Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Του λείπει αριστερό!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta,gr την επόμενη πιθανή μεταγραφή του Ολυμπιακού κάτω από ένα άλλο πρίσμα. 
Δεν μπορώ να ξέρω αν ο Κασάμι η, η όποια μεταγραφή πιάσει στον Ολυμπιακό. Καλώς η, κακώς για καμία μεταγραφή δεν μπορείς να είσαι σίγουρος!
Προδιαγραφές σίγουρα έχει ο Κασάμι κι αυτό μετράει σε πρώτη φάση. Προέρχεται από μεγάλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, είναι νέο παιδί, έχει ήδη διεθνείς παραστάσεις, έχει ταλέντο και καλό αριστερό πόδι.
Αυτό που εγώ πιστεύω είναι ότι ο Ολυμπιακός χρειάζεται ένα αριστεροπόδαρο παίκτη στη μεσαία γραμμή του. Πολύ απλά γιατί δεν έχει κανένα! Ούτε ο Σάμαρης, ούτε ο Εντινγκά, ούτε ο Μανιάτης, ούτε ο Τσόρι, ούτε ο Φουστέρ, ούτε ο Πελέ, ούτε ο Σαβιόλα, που πολλές φορές παίρνει μεσοεπιθετικούς ρόλους, είναι αριστεροπόδαροι. Το αντίθετο. Είναι κλασικοί αριστεροπόδαροι.
Ακόμη και στην επίθεση, όπου επίσης μπορεί να παίξει ο Ελβετός διεθνής, δεν υπάρχει άλλος αριστεροπόδαρος μετά τον Κάμπελ, του οποίου η παραμονή ούτως η, άλλως δεν μοιάζει κι η  πιο εύκολη υπόθεση.
Να θυμίσω ότι ένας παίκτης χωρίς πολύ υψηλά στάνταρ, ο Ιταλός Γκρέκο, όταν ήταν στα πάνω του κι είχε κάνει κάποια καλά παιχνίδια στο Τσάμπιονς Λιγκ πέρσι (π.χ. με Άρσεναλ εδώ κι έξω, με Μονπελιέ εδώ), ξεχώρισε πάρα πολύ εύκολα τότε στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού, χάρη στο καλό του αριστερό πόδι, τόσο σε κάποιες σέντρες του, όσο και σε κάποια σουτ.
Μία ομάδα χρειάζεται ισορροπία. Και μία από τις παραμέτρους που δίνουν ισορροπία σε μία ενδεκάδα είναι κι η παρουσία παικτών με το «αντίθετο πόδι». Δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο να λειτουργήσει μία ενδεκάδα χωρίς να έχει έστω δύο-τρεις αριστεροπόδαρους μέσα.
Υπό αυτή την έννοια, έστω κι αν φαίνεται πολύ απλοϊκό, μία μεταγραφή ενός κλασικού αριστεροπόδαρου, όπως ο Κασάμι η, ένας παίκτης για τη μεσαία και την επιθετική γραμμή στιλ Κασάμι, θα βοηθούσε, πάντα θεωρητικά γιατί στην πράξη φαίνονται όλα, προς την κατεύθυνση μίας όσο το δυνατόν καλύτερης ισορροπίας στην ερυθρόλευκη ενδεκάδα ενόψει της  νέας σεζόν.
Κι αυτό από μόνο του είναι πολύ σημαντικό.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: