξεκαθάρισε ότι δεν θα έχει καμία, μα καμία απολύτως σχέση με οποιοδήποτε ερασιτεχνικό τμήμα και τις υποχρεώσεις του. Το είπε προτού καλά, καλά αναλάβει το οτιδήποτε στην ΑΕΚ!

Κι όμως ο άσχετος φίλος της ΑΕΚ και οι οπαδοί των άλλων ομάδων που περιμένουν σαν… οι άρχοντες του πληκτρολογίου να κράξουν στην γωνία (οπαδοί του Ολυμπιακού κυρίως αφού ποτέ δεν ασχολούνται με την ΑΕΚ αλλά συνέχεια γι’ αυτήν γράφουν και λένε) θεωρούν ότι η ευθύνη είναι αποκλειστικά του Μελισσανίδη… Κι αυτό είναι αλητεία και αποτελεί τεράστια αδικία προς τον άνθρωπο που είναι αφεντικό στο ποδόσφαιρο, ανεξαρτήτως ονοματεπώνυμου!

Στο θέμα του γηπέδου τώρα μετά τη διαλλακτική στάση του Βασιλόπουλου που αποτελεί τον νέο δήμαρχο της Νέας Φιλαδέλφειας και στην πρώτη του επίσημη τοποθέτηση μετά τις εκλογές είπε για το άλσος πως αν είναι να χρειαστεί η ΑΕΚ μερικά δέντρα από το άλσος αλλά προχωρήσει σε φύτευση άλλων, περισσότερων σε άλλη θέση θα το εξετάσουμε και θα βοηθήσουμε να γίνει, καταλάβαινε κανείς πως τα δεδομένα είναι διαφορετικά απ’ ότι παρουσιάζονταν στη διάρκεια της εκλογικής περιόδου. Λίγοι απ’ ότι φάνηκε το κατάλαβαν αφού ούτε τη διαλλακτικότητα στα λόγια του Βασιλόπουλου δεν μπορούσαν να διαπιστώσουν!

Όπως και η συμφωνία της ΑΕΚ με τον κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που εκθέτει όσους τα έβαλαν μαζί του πριν δουν τι θα γίνει στη διαδικασία για την ψήφιση του ρυθμιστικού νομοσχεδίου που αφορούσε το νέο γήπεδο της Ένωσης στην έκταση που υπήρχε το «Νίκος Γκούμας».

Τα μαντάτα για τη συμφωνία όλων των πλευρών δεν μπορεί παρά να προκαλούν ενθουσιασμό και τεράστια χαρά σε όλους. Και πρωτίστως στους δημότες της Νέας Φιλαδέλφειας που θα δουν ένα στολίδι στην περιοχή τους και το άλσος να μετατρέπεται από ένα απέραντο χάλι όπως το έχουν εγκαταλείψει να είναι τώρα, σε ένα μέρος μοναδικό και ασύγκριτης φυσικής ομορφιάς σε όλη την Αττική!

Υγ: Στο ματς με τον Διομήδη στην Κυψέλη απόψε η ΑΕΚ παίζει για να κατακτήσει ένα ακόμη πρωτάθλημα στο χάντμπολ και το δεύτερο σερί νταμπλ στην ιστορία ενός τμήματος που δημιουργήθηκε κόντρα σε επιθυμίες πολλών και μας έχει αποδείξει παντοιοτρόπως πως αξίζει να υπάρχει για να μας φτιάχνει όπως οι μάγκες που φορούν τον Δικέφαλο και μας έχουν κάνει υπερήφανους πολλές φορές! Πρέπει απόψε όσοι βρεθούμε στην Κυψέλη να υπερασπιστούμε την ομάδα και με τη συμπεριφορά μας να μην την φέρουμε στα ίσα σα μέγεθος με κάποιον Διομήδη… Δεν μπορεί να το κάνουμε εμείς αυτό. Πάμε, κερδίζουμε, το πανηγυρίζουμε και φεύγουμε. Τίποτα άλλο!

Υγ2: Στο γυναικείο βόλεϊ της ΑΕΚ οι επόμενοι που ήρθαν να αναλάβουν (και ανέλαβαν) το τμήμα δεν γνώριζαν για τις οφειλές σε πρόσωπα από τους προηγούμενους; Ούτε οι νυν διοικούντες την Ερασιτεχνική γνώριζαν; Προφανώς και γνώριζαν άρα ας κόψουν τον κ… τους να βρουν τα λεφτά να πληρώσουν και να επιτρέψουν στο τμήμα να υφίσταται και όχι να παραιτείται η Φένια Παπαγεωργίου. Μόνο στην ΑΕΚ συμβαίνει άλλοι να ευθύνονται και άλλοι να αναγκάζονται σε αποχώρηση. Ημαρτον όμως…Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: